W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzieki dziewczyny za wsparcie. Postaram sie byc czesciej ale mlody jest tak totalnie nieodkladalny, ze nie mam czasu nawet zjesc (sniadanie o 13 to u mnie standard 🙄)
Kokoszka mam bebilon prosyneo ha, bialko tam jest hydrolizowane wiec lagodniejsze. Ale on nie ma objawow alergii na skorze czy w kupach wiec to chyba nie alergiczne. Z reszta znaczna wiekszosc to moje mleko a ja jestem na diecie bez bmk.13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
MTHFR hetero i PAI homo ❌
Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌ -
Wow Noelle.... jesteś śliczna 🤩 / nie bój nic, to nie podryw wolę facetów /
Prawe tydzień bez kupy hmm to jak już nadejdzie ten moment to może być grubo i po sama szyję 🙊
Siedzę i zamawiam prezenty- obiecałam sobie w tym roku że do 10tego będę miała wszystko ogarnięte..... Się zobaczy. 🙃
Dzieciornia śpi a ja wpierniczam chipsy paprykowe no to pójdzie w dooopsko jak nic. Super zdrowe i odżywcze ale walić to 😅Noelle lubi tę wiadomość
-
Oj dziewczyny, wiem co czujecie - u mnie od 6 tygodnia Ksawery też dawał mega koncerty...
My już mamy 4 i pół miesiąca, a brzuszek dalej nie do końca jest ustabilizowany....
Poza tym mój syn to tez hajnid, bardzo wrażliwe dziecko. Jako tako kolek już nie ma, za to np skoki znosi bardzo ciężko 🙄 teraz regres snu i chyba coś się kroi na zęby więc jest dramat. On płacze całymi dniami, a ja już razem z nim. W dodatku zaczynam tracić cierpliwość czasem, bo jestem po prostu człowiekiem. Chodzę, noszę, lulam, śpiewam, staram się być pieprzoną oazą spokoju a on i tak się wykręca i płacze.. a ja nie wiem o co mu chodzi... W foteliku się awanturuje... Jazda autem to dla mnie katorga...
Jak czytam na lipcowkach że odkładają sobie dzieci do łóżeczka, dają pieluche, smoczek i głaszczą po główce to wyć mi się chce. Ja muszę na rzęsach skakać żeby zasnął. A czasem w nocy i tak się rzuca na wszystkie strony i kopie nogami..
Także mnie macierzyństwo już przeorało, nie jest słodkopierdzace i uśmiech bombelka mi nie wynagradza wszystkiego
I są też super chwile of course, żeby nie było. Śmieje się w głos, obraca, guga ♥️ jest slodziakiem, ale mega wymagającym i bardzo trudnym 🤷
I trzeba o tym mówić uważamWiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2021, 22:00
kokoszka31, szona lubią tę wiadomość
-
A co do alergii - może się ona objawiać tylko i wyłącznie problemami brzuszkowymi i ogólnym niepokojem u dziecka, nie zawsze choć w większości przypadków jest wysypka
A w to że nie ma diety matki karmiącej już nie wierzęniedojrzały układ pokarmowy to jedno, ale można zaobserwować ewidentne problemy u dziecka po niektórych posiłkach.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2021, 22:09
kokoszka31 lubi tę wiadomość
-
Wróciłam do domu. Ktg prawidłowe.
Jutro rano wizyta u prowadzącego, a w niedziele ktg w szpitalu.
Łubinowa wywołuje porody w 9/10 dobie po terminie.
W poniedziałek - 6.12- będzie 7. Mam nadzieję że w się rozkręci do tego czasu.
Walizki w aucie czekająCecylia, Simons_cat lubią tę wiadomość
24.03 (11dpo) ⏸️
15.04 - jest ❤️ CRL- 0.88 cm
29.04- CRL - 2,31 cm
20.05(prenatalne) - CRL-5,63 cm
8.06.- CRL- 9.73cm
16.06 - 160g ♀️
6.07- 246g
8.07-270g
15.07- II prenatalne- 300g Księżniczki ❤️
28.07 - 440g cudu ❤️
17.08(25+0)-721g
3.09 (27+3) - 960g
8.09 - III usg (28+2)- 1055g 🍀
30.09.2021 (31+3) - 1600g
17.11.2021 (38+2)- 2773g
5.12.2021 (40+6)- 2930g
53 cm piękna księżniczka 💕👶 -
Nitka piekne malenstwo 🥰❤
Noelle wygladasz na taka wypoczeta 🤭🥰 zazdro! Chcialabym tak wygladac jak ty, bo mi juz chyba puder nie pomaga...
Moja Klarcia to zlote dziecko, (pfu pfu aby nie zapeszyc)
Je, spi, kupcia...ale mam do was pytanko..
Dziewczyny czy mialyscie kiedykolwiek problem z odbijaniem? Klara ostatnio nie chce mi ladnie bekac i nosze ja z 20 minut i klepie, odbijam tez na kolanie, i nic... ona usypia i potrm odkladam i widze jak sie gniecie,wygina krzywi, charczy, zle oddycha.. widze ze sie meczy, ale nie umiem jej pomoc bo nie chce odbic, probuje ponownie i nic... boje sie w nocy.... jest jakis extramalny sposob na odbicie ? Spotkalyscie sie z tym?
Do tego od 2 dni Zauwazylam u niej plamki, czerwone, duzo na plecach.... na innych czesciach ciala tylko jedna lub dwie... i zastanawiam sie czy to alergia czy normalne u niemowlaka? Rano mamy lekarza rodzinnego ale w tym kraju spodziewam sie odpowiedzi "It's normal, don't worry..." 😎🙈Noelle lubi tę wiadomość
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
nick nieaktualnyNatka masz plecak typu manduka? Jeśli nie to kup jakiś używany na szybko i spróbuj z małym (jest wersja z taką klapką jakby dla niemowląt i można od 0 używać). Mi uratował i plecy i psychikę bo mój też był niedokładalny 100%. Było wycie przy wkładaniu go do środka ale potem wyjście z domu i blogi spokój. Na spacerze zadowolony albo się rozglądał albo spał, ja kilometry z małym zrobiłam tak. U lekarza na szczepieniach też się mega przydaje bo tylko nogę uwalniasz na zastrzyk. W samochodzie cię rozumiem jak nikt, u mnie powoli się zaczął przyzwyczajać po roku, najpierw 5-10 minut bez wycia a teraz ma dwa lata i wytrzymuje do 30minut spokojny😉 (potem jest oczywiście wycie i wrzask taki że się fioletowy robi). Pamiętaj że nie jesteś sama, na forum piszą dużo te co mają grzeczne dzieci, a te co mają małe wrzaskuny nie mają kiedy😉 a jest nas dużo!
kokoszka31, Natka95 lubią tę wiadomość
-
Natka, moja siostra urodziła w czerwcu syna. On od początku aż do teraz zasypia SAM o 17 i śpi do 1-2 w nocy. Później je i śpi do 4 no i wstaje o 6. 🤯🤯🤯 Weronika o 19 ma środek dnia i uśpić ja wtedy to cud (który się jeszcze nie wydarzył
). Co ciekawe, odłożyć ja gdziekolwiek w dzień - to 4 minuty i otwarte oczy, ale w nocy odkładam i śpi. Nie wiem jak to działa. W ogóle tak mnie wkurzają komentarze, że ją przyzwyczaiłam do spania na sobie. No sorry, wtedy mam chociaż godzinę-dwie z serialem, a nie nieustanną makarenę zabawiająco-uspokajającą. Syn siostry NIGDY nie płakał do łez 😳 Weronika wyje tak przed prawie każdą znianą pieluchy 😵💫 i zazwyczaj zanim mleko popłynie, to też jest w furii. Nie ma sprawiedliwości, przysięgam 🙈
-
Ja też polecam nosidło manduca pure cotton - aktualnie właśnie w nim noszę małą i jest niezawodne. 💪🏻
Mea potraktuje to jako niezobowiązujący komplement. Hahaha. 😂❤️
Co do 💩 to obawiam się tej tajfuniady ale mam nadzieję, że dzisiaj nadejdzie. 🙈
Marienn Klara mi praktycznie nigdy nie odbijała… Po karmieniu kładłam ją po prostu na boku w razie ulania. 😉
Jeśli chodzi o wysypkę to nie pomogę bo u nas każda kropka jest AZS i nie wiem jak to jest bez niego. 😔Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Szona to wszystko to faza, którą trzeba przeczekać. Te dzieci kiedyś się naprawią. 😅
Klara też dobrze śpi chociaż ciężko ją teraz uspać - drzemki w dzień to coś zupełnie innego niż sen nocny. Jak moje dziecko zasypia na noc to można nim rzucać i się nie obudzi, a w dzień budzi ją wszystko. 🤣szona lubi tę wiadomość
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Szogun dziś kończy 2 mce 💪 w poniedziałek w ramach prezentu siekniemy jej wędzidełko 😅
Dziś minus 1 u nas, jak ubrać ją na spacer? Body z długim rękawem, spodnie, skarpety, cienki wełniany pajac, czapka i do śpiwora który jest cienki ale puchowy. Będzie git?Martyna33, Simons_cat lubią tę wiadomość
-
szona wrote:Szogun dziś kończy 2 mce 💪 w poniedziałek w ramach prezentu siekniemy jej wędzidełko 😅
Dziś minus 1 u nas, jak ubrać ją na spacer? Body z długim rękawem, spodnie, skarpety, cienki wełniany pajac, czapka i do śpiwora który jest cienki ale puchowy. Będzie git?
Ja bym wlasnie tak ubralaten spiworek jest turbocieply.
szona lubi tę wiadomość
13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
Starania od 07.2019
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
Ja dziewczyny rozkladam rece. Od samego rana mlody placze. Byla kupa, ale ze sluzem, musztardowa. On dalej zgazowany. To nie moga byc kolki skoro on tak placze prawie 24/7. Bezradna jestem czy to moje mleko, czy mm. Chce mi sie wyc razem z nim. Biedaczek meczy sie z czyms, nie moze przez to tez dobrze spac a ja nie umiem mu pomoc 😭13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
Starania od 07.2019
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
Mlodamezatka wrote:Ja dziewczyny rozkladam rece. Od samego rana mlody placze. Byla kupa, ale ze sluzem, musztardowa. On dalej zgazowany. To nie moga byc kolki skoro on tak placze prawie 24/7. Bezradna jestem czy to moje mleko, czy mm. Chce mi sie wyc razem z nim. Biedaczek meczy sie z czyms, nie moze przez to tez dobrze spac a ja nie umiem mu pomoc 😭
Boże, współczuję.. i rozumiem doskonale.. ale nie wiem co u Was może wywoływać taką reakcję.. może odstaw na 3 dni KP żeby sprawdzić czy będzie lepiej (odciągaj mleko i zamroz na później).. jeśli nie będzie poprawy zrób na odwrót: odstaw MM i karm tylko piersia.. inaczej nie ustalisz źródła..
Dla pocieszenia- u nas też marudzenie na maxa od wczoraj po szczepieniu.. powtarzajmy w głowie jedną sentencje:- TO KIEDYŚ MINIE 💚 -
Młoda a Ignaś dużo leży na brzuszku? Mój Adi też miał problem z bąkami, strasznie się prężył i robił czerwony jak chciał puścić bączka. Pomogło to, że przynajmniej jedna drzemka dwugodzinna jest na brzuchu u mnie na klacie, plus ciepły termoforek i bączki lecą jak z karabinu maszynowego.
Szona ale to leci, już dwa miesiące 😳 Adi w niedzielę kończy miesiąc, kiedy to zleciało to nie wiem 🤷szona lubi tę wiadomość
-
Po wizycie niby dobrze, a jednak zawsze coś...
Białko w moczu jest dość niskie więc w ciąży może się zdarzyć i to nie jest problem.
Leukocyty też nie są jakoś wysokie ale dostałam jednodniowy antybiotyk i od jutra żuravit 3x1.
Za to niestety są ketony i dodatkowo mała przykoksowała do 1.300 😱😱 i jest dwa tygodnie do przodu. W siatce się mieści, ale no jest dużo powyżej normy. Więc czeka mnie powtórka krzywej 🤮 bo jednak mogła się cukrzyca pojawić.
Albo Młoda będzie duża po matce... Urodziłam się ponad 4 kilo 🤦♀️
15.12 mam III prenatalne zobaczymy co tam wyjdzie.
Kolejną wizytę mam w Wigilię i do tego czasu muszę powtórzyć te cukry.
Więc no jak zawsze, niby dobrze ale jednak z tyłu głowy trzeba mieć, że jednak coś... -
Mlodamezatka wrote:Mamo juz 2 ms 🙈❤️
Ja bym wlasnie tak ubralaten spiworek jest turbocieply.
Ale nie mówię o cotton mooseKupiłam w Zarze puchowy, stricte do gondoli na teraz - tj rozmiar 62