X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Testujemy na koniec stycznia :)
Odpowiedz

Testujemy na koniec stycznia :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaga przecież to żaden argument. Musisz koniecznie przeprowadzić z nim szczerą rozmowę. Związek to sztuka kompromisu, nie może być tak, że on teraz nie chce i już. A gdzie Ty? Co z Twoimi uczuciami? Spytaj się go wprost o co chodzi. Faceta czasem trzeba pociągnąć za język. Ja będę trzymać kciuki aby Twój zmienił zdanie:) Podobno im człowiek starszy tym ciężej zdecydować się na dziecko, bo robi się zbyt wygodny. Działaj ! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chce mi się nawet z nim gadać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaga a dziecko chcesz? Sama go sobie nie zrobisz. Czasem trzeba zawalczyć o swoje. Będzie dobrze kochana :*

• rozowa_strzala Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki, ja wróciłam do żywych :))) jestem mega dumna z mojego męża, bo zajął się mną jak prawdziwa pielęgniara :D pojechał wczoraj do apteki po syropek na opuchnięte śluzówki i nutridrnki, które dały mi porządnego kopa energii :))

nadal odczuwam dyskomfort ale on nie minie do dnia porodu ;) taki urok :) dzisiaj też biegunka mnie męczy ale szczerze mówiąc, o wiele bardziej wolę tę drogę oczyszczania, haha :D

annielica, własny dom to piękna sprawa :) mam nadzieję, że kredyt będziecie brać, jak będziesz miała drugie bobo w brzuchu ;)

gaga, moim zdaniem, w związku najważniejsza jest szczerość i określenie wspólnych, najważniejszych priorytetów, bez tego ani rusz. bo co będzie jeżeli Ty zajdziesz, a on dojdzie do wniosku, że to nie jest to i ucieknie??? rozmowa to podstawa.

Kasia, jak tam samopoczucie? Dotarło już do Ciebie, że jesteś w ciąży? :D

Nikicia, trzymam kciuki <3

tqkvoz2.png
    atdc9vvj7hk3c41u.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co jeśli on nadal się będzie upierał, że dopiero za rok, a ja chce już teraz? Przecież go nie zmuszę.

• rozowa_strzala Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gaga, a skąd my mamy wiedzieć? Może najpierw z nim pogadaj, może, tak jak dziewczyny piszą, on nie wie, że aż tak Ci zależy?

tqkvoz2.png
    atdc9vvj7hk3c41u.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    On chce za rok, Ty teraz, to nie wiem ustalcie pół roku. Przecież nie możesz cierpieć tylko dlatego, że on tak sobie ubzdurał, tak chce i już. Żeby miał jakiś rozsądny argument to ok, ale w takiej sytuacji musisz coś wynegocjować. Jeśli Cię kocha i będzie wiedział jak tego pragniesz to nie wierzę, że będzie dalej się upierał przy swoim. Ty dla niego jesteś skłonna przystać na jego warunki a on dla Ciebie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikicia trzymam nadal kciuki =)

Strzala dotarlo :D Czuje sie w miare dobrze, raz biegunka raz wzdecia..widze tez piszesz o biegunce wiec chyba nie powinnam sie na zapas martwic =)
    Jutro pierwsza wizyta, mam nadzieje ze zobacze juz serduszko <3 ;*

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strzała super, ze już się lepiej czujesz. Mówiłam, że to tylko pewnie chwilowe:)

Kasia zobaczysz śliczne serducho i się nam pochwalisz :D

• Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na naukach przedmalzenskich babka mowila zeby zrobic sobie taka liste swoich celow marzen itd ty robisz swoja facet swoja i sobie ja pokazujecie, w ten sposob jestescie oboje swiadomi potrzeb swoich i partnera, nie wiem na ile to jest skuteczne ale moze pomoze nie zasszkodzi sprobowac:) i mysle ze nie chodzi tutaj tylko o pkt 1 chce miec dziecko ale tez inne rzeczy np potrzeba rozmowy wsparcia itd, co jest dla Ciebie wazne

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • madziulek Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna_121 wrote:
    Nikicia trzymam nadal kciuki =)

Strzala dotarlo :D Czuje sie w miare dobrze, raz biegunka raz wzdecia..widze tez piszesz o biegunce wiec chyba nie powinnam sie na zapas martwic =)
    Jutro pierwsza wizyta, mam nadzieje ze zobacze juz serduszko <3 ;*
    Kasiu, na pewno zobaczysz! :)

Strzała, cieszę się że już lepiej :D

atdc3e5e035kp155.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia mi też się to podobało! Jeśli ludzie chcą być ze sobą szczęśliwi muszą mieć podobną hierarchię wartości. Dziecko to nie zabawka, decyzja musi być podjęta przez oboje rodziców. Ja od pierwszej randki wiedziałam, że mój ukochany bardzo chce mieć dzieci. Gdyby nie chciał, a ja bym chciała nie związałabym się z nim bo nigdy by między nami zgody nie było. Jedno z nas byłoby nieszczęśliwe, a to nie o to chodzi.

Podobała mi się też taka zabawa, ze wypisywało się na karteczce co lubi się w drugiej osobie, a potem się je sobie dawało. Nasze karteczki do tej pory wiszą na lodówce, jak czytam to co napisał o mnie mąż ciągle się uśmiecham:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulek Strzała Katarzyna_121 Dziękuję za wsparcie :-) zobaczymy :-)

Gaga w związku rozmowa to podstawa dziewczyny maja racje :-) walcz tez o swoje marzenia :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :) gaga ja na twoim miejscu porozmawiałabym z nim szczerze, powiedziała, żedecyzja o dziecku to nie hop siup ze raz chcemy i sie staramy a potem że jednak nie. niech wydorośleje w takim razie, z drugiej strony też nie możesz na niego naciskać i do niczego zmuszać, kochane tylko rozmowa szczera! to podstawa związku.

Annielica kochanie to dobrze, ze masz stałe tempki tzn ze nie masz problemu z niewydolnością ciałka żółtego :))

mnie dziś tak lewe jajo boli że nawet jak kierownicą skręcam w aucie to mnie kłuje :p byłam na usg,o endo nie pytałam, bo skoro w 12 dc było ładne 0,76 to dwa dni później będzie ok 0,9, a pęcherzyk 2,24 i jeszcze nie pęknięty, chyba ładny nie? Jutro gin nie ma i za dwa dni mam iść zobaczyć czyi jak pękło. Ale czuję że dziś pęknie tak mnie boli no i wczoraj był pozytywny test owu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 11:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia czyli musisz dalej działać :D faktycznie duży pęcherzyk:) U mnie jak w 12 dc był 16mm to myślę, ze w momencie owulacji też ponad 20mm ;)
    Nie ma to tamto niezła z Ciebie ekspertka od wykresów, nigdy czegoś takiego nie słyszałam, dobrze wiedzieć :) Ale miesiąc temu nie miałam takich stałych hmm... Wiem, ze to nie jest wyznacznik, ale nie obraziłabym się gdyby tempka już pozostała w górze;) I błagam - jestem ANIA :D

• madziulek Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi spoko Aniu :D

atdc3e5e035kp155.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha :D zmieńmy sobie może wszyscy nick :D

Aniu, najważniejsze żeby nie było górek na wykresie tzn. dziś 36,6 jutro 36,8 po jutrze 36,6 po pojutrze znowu 36,8 :) jak są spokojne spadki i wzloty to jest wszystko ok. pamiętam twój poprzedni wykres i też był OK:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde to ja 1,7 to miałam już w 9dc... ;/ mam nadzieje ze mi sie z tego jakas torbiel nie zrobi :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia kochanie przecież każda z nas jest inna. Tobie szybciej rosną duże pęcherzyki u mnie wolniej. Wielkość mojego pęcherzyka nie jest przecież żadnym wyznacznikiem :) Boli Cię jamnik, więc owulka pewnie będzie lada moment :P poza tym i tak sprawdzisz na monitoringu czy pękł;)

To dobrze, że moje wykresy są ok :D mogłyby jeszcze się kończyć zieloną kropką to w ogóle byłyby cudowne :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak Aniu boli mnie jamnik hihihihihihihihihihih :D:D:D:D:D:D:D

‹‹ 185 186 187 188 189 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ