Testujemy na koniec stycznia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
annielica wrote:Wiktor i Kornelia
Nie wiem czy to przeczucie ale wszyscy wróżą mi synka bo podobno dobrze wyglądam
wiesz, moja przyjaciolka w ciazy tez tak mniala, kazdy jej mowil ze synek bo wyladniala, a tylko ja mowilam ze to bvedzie dziewczynka i koniec bo jakos mi tak do niej pasowalo:) no i bedzie Zuzia:) -
Madziula mierzylam i byla 36,61 ale darowalam sobie bo niespokojnie spalam przez te mierzenie tempki
z reszta wcale nie chce zajsc teraz boje sie, wole najpierw ogarnac endo
a to juz za 11 dni i mam nadzieje ze dostane leki od razu :
-
Ja sama do końca nie wiedziałam co brać
-termometr kąpielowy
- płatki kosmetyczne dla niemowląt
- OCTENISEPT, Płyn, 250ml z dozownikiem
- szczoteczka z miękkim włosiem + grzebyk
- zestaw pilniczek, nożyczki, cążki
- aspirator do nosa, od urodzenia
- sól fizjologiczna
- Sudocrem
- Alantan, zasypka, 100g
- Termometr elektronicznny
-osłonki na piersi, 2 sztuki
- klips do smoczka autko
- Podkłady higieniczne
- oliwka pielęgnacyjna dla dzieci i niemowląt
- HIPP, Herbatka z kopru włoskiego BIO, od 1 tygodnia
- wkładki laktacyjne Standard
- PregnaPLUS
- podkłady poporodowe
- MEDELA, herbatka Bocianek
- MEDELA PureLan, krem na brodawki
- No-Spa MAX
- Bepanthen Baby, maść ochronna
- DZIDZIUŚ odplamiacz do odzieży niemowlęcej i dziecięcej
- DZIDZIUŚ balsam do prania biel
- DZIDZIUŚ balsam do prania kolor
- Ibum, czopki 60mg, dla dzieci od 3 miesiąca
- Cebion 100mg/1ml, krople dla dzieci od 28 dnia życia
- Magne B6
Lista była dłuższa ale mąż miał rację żeby nie kupować rzeczy, które niewiadomo czy się przydadząZ resztą też nie wiem czy to będzie potrzebne ale zawsze można opchnąć
Dziś jeszcze kilka rzeczy dojdzie. W sierpniu zakupy w Ikei
Mam tabelkę w Excelu i jeszcze kilka rzeczy brakujeWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 11:47
-
zaczelam o ja glupia ogladac filmiki na yt jak baby mowia ze sa w ciazy, 437289 razy poryczana odkryłam taka mode w ameryce maja ze ida na usg zeby zobaczyc plec i ze chyba potem prosza doktora zeby nic nie mowil i dal zdjecia w kopercie i pozniej zanosza ta koperte do cukierni i robia im torty i tak sie dowiaduja jaka plec zobaczcie tu
https://www.youtube.com/watch?v=KX82TFIhkBU
fajne:) -
Dzięki Magda! Muszę się wziąć za to w końcu, ale jakoś nie mam weny
A jak wasza SR?
Pisałam wam już tutaj, że zdecydowaliśmy się na sesję porodową?
I jeśli poród + po porodzie z dzieckiem wszystko będzie ok, to chcemy wyjść po pierwszej dobie ze szpitala i już być z nim w domu razem jednak
-
Rożek mamy podobny
A to w kropki i pod spodem to co to?
My noworodkową chyba też weźmiemy, ale nam się bardziej podobają te takie czarno-białe z rodzicami, niż te takie w koszykach itp. Ale może mi się jeszcze zmieni
Sesja porodowa (np tutaj): http://fotosister.eu/cud-narodzin/Beczę oglądając każdą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 14:36
-
Ja tylko na chwilę pochwalić się, że koło 3 w nocy zostałam ciocia
! Siostra L urodziła w domu swojego synka, cali i zdrowi są. O szczegóły porodu itd będę pytała później, bo pewnie odsypia albo coś takiego
8 rano a jak ciepło już!! Jesteśmy na działce i niedługo przyjeżdżają znajomi z córką