Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wiosenne testowanie, MARZEC 2017
Odpowiedz

Wiosenne testowanie, MARZEC 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Existenz wrote:
    Jak mnie to wkurza ...objawy jak co miesiąc. Zgaga wzrost apetytu, dziwne boleści brzucha, cycki. W tym cyklu doszło bieganie do WC. 6dpo yhhh
    Trzymam kciuki za test :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Existenz wrote:
    Jak mnie to wkurza ...objawy jak co miesiąc. Zgaga wzrost apetytu, dziwne boleści brzucha, cycki. W tym cyklu doszło bieganie do WC. 6dpo yhhh
    Kochana, to moga byc poprostu objawy drugiej fazy cyklu. Ja w miesiacu z histerskopia, gdzie nie bylo ani jednego serduszkowania- w drugiej fazie cyklu mialam zywcem objawy "ciazowe".. takze przestaje zupelnie na to zwracac uwage. Czlowiek spokojniej spi jak sie nie doszukuje :)

Existenz lubi tę wiadomość

• Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    Wiecie jaki jest najlepszy wywoływacz @? :D Test ciążowy :P Dopiero jak mój mózg go zarejestrował to ta łaskawa była się zjawić :D po tylu miesiącach starań chyba już trzeba testować tylko dla zasady, nie wiem jak u Was, ale u mnie cholera wykształcił się odruch Pawłowa - @ przychodzi dopiero po ceremonialnym sikaniu na test. :P A tak się 5 dni zbierała. :P
    u mnie @ wywoluje zaplanowanie wizyty u ginekologa :P :P

Lady Savage lubi tę wiadomość

age.png
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie już łapie PSM- wszystko mnie boli, wszytko mi przeszkadza, mam wrażenie że piersi mi zaraz wybuchną, mdłości i totalny brak apetytu, raz na jakiś czas poczuję lekki ból na @. Jak ja nienawidzę tego czasu, my kobiety w okolicy @ i w 1 jej dniu powinnyśmy mieć ustawowo wolny dzień!

kaha, Amy333, Maja84, Lady Savage lubią tę wiadomość

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    91Ewela09 wrote:
    A mnie już łapie PSM- wszystko mnie boli, wszytko mi przeszkadza, mam wrażenie że piersi mi zaraz wybuchną, mdłości i totalny brak apetytu, raz na jakiś czas poczuję lekki ból na @. Jak ja nienawidzę tego czasu, my kobiety w okolicy @ i w 1 jej dniu powinnyśmy mieć ustawowo wolny dzień!
    Wiem coś o tym.Zawsze przed okresem wszystko mnie wkurza nawet Bogu winni moi pacjenci :D

• Ptysia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    O tak profertil :) dużo droższy od innych specyfików, ale skład ma genialny i daje wymierne efekty przy teratozoospermii :)
    Ptysia, dlaczego Gyncentrum? Invimedu nie brałaś pod uwagę?
    Kochana, właśnie ta teratozoospermia mnie teraz zaciekawiła, bo skoro u Ciebie podobny wynik męża jak u mnie, a Ty zaszłaś przeciez w ciąże, tylko były potem problemy, to moze to jest możliwe bez invitro jednak:)? Mam nadzieje, ze ten profertil za ta cenę faktycznie da jakies rezultaty:) ale jak widać narazie nic z tego. Chociaz u mnie jest jesCze pewnie problem z ta prolaktyna i ostatni stosunek lh i tego drugiego miałam 0,6, wiec moze jakies problemy z pękanie jajeczek mam lub cos w tym stylu. Jesli chodzi o gyncentrum, to zwróciłam na nich uwagę, bo wyczytałam ze przy invitro maja jakies pakiety, gdzie np trzeci zabieg jest gratis jak Ci sie dwa poprzednie nie udadzą. Potem znalazłam tam tego lekarza, ze tam przyjmuje i ze jest taki dobry podobno. A ten invimed tez jest w Katowicach? Masz tam jakiegoś dobrego lekarza do polecenia?

• Ptysia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Musisz się przygotować na to że Grettka bardzo oszczędny w słowach czasem są opinnie że gburak ;) ale świetny dr !! Coś za coś ;) Osobiscie znam 2 dziewczyny które u niego się leczyły i teraz bawią bobasy.

No pewnie, ważniejsze zeby pomógł niż głaskał po rękach i nie było z tego żadnych rezultatów:p zreszta teraz chodzę do swojego i on tez taki oszczędny w słowach, a niektórzy mówią, ze nie miły, a mi to jakos nie przeszkadza u niego. Mowi prosto z mostu,, a nie udaje ze jest dobrze, jak moze nie jest:) a długo sie u niego leczyły?

• innamorata88 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysia wrote:
    Kochana, właśnie ta teratozoospermia mnie teraz zaciekawiła, bo skoro u Ciebie podobny wynik męża jak u mnie, a Ty zaszłaś przeciez w ciąże, tylko były potem problemy, to moze to jest możliwe bez invitro jednak:)? Mam nadzieje, ze ten profertil za ta cenę faktycznie da jakies rezultaty:) ale jak widać narazie nic z tego. Chociaz u mnie jest jesCze pewnie problem z ta prolaktyna i ostatni stosunek lh i tego drugiego miałam 0,6, wiec moze jakies problemy z pękanie jajeczek mam lub cos w tym stylu. Jesli chodzi o gyncentrum, to zwróciłam na nich uwagę, bo wyczytałam ze przy invitro maja jakies pakiety, gdzie np trzeci zabieg jest gratis jak Ci sie dwa poprzednie nie udadzą. Potem znalazłam tam tego lekarza, ze tam przyjmuje i ze jest taki dobry podobno. A ten invimed tez jest w Katowicach? Masz tam jakiegoś dobrego lekarza do polecenia?
    Jak LH do FSH mam 0.25 :P także wiesz ;) tu tylko wspomaganie progesteronem w II fazie cyklu pomoże. Wiesz, co zajść a donosić zdrowe to 2 róźne kwestie - u mnie biochemy wracają jak bumerangi, ale widocznie zarodki są zbyt felerne, żeby rozwinęła się z nich zdrowa ciążą. Tak, mają pakiet 3 zabiegów, ale do tego dolicz sobie koszty badań, wizyt, leków do każdej procedury oraz criotransferów<chyba>- także łaski z tą ceną nie robią. :D Mnie prowadzi dr Anna Cygal z Invimedu(gin i endokrynolog). Korzystamy z pełnego pakietu, który zawiera pełną procedurę, mrożenie, criotransfery, badania itd itp w cenie 7900PLN. Tylko leki musimy doliczyć.

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • Ptysia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To widzę, ze my podobna sytuacji troche mamy:) musze w takim razie poczytać troche opinii. A Ciebie co skłoniło, ze akurat wybrałaś invined? Jakies polecenia czy tak poprostu? Cieżko sie zdecydować na jakaś konkretna klinikę:/ a powiedz mi jeszcze jaki koszt jest leków?

• Ptysia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha my narazie robimy kontrolne badanie tylko podstawowe i to w macierzyństwie w Krakowie, bo tam pojechaliśmy na pierwsze badanie nasienia i chcemy to drugi tez zrobić w tym samym laboratorium, zeby sprawdzic. A potem dokładniejsze badania to jak juz nam zleca w tej klinice do której pojedziemy:)

• innamorata88 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysia wrote:
    To widzę, ze my podobna sytuacji troche mamy:) musze w takim razie poczytać troche opinii. A Ciebie co skłoniło, ze akurat wybrałaś invined? Jakies polecenia czy tak poprostu? Cieżko sie zdecydować na jakaś konkretna klinikę:/ a powiedz mi jeszcze jaki koszt jest leków?
    No tak, u Ciebie też problem z ziarenkami jest :) Invimed? hmm karta z Medicovera hahahah :D zniżki na jej podstawie do dalszych badań ;) a tak na serio to szukałam jakieś kameralnej kliniki, która ogarnie IMSI i padło na Invimed :) mega dyskrecja, a przez to, że nie jest takim molochem jak Gyncentrum, czy Provita i podejście do pacjenta jest mocno indywidualne. :)

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    Wiecie jaki jest najlepszy wywoływacz @? :D Test ciążowy :P Dopiero jak mój mózg go zarejestrował to ta łaskawa była się zjawić :D po tylu miesiącach starań chyba już trzeba testować tylko dla zasady, nie wiem jak u Was, ale u mnie cholera wykształcił się odruch Pawłowa - @ przychodzi dopiero po ceremonialnym sikaniu na test. :P A tak się 5 dni zbierała. :P
    Potwierdzam !! chyba podświadomie napięcie które gdzieś tam w głowie siedzi po teście opada i bachhhh jest @

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2017, 12:05

innamorata88, Maja84 lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Madziula Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w zeszlym miesiacu tez tak mialam,rano test a dwie godziny pozniej @ :D wkurzona bylam bo test zmarnowalam :P w tym miesiacu mam nadzieje nie zmarnowac testu :)

Amy333 lubi tę wiadomość

zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula wrote:
    Ja w zeszlym miesiacu tez tak mialam,rano test a dwie godziny pozniej @ :D wkurzona bylam bo test zmarnowalam :P w tym miesiacu mam nadzieje nie zmarnowac testu :)
    O ja już tez sobie postanowiłam nie marnować testów. Jak tak dalej pojdzie, to na torebkę fajną już by człowiek nazbierał ;-)
    Kupilam na ten cykl jeden i mam zamiar użyć go dopiero po terminie spodziewanej @ ;-)

KateHawke lubi tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poprosze o zmiane mojej daty testowania z 6.03 na 7.03 :) Owu byla w inny dzien, a ginka kazala zrobic bhcg 10 dpo

gg88 lubi tę wiadomość

age.png
  • Katik Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, dziś lewy jajnik mi spokoju nie daje - okropnie kłuje (można powiedzieć nawet że boli). Test w niedzielę ale zastanawiam się nad beta w poniedziałek (choć wolałabym nie wyrzucać pieniążków w błoto jak nic nie będzie)

p19ucsqvbtkflok9.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katik wrote:
    Cześć, dziś lewy jajnik mi spokoju nie daje - okropnie kłuje (można powiedzieć nawet że boli). Test w niedzielę ale zastanawiam się nad beta w poniedziałek (choć wolałabym nie wyrzucać pieniążków w błoto jak nic nie będzie)
    Który to bedzie dpo w poniedziałek ?

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Madziula Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    O ja już tez sobie postanowiłam nie marnować testów. Jak tak dalej pojdzie, to na torebkę fajną już by człowiek nazbierał ;-)
    Kupilam na ten cykl jeden i mam zamiar użyć go dopiero po terminie spodziewanej @ ;-)
    Jak bylam w pierwszej ciazy to pozytywny test ciazowy wyszedl mi trzy dni przed spodziewana @ i kreska byla bardzo dobrze widoczna,wiec w tym miesiacu tez zatestuje dwa dni przed @ a jak okres nie przyjdzie to zrobie bete :) wiecie ze moja gin nigdy nie kazala robic mi bety...nawet jak przybieglam do niej mowiac ze test wyszedl pozytywny a nic na usg nie bylo widac,kazala przyjsc tydzien pozniej po prostu

zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaha wrote:
    Kochana, to moga byc poprostu objawy drugiej fazy cyklu. Ja w miesiacu z histerskopia, gdzie nie bylo ani jednego serduszkowania- w drugiej fazie cyklu mialam zywcem objawy "ciazowe".. takze przestaje zupelnie na to zwracac uwage. Czlowiek spokojniej spi jak sie nie doszukuje :)
    No śmieje się bo są jak co miesiąc tylko w tym wyjątkowo latanie do WC doszło a mało pije . Co dziwne w trakcie seksu czuje pęcherz pełen. I gardło zaczyna mnie boleć ale wyjątkowo jajcory mnie nie bolą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2017, 13:53

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Existenz wrote:
    No śmieje się bo są jak co miesiąc tylko w tym wyjątkowo sokami doszło. I gardło zaczyna mnie boleć ale wyjątkowo jajcory mnie nie bolą.
    Nie zależnie od objawów trzymam mocno kciuki, żeby tym razem była fasolka! ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2017, 13:53

‹‹ 46 47 48 49 50 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ