W listopadzie przytulanki, w lipcu piękne kołysanki 🤰🤰🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Simons - ja mialam takie bóle też na stres. W efekcie wyszło po gastroskopii, ze mialam wlasnie zapalenie błony śluzowej żołądka i nerwice. Nauczyłam się sobie z nim radzić przy pomocy oddychania.
Co do celiakii - a zwróciłas uwagę? Może faktycznie te bole są po jakimś konkretnym jedzeniu?
A co do mojej bezsenności - to twierdzą, że to stres. Endo kiedyś dała mi tabletki nasienne.
Ja dzisiaj mam plamienia i bóle. Będzie 🙈 jak nic..Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Robiłam genetyczne na celiakie. Wyszła tylko jakaś możliwość, że mogę to mieć w przyszłości, tak zrozumiałam. Ale to takie, gdybanie. Wszystko mogę mieć w przyszłości. Myślałam, że to badanie jakieś konkretne jest skoro to geny 🙄
No nic, spróbuję jakoś załatwić tą gastroskopię w takim razie jak mówicie, że nie ma dramatu. Mi po prostu utkwiła w głowie gastroskopia mojej mamy, która przeprowadzał jakiś lekarz sadysta, wpychając jej ta rurę na siłę do gardła... Brr... Masakra.
Nie idę już na betę. Uspokoiłam się w końcu, czekam na okres. Jutro lekarz, mam nadzieję, zrobi USG i tak, może coś tam zobaczy czy się zbiera czy nie 🤷 nie chce się już tym denerwować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2020, 15:04
Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Simons_cat wrote:Robiłam genetyczne na celiakie. Wyszła tylko jakaś możliwość, że mogę to mieć w przyszłości, tak zrozumiałam. Ale to takie, gdybanie. Wszystko mogę mieć w przyszłości. Myślałam, że to badanie jakieś konkretne jest skoro to geny 🙄
No nic, spróbuję jakoś załatwić tą gastroskopię w takim razie jak mówicie, że nie ma dramatu. Mi po prostu utkwiła w głowie gastroskopia mojej mamy, która przeprowadzał jakiś lekarz sadysta, wpychając jej ta rurę na siłę do gardła... Brr... Masakra.
Nie idę już na betę. Uspokoiłam się w końcu, czekam na okres. Jutro lekarz, mam nadzieję, zrobi USG i tak, może coś tam zobaczy czy się zbiera czy nie 🤷 nie chce się już tym denerwować.
Spróbuj kochana, gastroskopia nie jest taka tragiczna. Ja gorzej wspominam głód do badania, niż dyskomfort przy wkladaniu gastroskopu 😂
Mam nadzieję, że wyjaśni Ci co się tam mogło zadziac. Stawiasz, ze to jednak ciąża biochemiczna? A krwawienia, plamien nie masz?Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
nick nieaktualnySimons_cat wrote:Robiłam genetyczne na celiakie. Wyszła tylko jakaś możliwość, że mogę to mieć w przyszłości, tak zrozumiałam. Ale to takie, gdybanie. Wszystko mogę mieć w przyszłości. Myślałam, że to badanie jakieś konkretne jest skoro to geny 🙄
Nie idę już na betę. Uspokoiłam się w końcu, czekam na okres. Jutro lekarz, mam nadzieję, zrobi USG i tak, może coś tam zobaczy czy się zbiera czy nie 🤷 nie chce się już tym denerwować.
Jestes bardzo dzielna :* Zobaczysz, ze wkrotce bedziemy cieszyc sie z narodzin naszych dzieci, choc teraz czasami powatpiewamy... Mam nadzieje, ze juz nic Cie nie boli. .
Odnosnie gastroskopii- tak jak pisalam wczesniej, nie ma sie czego bac. Faktycznie spokojny oddech + mily lekarz= zwykle badanie. Ja wpadlam w panike, zasmarkalam sie tak, ze nie bardzo moglam oddychac ani nosem ani buzia, a mimo to i dzis poszlabym bez stresu sie przebadacWiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2020, 15:31
Simons_cat lubi tę wiadomość
-
Księgowa wrote:Simons - ja mialam takie bóle też na stres. W efekcie wyszło po gastroskopii, ze mialam wlasnie zapalenie błony śluzowej żołądka i nerwice. Nauczyłam się sobie z nim radzić przy pomocy oddychania.
Co do celiakii - a zwróciłas uwagę? Może faktycznie te bole są po jakimś konkretnym jedzeniu?
A co do mojej bezsenności - to twierdzą, że to stres. Endo kiedyś dała mi tabletki nasienne.
Ja dzisiaj mam plamienia i bóle. Będzie 🙈 jak nic..
Ja mecze się od maja z dziwnym uczuciem po posiłku , ni to ból ... nie wiem , takie umieranie . Lekarz chciał mi dać psychotropy (gastrolog) ze mam nerwice. Faktycznie na urlopie nie odczuwałam tak bardzo. A ja w styczniu odstawiłam leki ssri ze względu na ciaze i się zaczęło. Nie mam rady na to ani leków noe umiem sobie z tym poradzic ((
Lipiec 2020 cb, luty 2021 cb
Mama trójki dzieci z ogonami🐶
Zoi ❤️ 36+5, 1900g -
Księgowa wrote:Spróbuj kochana, gastroskopia nie jest taka tragiczna. Ja gorzej wspominam głód do badania, niż dyskomfort przy wkladaniu gastroskopu 😂
Mam nadzieję, że wyjaśni Ci co się tam mogło zadziac. Stawiasz, ze to jednak ciąża biochemiczna? A krwawienia, plamien nie masz?
Na razie żadnych plamirn i bóli 🤷Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Muszka05 wrote:Ja mecze się od maja z dziwnym uczuciem po posiłku , ni to ból ... nie wiem , takie uwieranie . Lekarz chciał mi dać psychotropy (gastrolog) ze mam nerwice. Faktycznie na urlopie nie odczuwałam tak bardzo. A ja w styczniu odstawiłam leki ssri ze względu na ciaze i się zaczęło. Nie mam rady na to ani leków noe umiem sobie z tym poradzic ((Lipiec 2020 cb, luty 2021 cb
Zoi ❤️ 36+5, 1900g -
Simons_cat wrote:Już się czuje ok, dzięki
Na razie żadnych plamirn i bóli 🤷
No to najwazniejsze. 😊
Ja właśnie dostałam okresu. Zaczynamy od nowa!Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Muszka05 wrote:Ja mecze się od maja z dziwnym uczuciem po posiłku , ni to ból ... nie wiem , takie umieranie . Lekarz chciał mi dać psychotropy (gastrolog) ze mam nerwice. Faktycznie na urlopie nie odczuwałam tak bardzo. A ja w styczniu odstawiłam leki ssri ze względu na ciaze i się zaczęło. Nie mam rady na to ani leków noe umiem sobie z tym poradzic ((
W Twoim przypadku to powiedziałabym, ze to refluks, ale lekarzem nie jestem 😉Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Księgowa wrote:W Twoim przypadku to powiedziałabym, ze to refluks, ale lekarzem nie jestem 😉
A refluks nie podchodzi do przełyku? Nie wiem czemu gastro mi tego nie powiedział tez się zastanawiałamLipiec 2020 cb, luty 2021 cb
Zoi ❤️ 36+5, 1900g -
Nie znam się totalnie na żołądku, przełyku, więc nic niestety nie doradzę.
Powiedzcie mi jedno dziewczyny - czy przed in vitro facet musi zrobić ponowne badania nasienia? Mój eMek ma zrobić w lutym żebyśmy zobaczyli czy jest poprawa po suplach, ale ponieważ ostatnio nie przelewa się nam z kasą to myślę czy jest sens ponawiać, może lepiej te pieniądze dorzucić do funduszu in vitro? -
Księgowa wrote:No to najwazniejsze. 😊
Ja właśnie dostałam okresu. Zaczynamy od nowa!
Jak to tak? Byłam pewna, że będą 2 kreski... To co, zachodzimy razem w grudniu?Księgowa lubi tę wiadomość
-
miska122 wrote:Jak to tak? Byłam pewna, że będą 2 kreski... To co, zachodzimy razem w grudniu?
A no widzisz kochana, tak wyszło.
Taaaak! Prezent na święta będzie dla naszych emkow!
Ja akurat testowalabym chyba 21.12 😊Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Księgowa wrote:A no widzisz kochana, tak wyszło.
Taaaak! Prezent na święta będzie dla naszych emkow!
Ja akurat testowalabym chyba 21.12 😊
Ja jeśli nie przesunie mi się nic to też 🙈😁Księgowa lubi tę wiadomość
-
miska122 wrote:Ja jeśli nie przesunie mi się nic to też 🙈😁
Kochana! To jest jakiś znak! Trzymam kciuki, zeby nic się nie przesunelo 😍 może wirtualne, ale byłyby bliźniaki 😂miska122 lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
MonikA_89! wrote:Dziewczyny jakieś pomysły na bóle głowy?? Praktycznie od dłuższego czasu boli mnie codziennie, ale do wytrzymania. Takie ćmienie bardziej. Raz w tygodniu jak było mocniej, to brałam paracetamol. Od dwóch dni mam wrażenie, że mi rozwali czachę. Dopóki leżę jest jeszcze w miarę, potem idę spać i drugi raz z rzędu obudziłam się o 3 i musiałam wziąć tabletkę, tak mi pulsowało wszystko. Biorę słabszą dawkę paracetamolu, ale i tak nie wiem czy codziennie to nie przesada Niby jest bezpieczny w ciąży, no ale wolałabym się jakoś wspomóc bez leków. Najgorsze, że ona jakoś super na mnie nie działa. Zwykle przy mocnych bólach brałam ibuprofen, ale w ciąży się boję
Jutro idę na badanie krwi, sprawdzę morfologię, sód, potas i żelazo. Może coś się posypało. Albo to przez TSH, które mam na poziomie 0,02....co niby na przełomie 1/2 trymestru jest normalne 🤔 Dzisiaj mam teleporadę z endo, więc może też coś doradzi.
Ja Monia polecam plastry z APAP chłodzące.
Walczę z migrenami i działają cuda 😊MonikA_89! lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKsięgowa wrote:No to najwazniejsze. 😊
Ja właśnie dostałam okresu. Zaczynamy od nowa!
Kurcze, a ja już w głowie widziałam jak sobie wstawiasz serduszko na pierwszej stronie! ☹️
Wredne małpiszysko! 😡
Trzymam kciuki za nowy cykl 🙂 ✊🍀Księgowa lubi tę wiadomość
-
Zielone.Slońce wrote:Kurcze, a ja już w głowie widziałam jak sobie wstawiasz serduszko na pierwszej stronie! ☹️
Wredne małpiszysko! 😡
Trzymam kciuki za nowy cykl 🙂 ✊🍀
No niestety, ale nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło 😊
Święta to magiczny czas, a wedle moich obliczeń dni płodne mam jeszcze w trakcie kwarantanny, więc szansę są zdwojone 😂Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1)