WRZEŚNIOWE TEŚCIORY :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale sie tutaj narobiło !
Serio ktoś próbuje oceniać drugą osobę to latach stażu ? To niby ile on powinien wynosić ? I jak ktoś może oceniać drugą osobę tak płytko
Resztę zostawię bez komentarza.
Dziękuję dziewczyny !!! Jesteście cudowne !!!
A jak co to się piszę na sabat czarownic ale na etapie czytania teczek musimy być jeszcze trzeźwe hihihihBocianiątko, Czrna 81, KateHawke, Anna Stesia, staraczka1111, Lunaris, Emiilka, PodwojnaMama, Amy333, Karma88 lubią tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
summer86 wrote:Myssss, nie załamuj się, starania do roku czasu są zupełnie normalne. Ile masz lat jeśli można spytać?
Byłaś u ginekologa przed staraniami, żeby posprawdzał czy wszystko jest ok?
Trzymam kciuki za nowy cykl!
Kochana, mam 29 lat, staramy się od stycznia z pomocą lekarską, a od lipca zeszłego roku, jak tylko dostałam pierwszą @ po porodzie, celujemy w dni płodne. Biorę CLO od 6 cykli i daję sobie jeszcze jeden, a potem lekarz już zapowiedział, że odeśle mnie do swojego kolegi po fachu na inseminację
Zawsze chcieliśmy mieć dwójkę i żeby była mała różnica wieku.
Synek nie dostał się do żłobka póki co, a dawać go do prywatnego mi się nie opłaca, bo zwyczajnie z pensji niewiele mi zostanie. Gdybym zaszła w ciążę miałabym wypłatę, a maluszek mógłby być ze mną w domu do czasu aż pójdzie do przedszkola.
Przystępując do inseminacji to będą koszta pewnie rzędu 1000 zł miesięcznie
No i oczywiście zawsze słyszałam, że drugie dziecko to już bez problemu. Rzeczywiście u innych ta reguła się sprawdza, ale ja jestem wyjątkiem -
Summer, Lejka Tez mi ciśnienie skoczyło, pięknie wytlumaczylyscie pani, że w tym wątku nie ma miejsca na podważanie sensu czyichś marzeń.
Barbarka cudowna wiadomość, piękna krecha, super beta, niech teraz szybuje jak szalona, a Ty z Fasolinka zdrowo rośnijcie!!!!!!!!
Lucia czekam na Twoja betę Kciukow nie puszczam!Lejka, Barbarka1984 lubią tę wiadomość
-
Sarah88 wrote:kurcze trochę nie rozumiem tego...16 lat sie starac o dziecko? wolisz zmarnować dalsze lata i nie mieć dziecka zamiast zaadopotować? rodzicem się nie jest tylko dlatego że będzie z twoich krwi i kości i wyjdzie z Ciebie, tyle maluszków porzuconych jest i to zaraz po porodzie... dziwne myślenie i robienie na upartego. Marnujecie za długo lat na czekanie, ja jakbym tak bardzo pragnęła dziecka to bym się o nie starała na milion różnych sposobów, niektóre za to koniecznie chcą przeżyć okres ciąży i marnują możliwości bycia rodzicem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2017, 17:49
Lejka, Flowwer, Jedna_z_Wielu, Bocianiątko, StaraczkaNika, Sarna84, Czrna 81, KateHawke, KateKum, staraczka1111, Lunaris, Emiilka, PodwojnaMama, Madżka89, Karma88 lubią tę wiadomość
Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
nick nieaktualny
-
Lucia????
Sarna punkt widzenia zależy od punktu siedzenia szkoda nerwów
myssss tutaj jest sporo dziewczyn które walczą o drugą lub kolejną pociechę i generalnie jesli posiada się jedno to jest łatwiej o koleje ale to nie zasada.
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualnyTrudno Qas nadrobic u mnie sporo zmian
Niw było mojego rodzinnego ani mojego gina i trafiłam do takiego młodego gina odemnie z kliniki i na ten transfer zostaje u niego, ze względu ma dolegliwość po accofilu przedłużył mi l4 do przyszłego tygodnia i juz dopisała nowy lek do transferu ma sprawdzić całą moją historie leczenia i ocenić co jeszcze można poprawić napalał mnie dużym optymizmemFlowwer, Lejka, Bocianiątko, Sarna84, StaraczkaNika, Kaczorka, Czrna 81, KateHawke, blue00, nowa na dzielni, KateKum, Anna Stesia, Ataga12, Izape_91, staraczka1111, madzia8lenka, Madżka89, Lunaris, Emiilka, PodwojnaMama, Karma88 lubią tę wiadomość
-
Flowwer wrote:Ale sie tutaj narobiło !
Serio ktoś próbuje oceniać drugą osobę to latach stażu ? To niby ile on powinien wynosić ? I jak ktoś może oceniać drugą osobę tak płytko
Resztę zostawię bez komentarza.
Dziękuję dziewczyny !!! Jesteście cudowne !!!
A jak co to się piszę na sabat czarownic ale na etapie czytania teczek musimy być jeszcze trzeźwe hihihih
Kochana, wiem że przykro czytać taki wpis, ale nie ma co się przejmować.
Popieram dziewczyny co się wypowiedziały na temat tego wpisu. Szkoda komentować taki wpis, bo nie jest w Twojej sytuacji a zabiera głos.
My jesteśmy z Tobą i wiem, że reszta w tej kwestii się zgodzi.
Czrna 81, Karma88 lubią tę wiadomość
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
myssss wrote:Kochana, mam 29 lat, staramy się od stycznia z pomocą lekarską, a od lipca zeszłego roku, jak tylko dostałam pierwszą @ po porodzie, celujemy w dni płodne. Biorę CLO od 6 cykli i daję sobie jeszcze jeden, a potem lekarz już zapowiedział, że odeśle mnie do swojego kolegi po fachu na inseminację
Synek nie dostał się do żłobka póki co, a dawać go do prywatnego mi się nie opłaca, bo zwyczajnie z pensji niewiele mi zostanie. Gdybym zaszła w ciążę miałabym wypłatę, a maluszek mógłby być ze mną w domu do czasu aż pójdzie do przedszkola.
No i oczywiście zawsze słyszałam, że drugie dziecko to już bez problemu. Rzeczywiście u innych ta reguła się sprawdza, ale ja jestem wyjątkiem
Co do tej zasady to już kiedyś był ten temat kiedy się sprawdza.
Nie jesteś sama KochanaCzrna 81 lubi tę wiadomość
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
myssss wrote:Kochana, mam 29 lat, staramy się od stycznia z pomocą lekarską, a od lipca zeszłego roku, jak tylko dostałam pierwszą @ po porodzie, celujemy w dni płodne. Biorę CLO od 6 cykli i daję sobie jeszcze jeden, a potem lekarz już zapowiedział, że odeśle mnie do swojego kolegi po fachu na inseminację
No i oczywiście zawsze słyszałam, że drugie dziecko to już bez problemu. Rzeczywiście u innych ta reguła się sprawdza, ale ja jestem wyjątkiemCzrna 81 lubi tę wiadomość
Mikołaj 25.04.2011
-
Agniechaaaa wrote:Trudno Qas nadrobic u mnie sporo zmian
Niw było mojego rodzinnego ani mojego gina i trafiłam do takiego młodego gina odemnie z kliniki i na ten transfer zostaje u niego, ze względu ma dolegliwość po accofilu przedłużył mi l4 do przyszłego tygodnia i juz dopisała nowy lek do transferu ma sprawdzić całą moją historie leczenia i ocenić co jeszcze można poprawić napalał mnie dużym optymizmemWiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2017, 18:19
🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
6 dpt beta 35.4
10 dpt beta 192
12 dpt beta 412
14 dpt beta 994
18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
7+1 CRL 1 cm FHR 136
8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
15+4 130g
17+3 200g
20+2 337g 💕córeczka
23+2 583g
26+4 925g
28+4 1125g
31+4 1764g
34+2 2200g
35+4 2350g
36+4 2475g
37+4 2840g
38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨👩👧😍
3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
🧪2x IUI 2018 ❌
⏰starania od 2016 ❌
PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy -
Agniechaaaa wrote:Trudno Qas nadrobic u mnie sporo zmian
Niw było mojego rodzinnego ani mojego gina i trafiłam do takiego młodego gina odemnie z kliniki i na ten transfer zostaje u niego, ze względu ma dolegliwość po accofilu przedłużył mi l4 do przyszłego tygodnia i juz dopisała nowy lek do transferu ma sprawdzić całą moją historie leczenia i ocenić co jeszcze można poprawić napalał mnie dużym optymizmem
A jak dziś samopoczucie ? Jakieś leki dostałaś na teraźniejsze dolegiwości ? I co to za nowy lek ?
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Mart.a wrote:Dziewczyny czy kiedyś wyszło wam na tescie różowe tło? Taka rozlana plama? I jedna keska - czy mogę go uznać że wyszedł czy za nieważny? Buźka
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Mart.a wrote:Dziewczyny czy kiedyś wyszło wam na tescie różowe tło? Taka rozlana plama? I jedna keska - czy mogę go uznać że wyszedł czy za nieważny? BuźkaMikołaj 25.04.2011
-
innamorata88 wrote:A kysz pisowska poczwaro :x Jezu, aż mi ciśnienie podniosła. Jak zwykle najwiecej do powiedzenia ma baba o płodności myszy polnej.
Czytalam od 189 str, czekajac na Twój post Oczywiście się nie zawiodłam, jesteś najlepsza!
Inna, pyt. z innej beczki- czujesz ruchy?Czrna 81, Bocianiątko lubią tę wiadomość
-
Amy[b/] uważaj na endometrium przy Clo i koksuj go w I fazie.
A jak po 3 cyklach nic nie da to mam do oddania letrizol
Inna nikomu nie życzę bycia w mojej skórze ale zawsze się takie gwiazdy znajdą.
Jutro idę na wizytę I mam nadzieję że zacznę wreszcie ten długi protokół !!
sylwia jak się czujesz ?????? jak jajeczka ? kiedy punkcja ?
Jedna siła pochodzi z was mimo że wiatr w oczy wieje ale damy radę.
blue00, Bocianiątko, Amy333 lubią tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Nadrobiłam Was z niedowierzaniem... Takie komentarze się tu nigdy nie zdarzają... Kto to wogóle kuźwa jest?! Ani cześć,ani pocałuj się w dupę, tylko swoje "najmądrzejsze" trzy grosze wtrącić. Brak słów! Ale dziękuję tej pani, bo dzięki niej po raz kolejny widzę z jakimi wspaniałymi kobietami mam do czynienia! Cieszę się że taka próba rozpętania gównoburzy tylko nas jednoczy
Barbarka super
Jedna_z_Wielu czy ja mam Cię znowu opierniczać? No kurde, nie rób mi tego bo się robię jędzowata Słuchaj, jak dla mnie to możesz nawet pisać o tym że na śniadanie zjadłaś bułkę z dżemem Grunt że tu jesteśYoselyn82, Jedna_z_Wielu, Barbarka1984, Flowwer, Karolina90, Anna Stesia, Lejka, KateHawke, Bocianiątko, staraczka1111, Lunaris, Meśka, Emiilka, Karma88 lubią tę wiadomość
Czarna81
22 cs.