Testujemy na koniec stycznia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
annielica wrote:Wiktor i Kornelia
Nie wiem czy to przeczucie ale wszyscy wróżą mi synka bo podobno dobrze wyglądam
wiesz, moja przyjaciolka w ciazy tez tak mniala, kazdy jej mowil ze synek bo wyladniala, a tylko ja mowilam ze to bvedzie dziewczynka i koniec bo jakos mi tak do niej pasowalo:) no i bedzie Zuzia:) -
Madziula mierzylam i byla 36,61 ale darowalam sobie bo niespokojnie spalam przez te mierzenie tempki z reszta wcale nie chce zajsc teraz boje sie, wole najpierw ogarnac endo a to juz za 11 dni i mam nadzieje ze dostane leki od razu :
-
Ja sama do końca nie wiedziałam co brać
-termometr kąpielowy
- płatki kosmetyczne dla niemowląt
- OCTENISEPT, Płyn, 250ml z dozownikiem
- szczoteczka z miękkim włosiem + grzebyk
- zestaw pilniczek, nożyczki, cążki
- aspirator do nosa, od urodzenia
- sól fizjologiczna
- Sudocrem
- Alantan, zasypka, 100g
- Termometr elektronicznny
-osłonki na piersi, 2 sztuki
- klips do smoczka autko
- Podkłady higieniczne
- oliwka pielęgnacyjna dla dzieci i niemowląt
- HIPP, Herbatka z kopru włoskiego BIO, od 1 tygodnia
- wkładki laktacyjne Standard
- PregnaPLUS
- podkłady poporodowe
- MEDELA, herbatka Bocianek
- MEDELA PureLan, krem na brodawki
- No-Spa MAX
- Bepanthen Baby, maść ochronna
- DZIDZIUŚ odplamiacz do odzieży niemowlęcej i dziecięcej
- DZIDZIUŚ balsam do prania biel
- DZIDZIUŚ balsam do prania kolor
- Ibum, czopki 60mg, dla dzieci od 3 miesiąca
- Cebion 100mg/1ml, krople dla dzieci od 28 dnia życia
- Magne B6
Lista była dłuższa ale mąż miał rację żeby nie kupować rzeczy, które niewiadomo czy się przydadzą Z resztą też nie wiem czy to będzie potrzebne ale zawsze można opchnąć
Dziś jeszcze kilka rzeczy dojdzie. W sierpniu zakupy w Ikei
Mam tabelkę w Excelu i jeszcze kilka rzeczy brakujeWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 11:47
-
zaczelam o ja glupia ogladac filmiki na yt jak baby mowia ze sa w ciazy, 437289 razy poryczana odkryłam taka mode w ameryce maja ze ida na usg zeby zobaczyc plec i ze chyba potem prosza doktora zeby nic nie mowil i dal zdjecia w kopercie i pozniej zanosza ta koperte do cukierni i robia im torty i tak sie dowiaduja jaka plec zobaczcie tu
https://www.youtube.com/watch?v=KX82TFIhkBU
fajne:) -
Dzięki Magda! Muszę się wziąć za to w końcu, ale jakoś nie mam weny
A jak wasza SR?
Pisałam wam już tutaj, że zdecydowaliśmy się na sesję porodową ?
I jeśli poród + po porodzie z dzieckiem wszystko będzie ok, to chcemy wyjść po pierwszej dobie ze szpitala i już być z nim w domu razem jednak
-
Rożek mamy podobny A to w kropki i pod spodem to co to?
My noworodkową chyba też weźmiemy, ale nam się bardziej podobają te takie czarno-białe z rodzicami, niż te takie w koszykach itp. Ale może mi się jeszcze zmieni
Sesja porodowa (np tutaj): http://fotosister.eu/cud-narodzin/ Beczę oglądając każdąWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 14:36
-
Ja tylko na chwilę pochwalić się, że koło 3 w nocy zostałam ciocia ! Siostra L urodziła w domu swojego synka, cali i zdrowi są. O szczegóły porodu itd będę pytała później, bo pewnie odsypia albo coś takiego
8 rano a jak ciepło już!! Jesteśmy na działce i niedługo przyjeżdżają znajomi z córką