Wrześniowe staraczki
-
WIADOMOŚĆ
-
Szyjkę najlepiej badać codziennie o tej samej porze, gdyż zmienia ona swoje położenie w ciągu dnia. Najlepiej badac ją na stojąco z jedną nogą opartą np o toaletę, albo na "kucaka". Jeżeli szyjka jest nisko to od razu po rozpoczeciu badania ją poczujesz, jezeli wysoko to może Ci się nie udać jej dosięgnąć. Jeżeli chodzi o twardość to porównuje się ją do czubka nosa. Otwarta czy zamknięta? Z tym mam największy problem, bo podobno po porodzie daje wrażenie jakby była delikatnie otwarta i ciężko mi powiedzieć kiedy jest zamknięta a kiedy otwarta:/ Badanie szyjki macicy powinno byc wykonywane regularnie, codziennie, jednorazowe badanie nie jest miarodajne ponieważ nie możesz się odnieść do badania np dzien wczesniej. Przy codzinnych obserwacjach twardośc i wysokość nie jest już problemem:)Pozdrawiam
Eilen lubi tę wiadomość
-
Przykładowe normy beta hCG dla poszczególnych tygodni ciąży, gdy ciąża liczona jest od dnia ostatniej miesiączki:
3 tydzień ciąży: 5 – 50 mIU/ml
4 tydzień ciąży: 5 – 426 mIU/ml
5 tydzień ciąży: 18 – 7340 mIU/ml
6 tydzień ciąży: 1080 – 56500 mIU/ml
kobiety nie będące w ciąży: poniżej 5.0 mIU/ml
więc shaja88 chyba nie za mało4 lata walki, 3 nieudane transfery
leczenie immuno JP i...
crio 7dpt 58,78 9dpt 104,23 12dpt 540,27
2019 naturalsik
-
uffff... dzieki Dziewczyny! W pon powtorze bete. Jeszcze raz przesylam ciązowe wiruski i pamietajcie dziewczyny negatywny test w dniu miesiaczki nie jest jeszcze wyrokiem!!!!
sury_cat, Audobrandessa, mik82 lubią tę wiadomość
Nasz pierwszy cud 1.04.2015 Kornelia :* -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Shaja, wielkie gratulacje!!!
Paulina, jest jeszcze nadzieja, także głowa do góry. A jak nie teraz, to jest przecież kolejny cykl, będzie dobrze!
A ja chciałam Was dziewczyny podpytać o miesiączkę. Bo dopiero wczoraj zaczęłam czytać o czymś, co mnie zaniepokoiło. A mianowicie moja miesiączka już od co najmniej kilku cykli wygląda tak, że po ok. 3 dniach krwawienia mam dodatkowe 3 dni plamienia, w kolorze raczej brązowym, a ostatniego dnia, to już jest czysta czerń...
I wcześniej się nad tym nie zastanawiałam, ale wczoraj wyczytałam, że to może świadczyć o różnych zaburzeniach, czy któras z Was ma podobne doświadczenia? -
Amerie wrote:Szyjkę najlepiej badać codziennie o tej samej porze, gdyż zmienia ona swoje położenie w ciągu dnia. Najlepiej badac ją na stojąco z jedną nogą opartą np o toaletę, albo na "kucaka". Jeżeli szyjka jest nisko to od razu po rozpoczeciu badania ją poczujesz, jezeli wysoko to może Ci się nie udać jej dosięgnąć. Jeżeli chodzi o twardość to porównuje się ją do czubka nosa. Otwarta czy zamknięta? Z tym mam największy problem, bo podobno po porodzie daje wrażenie jakby była delikatnie otwarta i ciężko mi powiedzieć kiedy jest zamknięta a kiedy otwarta:/ Badanie szyjki macicy powinno byc wykonywane regularnie, codziennie, jednorazowe badanie nie jest miarodajne ponieważ nie możesz się odnieść do badania np dzien wczesniej. Przy codzinnych obserwacjach twardośc i wysokość nie jest już problemem:)Pozdrawiam
Dziękuje za poradę !
będę badać od przyszłego cyklu, bo czuję, że okropna @ się zbliża...
tym bardziej, że progesteron poleciał na łeb na szyję od przedwczoraj... Co jednak dziwne - temperatura jest na stałym poziomie....Amerie lubi tę wiadomość
-
Agaja, też tak mam z miesiączką i nigdy się nie zastanawiałam czy to jest coś nie tak, wydaje mi się, że to jest normalne.
byłam dziś na badaniach prolaktyny i wychodzi na to że mam hiperprolaktynemię czynnościową... wynik mam w normie, ale po teście MTC przyrosło 15 razy jak zadzwoniłam do ginekologa to terminy dopiero na koniec miesiąca i znów stracony miesiącWiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 20:07
-
aina, strasznie mi przykro, ale nie załamuj się, nad tym da się zapanować. Ja miałam badać progesteron i prolaktynę w tym cyklu, ale odpuszczę chyba sobie, i tak nie wierzę,że w tym cyklu coś wyjdzie, a wystarczy mi stresów z tą tarczycą. Chociaż skoro już zaczęłam robić badania to może zrobię i to i od następnego cyklu zaczniemy starania pełną parą...sama już nie wiem.
-
nick nieaktualny