Testujemy na koniec stycznia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Jestem po badaniu usg oczywiście nic się nie dowiedziałam. Lekarz poinformował mnie ze raport wyślę do lekarza rodzinnego. Zaniepokoilam się bo coś widziała na macicy i wezwała do pomocy oceny drugą panią doktor. Na koniec usłyszałam że nie ma powodów do zmartwień Za tydzień zadzwonię do rodzinnego.
Jestem tak zła na tą opiekę zdrowotną ze mąż się zgodził żebym odwiedziła Polskę pod koniec maja. Tam zrobię wszystkie badania i w końcu uzyskamy odpowiedzi na swoje pytania![/link]
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNo ja uważam inaczej ale już kiedyś o tym pisałam i nie chcę znowu drążyć tematu. Podobno morfologię tylko w niewielkim stopniu można poprawić np. z 4 % do 6% bo jest ona też częściowo uwarunkowana genetycznie. Ludzie z 0% morfologii zachodzą, tylko wiadomo na to potrzeba czasu. Zawsze się gdzieś znajdzie "cudowny rycerz"
-
nick nieaktualnyNo ja tak nie uważam i praktycznie większość osób ...i lekarzy ty w swoich badaniach nie mialas morfologii a ona jest ważna nie dokonca to sprawa genetyki poczytaj troche więcej na ten temat
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 21:38
muriella lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGdzie mam poczytać? W internecie? Nie dziękuję za taką wiedzę. Za jakiś czas wykonujemy ponowne badanie nasienia i aż specjalnie wybłagam panie żeby zapisały, że koniecznie chcę mieć morfologię, mimo iż w klinice jej nie robią bo plemniki o złej budowie się wykazują ruchu postępowego, bo te o złej budowie pozostają w ruchu niepostępowym lub nie ruszają się w ogóle. Ale spoko poproszę tak z czystej ciekawości. I też z czystej ciekawości jeśli teraz się nie uda w następnym cyklu robimy badania hormonalne męża, bo one także wpływają na jakość nasienia.
-
nick nieaktualnyAle ja nie mowie o internecie sa książki medyczne i opracowania badan przez naukowców ... poza tym jeśli macie problem męski to procz podstawowych badan nasienia musicie zrobic hormony bo macie niska ruchliwosc i pisalas o zylakach to tez wplywa na zmniejszenie plemnikow wiem ze jeszcze robia testy czynnosciowe i kontaktowe ...I w tym wszystkim trzeba byc pozytywnie nastawionym ze będzie dobrze
muriella lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJeśli chodzi o żylaki powrózka to profesor nam odradził (szczegółowo opisując, ale dokładnie nie pamiętam) ponieważ nie musi to spowodować poprawy nasienia, a bardzo często pogarsza jakość. No nie wiem czy to taki duży problem gdzie jedynie ruchliwość poniżej normy ale 20% jest postępowego ruchu a powinno być 32%. Zobaczymy jeszcze jak hormony no i jak suplementacja pomogła. A wy badaliście hormony męża? Myślę, że tak czy siak damy sobie czas. Jeśli przez dłuższy czas nie wyjdzie to wtedy zbadamy wrogość śluzu czy też zrobimy test wiązania z kwasem hialuronowym itp. Dla mnie zachodzenie w ciążę to proces a nie zdarzenie, a takie stresowanie się, ze coś jest nie tak na pewno nie pomaga. Jesteśmy zdrowi, tak orzekli lekarze i tego się trzymam.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnynikicia86 wrote:Gaga a ty ile się już starasz?
z ovu 3 cykl, a tak ogólnie to 5, a jeszcze ogólniej to już rok minął od odstawienia tabsów i stosowaliśmy stosunek przerywany (ech ludzie przy takim wpadają a ja nieeee) Pewnie gdybym nie chciała zajść w ciąże to bym zaliczyła wpadkę...
Jeśli chcesz rozśmieszyć Boga powiedz mu o swoich planach na przyszłość.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 07:53
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny