Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W marcu Aromek, w grudniu nowy ziomek!
Odpowiedz

W marcu Aromek, w grudniu nowy ziomek!

Oceń ten wątek:
  • lorinka9191 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka, przykro mi z powodu @, ale nowy cykl - nowe nadzieje. Także niech się szybko skończy ta wredota, żebyście mogli dalej działać ;)

szona lubi tę wiadomość

Synek 31tc [*] - Urodzony Dla Nieba
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa44 wrote:
    jak długie były Twoje cykle? Przy stymulacji owu wychodzi mi 14-16dc, czasem pękają same, czasem lekarz daje zastrzyk. nie wiem od czego to zależy. ok poczytam coś o tych suplementach. No właśnie mój partner nie jest i nie będzie. on uważa że jest ok, bo ma dziecko. oboje mamy dzieci z poprzednich związków, ja 12latkę on 5latkę. Ale to u mnie sa problemy z cyklem....

ja mam przedwczesne wygasanie czynności jajników, więc inna systuacja. Ja już byłam na takim etapie, że musiałam brać estrogeny, aby ten cykl w ogóle był. Przed tym wszystkim cykle były ok 28 dni
    Malwa44 wrote:
    też czasem o tym myślę, ale nie mam wyboru, To mi bardziej zależy, więc to ja się leczę :(
    na dziecku powinno zależeć wam wspólnie, nie tylko tobie. Niepłodność jest problemem pary a nie "winą" którejś ze stron...
    Może zanim kolejna stymulacja to szczera rozmowa z facetem?

Ochmanka lubi tę wiadomość

https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2020, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szoneczko, dobrze, ze @ juz przyszla. Mam nadzieje, ze to bedzie Twoja ostatnia, a za miesiac, gdy sytuacja w kraju zostanie troche opanowana, zaswiecisz nam bordowym testem :*

U mnie tez znajomi rozkminiaja, czy mozna wychodzic na spacery, czy tez nie, a w wiekszosci sa to tabletowi ludzie, ktorzy nawet do Zabki pod domem jezdzili samochodem. Wczoraj kolega pisal mi, ze codziennie chodzi do marketu po cole i chipsy, bo to teraz najwieksza rozrywka. Na miejscu sprzedawczyn pizgnelabym mu butelka w ryj. One tez czulyby sie bezpieczniejsze, gdyby dziennie przychodzilo 100 osob, a nie 10000.

szona lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2020, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podpisuję się każdą kończyną pod słowami Suszarki.
    To, że ma dziecko, nie znaczy, że to nie był złoty strzał, nie znaczy, że teraz jego wyniki są w normie. Bo wystarczy 1 słownie JEDEN zdrowy plemnik do zapłodnienia. A skąd on wie, że wtedy to był właśnie ten?a teraz nie ma tego jedynego, tylko zostały te z drugiego frontu? Bez przesady badanie nasienia to jest pikuś z tym wszystkim, co musi przechodzić babeczka. I w życiu bym się nie zgodziła na wsadzanie w siebie miliona prochów nie mając pewności, że u niego wszystko ok.
    On też powinien chcieć tego dziecka
    Bez szczerej rozmowy się nie obędzie....

lorinka9191, moni05, Sasanka55., Pati96, MonikA_89!, Mlodamezatka, Iseko lubią tę wiadomość

• Pauliśka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Acard w dawce 75mg jest bezpieczny. Z tym kłuciem żył kilka razy w miesiącu to bym nie szalała. Zaufaj lekarzowi, niech ci powie w jakich dniach najlepiej zbadać hormony, żeby mieć pewność, że wszystko z nimi ok. Torbiele z przetrwałych pęcherzyków są widoczne na USG. PCOS jest trudniejsze do zdiagnozowania. Możesz zrobić badanie AMH, czyli rezerwy jajnikowej, żeby sprawdzić czy nie masz wygasających jajników. Ja w wieku 28 lat miałam już to stwierdzone, dlatego siedzę w in vitro ;)
    Monia ja w wieku 20 lat miałam stwierdzoną niską rezerwę jajnikową i na dzień dzisiejszy miałam już być bezpłodna 🙈 nie wiem jakim cudem to się może naprawiać skoro jajeczek mamy tylko określoną ilość? Od 14 może 15 roku życia miałam okropne problemy z miesiączkami, lekarze już na tym etapie dawali mi tabletki anty na regulacje, bo krwawiłam po pół miesiąca... Dopiero w wieku 18 lat jak już miałam monitoringi cyklu wyszło, że przy jednej owu wychodzi ze mnie duża ilość jajeczek...

8p3os65gp79cy9ly.png
  • agge Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Iseco moj badal praktycznie to samo co u my: fsh, estradiol, prolaktyna tsh i testosteron.

Gemini ma teraz chyba 2 tygodnie na wysylke :(

Dziewczyny, ktore macie juz potomkow powiedzcie mi, ze regres snu 4 miesiaca to miejska legenda. Do tej pory jak nawet dzien byl do bani to mnie ratowalo, ze Ala spi w nocy, a dzis ledwo ja uspilam i widze jak przychodze na karmienie, ze jyz coraz czujniej spi.. serio jak jeszcze przestane spac to psychiatryk murowany.
    Ja nigdy takich problemów nie miałam, bo Tomek nie dość że prawie nie śpi w dzień, to w nocy śpi tylko z cycem w buzi a i tak się budzi co 15, 30 min przez całą noc :D także wiesz, zawsze może być gorzej. A jak regres, to chociaż ma szansę minąć ;)

91bbb8f83b.png

c62facf3ab.png

14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Pauliśka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    Ja nigdy takich problemów nie miałam, bo Tomek nie dość że prawie nie śpi w dzień, to w nocy śpi tylko z cycem w buzi a i tak się budzi co 15, 30 min przez całą noc :D także wiesz, zawsze może być gorzej. A jak regres, to chociaż ma szansę minąć ;)
    Jezu to kiedy Ty śpisz?? 🙈 moje dzieci to na szczęście typy śpiochów, po ukończonym 4 miesiącu przesypiali całe noce, o 6-7 mleko i potem dalej spali do 10-11. Jedynie czas ząbkowania u syna był trochę trudniejszy i 1 czy 2 pobudki w nocy miałam.

8p3os65gp79cy9ly.png
  • agge Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka, trzymam kciuki za wizytę. To już niedługo. Mam nadzieję, że będą tylko dobre wieści.

Ile lat ma Twój synek? Ja moją córkę nosiłam czasem na początku ciąży, tzn co rano znosiłam ją po schodach na dół, bo była rozespana. Ale odkąd zaczęłam krwawić, to już jej więcej nie wzięłam na ręce aż do 37 tygodnia ;) lekarz mi kategorycznie zabronił. Więc staraj się jednak go nie podnosić, a przynajmniej ograniczyć do minimum.

91bbb8f83b.png

c62facf3ab.png

• agge Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    Jezu to kiedy Ty śpisz?? 🙈 moje dzieci to na szczęście typy śpiochów, po ukończonym 4 miesiącu przesypiali całe noce, o 6-7 mleko i potem dalej spali do 10-11. Jedynie czas ząbkowania u syna był trochę trudniejszy i 1 czy 2 pobudki w nocy miałam.
    Ja Tomka karmię na leżąco, bo śpimy razem ;) więc on ma cycka w buzi, ja leżę na boku i sobie tak zasypiam😂 tylko go co jakiś czas przerzucam z jednej strony na drugą. inaczej bym chyba w ogóle nie spała. Z córką miałam to samo przez cały okres karmienia piersią.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2020, 11:28

91bbb8f83b.png

c62facf3ab.png

• Pauliśka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    Pauliśka, trzymam kciuki za wizytę. To już niedługo. Mam nadzieję, że będą tylko dobre wieści.

Ile lat ma Twój synek? Ja moją córkę nosiłam czasem na początku ciąży, tzn co rano znosiłam ją po schodach na dół, bo była rozespana. Ale odkąd zaczęłam krwawić, to już jej więcej nie wzięłam na ręce aż do 37 tygodnia ;) lekarz mi kategorycznie zabronił. Więc staraj się jednak go nie podnosić, a przynajmniej ograniczyć do minimum.
    Synek ma 4 lata :) ale taki mamusiowy jest i czasami nie da się po prostu inaczej 🙈 no ale staram się go jednak nie podnosić.

8p3os65gp79cy9ly.png
  • Lola* Koleżanka

Wysłany: 25 marca 2020, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze wrócę do tematu zamówienia z aptek, bo akurat wczoraj robiłam zamówienie z gemini jakoś po 22 a rano dostałam smsa że kurier już dzisiaj przyjedzie, szok. Ma zostawić paczkę pod drzwiami więc też ok. Chciałam zamawiać do paczkomatu ale gemini nie ma takiej opcji. W Doz można ale bez leków, tylko suplementy i kosmetyki a ja miałam nospe więc musiałabym odebrać osobiście;/
    Pauliska kciuki za wizytę ✊✊✊

szona lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2020, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    Synek ma 4 lata :) ale taki mamusiowy jest i czasami nie da się po prostu inaczej 🙈 no ale staram się go jednak nie podnosić.

Pauliska, nie wiadomo, co Ci jest, wiec nie ma ze sie nie da, jesli chcesz utrzymac ciaze. Ja w pierwszej swojej ciazy mialam krwiaka i lekarz pozwolil wstawac mi TYLKO do wc. Lezalam jak kloda 2 miesiace. Krwawisz, a dzwigasz, dla mnie to po prostu nieodpowiedzialne, ale moze latwo mi mowic, skoro nie mam dziecka, ktore domaga sie uwagi i dotyku

agge, Suszarka, frezyjciada, moni05, Ania_85_ lubią tę wiadomość

• Sumireguska Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ech u mnie raczej kolejny cykl nic z tego nie.
    Spadek temp, rozdrażnienie, ból podbrzusza, spadek nastroju totalny
    Jutro przyjdzie paczka w południe z testami to zobaczę ale nie nastawiam się :(

21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10 :)
    16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 :)
  • agge Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka ma rację :) synek już jest duży i zrozumie. Moja też musiała, chociaż wcześniej często ją nosiłam. Wiedziała że w brzuszku jest braciszek i mama nie może jej podnosić, bo może się mu coś stać ;)
    A jak od połowy ciąży miałam łożysko przodujące i groziło mi odklejenie się i krwotok, to już lekarz w ogóle zabronił mi nosić nawet zakupów, nie było wyjścia, musiałam leżeć :) więc postaraj się naprawdę teraz odpuścić

Sasanka55. lubi tę wiadomość

91bbb8f83b.png

c62facf3ab.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2020, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papież Franciszek napisał: „Trwajmy zjednoczeni, #Módlmysiewspólnie. Zachęcam wszystkich chrześcijan do wzniesienia wspólnego głosu do nieba odmawiając „Ojcze nasz” 25 marca, w południe. #PrayForTheWorld”.

Kto chce i może niech się pomodli z nami :*

12: 00 już za chwilę :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2020, 11:46

lorinka9191, agge, Lola*, Pati96, Sasanka55., frezyjciada, Daniela, Ochmanka, Iseko lubią tę wiadomość

• Pauliśka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy widzialyście wpis u mamy ginekolog na temat podnoszenia starszego dziecka, jak ciąża ma się utrzymać to się utrzyma, jak nie, to choćbym leżała do góry nogami nic to nie da. Owszem jeśli jest potwierdzone odklejanie się kosmówki czy łożyska to ok, ale u mnie na tym etapie jeszcze nic nie widać. Zobaczymy co dziś lekarz powie....

8p3os65gp79cy9ly.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    Nie wiem czy widzialyście wpis u mamy ginekolog na temat podnoszenia starszego dziecka, jak ciąża ma się utrzymać to się utrzyma, jak nie, to choćbym leżała do góry nogami nic to nie da. Owszem jeśli jest potwierdzone odklejanie się kosmówki czy łożyska to ok, ale u mnie na tym etapie jeszcze nic nie widać. Zobaczymy co dziś lekarz powie....
    Ja przed chwilą czytałam jej artykuł i jest tam wyraźnie napisane, że aktywne krwawienie jest bezwzględnym przeciwwskazaniem do dzwigania. https://mamaginekolog.pl/mamusiu-na-raczki

Sasanka55., frezyjciada, lorinka9191, agge, Daniela, moni05, Iseko lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2020, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://mamaginekolog.pl/mamusiu-na-raczki

Bezwzględne przeciwskazania do podnoszenia w ciąży to
    - aktywne krwawienie
    - odpływanie płynu owodniowego
    - niewydolność cieśniowo-szyjkowa
    - przedwczesna aktywność skurczowa macicy powodując skracanie szyjki macicy
    - łożysko centralnie przodujące

Suszarka, agge lubią tę wiadomość

• lorinka9191 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka, przepraszam, ale ja nie rozumiem trochę Twojego podejścia. Najpierw piszesz, że się tak martwisz, boisz, stresujesz, nie wiesz co myśleć, co robić, bo krwawisz/plamisz, masz bóle. Wszystkie Cię tutaj pocieszamy, że będzie dobrze, doradzamy abyś, jak najwięcej odpoczywała itd. Po czym piszesz nam, że sprzątasz, nosisz drugie dziecko i na nowo zaczyna się krwawienie/plamienie i bóle. Na rady Dziewczyn żebyś tego nie robiła, tylko odpoczywała, odpisujesz, że u Ciebie "nic takiego się nie dzieje" żebyś musiała leżeć i nic nie robić, bo ciąża jak będzie miała się utrzymać to się utrzyma, a jak nie to nie. A moim zdaniem właśnie te plamienia i bóle są wskazaniem do tego abyś się oszczędzała. No kurde chyba lepiej zrobić wszystko, żeby ciążę utrzymać, a sprzątanie, czy dźwiganie dziecka można sobie odpuścić. Boisz się, ale i tak robisz swoje. Ja naprawdę tego nie rozumiem.
    Sorry, ale musiałam to napisać, bo już po prostu nie mogłam się powstrzymać.

Bardzo mocno trzymam kciuki za Twoją dzisiejszą wizytę! Mam nadzieję, że usłyszysz same dobre wiadomości.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2020, 12:25

Sasanka55., Suszarka, frezyjciada, Makino, PaniKsięgowa, Daniela, moni05, Ochmanka, *Agape*, Misiaa, Mlodamezatka, GrubAsia, Iseko lubią tę wiadomość

Synek 31tc [*] - Urodzony Dla Nieba
  • Mildred Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lorinka zrobiłaś to o czym myślałam już od jakiegoś czasu. Nawet już nie mogłam czytać forum bo szlak mnie trafiał.
    Paulina nie rozumiem twojego podejścia do ciąży. Narzekasz, zamartwiasz sie, stresujesz, wmawiania sobie cp, a potem jakby nigdy nic dźwigasz, sprzątasz, piszesz że nic się nie dzieje.
    Zwariować można od ciaglego użalania się nad sobą, lez cicho w domku i myśl że będzie dobrze. Bo tego każda z nas Ci zyczy.
    Czasami mi się wydaje że poprostu piszesz to wszystko bo potrzebujesz uwagi na forum ( ja się z tobą cackac nie będę i pewnie połowa ze mną się zgodzi, więc lez z dupa, odpoczywaj, dziecko Twoje zrozumie że mama nie może dźwigac że ma odpoczywać i nie narzekaj zacznij myśleć pozytywnie.

Suszarka, Fiore, Makino, moni05, Beti82, Ochmanka, *Agape*, Misiaa, Madziandzia, Mlodamezatka, GrubAsia, moyeu, Iseko lubią tę wiadomość

9ewns65gkf9ocqq6.png
‹‹ 146 147 148 149 150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ