Wiosenne testowanie, MARZEC 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Powiem Wam, że coś jest z tą Wit. D, bo udawało mi się zajść w ciążę akurat jak ją suplementowałam :p zarówno w październiku jak i teraz!
Zdecydowanie polecam Wam Femibion natal 1. Są to witaminy dla kobiet, które starajat się zajść w ciążę i dla tych do 12 tyg. ciąży. Zawierają i wit.D i jod, który też poprawia pracę tarczycy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2017, 06:35
Maja84 lubi tę wiadomość
-
ja tez wcinam witD,do tego jeszcze B
a od rana mam humorek,bo tempka skoczyla,czekam az mi OF owu wyznaczy i na 10 dni porzucam termometr;-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2017, 06:38
-
Kaczorka wrote:Powiem Wam, że coś jest z tą Wit. D, bo akurat udawało mi się zajść w ciążę akurat jak ją suplementowałam :p zarówno w październiku jak i teraz!
Zdecydowanie polecam Wam Femibion natal 1. Są to witaminy dla kobiet, które starajat się zajść w ciążę i dla tych do 12 tyg. ciąży. Zawierają i wit.D i jod, który też poprawia pracę tarczycy.Maja84 lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Taka byłam podekscytowana po wczorajszym testowaniu, że w nocy nie mogłam spać! Rano tempka 36,93 - tak jak wczoraj. Zrobiłam oczywiście jeszcze sikacza przed betą (za moment jadę na badanie krwi).Druga kreska już nie cienista, a normalnie widoczna (wybaczcie zdjęcie kiepskiej jakości, na żywo lepiej to wygląda).
Zaznaczam pozytyw na wykresie OF, w końcu uwierzyłam, że to dzieje się naprawdę! Nawet już tej bety się nie boję. Bardzo, bardzo dziękuję Wam za kciuki i wsparcie Wrócę dzisiaj do Was z wynikami bety.
Kaczorka, Bocianiątko, Zgredek 12, Amy333, beatka_c, Flowwer, kaha, KateHawke, Roxanne, Maja84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZuza91 wrote:Taka byłam podekscytowana po wczorajszym testowaniu, że w nocy nie mogłam spać! Rano tempka 36,93 - tak jak wczoraj. Zrobiłam oczywiście jeszcze sikacza przed betą (za moment jadę na badanie krwi).Druga kreska już nie cienista, a normalnie widoczna (wybaczcie zdjęcie kiepskiej jakości, na żywo lepiej to wygląda).
Zaznaczam pozytyw na wykresie OF, w końcu uwierzyłam, że to dzieje się naprawdę! Nawet już tej bety się nie boję. Bardzo, bardzo dziękuję Wam za kciuki i wsparcie Wrócę dzisiaj do Was z wynikami bety.
-
Amy333 wrote:ja tez wcinam witD,do tego jeszcze B
a od rana mam humorek,bo tempka skoczyla,czekam az mi OF owu wyznaczy i na 10 dni porzucam termometr;-)
A ja biorę ovarin i do tego Wit D w bonusie i uparcie czekam
Amy ja też głęboko chowam termometr i przestaje badać szyjkę bo mnie to frustruje;) będzie co ma być, zobaczymy za 10 dni
Amy333 lubi tę wiadomość
🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
6 dpt beta 35.4
10 dpt beta 192
12 dpt beta 412
14 dpt beta 994
18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
7+1 CRL 1 cm FHR 136
8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
15+4 130g
17+3 200g
20+2 337g 💕córeczka
23+2 583g
26+4 925g
28+4 1125g
31+4 1764g
34+2 2200g
35+4 2350g
36+4 2475g
37+4 2840g
38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨👩👧😍
3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
🧪2x IUI 2018 ❌
⏰starania od 2016 ❌
PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy -
Flowwer wrote:Hej aż miło że jeszcze tu do nas zagladasz ♡♡♡ Ja też biorę femibion natal 1 choć na moje potrzeby ma małą dawkę wit d3.Prócz tego suplementuje Q10 ubichinol !!!( na poprawę jakości komórek jajowych).
No przecież ja cały czas Wam kibicuję i trzymam kciuki!!
A pamięć mam dobrą - tak szybko nie zapominamFlowwer, Maja84 lubią tę wiadomość
-
A ja wlasnie trochę teraz żałuje ze nie mierze, zwłaszcza ze większość dziewczyn mówi ze w udanym cyklu miała dosyć stała temperaturę. Ja nie mierze ranonbo nie umiem sobie wyrobić nawyku mierzenia po przebudzeniu, za to bez sensu mierze sobie temperaturę wieczorem. Niby wieczorem nic nie daje ale ja za to mam dziwne skoki temperatur dzien w dzien, 37.00, zaraz potem 36.6 i znowu 37.0. Jakos tak nie za dobrze to mi wróży2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
Kaczorka, ja też biorę Femibion chyba najlepszy zestaw witamin.
Amy, Bocianiątko - ja tak samo jak Wy, termometr za parę dni wrzucam do szafy. Szyjkę też po owu przestałam sprawdzać. Śluz tylko żeby owu wyznaczyć. A teraz na luzie - nie znam temperatur = nie nakręcam się. Powiem wam że nawet staram się zapomnieć ile zostało do @
Nowa , na twoim miejscu w ogóle nie brałabym pod uwagę tych temperatur... One wieczorem zależą od wielu czynników. A mierzysz pod pachą czy gdzie indziej ? Jak ja mierzyłam pod pachą to były niemiarodajne, a jak pod językiem to miałam takie skoki że masakra.Kaczorka, Amy333, Bocianiątko lubią tę wiadomość
-
Popołudniowa temperatura to w ogóle dziwna sprawa. W tym cyklu co udało się zajść w ciążę najwyższą temperaturę miałam z rana. A wieczorem ledwo sięgała 36,7. Przez 2 tygodnie zachodziłam w głowę dlaczego tak jest i co to oznacza i do tej pory nie wiem.
-
bejb wrote:Kochana - kiedy masz pierwsza wizytę u lekarza?
robiłaś już cos poza betą?
buziaki dla wszystkich :*
Pierwszą wizytę mam 22 marca, jeszcze tydzień ale i tak nie wiem czy nie za wcześnie, chciałam później ale już wcześniej pisałam ze musze iść do ortodonty które potrzebuje zaświadczenie ze mogę być leczona dalej.
nic więcej oprócz bety nie robiłam, biorę tylko kwas foliowy. I Żuravit bo mnie coś pęcherz szczypie.
-
Zuza91 wrote:Taka byłam podekscytowana po wczorajszym testowaniu, że w nocy nie mogłam spać! Rano tempka 36,93 - tak jak wczoraj. Zrobiłam oczywiście jeszcze sikacza przed betą (za moment jadę na badanie krwi).Druga kreska już nie cienista, a normalnie widoczna (wybaczcie zdjęcie kiepskiej jakości, na żywo lepiej to wygląda).
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Kaczorka wrote:No przecież ja cały czas Wam kibicuję i trzymam kciuki!!
A pamięć mam dobrą - tak szybko nie zapominam
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Jednak nie wytrzymałam, te wrażliwe sutki nie dawały mi spokoju i zrobiłam test w 10dc a tam biel... No nic czekam do pt i wtedy jeszcze raz zatestuje o ile temperatura nie spadnie bo dzis juz zaczęła spadać Powodzenia dla reszty testujących
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2017, 08:53
Tomasz 09.2018
MTHFR A1298C-hetero, PAI-1 4G -hetero, IO
Morfologia nasienia 2% w 2017
staranie o 2 dziecko od 2019 i nadal nic
Morfologia nasienia 0% w 2022r -
To może i ja do Was dołączę w końcu mam realne szanse na testowanie, kombo clo+pregnyl+luteina może coś zdziałało, ciałko żółte było więc w końcu jakiś pozytyw. Do testowania jeszcze (aż) 6 dni.
Obecnie mam jakieś dziwne ćmienie brzucha, którego nigdy wcześniej w trakcie cyklu nie miałam, może to tylko skutek uboczny luteiny?
-
Rafaello wrote:To może i ja do Was dołączę w końcu mam realne szanse na testowanie, kombo clo+pregnyl+luteina może coś zdziałało, ciałko żółte było więc w końcu jakiś pozytyw. Do testowania jeszcze (aż) 6 dni.
Obecnie mam jakieś dziwne ćmienie brzucha, którego nigdy wcześniej w trakcie cyklu nie miałam, może to tylko skutek uboczny luteiny?
Trzymam kciuki za tłuste dwie krechy!!!
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
gg88 wrote:Jednak nie wytrzymałam, te wrażliwe sutki nie dawały mi spokoju i zrobiłam test w 10dc a tam biel... No nic czekam do pt i wtedy jeszcze raz zatestuje o ile temperatura nie spadnie bo dzis juz zaczęła spadać Powodzenia dla reszty testujących
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Rafaello wrote:Wydaje mi się że luteina może zafałszować wynik progesteronu
Ja sie wlasnie wczoraj zastanawialam czy warto mierzyc tempke przy luteinie. Wzielam poerwsza wlasnie-obrzydliwa jest! Gorzka. Ale pewnie sie przyzwyczaje
Amy,Bocianiatko 3mam kciuki pewnie znowu bedziemy testowac razem ^^
Amy333, Bocianiątko lubią tę wiadomość
-
Rafaello wrote:Wydaje mi się że luteina może zafałszować wynik progesteronu
Provita-Paliga
⛄⛄⛄