Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wiosenne testowanie, MARZEC 2017
Odpowiedz

Wiosenne testowanie, MARZEC 2017

Oceń ten wątek:
  • Justya85 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motomi7 wrote:
    Po pierwsze mam zasadę jeden test w domu, jak kiedyś miałam 8 to zrobiłam wszystkie 8, zanim pojedziesz do apteki opamiętają sie :p po drugie najlepiej zrobić -
    Zobaczyć białe pole i zrozumieć, ze to nie ma sensu wcześniej niż np. 8 dzień po ovu, czy 10 czy dzień spodziewanej @ powodzenia :*
    Ja miałam kryzys we wt - udało mi sie opanować i całe szczęście :)

No właśnie zrobiłam ten błąd i jak zamawiałam testy owu to sobie zamówiłam kilka ciążowych, dzisiaj się opanowałam. Ale jutro wyszłaby mi beta?bo mam dwie imprezki zakrapiane i sama nie wiem co robić, wiem że troszke wina nie zaszkodzi ale gryzłabym się sama z sobą później. Niby nic na ciąże nie wskazuje, bo cyc juz nie boli (tylko delikatnie) żadnych objawów, w pierwszej to mnie odrazu obsyfiło i cyc tragedia a teraz nic więc nadzieja = 0 :) ale dla czystego sumienia...

Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
    9ewnskjogh9me2fr.png
    29.11.2017 mamy serduszko!
    Córeńka 5 latka (2013)
    Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
    hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka
  • karola205 Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justya85 wrote:
    No właśnie zrobiłam ten błąd i jak zamawiałam testy owu to sobie zamówiłam kilka ciążowych, dzisiaj się opanowałam. Ale jutro wyszłaby mi beta?bo mam dwie imprezki zakrapiane i sama nie wiem co robić, wiem że troszke wina nie zaszkodzi ale gryzłabym się sama z sobą później. Niby nic na ciąże nie wskazuje, bo cyc juz nie boli (tylko delikatnie) żadnych objawów, w pierwszej to mnie odrazu obsyfiło i cyc tragedia a teraz nic więc nadzieja = 0 :) ale dla czystego sumienia...

hahah jakie to znajome : ) Mialam dokładnie tak samo ja Ty. Moze brak objawów to jednak objaw jak u mnie : )
    bólu piersi w ogóle nie mialam, bolu brzucha również. Betę robilam tak samo przed wyjściem na urodziny kolezanki, tak dla spokoju, i dobrze ze ja zrobilam bo juz wtedy wyszla 4.2- choć dla lekarzy negatywna, ja juz sobie odpuściłam winko : )

Amy333 lubi tę wiadomość

2nn3dqk3hcroxsl0.png
  • Mada92 Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. U mnie biało. Dziwi mnie tylko ta temperatura.

Ponad rok starań z mierzeniem temperatury, testami owu itp. Rok przerwy.
    26 lat
    hormony w normie, nasienie b. dobre
    Podwyższona prolaktyna
  • mycha91 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Bociek, coś Ty nie dołuj się. Wykres masz ładny, musimy uzbroić się w cierpliwość, w końcu wysikamy te nasze upragnione kreseczki:)
    Ja jeszcze jutro nie będę robic, 10dpo, to za wcześnie. Nastawiam się raczej na po weekendzie, ile @ wcześniej mnie nie nawiedzi.
    Ale jak się jutro z Mychą zdecydujecie, to ja już całą noc dzisiejsza bez z pozawijanymi kciukami spała :-))))))

Ja w sobote sikam. Wiec z piatku na sobote 3mac kciuki za mnie! Jade dzis po zoltego bobotesta. Bede sie do niego modlic do soboty.

Stres juz mnie lapie. Boje sie i jednej kreski i II.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2017, 10:06

Amy333, Maja84, Bocianiątko lubią tę wiadomość

p19udqk3k1omz18g.png

25 tc 870 g Uleczki <3
    19tc 290g ! Kawał - no właśnie.Kogo?
    7tc, 0.62 cm kropka i bijace serduszko <3
    5CS 12dpo - beta 99.47! 15 dpo - 361.62!!
  • Justya85 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola205 wrote:
    hahah jakie to znajome : ) Mialam dokładnie tak samo ja Ty. Moze brak objawów to jednak objaw jak u mnie : )
    bólu piersi w ogóle nie mialam, bolu brzucha również. Betę robilam tak samo przed wyjściem na urodziny kolezanki, tak dla spokoju, i dobrze ze ja zrobilam bo juz wtedy wyszla 4.2- choć dla lekarzy negatywna, ja juz sobie odpuściłam winko : )

hehe moja muzo:) tknęłaś ciutkę nadziei zobaczymy :)

9ewnskjogh9me2fr.png
    Córeńka 5 latka (2013)
  • Justya85 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha91 wrote:
    Ja w sobote sikam. Wiec z piatku na sobote 3mac kciuki za mnie! Jade dzis po zoltego bobotesta. Bede sie do niego modlic do soboty.

Stres juz mnie lapie. Boje sie i jednej kreski i II.

że ten żółty bobo test jest jakiś "szczęśliwy" :) ? bo jak coś to też sobie kupię :D

karola205 lubi tę wiadomość

9ewnskjogh9me2fr.png
    Córeńka 5 latka (2013)
  • calza Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calza wrote:
    Hej kochanie, chciałabym prosić was o opinię. Cykle 27.28 dni, @ była 1 marca, przytulanki były 10, 11, i 15 marca. Sądzicie, że może być sukces? Objawy oczywiście w pełni ciążowe, jak co miesiąc ;)

Hej laski, wracam do Was z pytaniem jeszcze raz, bo najchętniej zrobiłabym test tu i teraz :p jakoś jeszcze nad sobą panuję i testów nie dotykam,ale kuszą.... dziś biały kremowy śluz się pojawił, ciekawe czy to przedokresowy? Oby ciążowy!!

Czy ktoś ze mną testuje w poniedziałek 27 marca?

mjvyi09k1yghelay.png
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justya85 wrote:
    że ten żółty bobo test jest jakiś "szczęśliwy" :) ? bo jak coś to też sobie kupię :D
    One są bardzo czule :)

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Justya85 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless wrote:
    One są bardzo czule :)

Ok:) ja mam 10 z allegro więc może jutro przed betą zapodam sobie z rana:)
    calza wrote:
    Hej laski, wracam do Was z pytaniem jeszcze raz, bo najchętniej zrobiłabym test tu i teraz :p jakoś jeszcze nad sobą panuję i testów nie dotykam,ale kuszą.... dziś biały kremowy śluz się pojawił, ciekawe czy to przedokresowy? Oby ciążowy!!

Ja jutro idę na bete więc będę miała czarno na białym, a jeśli chodzi o śluz to masz prawidłowy "progesteronowy" śluz :) udostępnij wykres:)

9ewnskjogh9me2fr.png
    Córeńka 5 latka (2013)
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calza wrote:

być może ja się dołącze. Planuje na wtorek, ale nie wiem czy wytrzymam :p Który dpo u Ciebie?

calza, Bocianiątko lubią tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justya85 wrote:
    hehe moja muzo:) tknęłaś ciutkę nadziei zobaczymy :)

Ja też nie mam absolutnie zadnych objawów- tez bym chciała żeby to był objaw;-)

Bocianiątko lubi tę wiadomość

3i49hdgeac44oma5.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Ja też nie mam absolutnie zadnych objawów- tez bym chciała żeby to był objaw;-)

Amy - u mnie objawów też nie było :) zaczęły się po pozytywnym teście :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Amy - u mnie objawów też nie było :) zaczęły się po pozytywnym teście :p

oj Kochana chyba sobie wydrukuje Twojego posta i powiesze przed nosem :-))

Bocianiątko lubi tę wiadomość

3i49hdgeac44oma5.png
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi 10 nie wychodzą i w żadnej ciąży mi nie wychodziły :)

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • calza Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justya85 wrote:
    Ja jutro idę na bete więc będę miała czarno na białym, a jeśli chodzi o śluz to masz prawidłowy "progesteronowy" śluz :) udostępnij wykres:)

No właśnie nie mam wykresu, zresztą i tak nic nie mierzyłam i mam nadzieję, że dzięki braku "spiny" się udało :) brzuch mnie leciutko pobolewa, ale jeśli to dzidzia to zniosę wszystko ;)

mjvyi09k1yghelay.png
  • calza Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    być może ja się dołącze. Planuje na wtorek, ale nie wiem czy wytrzymam :p Który dpo u Ciebie?

Dziś 9dpo.

mjvyi09k1yghelay.png
  • Staraczka90 Znajoma

Wysłany: 23 marca 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozwolę sobie do Was dołączyć ;)

Dziś mam 26dc, 18dc byłam u gin, który potwierdził, że była owulacja z prawego jajnika. Po kilku dniach strasznie zaczął ciągnąć mnie lewy jajnik i to tak, że chodziłam w pół zgięta. Później zaczęły się skurcze w macicy i takie ciągnięcie, które trwają do dnia dzisiejszego. Dodatkowo od wczoraj czuje, że moje piersi są większe i bardziej twarde... Nigdy do tej pory aż takich objawów nie miałam. Cykle zazwyczaj mam 31-32dniowe. Strasznie korci mnie, żeby jutro z porannego moczu zatestować, ale nie wiem czy coś wyjdzie...

czynnik męski
    kwiecień 2017 - NOVUM Warszawa
  • calza Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka90 wrote:
    Pozwolę sobie do Was dołączyć ;)

Dziś mam 26dc, 18dc byłam u gin, który potwierdził, że była owulacja z prawego jajnika. Po kilku dniach strasznie zaczął ciągnąć mnie lewy jajnik i to tak, że chodziłam w pół zgięta. Później zaczęły się skurcze w macicy i takie ciągnięcie, które trwają do dnia dzisiejszego. Dodatkowo od wczoraj czuje, że moje piersi są większe i bardziej twarde... Nigdy do tej pory aż takich objawów nie miałam. Cykle zazwyczaj mam 31-32dniowe. Strasznie korci mnie, żeby jutro z porannego moczu zatestować, ale nie wiem czy coś wyjdzie...

Staraczka, zatestuj że mną w poniedziałek :) dasz radę wytrzymać?

mjvyi09k1yghelay.png
  • Staraczka90 Znajoma

Wysłany: 23 marca 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie obawiam się, że nie wytrzymam aż do poniedziałku ;) strasznie mnie korci, żeby zatestować jutro rano a później najwyżej iść zrobić betę. Nie wiem dlaczego, ale mam jakieś dziwne przeczucie, że mogło się udać ;) chociaż staram się studzić emocje, żeby później się nie rozczarować, ale to jest silniejsze ode mnie...

czynnik męski
    kwiecień 2017 - NOVUM Warszawa
  • Justya85 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless wrote:
    Mi 10 nie wychodzą i w żadnej ciąży mi nie wychodziły :)
    Ehhh więc jak ma być szczęśliwy to jadę kupić :P w rossmanie tak:)?
    Mi w 11dpo z młodą wyszedł test o czułości 25, nawet wtedy się na tym nie znałam zupełnie i babka mi taki dała, po południu robiłam test 10 i mi nie wyszedł więc nei wiem jak to z testami. ALE najlepszy test to beta :)

9ewnskjogh9me2fr.png
    Córeńka 5 latka (2013)
‹‹ 181 182 183 184 185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ