Testujemy na koniec stycznia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nikicia86 wrote:Madziulek ile dałaś?
Generalnie można zakładać fikcyjne maile i wtedy ma się zniżek tyle ile się chce
Wcześniej zaopatrzyłam się w też takie materiałowe z serii Mama, za 60zł (przecena z 99). -
Cześć dziewczyny,
Śledzę Wasz wątek od początku i przyznam, że wczoraj, po cichu też siedziałam i odświeżałam- udało się czy nie.. Zafasolkowanym mooocno gratuluję i życzę spokojnej ciąży i dużo zdrówka.
My staramy się od 6 cykli.Dziś jestem w 11dpo i test niestety negatywny, w sobotę ma przyjść małpiszon.
Pomyślałam, że skoro staramy się pół roku, warto by w końcu zbadać hormony- i tu proszę Was o radę- czy coś pominęłam lub coś jest zbędne. Dodam, że zmagam się też z trądzikiem odkąd odstawiłam tabletki antykoncepcyjne (yasminelle), co utwierdza mnie w przekonaniu, że może być coś nie tak z hormonami. Biorę też euthyrox na niedoczynność tarczycy.
Wypisałam sobie takie badania:
- progesteron
- prolaktyna (ale jaka bo w cenniku znalazłam prolaktynę i prolaktynę makro- i nie mam pojęcia co to znaczy)
- estriadol
- testosteron (i tu znowu- testosteron/ testosteron wolny?)
- LH
- FSH
- no i znowu tarczyca: TSH, FT3, FT4
Dodałybyście coś jeszcze?
Z góry dziękuję za pomoc i życzę dobrego dniamargaretka -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMb u mnie w badaniach była po prostu prolaktyna i testosteron, więc nie wiem.
Ja dziś rano zrobiłam 2 testy. Kreska nadal blada ale już dobrze widoczna;) Czuję się kiepsko ehh... Z tych dobrych rzeczy mieliśmy dziś bardzo ważne spotkanie biznesowe i mam nadzieję, że fasolka przyniesie nam szczęście;)
Dziewczyny mam dużo białego wodnistego śluzu. Miała któraś z Was tak? -
nick nieaktualny
-
Ani, u mnie na początku był taki a teraz jest mnóstwo białego, kremowego
Dziewczyny, założyłam bloga. Takie moje wypociny, na pamiątkę. Ale chętnie się wymienię spostrzeżeniami Także zachęcam do polubienia
https://www.facebook.com/pages/Fasolkowy-%C5%9Bwiat/348669968660466?fref=tsWiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 11:40
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
katarzyna z poczatku czyli zaraz po owu czy pozniej? ja wlasnie mam taki gesty bialy nie w duzych ilosciach ale sie zastanwialam czy taki jest przed @ czy moze cos zwiastowac
-
zapisalam sie do ginekologa na piatek powiem mu co i jak i moze poprosze o jedno lub dwa skierowania na bete bo normalnie kosztuja 41 zl troche mi szkoda wiec jak sie uda zalatwic za darmo to czemu nie:)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLaseczki jutro idę jeszcze raz na betę. 3majcie kciuki aby ładnie przyrosła. Masakra jaki mąż jest teraz kochany (nie żeby normalnie nie był) taki troskliwy, czuły - rewelacja:D i tak całe 8 miesięcy jeszcze mmm
A jeszcze pytanie jak jest z marchewką w ciąży? Podobno dużo Wit A szkodzi, a ja robię zupę marchewkową bo mam mega ochotę...
Zakładacie rękawiczki do krojenia surowego mięsa? bo gdzieś czytałam, że trzeba:/ -
nick nieaktualny