X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Testujemy na koniec stycznia :)
Odpowiedz

Testujemy na koniec stycznia :)

Oceń ten wątek:
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :)
    Przemyslalam sprawę, mąż mnie pocieszał żebym nie brała za bardzo diagnozy do siebie bo i tak kiedyś się uda :) Jeżeli lekarz w Polsce potwierdzi PCOS i na usg wyjdzie ze nie mam owulacji to podejmę się leczenia. Czytałam ze dziewczyny biorą lek o nazwie closlitbegyt.
    Jedyna rzecz która mnie zastanawia to brak objawów przy PCOS oraz wiem ze przy tym nie ma się okresu a ja go mam co miesiąc

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie ! Masz okres, dlatego nie martw sie tyle na zapas.. Bedziesz w polsce to tam odwiedz lekarza i napewno jak sama piszesz podejmna sie leczenia. Glowa go gory bedzie dobrze =)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania PCOS ma podłoże też hormonalne dlatego mnie to dziwi, ze spojrzeli na jajniki (ok to może świadczyć o PCOS) ale powinni też zrobić badania hormonalne. Poza tym powinni Ci zrobić monitoring i zobaczyć jak wygląda u Ciebie sytuacja czy jajeczkujesz, skoro masz regularne miesiączki. I dopiero wtedy mogą Ci dawać Clostilbegyt. I powiem, Ci, ze jak będziesz go stosować to zwiększa się Twoja szansa na ciążę mnogą ;) Będzie dobrze kochana ;) Masz już 2 fajnych dzieci to czemu miałabyś nie mieć 3ciego :)

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzieś tam czułam że nie będzie różowo ale nie poddam się tak łatwo ;) Pozostało czekać na Polskę.
    Wczoraj pani doktor była zdziwiona brakiem objawów oraz tym że mam normalnie okres. Pytała czy mam włosy na plecach, klatce piersiowej oraz na brzuchu??? :D myślałam że się przeslyszalam :D mówię że wręcz przeciwnie nigdy nie miałam problemów z owłosieniem... pod pachami mogę się nie golić nawet miesiąc i nie ma różnicy :D :D

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania a jest z poziomem lh przy pcos? Orientujesz się? Testy wskazują że nie mam z tym problemów, mam ich zawsze dużo i testuje od 9dc. Na początku są znikome ślady w połowie cyklu skok i później znowu bladziochy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co kojarzę jest FSH dużo za duże, estradiol bardzo niski i testosteron wysoki. Ja mam wysoki testosteron a nie mam też problemów z owłosieniem. Jeśli Ci te hormony się potwierdzą to razem z obrazem z usg może wskazywać na PCOS.

• madziulek Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania, ja tam wierzę,że po wizycie u gina w PL wszystko się wyjaśni i będzie ok :)

Mania1718 lubi tę wiadomość

atdc3e5e035kp155.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) też liczę na to ;) a co do ciąży mnogiej to jak najbardziej mile widziana :D wolałabym jedno ale jak była dwojka to też ok ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a ja się trochę obawiam, wiem, ze niewielkie ale jakieś szanse są bo jeśli jakimś cudem dwa pęcherzyki mi pękły :P... aha i wiecie, że wyczytałam, że podobno wkrótce będzie można we wczesnej ciąży określić płeć dziecka bo podobno przyrost bety u dziewczynek jest o 20% większy niż u chłopców:P i sprawdzałam w kalendarzu chińskim to wychodzi, że będzie u mnie chłopiec haha

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    następne święta dziewczynki już z waszymi króliczkami będą :))

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze nie wiadomo czy u Ciebie nie będzie prezentu na Święta :P

• madziulek Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak <3 Właśnie 2 dni temu rozmawialiśmy o tym z mężem..że Boże Narodzenie już we 3 :)

Ale wiecie..w brzuszku czy poza nim, to i tak w powiększonym gronie więc obstawiam,że wszystkie będziemy tak miały :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 09:34

atdc3e5e035kp155.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia kibicuję Ci mocno <3 mam nadzieję że tym razem uda Ci się :)
    Ja córcie urodziłam w listopadzie i na święta była z nami ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weszlam na kalendarz hinski sprawdzic co ja bede miala, i wyszlo ze dziewczynka :D:D Ciekawe czy tak tez bedzie =)

To mania tak jak ja, mam termin na 12 listopada =)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wg BBF mam termin na 5 grudnia czyli może być prezent na Mikołajki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia u mnie ten kalendarz stoi w sprzeczności z teorią, że w owulkę to chłopiec. Bo my nie serduszkowaliśmy w owulkę więc powinna być laska :P no zobaczymy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jak tam wasze samopoczucie w taka pogode ?

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Córcia urodziła się 17 listopada :) taka mała żabka była a teraz koza podbiera mi ubrania :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my serduszkowalismy wsumie co drugi dzien, zeby tylko owulki nie przegapic, wiec mysle ze bedzie chlopiec :/ Okaze sie =)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale juz jestem ciekawa co bedziemy mialy :D

‹‹ 211 212 213 214 215 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ