Wiosenne testowanie, MARZEC 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Agniechaaaa wrote:Melduje...
Od 5dc mercilon
20.02 następna wizyta i jeżeli wszystko bedzie dobrze to w marcu ivfl
Oczywiście to zrobie ja tonę badan
Edit. A dlaczego mercilon?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 17:55
-
nick nieaktualnyHopeless wrote:Trzymam kciuki! Niech się uda za pierwszym razem!
Edit. A dlaczego mercilon?
Na wyciszenie jajników. No nic czekamy i żyjemy dalej. Tylko z M musimy badania porobić bo niektórych do tej pory nie musieliśmy wykonaćWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 18:24
-
Agniechaaaa wrote:Na wyciszenie jajników. No nic czekamy i żyjemy dalej. Tylko z M musimy badania porobić bo niektórych do tej pory nie musieliśmy wykonaćMikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
nick nieaktualnyinnamorata88 wrote:Super wieści! Jakie badania Wam zlecono?
Ja:
Anty HBc, HBS Ag, VDRL, Anty HIV, anty hcv (mam juz zrobione)
Toksoplazmoza igm i igg
Różyczka
Cytologia (mam juz)
Wymaz z kanału szyjki na obecność chlamydi pcr
Posiew bakteriologiczna mykogiliczny
AMH (mam zrobione)
Grupa krwi (mam zrobione)
Konsultacja anestezjologiczna w tym ekg (umówiona na 20,02)
Usg piersi
Tsh,ft3, ft4, anty tpo, anty tg
Cmv igm i igg
P/c antykardiolipidowe igm i igg
P/c przeciwplemnikowe
Wymaz z kanału szyjki na obecność ureaplaamy u, mycoplasmy h
Mój M:
Anty HBc, hbs ag, VDRL, anty HIV, anty hcv ab (ma zrobione)
Wymaz z cewki moczowej na obecność chlamydi pcr (ma zrobione)
Grupa krwi (ma)
Seminogram (ma powtórzyć)
Cmv igm
Fsh, lh, PRL, testosteron, tsh
Posiew nasienia
-
Agniechaaaa wrote:Ja:
Anty HBc, HBS Ag, VDRL, Anty HIV, anty hcv (mam juz zrobione)
Toksoplazmoza igm i igg
Różyczka
Cytologia (mam juz)
Wymaz z kanału szyjki na obecność chlamydi pcr
Posiew bakteriologiczna mykogiliczny
AMH (mam zrobione)
Grupa krwi (mam zrobione)
Konsultacja anestezjologiczna w tym ekg (umówiona na 20,02)
Usg piersi
Tsh,ft3, ft4, anty tpo, anty tg
Cmv igm i igg
P/c antykardiolipidowe igm i igg
P/c przeciwplemnikowe
Wymaz z kanału szyjki na obecność ureaplaamy u, mycoplasmy h
Mój M:
Anty HBc, hbs ag, VDRL, anty HIV, anty hcv ab (ma zrobione)
Wymaz z cewki moczowej na obecność chlamydi pcr (ma zrobione)
Grupa krwi (ma)
Seminogram (ma powtórzyć)
Cmv igm
Fsh, lh, PRL, testosteron, tsh
Posiew nasieniaMikołaj 25.04.2011
-
nick nieaktualny
-
Aga zastanów się nad histeroskopią przed in vitro, żeby nie pchać zarodków w ciemno. Masz jeszcze troszkę czasu to spokojnie ogarniesz ją na NFZ.Mikołaj 25.04.2011
-
nick nieaktualnyinnamorata88 wrote:Aga zastanów się nad histeroskopią przed in vitro, żeby nie pchać zarodków w ciemno. Masz jeszcze troszkę czasu to spokojnie ogarniesz ją na NFZ.
Miałam w sierpniu robioną z pobraniem wycinka endometrium wszystko ideolo (robiłam prywatnie w klinice w której sie lecze) -
Agniechaaaa wrote:Miałam w sierpniu robioną z pobraniem wycinka endometrium wszystko ideolo (robiłam prywatnie w klinice w której sie lecze)Mikołaj 25.04.2011
-
nick nieaktualnyinnamorata88 wrote:A no to super Czyli macie już komplet, tylko działać! W poniedziałek umawiam M wizytę u androloga w klinice i zobaczymy co dalej. Plus taki, że plemników ogólnie ma dużo, bo przeszło 200mln w ejakulacje, to może będzie z czego wybierać - 1% to u niego 2mln. A nie raz mu mówiłam, żeby szedł na jakość, a nie ilość.
Bedzie dobrze mam nadzieje, ze obie marcu doczekamy sie happy endu. Moja koleżanka (in vitro robione we Francji) właśnie jest w 4mc podobno dziewczynki bliźniaczki udało sie w 3probie.innamorata88, suri2016 lubią tę wiadomość
-
Innamorata to dobrze, że ma taką ilość plemników, w tych 200 mln na pewno znajdzie się jakiś mocarz
Agniechaaaa wszystko idzie więc zgodnie z planem i niedługo zobaczysz upragnione II kreski Strasznie dużo tych badań, wyrobicie się że wszystkimi? czyli refundowane będą tylko leki, samo in vitro nie? tabletki antykoncepcyjne na miesiąc czy dwa?3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
HSG- prawy jajowód drożny
Czekamy na córeczkę
-
nick nieaktualnysuri2016 wrote:Innamorata to dobrze, że ma taką ilość plemników, w tych 200 mln na pewno znajdzie się jakiś mocarz
Agniechaaaa wszystko idzie więc zgodnie z planem i niedługo zobaczysz upragnione II kreski Strasznie dużo tych badań, wyrobicie się że wszystkimi? czyli refundowane będą tylko leki, samo in vitro nie? tabletki antykoncepcyjne na miesiąc czy dwa?
Zdarzymu jest czas... refundowane tylko leki resztę wszystko musimy opłacić. Narazie dostałam 1opakwoanie tab to jest 21szt i 20.02 lekarz powie co dalej -
U mnie bez zmian. Czekam dalej na @.
wczoraj rano i wieczorem miałam delikatnie ciemne plamienie, nic sie nie rozkrecilo. Dziś śluz rozciagliwy z jasna krwią albo sam śluz rozciagliwy. Nic nie rozumiem. brzuch boli
Mam nadzieje,ze @ dziś przyjdzie, to w pon będę mogła jechać na badania,a w kolejny pon na monitoringWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2017, 12:49
-
nick nieaktualnyMamma-mia wrote:U mnie bez zmian. Czekam dalej na @.
wczoraj rano i wieczorem miałam delikatnie ciemne plamienie, nic sie nie rozkrecilo. Dziś śluz rozciagliwy z jasna krwią albo sam śluz rozciagliwy. Nic nie rozumiem. brzuch boli
Mam nadzieje,ze @ dziś przyjdzie, to w pon będę mogła jechać na badania,a w kolejny pon na monitoring
Poprzedni cykl to jakiś ewenement, także się nim nie sugeruj... -
justysia8512 wrote:Witam. Pytałam e innm wątku Ale cisza;( dziś mam 43 dc robiłam test 1 wyszedł pozytywny 2i 3 negatywny a kolejny pozytywny... co i o tym myśleć? Lekarz na poniedziałek.
kaha lubi tę wiadomość
-
Katik wrote:Mam pytanie do tych co brały duphaston: czy po jego odstawieniu miałyście słabszą @ niż zwykle, czy nie zauważyłyście różnicy?
-
Katik wrote:Mam pytanie do tych co brały duphaston: czy po jego odstawieniu miałyście słabszą @ niż zwykle, czy nie zauważyłyście różnicy?
Mam nadzieję ze pomoglam -
91Ewela09 wrote:Ja bralam (biore) luteine,ale to chyba podobne leki. Ja odkąd zaczelam ja brac dużo słabszą mam @. Od roku najdłuższa @ trwala 3 dni a najkrótsza w grudniu (cykl bezowulacyjny) 1 dzien. Nie mam przed i po @ zadnych plamien, zawsze dostaje ja rano ok. 6 i nastepnego dnia na wieczor juz lekkie plamienia. Na na 3 dzien cisza. Tak to u mnie jest...
Mam nadzieję ze pomoglam