X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Testujemy na koniec stycznia :)
Odpowiedz

Testujemy na koniec stycznia :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulek też się cieszę z tego najbardziej :)

Strzała plan jest taki, ze czekam do terminu @, ale czy wytrzymam? Myślę, ze dzień przed w razie czego też wiarygodny test?

Strzała to strasznie przykre co piszesz:( Dużo zdrówka życzę tacie! Nowotwór to najgorsze cholerstwo, wiem co mówię bo u mnie w rodzinie też się zdarzał:( Oby wszystko się ułożyło, w końcu wnuk/wnuczka w drodze:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 15:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oglądałam, chłonę tskie filmy jak chusteczka wodę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też uwielbiam. Kiedyś oglądałam kanał siostra ania - tam każdy tydzień ciąży opisany był. W tej chwili na mammydoriska też jest opisywana ciąża tydzień po tygodniu bo mamusia jest w 2 giej ciąży :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na marcówkach dziewczyna 6(!!!!!!) lat się starała i teraz pierwszy raz ujrzała drugą krechę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz a my marudzimy po kilku nieudanych cyklach. Nie można się poddawać ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no :) Aniu doradź co ja mam zrobić z tą laparoskopią... iść, skoro lekar chce ją na fundusz zrobić- zresztś tylko laparoskopowo można wykryć np endometriozę, inaczej nie- czy iść zapłacić 500 zł i zrobić hsg...? i laparo dopiero jak wyjdzie ze są niedrożne...?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz tak jak piszesz przy laparo od razu mogą udrożnić jajowody albo zlikwidować zrosty a po hsg jak wyjdzie niedrożność to i tak musisz mieć laparoskopię. Nie sądzę, żebyś miała endometriozę, ale tą drożność trzeba zbadać. Poza tym hsg podobno masakrycznie boli. No i laparoskopię masz za free. Nie wiem musisz sama zdecydować. Wiem, ze laparoskopia to jednak operacja, ale chyba w tej sytuacji przyniesie więcej korzyści.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh, to chyba jednak zostanę przy laparo... gdyby jeszcze tą endometriozę możnabyło wykryć inaczej, ale nie... a dlaczego nie sądzisz?

• rozowa_strzala Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no, hsg ponoć jest bardzo nieprzyjemne dla kobiety... ale ja np panicznie boję się operacji, zabiegów... i najpierw robiłabym hsg, a później jak nie byłoby innej możliwości to laparo. Ale jeżeli, Ty Sylwia, widzisz więcej plusów za laparo, to decyduj się na nią :)

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

tqkvoz2.png
    atdc9vvj7hk3c41u.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki strzala :) właśnie nie wiem gdzie widze plusy :D caly czas mowie ze zostaje przy laparo ale boje sie i szukam zamiennika:D ale wszedzie pisza o tej endometriozie ze ona czesto nie pozwala za zajscie a nawet sie nie wie ze sie ją ma... i chyba tylko to przemawia za.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz dlaczego nie uważam? Bo mam koleżankę (to też nasza pracownica), która ma od lat endometriozę i to przesrana sprawa. Oprócz torbieli, co jakiś czas dziewczyna ma takie bóle jajników, że czasami się zgina w pół i w ogóle nie da rady pracować. Jak przychodzi okres dziewczyny nie ma, nie istnieje tak ją boli. Z kolei druga znajoma miała dwa spore torbiele i miała do wyboru laparoskopię albo normalną operację, ale lekarz powiedział jej, ze przy laparoskopii nie jest w stanie w 100% stwierdzić endometriozy tylko dzięki tradycyjnej operacji może to stwierdzić. I faktycznie dziewczyna ma endometriozę.
    Mi się wydaje, że jedyne co może a nie musi u Ciebie wyjść to jakiś problem z drożnością. No i po laparoskopii podobno aż tak nie boli i na drugi dzień jesteś w domu, a po hsg laski się pozbierać nie mogą, krwawią itp. cuda.

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra, to ide do przychodni zbadać poziom przeciewciał na wzw b i 20 maj welcome to hospital o.O :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do maja kochana to ty już możesz być kochana w dwupaku :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w maju nie mogę się starać więc został tylko kwiecień :P ale o czym ja marzę :P

dziewczyny pytanie za sto punktów:D FAJNY WCIĄGAJĄCY FILM!? byle nie horror :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia - no i marzec jeszcze :D

Matko dużo jest takich filmów ciężko przypomnieć sobie ot tak. Zależy co lubisz czy dramat czy komedię czy sensację czy kryminał:P ja ostatnio oglądałam "Zaginiona dziewczyna" i był wciągający :) ale to taki trochę kryminał:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubię wszystko co nie sprawi ze po 10 minutach spie na Piotrku :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha skąd ja to znam. Ostatnio miałam takie szczęście, że jak wybierałam komedie to sami nie wiedzieliśmy czy śmiać się, czy płakać, iść spać czy może coś się rozkręci :P

Jak Twój jamnik?
    Mnie dzisiaj kłuje w podbrzuszu i jest to cholernie wkurzające uczucie:/

Jak myślicie tak dzień przed @ jest sens testować jeśli to będzie 11 dpo? :P Do pojutrza, może jakoś wytrzymam ale czy dłużej to nie wiem :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    11 dpo moze juz cos wyjsc, ale NIE MUSI ale kochana po co ci to wiedziec skoroooo nie testujemy przed @ tytytytyyy niegrzecznaaa!

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale @ ma być raptem 12 dpo :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A juz mnie mniej boli duzo :) duzo duzo mniej :) wiec moze juz pękło co mialo peknac i po ptokach :)

‹‹ 187 188 189 190 191 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ