Forum W oczekiwaniu na testowanie WRZEŚNIOWE TEŚCIORY :)
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE TEŚCIORY :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 września 2017, 13:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    bertha wrote:
    U mnie @ przyszła, jeszcze dzisiaj skromniutko, dlatego jutro zaczynam długi protokół z antykami!! Antykoncepcja czas start :):)
    22.09. Wizyta startowa u Lewandowskiego :)


    To idziemy łeb w łeb :D
    Ja dziś łykam już 3 pigułkę, mam nadzieję, że nic nie stanie nam na przeszkodzie :)
    I za 3tyg zaczniemy stymulację :)

    Tobie też tego życzę Bertha!! :)
    Będziemy się wspierać :D

    Anna Stesia lubi tę wiadomość

  • Madziula Autorytet
    Postów: 434 294

    Wysłany: 5 września 2017, 13:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!! :)
    Postanowiłam do Was zajrzeć i zobaczyć co słychać':) testowałyśmy z niektórymi w lutym i marcu razem :) może ktoś pamięta? nie...? trudno :) ale przyszłam powiedzieć że trzymam kciuki za wszystkie!
    Flower jednak ivf? :) super#
    Powodzenia!!!

    Agniechaaaa, Amy333, madzia8lenka, Lunaris, Flowwer, Bocianiątko, Anna Stesia, KateHawke lubią tę wiadomość

    zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
  • key_b Autorytet
    Postów: 577 519

    Wysłany: 5 września 2017, 13:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane:) ja z sierpniowek czasemnwas podczytuje, ale mam bardzo mało czasu i zaniedbuje forum....
    Ale przyszlam was zmotywować!

    Hej ciocie ;-*
    28bb36b94ca0cf2cmed.jpg

    Czekam na was wszystkie po stronie fioletowej :)

    Agniechaaaa, Jedna_z_Wielu, never_lose_hope, Amy333, Karma88, madzia8lenka, Lunaris, Izape_91, Flowwer, Bocianiątko, malka, Madżka89, KateKum, Czrna 81, Anna Stesia, KateHawke, blue00 lubią tę wiadomość

    16.04.2017 jestem żoną!!! ❤
    14.04.2018 jestem mamą :-)

    Tymek ❤❤❤❤ moja miłość

    czekamy na dwa bąbelki...❤❤
    8p3o43r8mb3ofhge.png
  • justyna14 Autorytet
    Postów: 10321 6171

    Wysłany: 5 września 2017, 13:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Trzymam kciuki za betę!
    Ja nauczona pierwszą ciąża, gdzie 10 dpo beta=0, a 13 dpo 68 - teraz czekam....
    O ile @ nie przyjdzie, to 11.09 dopiero idę na betę :)
    W poprzednich ciazach juz w 26 dc mialam testy wyraznie pozytywne o czulosci 25 wiec licze ze 23 dc beta powinna byc u mnie wiarygodna. Jesli wyjdzie cos na granicy to powtorze, a dzis odpuszcze. Czekam odswiezam strone. Dwa\ trzy dni temu mialam bardzo silne bole podbrzusza , jesli sie udalo to wtedy bylo zagniezdzenie.

    relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 września 2017, 14:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    key_b wrote:
    Hej kochane:) ja z sierpniowek czasemnwas podczytuje, ale mam bardzo mało czasu i zaniedbuje forum....
    Ale przyszlam was zmotywować!

    Hej ciocie ;-*
    28bb36b94ca0cf2cmed.jpg

    Czekam na was wszystkie po stronie fioletowej :)
    Witamy slodziaczka :) <3

  • Karma88 Autorytet
    Postów: 3088 3640

    Wysłany: 5 września 2017, 14:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 wrote:
    Wrzucam wyniki te co mam. Wiek 29 lat. Robione w 2dc.

    Glukoza na czczo 92,00 mg/dl 70,00-99,00
    Glukoza po 1 godz. 106,50 mg/dl
    Glukoza po 2 godz. 90,60 mg/dl norma do 140,00

    Insulina przed obciążeniem 4,6 µIU/ml 2,6-24,9
    Insulina po obciążeniu (pkt 1) 52,6 µIU/ml
    Insulina po obciążeniu (pkt 2) 27,9 µIU/ml

    FSH 10,50 mIU/ml f.pęcherzykowa 3,5-12,5
    LH 8,15 mIU/ml f.pęcherzykowa 2,4-12,6
    Estradiol 53,20 pg/ml faza folikularna 12,4 - 233
    DHEA-SO4 247,20 µg/dl norma 25-34 lat 98,8- 340,0
    Testosteron 53,40 ng/dl 8,40-48,10
    SHBG 119,10 nmol/l 32,40-128,00
    Kortyzol 11,40 µg/dl Godziny poranne 6:00 – 10:00 4,82 – 19,5 μg/dL

    Czekam jeszcze na wynik: 17 OH progesteron i B6.

    No dobra. Mam już wynik 17OH progesteron: 1,52 ng/ml przy normach dla fazy follikularnej 0,2- 1,3 ng/ml.

    Czyli testosteron i 17OH progesteron ponad normę. Reszta chyba ok.

    W poniedziałek wizyta u endokrynolog. Czy jest coś o co powinnam ją podpytać? Nie mam kompletnie pojęcia co i jak.

    Emilka <3

    gg649vvjtg0z1oj0.png

    Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Amy333 Autorytet
    Postów: 2509 3868

    Wysłany: 5 września 2017, 14:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co lepiej kupić samą witamine D3, czy taki kompleks D3 + K2MK7? Kiedys chyba nasza Flo cos na ten temat pisała, że z K2 się lepiej wchłania, albo cos w tym stylu i nie pamiętam teraz:(

    14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Kaczorka Autorytet
    Postów: 6506 9437

    Wysłany: 5 września 2017, 14:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Dziewczyny co lepiej kupić samą witamine D3, czy taki kompleks D3 + K2MK7? Kiedys chyba nasza Flo cos na ten temat pisała, że z K2 się lepiej wchłania, albo cos w tym stylu i nie pamiętam teraz:(

    tak, lepiej ten zestaw :)

    Amy333, Karma88 lubią tę wiadomość

    Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 września 2017, 14:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 wrote:
    No dobra. Mam już wynik 17OH progesteron: 1,52 ng/ml przy normach dla fazy follikularnej 0,2- 1,3 ng/ml.

    Czyli testosteron i 17OH progesteron ponad normę. Reszta chyba ok.

    W poniedziałek wizyta u endokrynolog. Czy jest coś o co powinnam ją podpytać? Nie mam kompletnie pojęcia co i jak.


    Miałam podobnie jak Ty - za wysoki testosteron i 17-OH progesteron.
    Dostałam steryd Pabi-Dexamethason, 1/4 tabletki raz dziennie; łykam od listopada.
    Miesiąc temu robiłam badanie kontrolne i testosteron spadł mi o połowę, jest idealnie w środku normy..
    Lekarz jedynie stwierdził, że to może być przyczyna braku owulacji, chociaż teraz gdy znamy prawdziwą przyczynę mojej niepłodności to ciężko stwierdzić, czy rzeczywiście ten testosteron tak broił..

    Bazylkove też łyka ten steryd co ja, może coś więcej Ci podpowie :)

  • Amy333 Autorytet
    Postów: 2509 3868

    Wysłany: 5 września 2017, 14:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    tak, lepiej ten zestaw :)
    Dzięki Kochana:)

    14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Karma88 Autorytet
    Postów: 3088 3640

    Wysłany: 5 września 2017, 14:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie coś mówiła endo jak mi te wszystkie badania dawała o jakimś sterydzie, ale nie pamiętam nazwy...

    Tylko tak, cykle u mnie generalnie ok. Owulacja jest, pękają, dwa razy zaszłam naturalnie. Dobrze, że za tydzień mam te wizyty to coś zaczniemy już może działać.

    Emilka <3

    gg649vvjtg0z1oj0.png

    Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 4992 11595

    Wysłany: 5 września 2017, 14:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emiilka wrote:
    Izape, ja też miałam badaną prolaktynę z obciążeniem po godzinie od podania tabletki :) Pobierają Ci krew, potem podają tabletkę i czekają godzinę i jeszcze raz pobierają krew. Podobnie jak Ty, musiałam być na czczo. Trzymam kciuki za Twoje dobre wyniki :)

    Aha, czyli wszystko ok: )
    Ale się przespałam.... Poszłam się zdrzemnąć po tym wpisie o 12 45 i właśnie się obudziłam: o nieźle. Ale pogoda jest taka piękna ze w zasadzie tylko to dziś można robić. Cały dzień leje ! u Was też?

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Lunaris Autorytet
    Postów: 5487 9697

    Wysłany: 5 września 2017, 14:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    key_b wrote:
    Hej kochane:) ja z sierpniowek czasemnwas podczytuje, ale mam bardzo mało czasu i zaniedbuje forum....
    Ale przyszlam was zmotywować!

    Hej ciocie ;-*
    28bb36b94ca0cf2cmed.jpg

    Czekam na was wszystkie po stronie fioletowej :)

    No jakie duży człowiek w 7 tygodniu! :) zdrowo rośnijcie i zostawcie wiruski dla nas!


    age.png

    [/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • justyna14 Autorytet
    Postów: 10321 6171

    Wysłany: 5 września 2017, 14:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile sie czeka na wyniki w alab laboratoria? Krew oddalam o 10.30 :-)

    relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • bazylkove Autorytet
    Postów: 2054 3416

    Wysłany: 5 września 2017, 14:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 wrote:
    No dobra. Mam już wynik 17OH progesteron: 1,52 ng/ml przy normach dla fazy follikularnej 0,2- 1,3 ng/ml.

    Czyli testosteron i 17OH progesteron ponad normę. Reszta chyba ok.

    W poniedziałek wizyta u endokrynolog. Czy jest coś o co powinnam ją podpytać? Nie mam kompletnie pojęcia co i jak.

    Też miałam podwyższony testosteron, ale mi jeszcze kazał zbadać androstendion i SHBG --> wszystko było dużo za duże :)

    Tak jak Sylwia biorę Pabi-Dexamethazon w końskiej dawce 1x1, ale wyniki teraz mam miodzio :) testosteron w dwa tygodnie spadł i teraz trzyma się w normie :) chociaż coś :D

    7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • Sarna84 Autorytet
    Postów: 817 1646

    Wysłany: 5 września 2017, 14:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    Dziekuje kochane :* ja juz smigam po 6h siedzialam po 8h chodzilam.

    A to moje sloneczko <3
    http://zmniejszacz.pl/zdjecie/2017/9/5/9281083_20170904_172646.jpg


    Zubi ogromne gratulacje!!! Jasiu jest najsłodszy <3 <3

    Yru0p1.png
    yusqp1.png
  • Karma88 Autorytet
    Postów: 3088 3640

    Wysłany: 5 września 2017, 15:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    bazylkove androstendionu na razie nie kazała robić. Ciekawi mnie czy to może byc jakoś powiązane z tym, ze teraz nie udaje sie zajsc.

    O ile mutacje jakos ogarniam to w tym temacie jestem kompletnie zielona.

    Emilka <3

    gg649vvjtg0z1oj0.png

    Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • justyna14 Autorytet
    Postów: 10321 6171

    Wysłany: 5 września 2017, 15:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w tym cyklu dzidziusia nie bedzie beta mniejsza niz 0,1 w 23 dc.

    relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • bazylkove Autorytet
    Postów: 2054 3416

    Wysłany: 5 września 2017, 15:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 wrote:
    bazylkove androstendionu na razie nie kazała robić. Ciekawi mnie czy to może byc jakoś powiązane z tym, ze teraz nie udaje sie zajsc.

    O ile mutacje jakos ogarniam to w tym temacie jestem kompletnie zielona.

    Nie mam pojęcia na ile to ma wpływ:/ póki co muszą mi tam wyczyścić, histeroskopia (one more time) potem mam nadzieję że zaskoczy i będzie fasolek na naturalsie :)

    Karma88, Czrna 81, Anna Stesia lubią tę wiadomość

    7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • Karma88 Autorytet
    Postów: 3088 3640

    Wysłany: 5 września 2017, 15:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu masz mieć czyszczenie?
    Ja histero odsunęłam dopóki ta lekarka tematu nie ogarnie i gin.

    Słuchajcie a jeszcze mam pytanie. Do tej pory brałam Folian 400 µg 1x dziennie, kupiłam innej firmy też Folian ale 800 i co brać ją codziennie czy wystarczy co 2 dzień?

    Na razie na zdrowy rozum biorę co 2 dzień i po wizycie zmienię dawkę.

    Emilka <3

    gg649vvjtg0z1oj0.png

    Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
‹‹ 42 43 44 45 46 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego