Forum W oczekiwaniu na testowanie WRZEŚNIOWE TEŚCIORY :)
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE TEŚCIORY :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 września 2017, 12:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwolnienie mam do niedzieli, pewnie we wtorek lekarz wypisze mi od poniedziałku aby była ciągłość, chociaż to i tak staż :-(
    Takie czasy w małych miejscjowościach

  • Yoselyn82 Autorytet
    Postów: 10061 10865

    Wysłany: 22 września 2017, 12:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Monika- wrote:
    Dziewczyny ja bede przedłużała jeszcze zwolnienie i moje pytanie brzmi, kogo musze powiadomić opiekuna stażu, czy "kadry"?

    opiekuna bo musi znalezc zastepstwo na twoje miejsce albo po prostu zeby wiedzial. A do kadr wysylasz l4 i koniec

    Mój kochany Michałek ❤️❤️❤️

    Starania o drugiego maluszka 💕🥰

    Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 września 2017, 12:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A szkoda gadać, raczej kończę karierę w tej firmie gdyż nie zgodze sie na degradacje. Nic mi sie w życiu nie układa :(

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 września 2017, 12:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Wrocilam od lekarza ogolnego, dala mi skierowanie do dermatologa ale oczywiscie termin na 6listopad. Ona do konca nie wie co to jest, twierdzi ze moze jakies uczulenie bo na swierzba jej to nie wyglada. Obecnie mam obok siebie pare krost od plecow do posladka i pare na brzuchu a do tego swedzi mnie to. Dala mi masc, leki i wapno, gdyby nie pomoglo to mam przyjsc do niej.

    Kuzwa nie chodze do roboty bo l4 a gowno pewnie zlapalam jeszcze z roboty zanim poszlam na wolne.

    Agniechaaa to co sie tez widze wyprawia w twojej pracy to jakas makabra! nie ma to jak napisac smsa zamiast kulturalnie zadzwonic i porozmawiac. Po prostu brak slow. Jedno wielkie nieporozumienie!


    nadzieja73 oooo witamy kolejny personel medyczny :D gdzie pracujesz i na jakim oddziale?
    Ja na geriatrii i internie

  • by7mistake Autorytet
    Postów: 686 701

    Wysłany: 22 września 2017, 12:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh dziś 25dc i zauwazylam właśnie u siebie czerwoną nitkę w śluzie. Pewnie ta wstrętna @ znowu mnie nawiedzi. Temperatura niby niezła, rano 36,9 ale ja nawet w nowy cykl wchodzę z wysoką temperaturą, wiec nie traktuje tego jako jakiś wyznacznik. Trudno, oby tylko jeszcze się nic nie rozkręciło przez parę dni, bo laparo wstępnie 11 października, a tak to trzeba by było go przyśpieszać. A, no, o ile wyniki z wymazu wyjdą dobre, bo jak nie, to się załamię jeśli znowu termin się odwlecze.

    gg88 lubi tę wiadomość

    starania od IX 2016r.
    endometrioza
    Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.
  • Lunaris Autorytet
    Postów: 5532 9747

    Wysłany: 22 września 2017, 12:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    A szkoda gadać, raczej kończę karierę w tej firmie gdyż nie zgodze sie na degradacje. Nic mi sie w życiu nie układa :(

    NIe Aga- to jest początek reszty Twojego życia, a zacznie się od zmiany ch...wej pracy! Poszukaj coś innego będziesz miała restart- psychiczny i zawodowy.

    Karma88, Anna Stesia, Czrna 81, admiralka, Flowwer lubią tę wiadomość


    age.png

    [/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 września 2017, 12:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    NIe Aga- to jest początek reszty Twojego życia, a zacznie się od zmiany ch...wej pracy! Poszukaj coś innego będziesz miała restart- psychiczny i zawodowy.
    No czas poszukać, lub otworzyć cos własnego

    Anna Stesia, Lunaris, Karma88, Sarna84, Czrna 81, summer86 lubią tę wiadomość

  • Anna Stesia Autorytet
    Postów: 3856 5168

    Wysłany: 22 września 2017, 12:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    No i dostałam informacje od dyrektora o zmianie stanowiska pracy od pon... nie mam pytań chcą mnie zdegradować całkowicie :/ i uwaga zostało mi to ogłoszone przez SMSa. Niech zyje kultura osobista i docenienie po 7latach pracy

    Niebywałe... Nawet nie mieć odwagi zadzwonić :-( Czy mogą Ci tak po prostu zmienić stanowisko, czy potrzeba na to Twojej zgody?

    PVkxp2.png
  • Anna Stesia Autorytet
    Postów: 3856 5168

    Wysłany: 22 września 2017, 13:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Hej kobiety
    Odespałam maraton i od razu humor lepszy! a do tego na necie kolejny odcinek mojego Outlandera :D na dzień dobry.
    Siedzimy tu sobie, gadamy a tu proszę- kolejna wspaniała historia Amy333 naprawdę zastanówcie się: może napiszemy o nas jakąś książkę albo serialik się nakręci? byłby hit! mogły byśmy zmienić pracę na aktorki :D
    Ja też mam lipę w pracy. Do mojej ostatniej złej passy dołączyła jeszcze mega zła wiadomość. Czekam na transfer na OINK (intensywna kardiologia), miałam przejść w październiku a wczoraj mnie dobili info że raczej w listopadzie :/ do tego fiasko rozmów o podwyżkach...ech, wszystko na raz na łeb...
    ALE niepowodzenia trzeba przekuwać w sukces więc skoro nic nie wyjdzie z przeniesienia to po zabiegu wezmę sobie 3 tyg zwolnienia :D a co! po zabiegu dźwigać nie wolno to akurat zejdzie do końca miesiąca miło w domku :D
    nowa na dzielni trzymam za Ciebie kciuki- wiem, że jak z @ Twój dzidziuś pojawi się przed moim ;)
    Anna Stesia gratuluję betki :)
    Lucia mam nadzieję, że ta betka to była jeszcze tak wcześniutka i kolejna będzie piękna!
    Miłego dnia wszystkim kobietkom wrześniowym :) a szczególny przytulasek dla Agniechaaaamogę Ci przynieść śniadanko do łóżka :*

    Dzięki, Lunaris! Ja na aktorkę się nie nadaję, bo mnie na scenie wysztywnia i gram jak drewno, ale mogę nam napisać scenariusz (oparty na faktach) ;-)

    A co do przenosin to ważne, że masz taką możliwość. Trudno, że w listopadzie, a nie w październiku, ale przenosiny będą i to jest ważne. Czy to się jakoś wiąże z innymi uprawnieniami?

    PVkxp2.png
  • Anna Stesia Autorytet
    Postów: 3856 5168

    Wysłany: 22 września 2017, 13:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 wrote:
    Dobra, dziś mi lepiej.

    Wszystkie badania z wczoraj mam.
    To po za normami co pisałam:
    Limfocyty 41,8% 20,0-40,0 (dalej powyżej normy)
    Eozynofile 0,9% 1,0-6,0
    OB 20mm/h 2-15

    Cholesterol całkowity 138,90mg/dl normy 115,00-190,00
    ALT 9 U/l normy0-33
    Kreatynina 0,85 mg/dl normy 0,50-0,90
    eGFR >60 ml/min/1,73m2
    Glukoza 88,00 mg/dl normy 70,00-99,00
    CRP 1,6 mg/l normy 0,00-5,00

    Możecie mnie oświecić jak to jest z tarczycą? Od początku roku jak robiłam badania co miesiac czy dwa to byla taka 1,19 1,5 1,7, w sierpniu bylo 2,0. Wczoraj sprawdziłam i jest 1,05. Z czego moga wynikać takie skoki? Ja nigdy nic na tarczycę nie brałam.
    Czy np. Acard może mieć wpływ na wynik?

    2 października mam endo, a 3 października gina wiec ogarna co i jak.

    Kochana, zrób sobie jeszcze ft3 i ft4, to Ci powie więcej o Twojej tarczycy. Możesz też zrobić antyTPO i antyTG. Wartość TSH nigdy nie będzie stała, zawsze będzie miała wahnięcia, ważne, żeby działo się to w obrębie sensownych granic.

    Bocianiątko lubi tę wiadomość

    PVkxp2.png
  • Lunaris Autorytet
    Postów: 5532 9747

    Wysłany: 22 września 2017, 13:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jest Aga! Koko jumbo i do przodu!
    Ja liczyłam na ciążowe L4 lub przeniesienie bo już dłużej nie wytrzymam mobingowana przez moją oddziałową. Teraz myślę sobie, że jak nie wyjdzie do końca roku-a tak pewnie będzie, to napiszę CV i zacznę chyba szukać czegoś nowego. Nie ma co się katować! Jak będę spokojniejsza to łatwiej zajdę w ciążę.I tak ciężko utrzymać prawidłową gospodarkę hormonalną w pracach na zmiany i stresie.
    Musimy wziąć nasz los w nasze ręce- tak samo w staraniach jak i we wszystkich innych dziedzinach życia. MUSI BYĆ DOBRZE! Tego się trzymam ;)

    Anna Stesia, nowa na dzielni lubią tę wiadomość


    age.png

    [/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Lunaris Autorytet
    Postów: 5532 9747

    Wysłany: 22 września 2017, 13:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Dzięki, Lunaris! Ja na aktorkę się nie nadaję, bo mnie na scenie wysztywnia i gram jak drewno, ale mogę nam napisać scenariusz (oparty na faktach) ;-)

    A co do przenosin to ważne, że masz taką możliwość. Trudno, że w listopadzie, a nie w październiku, ale przenosiny będą i to jest ważne. Czy to się jakoś wiąże z innymi uprawnieniami?

    Dostaniesz nawet fotel bujany żeby Ci wygodnie było pisać ;)
    Ja wszystkie uprawnienia mam od dawna, nie mam tylko przychylności władzy ale już prawie przebiłam głową mur- poszłam wyżej i udało się :) prawie :P z tak samo podchodzę do ciąży- w końcu się uda. Kropla drąży skałę!

    Anna Stesia lubi tę wiadomość


    age.png

    [/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Anna Stesia Autorytet
    Postów: 3856 5168

    Wysłany: 22 września 2017, 13:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czrna 81 wrote:
    AnnaStesia gratuluję pięknej bety <3 Bardzo się cieszę, tyle czasu starań... należy Ci się szczęście! :-D

    Flowwer nic nowego nie napiszę ale napiszę: SZACUN! Odpoczywaj sobie :-)

    Amy333 jestem w pracy więc muszę się streszczać więc napiszę w dwóch słowach kocham Cię :-D :-D :-D

    Dziękuję, kochana :-) A szczęście należy się każdej z nas, każda z nas jest wojowniczką i mamy mnóstwo do zaoferowania naszym przyszłym dzieciom.

    Czytałam, co pisałyście dziewczyny o tzw. eksach. Ja nie mam wielu przygód, bo gdy tylko coś mi nie pasowało to zwijałam się po 2-3 randkach, ale jeden facet to mnie całkowicie przeraził - oświadczył mi się na 2 czy 3 randce. Myślałam, że padnę. I to w kawiarni, przy wielu turystach wrzeszczących "say yes!". Brrr!

    KateHawke, Czrna 81 lubią tę wiadomość

    PVkxp2.png
  • Anna Stesia Autorytet
    Postów: 3856 5168

    Wysłany: 22 września 2017, 13:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Dostaniesz nawet fotel bujany żeby Ci wygodnie było pisać ;)
    Ja wszystkie uprawnienia mam od dawna, nie mam tylko przychylności władzy ale już prawie przebiłam głową mur- poszłam wyżej i udało się :) prawie :P z tak samo podchodzę do ciąży- w końcu się uda. Kropla drąży skałę!

    Ooo, jak miło! Pisząc, będę sie bujać, ale nasze historie nie będą miały nic z bujania :-) Trzeba by to przekuć w jakieś fajne hasło promujące nasz film!

    Masz wspaniałą postawę - trzeba walczyć o swoje. Ogromnie się cieszę, że Ci się udało. Jeden stresiol z głowy.

    Lunaris lubi tę wiadomość

    PVkxp2.png
  • Amy333 Autorytet
    Postów: 2509 3868

    Wysłany: 22 września 2017, 13:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaa ale masz pojechane dyrektostwo,szczerze wspolczuje:(

    A ja wyszlam wlasnie od gina i takie oto newsy: pecherzyk na lewym jajniku 18mm to oczywiscie ten stary dziad,ani drgnie przez osatnie miesiace:/ ale niespodzianka na prawym pojawil sie dominujący 13mm. Endomet. 0,91,obraz jeszcze pierwszej fazy cyklu. Tylko pytanie,czy ten pecherzyk jeszcze zdazy podrosnac? Dzisiaj jest 15dc,a ja czesto juz w 15-16dc mam skok tempki. Kurcze jest jakis domowy sposob na podrasowanie pecherzyka,hehe?;))
    Gin kazala w pon przyjsc znow na usg,jak podrosnie,to dajemy Ovitrelle.

    KateHawke lubi tę wiadomość

    14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Karma88 Autorytet
    Postów: 3088 3640

    Wysłany: 22 września 2017, 13:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    No czas poszukać, lub otworzyć cos własnego

    Aga wlasna dzialalnosc to nic strasznego! ;) To juz praca na swoj rachunek i ja nigdy bym jej juz nie zamienila na etat. ;)
    Anna Stesia wrote:
    Kochana, zrób sobie jeszcze ft3 i ft4, to Ci powie więcej o Twojej tarczycy. Możesz też zrobić antyTPO i antyTG. Wartość TSH nigdy nie będzie stała, zawsze będzie miała wahnięcia, ważne, żeby działo się to w obrębie sensownych granic.

    anna Stesia dzięki za odpowiedz. ft3 i ft4 robilam miesiac temu z poprzednim TSh i bylo ladne. antyTPO tez robilam miesiac temu. ;)

    Anna Stesia lubi tę wiadomość

    Emilka <3

    gg649vvjtg0z1oj0.png

    Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Yoselyn82 Autorytet
    Postów: 10061 10865

    Wysłany: 22 września 2017, 13:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wazne ze bedziesz mogla sie przeniesc a to duzy plus, nie robila twoja oddzialowa problemow? bo u nas zeby ktos poszedl na inny oddzial to ktos musi przyjsc do nas..

    Mój kochany Michałek ❤️❤️❤️

    Starania o drugiego maluszka 💕🥰

    Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Lunaris Autorytet
    Postów: 5532 9747

    Wysłany: 22 września 2017, 14:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Lunaris wazne ze bedziesz mogla sie przeniesc a to duzy plus, nie robila twoja oddzialowa problemow? bo u nas zeby ktos poszedl na inny oddzial to ktos musi przyjsc do nas..
    U nas też tak jest-ktoś za kogoś ale na oddziale to nie problem, sporo osób zatrudnionych na umowe-zlecenie chetnie wezmie platne dyzury. Za chwile 3 dziewczyny wracają z macierzyńskich. Bardziej chodzi o to że ona mnie nie cierpi! i zrobi wszystko żeby mi na złość zrobić i nie zgadzała się do tej pory na przeniesienie. Ostatnie miesiące dałam jej tak w kość że teraz sama się mnie chętnie pozbędzie ale muszę czekać aż się miejsce zwolni. Oby już niedługo! Inaczej szukam innej pracy. W Lublinie to nie problem, jest wiele szpitali.


    age.png

    [/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • myssss Autorytet
    Postów: 497 217

    Wysłany: 22 września 2017, 15:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie nadarzam.

    Agniecha tule mocno :*, a zafasolkowanych gratulacje!

    U mnie lipa chyba :( Jest 32 dc, 11 dpo (wyznaczonej wykresu) , a ja mam plamienie juz :(

    gyxwqps6hogdm1kg.png
  • admiralka Autorytet
    Postów: 1992 3383

    Wysłany: 22 września 2017, 15:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniecha może to początek wielkich zmian. Najpierw zmiana pracy, a potem <3

    atdc9vvjhr7v1l6t.png

    h84f9vvj1bgblfir.png

    03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
‹‹ 169 170 171 172 173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego