Testujemy na koniec stycznia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Sówka, kciuki!!
Ja od 5 nie śpię.. Weekend spędziliśmy na działce, w sobotę wpadli znajomi z córką. Upał do dla mnie koszmar, puchłam jak cholera (bye bye pierścionki, które ledwo po dłuższym moczeniu dłoni w zimnej wodzie na siłę zdjął mi L), było mi duszno i ciężko mi się oddychało, wczoraj wróciliśmy z działki wcześnie, bo ja po prostu nie dawałam rady. -
no powiem Wam ciezko nawet nie w ciazy wiec sobie nie wyobrazam jak Wam musi byc ciezkoo, moja przyjaciolka rodzi w polowie wrzesnia, brzuch ma tak duzy ze pytaja sie jej ludzie czy urodzi za pare dni lub czy ma blizniaki ;/ gin powiedzial jej ze obstawia ze mala bedzie miec 3,5-4 kg strasznie sie meczyla w sobote na dworze;/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 09:49
-
nick nieaktualny
-
Witam się w ostatnim dniu II trymestru (wg BFF)
Dziś waga pokazała 60kg. I tak oto podsumowując:
I trymestr -> - 1.8kg
II trymestr -> + 9.3kg
zaczynam się lekko bać III. trymestru ...
Jak na razie od początku ciąży jestem 7.5kg na plusie.
Już za tydz w czw zobaczymy Tadka znowu A potem 30.07 mamy to ostatnie ważne USG i wreszcie się dowiem ile waży itp itd. Tak bardzo bym chciała teraz to wiedzieć! -
Magda, no ja się spodziewam, że ma ok 1kg, ale tyle to sobie mogę wnioskować z ogólnych tabelek
Nie podaje, bo w 30tyg będziemy mieć to 3. USG ważne i powiedział, że wtedy się pomierzy wszystko, a tak, to po co grzebać dziecku dłużej i powie mi z ogólnej tabelki No kurwa -
U niego wizyta trwa może z 5 min ... Sprawdza szyjkę palcami, przykłada głowicę do brzucha, sprawdza rytm serca, mówi, że pięknie bije, wypisuje skierowania na badania i koniec
Pytałam go ostatnio czy masaż krocza poleca i jak go wykonywać, to powiedział, że to bzdura jakaś.. -
no niestety nic nie zrobię.. mam tylko nadzieję, że to się zmieni potem, no bo kurde to chyba ważne czy dzieciak przybiera odpowiednio i ile waży, jeśli chodzi o poród..
ja po ostatniej wizycie byłam załamana. 4 tyg czekać, nie dowiedzieć się nic oprócz "wszystko w porządku" i zobaczyć tylko jego plecy, bo leżał tyłem. beczałam pół dnia.. -
Magda, wiem, że wszystko dobrze, bo ten gin, jeśli coś się dzieje, to reaguje, ale jak jest wszystko ok, to wszystko ok i nie ma co kombinować.. No, ale w ciąży z Tadek jestem/będę tylko raz, więc chciałabym wiedzieć ile ma.. Jeśli teraz nie zmierzy, to ostatnie "wieści" o tym, ile ma, będę miała z 20.tyg
Klaudia, ja niepewności nie mam, bo najważniejsze jest wiedzieć, że wszystko ok. To chodzi po prostu o własne "chcę wiedzieć". Będę go prosić znowu, żeby mi powiedział teraz na wizycie, ale nie spodziewam się, że to zrobi. -
Ja Ciebie doskonale rozumiem Sama nie wyobrażam sobie nie wiedzieć co i jak
Trzymam kciuki żeby teraz udało się go doprosić :*
U mnie też jakieś 8kg na plusie. Masakra Chociaż kumpela przytyła 18, a wcale nie było tego aż tak widać
Czytałam ostatnio,że w 3 trym. to 0,5kg na tydzień można przybierać