WRZEŚNIOWE TEŚCIORY :)
-
WIADOMOŚĆ
-
A odnosnie facetow to moj mnie tak wczoraj wkurzyl po sono ze nic tylko zabic dziada!
Wyszlam z gabinetu i mu mowie ze pani dr dala zalecenia odnosnie seksu kiedy i wogole ale powiedzialam to z zartem i smiechem ze bedzie teraz juz przyjemniejsza czesc a on na to : "no wlasnie ! Ja tak nie lubie takiego wymuszania i tak na zawolanie..." no kur** a jalubie brac tone tabletek a na sono poszlam bo mialam wolny wtorek i 6 stow z ktorymi nie wiedziałam co zrobić to se strzelilam hsg dla fanu.
Od razu mi sie przypomina scena z Przyjaciół gdy Chandler jest obrazony na Monice bo ona go wykorzystała seksualnie gdy miala dni plodne a on zapodal focha jak mogla tak zrobic. Faceci !!!Czrna 81, StaraczkaNika, Izape_91, KateKum, Emiilka lubią tę wiadomość
19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
Starania od lipca 2016 r.
Synuś ❤️ 11.2014 r. -
Meśka wrote:A odnosnie facetow to moj mnie tak wczoraj wkurzyl po sono ze nic tylko zabic dziada!
Wyszlam z gabinetu i mu mowie ze pani dr dala zalecenia odnosnie seksu kiedy i wogole ale powiedzialam to z zartem i smiechem ze bedzie teraz juz przyjemniejsza czesc a on na to : "no wlasnie ! Ja tak nie lubie takiego wymuszania i tak na zawolanie..." no kur** a jalubie brac tone tabletek a na sono poszlam bo mialam wolny wtorek i 6 stow z ktorymi nie wiedziałam co zrobić to se strzelilam hsg dla fanu.
Od razu mi sie przypomina scena z Przyjaciół gdy Chandler jest obrazony na Monice bo ona go wykorzystała seksualnie gdy miala dni plodne a on zapodal focha jak mogla tak zrobic. Faceci !!!
Lucia trzymaj się! Wszystkie jesteśmy z Tobą!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2017, 00:15
🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
6 dpt beta 35.4
10 dpt beta 192
12 dpt beta 412
14 dpt beta 994
18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
7+1 CRL 1 cm FHR 136
8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
15+4 130g
17+3 200g
20+2 337g 💕córeczka
23+2 583g
26+4 925g
28+4 1125g
31+4 1764g
34+2 2200g
35+4 2350g
36+4 2475g
37+4 2840g
38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨👩👧😍
3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
🧪2x IUI 2018 ❌
⏰starania od 2016 ❌
PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy -
Lucia88 wrote:Dziewczyny, przepraszam, że się nie odzywałam, ale nie miałam za bardzo jak bez kompa i bez telefonu.
Od poniedziałku jestem w szpitalu na podtrzymanie ciąży.
Lucia trzymajcie się! Jak dasz radę to napisz co się stało. Czyli druga beta okazała się dodatnia Mam nadzieję że w miare szybko wyjdziesz do domu. A teraz odpoczywaj, odpoczywaj a w między czasie odpoczywaj :-*Czarna81
22 cs. -
Lucia88 wrote:Dziewczyny, przepraszam, że się nie odzywałam, ale nie miałam za bardzo jak bez kompa i bez telefonu.
Od poniedziałku jestem w szpitalu na podtrzymanie ciąży. -
Meśka wrote:StaraczkaNika jestes niesamowita:) czym sie zajmujesz na codzień? Powinnas w kabarecie pracowac
Haha, ależ ja jestem w kabarecie - polskie szkolnictwo się nazywa.
I właśnie dlatego tak późno instynkt mi się odezwał - nic tak nie leczy z chęci posiadania w domu dziecka jak nauczycielstwo. Poprawiło mi się dopiero jak przerzuciłam się częściowo na dorosłych.
Idę golić nogi... No niechże już bym zaszła w tę ciążę, a nie tak się torturować co tydzień!
Miłego, pełnego zaciążeń dnia, dziewczyny!
Meśka, summer86, Izape_91, Flowwer, Emiilka, Bocianiątko lubią tę wiadomość
-
StaraczkaNika, a jeśli można zapytać ile masz lat? Bo tak wspomniałaś o późnym instynkcie.
Ja żałuję, że nie zaczęliśmy się wcześniej starać, np. po studiach, ale wtedy w ogóle nie było nam to w głowie.
Meśka, widzę, że nie tylko z mojego taka królewna Nie wiem co z tymi facetami.. oni chyba serio myślą, że my się dla przyjemności katujemy tymi badaniami, wizytami i lekami.
A Przyjaciół uwielbiam pamiętam tę scenę
U mnie drugi dzień wyższej tempki, czyli owu była we wtorek. Kolejna staraniowa dopiero w połowie listopada..
Lucia, trzymajcie się dzielnie z fasolką! Będziemy za Was trzymać kciuki.
Flowwerco u Ciebie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2017, 06:16
Meśka lubi tę wiadomość
-
Ja się zbieram do pracy
Lucia trzymamy za Ciebie i fasolkę !! Musi być dobrze !!
Bardabra ja łapie wiruski i jestem szczęśliwa że wam się udało ♡♡♡summer86, Barbarka1984, Bocianiątko lubią tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Lucia trzymajcie sie tam dzielnie. Jestesmy z Toba.
-
Lucia trzymajcie się dzielnie, trzymam kciuki wierzę, że będzie dobrze, MUSI
Dzień dobry dziewczynki
Miłego dnia :*Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
Summer - faceci mają hopla na punkcie tego, że ktoś może chcieć ich wykorzystywać. Mój to już w pierwszym cyklu staraniowym podkreślał, że nie chce, żeby seks był na zawołanie tylko wtedy, gdy są dni płodne.
Oczywiście zapewniłam go, że nie będzie tak źle :p a w rezultacie było różnie
A jak raz wieczorem nie dał rady, bo przecież umierał na katar, i strzeliłam focha, to sam mnie z rana obudził i zakomunikował, że już jest w pełni sił :p i że przecież z rana ponoć jest lepiej
Ja Wam mówię, dobrze, że to kobiety zachodzą w ciążę i znoszą wszelkie niedogodności przed i w trakcie, bo inaczej byśmy wyginęli jako ludzkość!
Lucia - walczcie z maluszkiem dzielnie! Niech się trzyma mocno!StaraczkaNika, Izape_91, Bocianiątko, Ataga12 lubią tę wiadomość
-
summer86 wrote:StaraczkaNika, a jeśli można zapytać ile masz lat? Bo tak wspomniałaś o późnym instynkcie.
Ja żałuję, że nie zaczęliśmy się wcześniej starać, np. po studiach, ale wtedy w ogóle nie było nam to w głowie.summer86 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny mam problem, a mianowicie, moja endokrynolog tak trochę mnie przeciąga w staraniach i badania są co 3 miesiące, co dla mnie było no hmmm... zbyt długim czasem oczekiwania, a widziałam, że nie spada to TSH tak jak trzeba no i teraz pytanie, więc jak ona np. przepisała mi 25 to ją brałam,ale wynik nadal był wysoki,
potem brałam naprzemian euthyrox 37,5 z 25, nadal wysoko,
potem dała mi 37,5, a ja zamiast brać te jej 37,5 brałam 50 i mam teraz wynik taki jak trzeba.
Tylko że ona ma odnotowane w zeszycie że ja biore 37,5 i jak tu zrobić, bo jak jej powiem, że biorę 50 i wynik jest ok to ona się pewnie wścieknie, że sama sobie dawkę ustaliłam
Zastanawiam się, czy nie powiedzieć jej,że mam większy wynik niż jest w rzeczyswistości żeby sama mi przepisała większą dawkę- badanie robiłam tydzień-dwa temu jak byłam zdrowa. a teraz i tak bym go nie powtórzyła więc ona wyniku badania nie dostanie do łapy.
Nie chce żeby mi się wściekała, wiecie jak to jest z lekarzami...Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Dzień dobry dziewczyny,
Barbarka gratuluję rosnącej bety
Lucia trzymam kciuki mocno za Ciebie
Ja muszę się przyznać, że u mnie instynkt macierzyński nigdy się nie pojawił, czekałam na niego, decyzję podjęliśmy z rozsądku, była ona bardzo trudna dla mnie. W sumie cały czas się boję, ze sobie nie poradzę i nie będę dobrą matką. Co do mężczyzn, mój uwielbiał okresy monitoringu, potrafił nawet pytać kiedy znów ide do gina. Teraz ma gorzej, No ale cóż poradzi sobie chłopakBarbarka1984 lubi tę wiadomość
-
Izape_91 wrote:Dziewczyny mam problem, a mianowicie, moja endokrynolog tak trochę mnie przeciąga w staraniach i badania są co 3 miesiące, co dla mnie było no hmmm... zbyt długim czasem oczekiwania, a widziałam, że nie spada to TSH tak jak trzeba no i teraz pytanie, więc jak ona np. przepisała mi 25 to ją brałam,ale wynik nadal był wysoki,
potem brałam naprzemian euthyrox 37,5 z 25, nadal wysoko,
potem dała mi 37,5, a ja zamiast brać te jej 37,5 brałam 50 i mam teraz wynik taki jak trzeba.
Tylko że ona ma odnotowane w zeszycie że ja biore 37,5 i jak tu zrobić, bo jak jej powiem, że biorę 50 i wynik jest ok to ona się pewnie wścieknie, że sama sobie dawkę ustaliłam
Zastanawiam się, czy nie powiedzieć jej,że mam większy wynik niż jest w rzeczyswistości żeby sama mi przepisała większą dawkę- badanie robiłam tydzień-dwa temu jak byłam zdrowa. a teraz i tak bym go nie powtórzyła więc ona wyniku badania nie dostanie do łapy.
Nie chce żeby mi się wściekała, wiecie jak to jest z lekarzami...
Ja bym jej powiedziała prawdę odnośnie dawki, pewnie i tak będzie Ci chciała obniżyć dawkę. Powiedz jej, że bardzo Ci zależy na czasie. Zbyt duża dawka też jest do kitu bo można się wpędzić w nadczynność. Efekt przy euthyroksie też przychodzi po pewnym czasie jak się receptory nasycą.
Izape_91, Bocianiątko lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, myślicie że warto eMka wysłać na te badania (chodzi mi o ten pierwszy pakiet)?
http://www.wszystkogra.diagnostyka.pl/pakiety
Dorzuciłybyście jeszcze coś do listy? -
Dzień dobry
biel vizira na teście więc czekam na @ ąz przyjdzie to zaczne z ta sterta od endo.
Chcę jeszcze powtórzyć ANA2, bo po ciązy miałam słabo dodatni wynik. Wizytę u reumatolog mam 11 października więc chyba byłoby dobrze gdybym miała na świeżo to zrobione.
Summer ja bym nic więcej nie dokładała.
Lucia walczcie z Maleństwem!Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2017, 09:03
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc 07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
nick nieaktualny
-
Summer biel jest tylko niech @ przyjdzie, bo w poniedzialek jeden lekarz, we wtorek gin, a musze jeszcze badania do lekarzy zrobic. Jak cos to bede musiala gina przesunac...
Monika leż i łap siły!Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2017, 09:04
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc 07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia