WRZEŚNIOWE TEŚCIORY :)
-
WIADOMOŚĆ
-
sylwia198808 wrote:Kochana właśnie problem w tym, że ja już biorę Letrox 50 od września zeszłego roku. Zaczynałam z TSH 2.61, po tabletkach pięknie spadało, w czerwcu 1.13, w sierpniu 1.7, a wrzesień ponad 3..
Mam nadzieję, że chodzi tylko o to, że od roku nie miałam zwiększanej dawki leku i być może organizm już się przyzwyczaił..
Tobie zwiększano dawki leków? Co jaki czas??
Rozumiem, a robiłaś ft3 i ft4? Ja miałam zupełne szaleństwo w tym roku z manipulacją dawkami - mniej więcej co 6 tygodni zmieniałam dawki, bo TSH skakało mi od 0 do 8. Zdecydowanie chodzi o to, że nie miałaś od roku zwiększanej dawki, organizm sie niestety trochę przyzwyczaja, zwłaszcza jeśli w grę wchodzi np. jeszcze Hashimoto - masz może stwierdzone? -
nick nieaktualnyAnna Stesia wrote:Rozumiem, a robiłaś ft3 i ft4? Ja miałam zupełne szaleństwo w tym roku z manipulacją dawkami - mniej więcej co 6 tygodni zmieniałam dawki, bo TSH skakało mi od 0 do 8. Zdecydowanie chodzi o to, że nie miałaś od roku zwiększanej dawki, organizm sie niestety trochę przyzwyczaja, zwłaszcza jeśli w grę wchodzi np. jeszcze Hashimoto - masz może stwierdzone?
Kurcze, nigdy nie robiłam ft3 ani ft4.. Tylko TSH, do tego USG tarczycy i teraz przed IVF robiłam anty TPO..
Endokrynolog nigdy nie kazał robić ft3 i ft4.. Hashimoto też nie było brane pod uwagę przez lekarza..
W takim razie sama na własną rękę zrobię te badania przed kolejną wizytą..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2017, 19:56
-
Anna Stesia wrote:Iza - to trafiłaś na beznadziejnego lekarza. Ja byłam już w swoim życiu u dwóch proktologów, i każdy z nich rozumiał, że to badanie krępujące, więc byli supermili, serdeczni i zabawni. Nie powinien też Cię straszyć od razu nowotworem - trzeba zrobić badania na krew utajoną, kolonoskopię i pewnie jakieś markery, i dopiero wtedy wyrokować. Bądź dobrej myśli!
na krew utajoną też mi zlecił. Jeszcze tego mi brakowało... Powiem Wam, że ostatnio stwierdziliśmy z mężem że totalnie nic nam nie wychodzi. Dziecko, i kilka innych spraw, z którymi mordujemy się od dłuższego czasu. Jakby ktoś nas zaczarował !Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
sylwia198808 wrote:Kurcze, nigdy nie robiłam ft3 ani ft4.. Tylko TSH, do tego USG tarczycy i teraz przed IVF robiłam anty TPO..
Endokrynolog nigdy nie kazał robić ft3 i ft4.. Hashimoto też nie było brane pod uwagę przez lekarza..
W takim razie sama na własną rękę zrobię te badania przed kolejną wizytą..
Koniecznie, bo te badania powiedzą Ci więcej o stanie tarczycy niż TSH. TSH jest tylko sygnałem, że coś się może dziać nie tak. Jesli miałaś prawidłowe USG to też super, bo niejednorodna tarczyca wskazywałaby na Hashimoto. Jestem dziś świeżo po rozmowie z lekarzem, więc się mądrzęnever_lose_hope, Bocianiątko lubią tę wiadomość
-
Izape_91 wrote:na krew utajoną też mi zlecił. Jeszcze tego mi brakowało... Powiem Wam, że ostatnio stwierdziliśmy z mężem że totalnie nic nam nie wychodzi. Dziecko, i kilka innych spraw, z którymi mordujemy się od dłuższego czasu. Jakby ktoś nas zaczarował !
Pamiętaj, że aby zdobyć szczyt trzeba iść pod górę. Teraz masz pod górkę, ale szczyt jest piękny i wart wysiłku. -
nick nieaktualnyYose tak podchodzimy do kolejnego transferu odrazu a co będziemy czekać, pewnie mój gin kazał by odczekać ale ten młody mówi ze to bez sensu wiec nie wierze
Anna Stesia, Lejka, Yoselyn82, innamorata88, staraczka1111, bazylkove, KateKum, Czrna 81, blue00, Lunaris, Flowwer, Bocianiątko, Emiilka, emi2016, Madżka89, Sarna84, Karma88, Ataga12 lubią tę wiadomość
-
boduszka wrote:Właśnie wróciłam z usg widziałam pulsującą fasolkę
Cudownie!!! Najpiękniejsza muzyka dla uszu! Gratulacje raz jeszcze!
Jesteś może na majówkach na BBF? ja tam zajrzałam, ale się przeraziłam - tyle dziewczyn przeżywa tragedie poronień... Będę na OVF dopóki mnie dziewczyny stąd nie wyrzucąBocianiątko lubi tę wiadomość
-
Czrna 81 wrote:No ja myślę
Dziewczyny ze spadkiem temperatury -jestem z Wami! Moja też leci ostro w dół. No ale cóż... nowy cykl, nowe możliwości. Ja już się zacieszam na te nowe możliwości! Może jestem naiwna ale mam nadzieję że ten krem dopochwowy z estrogenem pomoże mi wyprodukować chociaż jedną niteczkę płodnego śluzu!
A próbowałaś, kochana, Conceive? -
Agniechaaaa wrote:Yose tak podchodzimy do kolejnego transferu odrazu a co będziemy czekać, pewnie mój gin kazał by odczekać ale ten młody mówi ze to bez sensu wiec nie wierze
mi lekarz tez powiedzial ze skoro beta nie drgnela to nie ma przeciwskazan zeby podchodzic od razu do kolejnego crio. Oczywiscie decyzja nalezy do nas czy chcemy przerwe czy nieinnamorata88, Agniechaaaa, Bocianiątko lubią tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Anna Stesia wrote:Cudownie!!! Najpiękniejsza muzyka dla uszu! Gratulacje raz jeszcze!
Jesteś może na majówkach na BBF? ja tam zajrzałam, ale się przeraziłam - tyle dziewczyn przeżywa tragedie poronień... Będę na OVF dopóki mnie dziewczyny stąd nie wyrzucą
ja weszlam na majowki bo myslalam ze tam trafie i widzialam wlasnie ile dziewczyn ma straty... ech.. smutne to
A ciebie nikt z tad nie wyrzuci, ty masz nam tutaj slac mnostwo wirusków ciazowych!!Anna Stesia, Bocianiątko lubią tę wiadomość
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
innamorata88 trzymam kciuki za jutrzejsza wizyte!! Michas na pewno urosl duzo
Dziewczyny gratuluje pozytywnych testow ciazowych i wysokich betinnamorata88 lubi tę wiadomość
❤️❤️❤️ -
Barbarka GRATULACJE
Sylwia a jak się czujesz po tych zastrzykach i antykach?
Flowwer my Ci tu krzywdy nie pozwolimy zrobić
Agniechaaa nowy lekarz nowa nadzieja niech dobrze tam działa!Flowwer, Czrna 81, Anna Stesia, Barbarka1984 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnystaraczka1111 wrote:Barbarka GRATULACJE
Sylwia a jak się czujesz po tych zastrzykach i antykach?
Flowwer my Ci tu krzywdy nie pozwolimy zrobić
Agniechaaa nowy lekarz nowa nadzieja niech dobrze tam działa!
Lekko bolały mnie jajniki przy 3-4 zastrzyku, ale wszystko do zniesienia Chociaż skoro bóle były przy wyciszaniu jajników to aż strach co będzie jak zaczną mi je pobudzać
Ale zniosę wszystko!!
Staraczka, zastrzyki do wzrostu pęcherzyków bierze się codziennie? Raz dziennie? To tylko zastrzyki czy coś jeszcze się bierze dodatkowo?Anna Stesia lubi tę wiadomość
-
sylwia198808 wrote:Lekko bolały mnie jajniki przy 3-4 zastrzyku, ale wszystko do zniesienia Chociaż skoro bóle były przy wyciszaniu jajników to aż strach co będzie jak zaczną mi je pobudzać
Ale zniosę wszystko!!
Staraczka, zastrzyki do wzrostu pęcherzyków bierze się codziennie? Raz dziennie? To tylko zastrzyki czy coś jeszcze się bierze dodatkowo?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2017, 20:47
-
nick nieaktualnystaraczka1111 wrote:Tak te do wzrostu bierze się codziennie o stałej porze ja brałam rano. Chyba po 3 zastrzyki na początku od 2 - 9 dc a potem przez 2 dni doszedł mi jakiś żeby dojrzały ale nie pękły a w 12 dc ovitrelle na pęknięcie i za 40 h miałam punkcje tak jakoś to było mniej więcej pamiętaj żeby 1 dzień okresu liczyć od żywo czerwonej krwi bo ja jakoś za wcześnie zaczęłam cykl liczyć po antykach dostałam dziwnych plamien i myślałam że to już mój okres potem jajca rosly nie równo 9 było dojrzałych a chyba 12 nie dojrzałych a 3 jakieś nie teges
Ło matko, ja mam nadzieję, że chociaż kilka zdatnych wyhoduję przy moim tragicznym AMH, a gdzie tu do Twoich ponad dwudziestu!!!!
No nic, zobaczymy co będzie, łatwo się nie poddamy!
A jak Ty się czujesz? Objawy dokuczają?? -
Anna Stesia wrote:Cudownie!!! Najpiękniejsza muzyka dla uszu! Gratulacje raz jeszcze!
Jesteś może na majówkach na BBF? ja tam zajrzałam, ale się przeraziłam - tyle dziewczyn przeżywa tragedie poronień... Będę na OVF dopóki mnie dziewczyny stąd nie wyrzucąAnna Stesia lubi tę wiadomość
Cukrzyca t1, niedoczynność tarczycy,
-
Jesteś może na majówkach na BBF? ja tam zajrzałam, ale się przeraziłam - tyle dziewczyn przeżywa tragedie poronień... Będę na OVF dopóki mnie dziewczyny stąd nie wyrzucą
Anna mam dokładnie to samo odczucie, dlatego zaglądam tutaj znacznie częściej niż na filetową. Strasznie to wszystko przeżywam i niestety później się nakręcam. Dlatego mam nadzieję, że też mnie tutaj dziewczyny nie wyrzucąAnna Stesia, KateHawke, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
I ja wole te nasze towarzystwo!! ❤️❤️❤️
Lucia88 czekamy!! :*Anna Stesia, Bocianiątko, Flowwer, KateHawke, Jedna_z_Wielu, Karma88, Czrna 81 lubią tę wiadomość
Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości