X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wrześniowe staraczki
Odpowiedz

Wrześniowe staraczki

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie nas namnozylo :) shaja gratulacje :))))
    Paulinko - glowa do gory :*

Gosia, ja badalam. Bo mialam plamienia przed @ wyszla lekko podwyzszona dostalam bromergon - bralam ze trzy miesiace a teraz gin mi zabral bromka a jaka mam teraz prolaktyne ? Nie mam pojecia bo mnie nie wyslal ponownie na badania, ale nie wiem czy chce wiedziec i znowu wracac do bromka :)

Zaopatrzylam sie w aptece w witaminki wiec biore, i sie zobaczy co z ego wyniknie ; )

• gosi_a Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja u siebie nie zauważyłam nic nie naturalnego, miałam badania tsh i jeszcze jakieś cząstkowe. Wszystko w normie ale jak tak czytam o Waszych badaniach prolaktyny i progesteronu to się zastanawiam czy nie powinnam tego też zbadać. Z drugiej strony nie staram się jakoś długo żeby się martwić że coś ze mną nie tak.

wnidt5odau6o2x80.png
  • Evaa Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 23:38

Bąbelek86 lubi tę wiadomość

,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn
  • Amerie Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki wesprzyjcie!termin spodziewanej @ mam na 10.09. 20 dc mialam silne bole brzucha,na drugi dzien temp skoczyla(2 skok po ovu) i sie na razie utrzymuje. Dzisiaj24 dc a sluz z nitkami krwi, brzuch boli ale to za wczesnie na @. Co o tym sadzicie?moze ktos tak mial?

relgh371rrya3inl.png
  • Evaa Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 23:39

,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn
  • Amerie Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe sama wiem ze to strasznie nakreca ale to silniejsze ode mnie:)

relgh371rrya3inl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie juz plamienie sie rozkręca więc od jutra nowy cykl

• aina Znajoma

Wysłany: 6 września 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shaja88 wrote:
    Aina- ja mam taki sam wynik prolaktyny tzn na czczo jest ok okolo 13, a po obciazeniu 14 krotny skok, nie bralam na to zadnych lekow i jestem w ciąży!! :D

Dziękuję za pocieszenie, bo już straciłam całkiem nadzieję na ten miesiąc :)

Mnie skierowała gin na prolaktynę, bo kiedyś miałam podwyższoną, a teraz powiedziałam, że mam nieregularne cykle

• gosi_a Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie od 3 dni pobolewa brzuch i czasami czuje klucie w lewej stronie szyjki. Jestem na etapie plodnym i to są chyba objawy owu. Co sądzicie? Co u Was kobietki?

wnidt5odau6o2x80.png
  • Amerie Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawdopodobnie objawy okołoowulacyjne...jezeli mogę Ci dać radę, bo zerknęłam na twoj wykres...temperature trzeba mierzyć codziennie o tej samej porze, zaraz po przebudzeniu, po przynajmniej 3 h snu, temperatura mierzona w różnych godzinach jest niewiarygodna i nie odczytasz z niej kiedy nastąpiła owulacja:) Tak więc budzik w ruch i powodzenia:)

relgh371rrya3inl.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj i wczoraj mierzyłam tak jak powinnam :-) planuję się bardziej na tym teraz skupić :-)

wnidt5odau6o2x80.png
  • Amerie Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I pamiętaj o tym, żeby mieć termometr przy łóżku i przed mierzeniem nie wstawać:)Życzę powodzenia i wytrwałości w mierzeniu:)

relgh371rrya3inl.png
  • martika Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale tu ucichło. Jak tam wasze samopoczucie? powiem Wam, że postanowiłam, że ten cykl traktuje na luzie, a spinam się chyba bardziej niż poprzednio. Nie potrafię się wyluzować i boje się, że to będzie dużą przeszkodą.

• mik82 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martika wrote:
    Dziewczyny, ale tu ucichło. Jak tam wasze samopoczucie? powiem Wam, że postanowiłam, że ten cykl traktuje na luzie, a spinam się chyba bardziej niż poprzednio. Nie potrafię się wyluzować i boje się, że to będzie dużą przeszkodą.
    Martika takie postanowienia to w moim przypadku tylko gadanie:-( Ja na luzie nie umiem...po prostu nie potrafię odpuścić jak mi na czymś bardzo zależy. Nie chcę mieć poczucia, że czegoś nie zrobiłam:-(

wrzesień 2008 - Mikołaj <3
    Starania od 12.2012
    maj 2014 - córeczka 16 tc [*]
    maj 2015 - cb
    grudzień 2016 - cb
    201709292743.png
  • martika Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tak samo, ale mam też świadomość, że przez takie ciągłe myślenie o tym zablokuje się psychicznie i nic z tego dobrego nie będzie. Mam świadomość, że w moim przypadku starania mogą trochę potrwać, ale z drugiej strony właśnie się starasznie tego boje, bo chciałabym już, natychmiast.

• Rozgadana Przyjaciółka

Wysłany: 8 września 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze jest własnie to pragnienie że już teraz. To czekanie się tak strasznie dłuży.. do owulacji, do testowania, do końca @ i tak w kółko..

679e1df94cc564708ac7076b55943913.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam to samo dziewczyny..... chcę podejść na luzie żeby się nie zablokować psychicznie, ale wtedy myślę czy się już nie zablokowałam... czyli znowu myślę i tak w kółko...
    strasznie mi się to dłuży szczególnie, ze moje cykle trwają 36-42 dni... wcześniej mi to nie przeszkadzało, ale przy staranku w 4 cyklach miałabym 1 gratis...
    tak bym chciała malenstwo... jak na złość wszędzie mamusie z duuuuuużymi brzuchami.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w tym cyklu jednak postanowiłam, że będę ćwiczyła i żyła aktywnie aż do dnia @, bo przez ostatnie mies. bałam się, że może jestem w ciąży i coś się może stać przy nadmiernym wysiłku.

gosi_a lubi tę wiadomość

• Rozgadana Przyjaciółka

Wysłany: 8 września 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie w ciągu ostatniego miesiąca aż 3 znajome zaszły w ciążę z wpadki. Nie do wiary że jedne się starają i nic a tu tyle wpadek..

679e1df94cc564708ac7076b55943913.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wystarczy wejść na fejsa a tam małolaty z moich okolic po 2 dzieci..... albo w ciąży też oczywiście z wpady............................................................. szlag trafia, w tamtym cyklu kochaliśmy się i przed i w trakcie i po owu I NIC.
    może plemniki nie dojrzałe były bo seksik by codziennie żeby owulki nie przegapić

‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ