X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Testujemy na koniec stycznia :)
Odpowiedz

Testujemy na koniec stycznia :)

Oceń ten wątek:
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam bioder, talii też już nie mam. Nie uważam, że nie urodzę przez to naturalnie ;). Niemało jest bezbiodrówek na świecie i wątpię, żeby każda miała cc mieć przez to ;)

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • madziulek Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    390g. Myślę, że już z pół kg ma teraz.
    To chyba w normie :)
    Z reszta waga tak szybko się zmienia..Młody w miesiąc przytyl 300 g.

Ciekawe co tam u Mani.

atdc3e5e035kp155.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może są i takie, które rodzą normalnie z małymi biodrami ale ja się do niech nie zaliczam. Znam swoje możliwości. Z szerokimi biodrami jest łatwiej to pewne bo w końcu to przystosowanie anatomiczne do porodu jakby nie patrzeć. Zresztą cesarkę będę miała z powodów zdrowotnych, więc dla mnie to i tak bez różnicy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Maniu co u Ciebie ?

• zakocona Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam pojęcia ile wcześniej ważył. Za to cholernie mnie ciekawi ile waży teraz i będzie na kolejnym USG :) Czy 1kg przekroczy, czy jeszcze nie..

W ogóle to wczoraj się zaczęłam zastanawiać jakie będzie miał oczy i ich kolor, jaki kolor włosów itd itp :D

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • rozowa_strzala Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oczywiście, że brak bioder nie świadczy o tym, iż kobieta nie urodzi naturalnie :) ale ponoć właśnie szerokie biodra, czyli szeroka miednica pozwalają na szybszy poród. Ile w tym prawdy? Nie mam pojęcia, bo ja leciałam na oxytocynie i ona w moim przypadku zdziałała cuda :) ale zawsze jak narzekałam na swój tyłek to słyszałam 'ciesz się, że taki masz, bo szybko urodzisz' ;P

a w szpitalu były chyba 2 albo 3 dziewczyny, takie drobne i lekarze nie zezwolili na naturalny poród.

tqkvoz2.png
    atdc9vvj7hk3c41u.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strzała czyli coś w tym jest. Zazdroszczę naturalnego i szybkiego porodu :) Oby tym razem był jeszcze szybszy :D

Wy się dziewczyny zastanawiacie jaki kolor włosów i oczu a ja czy to chłopak czy dziewczynka :P

Wysłany: 29 maja 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziewczyny pierwsze co sprawdzałam po porodzie, to czy ma wszystkie palce :D

ej, a macie tak, że jak sprawdzacie stan konta, to liczycie po cichu, że może jakiś tajemniczy darczyńca przelał na wasze konto sporą sumę pieniędzy? :D

tqkvoz2.png
    atdc9vvj7hk3c41u.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strzała niestety tak nie mam :D Ale nie ukrywam, że byłaby to miła sytuacja:P Kiedyś przy likwidacji funduszu inwestycyjnego (na którym straciliśmy dużo kasy) przelali mi 2 razy taką kwotę jaką spodziewałam - to było miłe fakt :P i jeszcze kiedyś zamawialiśmy dość sporo mebli przez internet (bo dla siebie i dla teściowej) i tuż po dostawie zdecydowaliśmy się domówić jeszcze szafkę, ale już z płatnością przy odbiorze. Któregoś dnia puka kurier, myślę to ta szafka i się pytam a pieniążków nie trzeba? A on, że nie, ze wszystko opłacone, to pomyślałam, że przyjechał jeden element z mebli teściowej bo oddaliśmy do reklamacji. Jakie było zdziwienie gdy okazało się, ze to szafka. Widać musieli się machnąć, zobaczyli jeden duży przelew i wysłali nam ją ;)

Moja mama też podobno paluszki liczyła u rączek i nóżek :P Ja bym się upewniła co do płci :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 15:52

Wysłany: 29 maja 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o płci mówią chyba od razu :) coś w stylu 'mama patrz, jaką masz śliczną córeczkę' :)

no i hormony... wzruszyłam się i zaraz będę ryczeć ;)

tqkvoz2.png
    atdc9vvj7hk3c41u.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe strzała jeszcze się napłaczesz po porodzie :)

Czytam teraz pudelka i jest mowa o profesorze, który stwierdził u nas, że ciąża to kwestia czasu i się nie mylił :D chwała mu za to :D
    http://www.pudelek.pl/artykul/79721/zelnik_przeprasza_za_polamane_dzieci_z_in_vitro_chodzilo_mi_o_zwiekszone_ryzyko_narodzin/

• madziulek Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba pierwsze co to będę sprawdzać czy ma ręce i nogi ;)

Juz po dentyscie. Ząbek zrobiony i jeszcze jeden został :)

Koleżanka rodzi na początku lipca a jej mały ma już 2 kg :D
    A pomyślcie sobie, że babki rodzą po 4 kg. .to jest dopiero ciezarek :)

atdc3e5e035kp155.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulek o jaaa jaki maluszek jeszcze u koleżanki :P ale ten kilogram spokojnie mu przybędzie ;) Moja znajoma urodziła chłopca 4kg i 60 cm ale cesarką bo wiadomo, że nie byłaby w stanie, zwłaszcza, że miała przegrodę w macicy. Ciuszki 62 były za małe hehe :P

Ja ważyłam 3600 :P jak na laskę dość przyzwoicie :P

• madziulek Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 2600 a mąż 2400 :P

atdc3e5e035kp155.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulek to wy kruszynki przy mnie byliście :D Dlatego niektórzy wstrzymują się z kupowaniem dużej ilości ubranek bo urodzi się klocek jak ja i jest problem, albo kruszynka i w większych ciuszkach ginie:P Ja mam różne rozmiary i 56 i 62 za takie grosze mi nie szkoda :P

Madziulek nie byłaś ostatnio w lumpku ? :)

• madziulek Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu nie dotarłam póki co :) Ale niedługo trzeba będzie nadrobić zaległości :D

atdc3e5e035kp155.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No znasz płeć to możesz poszaleć :P Matko ile ja pięknych ciuszków dla konkretnej płci zostawiam to serce się kraje... Wszystko unisex się staram. Szybciej do połówkowego bo chcę już wiedzieć co będzie :P

• zakocona Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lo rany to wy Madzia malutcy byliście bardzo!

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama urodziła brata sn 4600 g :D był taki tłusty, że skarpetki mu spadały z stópek bo były za grube :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ;O szacun dla mamy :D masakra :P teraz brat też taki byczek ? :P

‹‹ 271 272 273 274 275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ