X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Testujemy na koniec stycznia :)
Odpowiedz

Testujemy na koniec stycznia :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulek też się cieszę z tego najbardziej :)

Strzała plan jest taki, ze czekam do terminu @, ale czy wytrzymam? Myślę, ze dzień przed w razie czego też wiarygodny test?

Strzała to strasznie przykre co piszesz:( Dużo zdrówka życzę tacie! Nowotwór to najgorsze cholerstwo, wiem co mówię bo u mnie w rodzinie też się zdarzał:( Oby wszystko się ułożyło, w końcu wnuk/wnuczka w drodze:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 15:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oglądałam, chłonę tskie filmy jak chusteczka wodę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też uwielbiam. Kiedyś oglądałam kanał siostra ania - tam każdy tydzień ciąży opisany był. W tej chwili na mammydoriska też jest opisywana ciąża tydzień po tygodniu bo mamusia jest w 2 giej ciąży :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na marcówkach dziewczyna 6(!!!!!!) lat się starała i teraz pierwszy raz ujrzała drugą krechę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz a my marudzimy po kilku nieudanych cyklach. Nie można się poddawać ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no :) Aniu doradź co ja mam zrobić z tą laparoskopią... iść, skoro lekar chce ją na fundusz zrobić- zresztś tylko laparoskopowo można wykryć np endometriozę, inaczej nie- czy iść zapłacić 500 zł i zrobić hsg...? i laparo dopiero jak wyjdzie ze są niedrożne...?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz tak jak piszesz przy laparo od razu mogą udrożnić jajowody albo zlikwidować zrosty a po hsg jak wyjdzie niedrożność to i tak musisz mieć laparoskopię. Nie sądzę, żebyś miała endometriozę, ale tą drożność trzeba zbadać. Poza tym hsg podobno masakrycznie boli. No i laparoskopię masz za free. Nie wiem musisz sama zdecydować. Wiem, ze laparoskopia to jednak operacja, ale chyba w tej sytuacji przyniesie więcej korzyści.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh, to chyba jednak zostanę przy laparo... gdyby jeszcze tą endometriozę możnabyło wykryć inaczej, ale nie... a dlaczego nie sądzisz?

• rozowa_strzala Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no, hsg ponoć jest bardzo nieprzyjemne dla kobiety... ale ja np panicznie boję się operacji, zabiegów... i najpierw robiłabym hsg, a później jak nie byłoby innej możliwości to laparo. Ale jeżeli, Ty Sylwia, widzisz więcej plusów za laparo, to decyduj się na nią :)

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

tqkvoz2.png
    atdc9vvj7hk3c41u.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki strzala :) właśnie nie wiem gdzie widze plusy :D caly czas mowie ze zostaje przy laparo ale boje sie i szukam zamiennika:D ale wszedzie pisza o tej endometriozie ze ona czesto nie pozwala za zajscie a nawet sie nie wie ze sie ją ma... i chyba tylko to przemawia za.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz dlaczego nie uważam? Bo mam koleżankę (to też nasza pracownica), która ma od lat endometriozę i to przesrana sprawa. Oprócz torbieli, co jakiś czas dziewczyna ma takie bóle jajników, że czasami się zgina w pół i w ogóle nie da rady pracować. Jak przychodzi okres dziewczyny nie ma, nie istnieje tak ją boli. Z kolei druga znajoma miała dwa spore torbiele i miała do wyboru laparoskopię albo normalną operację, ale lekarz powiedział jej, ze przy laparoskopii nie jest w stanie w 100% stwierdzić endometriozy tylko dzięki tradycyjnej operacji może to stwierdzić. I faktycznie dziewczyna ma endometriozę.
    Mi się wydaje, że jedyne co może a nie musi u Ciebie wyjść to jakiś problem z drożnością. No i po laparoskopii podobno aż tak nie boli i na drugi dzień jesteś w domu, a po hsg laski się pozbierać nie mogą, krwawią itp. cuda.

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra, to ide do przychodni zbadać poziom przeciewciał na wzw b i 20 maj welcome to hospital o.O :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do maja kochana to ty już możesz być kochana w dwupaku :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w maju nie mogę się starać więc został tylko kwiecień :P ale o czym ja marzę :P

dziewczyny pytanie za sto punktów:D FAJNY WCIĄGAJĄCY FILM!? byle nie horror :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia - no i marzec jeszcze :D

Matko dużo jest takich filmów ciężko przypomnieć sobie ot tak. Zależy co lubisz czy dramat czy komedię czy sensację czy kryminał:P ja ostatnio oglądałam "Zaginiona dziewczyna" i był wciągający :) ale to taki trochę kryminał:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubię wszystko co nie sprawi ze po 10 minutach spie na Piotrku :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha skąd ja to znam. Ostatnio miałam takie szczęście, że jak wybierałam komedie to sami nie wiedzieliśmy czy śmiać się, czy płakać, iść spać czy może coś się rozkręci :P

Jak Twój jamnik?
    Mnie dzisiaj kłuje w podbrzuszu i jest to cholernie wkurzające uczucie:/

Jak myślicie tak dzień przed @ jest sens testować jeśli to będzie 11 dpo? :P Do pojutrza, może jakoś wytrzymam ale czy dłużej to nie wiem :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    11 dpo moze juz cos wyjsc, ale NIE MUSI ale kochana po co ci to wiedziec skoroooo nie testujemy przed @ tytytytyyy niegrzecznaaa!

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale @ ma być raptem 12 dpo :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A juz mnie mniej boli duzo :) duzo duzo mniej :) wiec moze juz pękło co mialo peknac i po ptokach :)

‹‹ 187 188 189 190 191 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ