X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Testujemy na koniec stycznia :)
Odpowiedz

Testujemy na koniec stycznia :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strzała i madziulek zdradźcie mi jak wpisałyście w opisie tydzień ciąży ? I te ładne śpioszki ^.^

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po badaniu usg :) oczywiście nic się nie dowiedziałam. Lekarz poinformował mnie ze raport wyślę do lekarza rodzinnego. Zaniepokoilam się bo coś widziała na macicy i wezwała do pomocy oceny drugą panią doktor. Na koniec usłyszałam że nie ma powodów do zmartwień ;) Za tydzień zadzwonię do rodzinnego.
    Jestem tak zła na tą opiekę zdrowotną ze mąż się zgodził żebym odwiedziła Polskę pod koniec maja. Tam zrobię wszystkie badania i w końcu uzyskamy odpowiedzi na swoje pytania!

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania spokojnie będzie wszystko dobrze :-)

muriella lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania jeśli nic nie ma niepokojącego to nie ma powodów do zmartwień. Ale oczywiście jeśli Cię to uspokoi to porób badania w Polsce:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaga pamietaj ze jak będziecie robic badania nasienia to bardzo wazna jest morfologia :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikicia a jak badanie nasienia Twojego męża?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystkie wskazniki ma wysokie prócz morfologii a ze jest bardzo wazna więc poprawiamy ja

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja uważam inaczej ale już kiedyś o tym pisałam i nie chcę znowu drążyć tematu. Podobno morfologię tylko w niewielkim stopniu można poprawić np. z 4 % do 6% bo jest ona też częściowo uwarunkowana genetycznie. Ludzie z 0% morfologii zachodzą, tylko wiadomo na to potrzeba czasu. Zawsze się gdzieś znajdzie "cudowny rycerz":)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tak nie uważam i praktycznie większość osób ...i lekarzy ty w swoich badaniach nie mialas morfologii a ona jest ważna nie dokonca to sprawa genetyki :-) poczytaj troche więcej na ten temat :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 21:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie mam poczytać? W internecie? Nie dziękuję za taką wiedzę. Za jakiś czas wykonujemy ponowne badanie nasienia i aż specjalnie wybłagam panie żeby zapisały, że koniecznie chcę mieć morfologię, mimo iż w klinice jej nie robią bo plemniki o złej budowie się wykazują ruchu postępowego, bo te o złej budowie pozostają w ruchu niepostępowym lub nie ruszają się w ogóle. Ale spoko poproszę tak z czystej ciekawości. I też z czystej ciekawości jeśli teraz się nie uda w następnym cyklu robimy badania hormonalne męża, bo one także wpływają na jakość nasienia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja nie mowie o internecie sa książki medyczne i opracowania badan przez naukowców ... poza tym jeśli macie problem męski to procz podstawowych badan nasienia musicie zrobic hormony bo macie niska ruchliwosc i pisalas o zylakach to tez wplywa na zmniejszenie plemnikow wiem ze jeszcze robia testy czynnosciowe i kontaktowe ...I w tym wszystkim trzeba byc pozytywnie nastawionym ze będzie dobrze

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o żylaki powrózka to profesor nam odradził (szczegółowo opisując, ale dokładnie nie pamiętam) ponieważ nie musi to spowodować poprawy nasienia, a bardzo często pogarsza jakość. No nie wiem czy to taki duży problem gdzie jedynie ruchliwość poniżej normy ale 20% jest postępowego ruchu a powinno być 32%. Zobaczymy jeszcze jak hormony no i jak suplementacja pomogła. A wy badaliście hormony męża? Myślę, że tak czy siak damy sobie czas. Jeśli przez dłuższy czas nie wyjdzie to wtedy zbadamy wrogość śluzu czy też zrobimy test wiązania z kwasem hialuronowym itp. Dla mnie zachodzenie w ciążę to proces a nie zdarzenie, a takie stresowanie się, ze coś jest nie tak na pewno nie pomaga. Jesteśmy zdrowi, tak orzekli lekarze i tego się trzymam.

• Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulek no i co?????

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulleekkk jak dzidzius :) ? Nic nie dalas nam wczoraj znac :)

U mnie poranek zaczol sie biegunka :( i zaczynam sie martwic bo pare miesiecy temu gdy poronilam tez mialam biegunke :(:(:( :( czy to znaczy cos zlego ? :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest ok wszystko :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikicia86 wrote:
    Gaga a ty ile się już starasz? :-)

z ovu 3 cykl, a tak ogólnie to 5, a jeszcze ogólniej to już rok minął od odstawienia tabsów i stosowaliśmy stosunek przerywany (ech ludzie przy takim wpadają a ja nieeee):/ Pewnie gdybym nie chciała zajść w ciąże to bym zaliczyła wpadkę...

Jeśli chcesz rozśmieszyć Boga powiedz mu o swoich planach na przyszłość.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 07:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, ta norma 32 to tyczy się tego ruchu postępowego szybkiego niestety ... :( tak mam napisane w wynikach mój ma ruch postępowy 13% a norma 32% a ruch całkowity 77% a norma 40 chyba ze co wyniki to inne normy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaga będzie dobrze zobaczysz :-) to chyba podobnie u nas tez smiejemy sie ze niektórzy wpadaja a ten ktory chce to kicha ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiasta wszedzie normy masz te same oni sprawdzaja wg WHO

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikicia86 prowadzisz wykres? bo nie masz go udostępnionego

‹‹ 177 178 179 180 181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ