Wiosenne testowanie, MARZEC 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam też nowa ginekolog, na razie cieżko mi cos o niej powiedzieć poza tym, ze jest młoda, mila i ma jakieś takie bardzo spokojne podejście. Jedyne co mnie teraz zastanawia to to, ze mówiła ze ma podejrzenia ze mogę mieć bardzo wcześnie owulacje, nawet 10 dnia w cyklu i żebyśmy spróbowali na początek z seksem 5 dni przed owulacja a potem w dniu owulacji. 5 dni przed owulacja? Przecież to chyba bardzo wcześnie? wtedy jej nie dopytałam bo jeszcze w ogole nie wgłębiałem sie w temat i nie wydało mi sie to dziwne A czytacie/ słuchacie mamaginekolog na Facebooku? Bardzo fajna babka sie wydaje2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
nick nieaktualnynowa na dzielni wrote:Ja mam też nowa ginekolog, na razie cieżko mi cos o niej powiedzieć poza tym, ze jest młoda, mila i ma jakieś takie bardzo spokojne podejście. Jedyne co mnie teraz zastanawia to to, ze mówiła ze ma podejrzenia ze mogę mieć bardzo wcześnie owulacje, nawet 10 dnia w cyklu i żebyśmy spróbowali na początek z seksem 5 dni przed owulacja a potem w dniu owulacji. 5 dni przed owulacja? Przecież to chyba bardzo wcześnie? wtedy jej nie dopytałam bo jeszcze w ogole nie wgłębiałem sie w temat i nie wydało mi sie to dziwne A czytacie/ słuchacie mamaginekolog na Facebooku? Bardzo fajna babka sie wydaje
Parę razy zaglądałam na jej profil, ale jakoś nie zostałam na dłużej:) -
nick nieaktualny
-
5 dni przed ovu ok. Bo trzeba zrzucić stare plemniki ale wg mnie potem trzeba jeszcze min raz przed ovu bo lepiej jak plemniki czekają na jajko nic odwrotnie. Jajo długo nie poczeka niestety
Lady Savage lubi tę wiadomość
-
Cześć, dziś u mnie kolejny spadek temp (6dpo) po cichu liczę, że będzie dobrze ale nie dopuszczam do siebie tej myśli. Przewiało mnie, gardło boli jak szalone, trochę kaszlę i bardzo źle śpię. Na szczęście jeszcze po ostatniej chorobie mi leki zostały (takie które można w ew ciąży).
-
nowa na dzielni wrote:Ja mam też nowa ginekolog, na razie cieżko mi cos o niej powiedzieć poza tym, ze jest młoda, mila i ma jakieś takie bardzo spokojne podejście. Jedyne co mnie teraz zastanawia to to, ze mówiła ze ma podejrzenia ze mogę mieć bardzo wcześnie owulacje, nawet 10 dnia w cyklu i żebyśmy spróbowali na początek z seksem 5 dni przed owulacja a potem w dniu owulacji. 5 dni przed owulacja? Przecież to chyba bardzo wcześnie? wtedy jej nie dopytałam bo jeszcze w ogole nie wgłębiałem sie w temat i nie wydało mi sie to dziwne A czytacie/ słuchacie mamaginekolog na Facebooku? Bardzo fajna babka sie wydaje
Nowa mam kumpelę, która owulację ma w 3dc (w trakcie okresu) długo zajść w ciążę nie mogła, poszła do gin, i wyszło szydło z worka, że ma owulację tak wcześnie a 2 fazę ma bardzo długą.Mamma-mia lubi tę wiadomość
-
Lady Savage wrote:Nowa mam kumpelę, która owulację ma w 3dc (w trakcie okresu) długo zajść w ciążę nie mogła, poszła do gin, i wyszło szydło z worka, że ma owulację tak wcześnie a 2 fazę ma bardzo długą.
-
nowa na dzielni wrote:Ja mam też nowa ginekolog, na razie cieżko mi cos o niej powiedzieć poza tym, ze jest młoda, mila i ma jakieś takie bardzo spokojne podejście. Jedyne co mnie teraz zastanawia to to, ze mówiła ze ma podejrzenia ze mogę mieć bardzo wcześnie owulacje, nawet 10 dnia w cyklu i żebyśmy spróbowali na początek z seksem 5 dni przed owulacja a potem w dniu owulacji. 5 dni przed owulacja? Przecież to chyba bardzo wcześnie? wtedy jej nie dopytałam bo jeszcze w ogole nie wgłębiałem sie w temat i nie wydało mi sie to dziwne A czytacie/ słuchacie mamaginekolog na Facebooku? Bardzo fajna babka sie wydaje
Mam też książkę. Przeczytałam jakieś ponad 3/4 i nie mogę ruszyc dalej. Przestała mnie ciekawic w pewnym momencie,do tego po jej przeczytaniu mam negatywne odczucia odnośnie Kuby i jakoś tak hmm spodziewałam się czegoś innego,lepszego. Pierwsze czesci były super, żałuję,ze nie opisała szerzej jej wyprawy medycznej do Afryki.
Później jakoś tak wyglądało to jak ciągle bieganie za facetem-kobieciarzem, który sam nie wie czego chce.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2017, 09:23
-
Hej hej! U mnie nadal bez @ coś mi się wydaje, że i tego histero 8.03 nie będzie masakra... ciążę wykluczam, bo gdy okazało się, że wyniki mojego są jakie są, to olaliśmy temat kończenia w środku, którego żadne z nas nie lubi.Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2017, 10:06
7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko!
1x HSG, 2x HSC,
M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok -
nick nieaktualny
-
Mamma-mia wrote:Wow to strasznie,strasznie dziwnie. I jak działają? Kochaja się się czasie okresu czy gin opoznil jej owulke?
-
Mamma-mia wrote:Wow to strasznie,strasznie dziwnie. I jak działają? Kochaja się się czasie okresu czy gin opoznil jej owulke?
nie mam pojęcia, jak ona starała się to, ja wyjechałam do Francji na 4 lata, teraz w Poznaniu mieszkam, i kontakt się urwał, z tego co słyszałam od kogoś innego to ma syna 4 letniego i córkę kilumiesięczną. Ale szczegółów nie wiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2017, 10:04
-
Lady Savage wrote:Maja gratuluje Ci i zazdroszczę, miałam taką gin, przez 6 lat się mną zajmowała, a w tym roku się przeprowadziła do innego miasta, i jestem w trakcie szukania, stara gin kazała mi z powodu mieśniaków (moja mama straciła macicę 38 lat miała przez nie, jej siostra też 36 lat, babcia zmarła na raka macicy spowodowanego nie leczonymi mięsniakami) jestem obciązona genetycznie, po ciaży wyszły mi pierwsze mieśniaki, i moja stara gin kazała przyjść w lutym, ale niestety wyprowadziła się, więc poszłam do tej co za nią weszła, wiecie co!! Nawet nie zajrzała w kartotekę, by się zapoznać z moją chorobą, tylko powiedziała ze byłam w czerwcu, w zeszłym roku i mam przyjść w czerwcu!! Ona w lutym mnie nie zbada ;/ ja jej mówię, że 2 dzidzę chcemy, że mi się okres nawet 2 tyg potrafi spóźnić, że mleko mi cieknie z piersi, a ostatni nawał miałam 16 miechów temu!! A ona że nie widzi potrzeby mnie zbadania teraz! Za tydzień idę do innej gin, mam nadzieję, że trafię na człowieka.
Wiem coś o tym, do tej pory też trafiałam na takich konowałów, co by odwalić swoje 10min na pacjenta i do widzenia. Pierwsza gin do której poszłam jak tylko zaczęliśmy się starać o dzidzię (poszłam bo mam 33 lata i nie mam dzieci, więc chciałam się przebadać i przygotować jakoś, bo najmłodsza nie jestem) zrobiła mi cytologię i powiedziała że mam tyłozgjęcie macicy i będzie mi trudno zajść w ciążę i ...tyle. Nie zleciła żadnych badań, żadnego usg, żadnych wskazówek, nic. Popłakałam się po tej wizycie, bo jeszcze mnie dobiła tym tyłozgięciem, a że ja zielona byłam zupełnie to przeżyłam to bardzo. Później wszyscy dookoła wytłumaczyli, że to bzdura z tym tyłozgięciem, nawet wczoraj gin mi powiedziała, że to mit, że ono nawet w 20% nie utrudnia zajścia. Nie wiem czym się kierują ci lekarze, co robią na tych stanowiskach skoro w dupie mają pomoc pacjentom. Ta moja obecna babeczka jest chyba z powołania, bo nawet za usg nie wzięła pieniędzy, policzyła jedynie wizytę i na drugie usg też mam przyjść tak po "cichaczu" Naprawdę, lekarz doświadczony i zaangażowany to już połowa sukcesu
16cs - szczęśliwy!
27.11 - beta 462 mlU/ml
29.11 - beta 1114 mlU/ml
01.12 - beta 2901 mlU/ml
04.12 - beta 7617 mlU/ml
-
mycha91 wrote:Ja sobie wzielam kapiel ciepla, bo cos nie moge do was na full dolaczyc dziewczyny...
Ja już tez przyczłapałam na marzec i tez wypatruje szanownej pani @, ehh -
nadzieja73 wrote:U mnie bez zmian.jest mi gorąco na przemian z zimnem.Rano budzę się zlana potem.Czasem mam wrażenie że nie jestem sobą...
Nie znam się na tym, ale może od Ovitrelle masz te uderzenia gorąca?
16cs - szczęśliwy!
27.11 - beta 462 mlU/ml
29.11 - beta 1114 mlU/ml
01.12 - beta 2901 mlU/ml
04.12 - beta 7617 mlU/ml
-
nick nieaktualnynadzieja73 wrote:Wiecie niepokoją mnie te uderzenia gorąca od paru dni.A jak to oznacza że jestem już za stara na dziecko?
Maja84, nadzieja73 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzesc kobitki wracam z pelna moca, przetrwalam dzien wczorajszy teraz moge Wam powiedziec w skrocie co u mnue.
Inna tez cxekam na @ w sobote byla ostatnia tab any jezeli do 5dni ta franca nie nadejdzie odrazu wizyta u gin (czas ma do czwartku) potem w 2/3dc wizyta. Wczoraj skonczylam 1opakowanie zadtrzykow zostalo jeszcze jedno=7szt.
Z badan zostalo mi tylko pakiet anestezjologiczny, usg piersi i hormony pluciowe w 2/3dc.
M byl wczoraj powtorzyc seminogram bo mamy juz stary.
Jakos lepiej sie czuje ze ten dzien jest juz za mna przezylam teraz juz nim mnie nie zabije.... wracam do was na calego
In vitro nadchodzimy i walczymy!!!!
Trzymam za Nasz wszystkue kciuki!!!!
Inna oby nasze@ nadeszly jeszcze dzis, niech nas wezma z zaskoczenia !!!!!kaha, innamorata88, Maja84, Amy333, Karolina90, problemik, zubii, E_w_c_i_a lubią tę wiadomość