WRZEŚNIOWE TEŚCIORY :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Emiilka wrote:Kochana, nie podoba mi się to Ruchliwość i żywotność poniżej normy. Moja wskazówka - idźcie z tym do androloga, nie do ginekologa. Mój Emek też miał badania nasienia. Wyszła zwiększona lepkość, której jeden gin nie zauważył, a drugi przyznał, że nie za bardzo się zna na męskich sprawach. Trzymam kciuki za trafienie na dobrych lekarzy!
Ps. my właśnie przed wizytą do androloga. Mamy wyniki badania nasienia Emka. Dziewczyny, jakie badanie jeszcze można zrobić Emkowi przed wizytą? Nie robił NIC prócz nasienia.
Emilka a co robicie z ta zwiekszoną lepkością? My mamy tez troche nie w normie, na razie M łyka tylko cynk. -
panan12 wrote:8 dc pęcherzyk 10 mm myślicie że spoko?
Super !!! ja moją pierwszą ovu na letrizolu miałam w 17 dc !! a teraz 14-15 dc
w 12 dc zbadaj estradiol i LH
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
-Monika- wrote:Kaczorka, Alicja przecudna!
Ja dzisiaj mam piękny płodny śluz, aż serce się kraje na samą myśl że nie mogę się starać. W poniedziałek na wizycie pewnie się dowiem że będę musiała mieć przerwę 6scio miesięczna i wtedy się pogrąże
Kochana, ważne, żeby nie powtórzyła się sytuacja, którą przeżyłaś w sierpniu. 6 miesięcy to dużo i niedużo jednocześnie. Dużo, jeśli człowiek bardzo pragnie dziecka lub kalendarz mu mówi, że to ostatni dzwonek, ale niedużo, gdy trzeba poczekać, aby uniknąc powtórki i aby dzidzia urodziła się zdrowa. Jak znam życie to poczekam tu na forum na Ciebie.
A z tym płodnym śluzem to ja mam od dwóch dni masakrę. Zmieniam bieliznę 3-4 razy dziennie, bo wygląda tak, jakbym się zsikała. Nigdy nie narzekałam bardzo na swój śluz, ale to już przesada. No i okropny ból brzucha i lewego jajnika (mam 12 dc). Zastanawiam się, co tam się u mnie dzieje, bo to chyba nie jest normalne. -
Lili87 wrote:Dziewczyny mam pytanko Jestem w 29dc - stymulacja CLO. Cykle ok. 31 dni. 18dc był pęcherzyk 20mm, w 21 dc ciałko żółte 27mm. Od tego dnia biorę luteinę 2x1 tabletka. Robić jutro betę czy za wcześnie?
Jutro zrób betę
StaraczkaNika wrote:Doktorek wypatrzył jeden udany, podkoksowany lamettą pęcherzyk, ponoć w każdej chwili może pęknąć, a ja odliczam godziny (jeszcze 62) do powrotu męża z delegacji. Kto dziś wypije ze mną winko na ładne endo i odstresowanko? Głupio tak pić samotnie
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
coś mnie brzuch pobolewa...booje sie tego testu jutro, najchetniej bym nie robila:/ ale z drugiej strony dupencjusza czas odstawić, rety babie nie dogodzisz;-)
-
Amy333 wrote:Emilka a co robicie z ta zwiekszoną lepkością? My mamy tez troche nie w normie, na razie M łyka tylko cynk.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2017, 23:27
Amy333 lubi tę wiadomość
Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
Flowwer wrote:Sammer i Rucola jaką macie pogodę na wakacjach ?
Flowwer, od piątku do niedzieli było słonecznie. Od wczoraj pochmurnie, ale na szczęście prawie nie pada.
-
summer86 wrote:Flowwer, od piątku do niedzieli było słonecznie. Od wczoraj pochmurnie, ale na szczęście prawie nie pada.
to zostań tam jak najdłużej bo u nas leje od rana.
wiedziałam ze nie mam czytać ulotek leków które przepisują aż mam obawy jak to wszystko się odbije na zdrowiu za 10-20 latsummer86 lubi tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Anna Stesia wrote:No i okropny ból brzucha i lewego jajnika (mam 12 dc). Zastanawiam się, co tam się u mnie dzieje, bo to chyba nie jest normalne.
hormony szaleją !!! nic tylko brać ogiera ze stajniAnna Stesia, Izape_91, Czrna 81 lubią tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Czrna 81 wrote:No co Ty gadasz? To mnie zdziwiłaś. Jeszcze Emilka pisała że nie za dobre bo słaba żywotność i ruchliwość... Kurde ja tego nie ogarniam, zobaczyłam z boku flagi, wyniki poniżej normy, to se myślę DUPA. My pierwszy raz robiliśmy badanie nasienia, bo od początku było wiadomo że "problem" jest z mojej strony.
Kochana, Inna na pewno jest w tym temacie bardziej obeznana niż ja Żywotność i ruchliwość poniżej normy, ale androlog załatwi sprawę
Amy333 - gin analizując badania nasiena Emka wychwyciła tę zwiększoną lepkość i uznała, że przyczyną jest stan zapalny. Zleciła nam obojgu badanie na myko, urea i chlamydię oraz posiewy. Wszystko wyszło ujemnie. Ostatecznie Emek ma brać syrop na rozrzedzenie wydzieliny, pić dużo wody i brać witaminę C. Gin też wspominała o ACC. Mimo wszystko, zdecydowaliśmy się na wizytę u androloga (termin na 18 września). Ciekawa jestem co on powie o wynikach Emka i o tej zwiększonej lepkości..
KateHawke - bardzo dziękuję Ci za listę badań, które dobrze wykonać przed wizytą u androloga To nasza pierwsza wizyta. Nie pójdziemy z pustymi rękami
Kaczorka - Alicja jest przesłodka! Urocza córeczkaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2017, 23:46
Kaczorka, KateHawke lubią tę wiadomość
12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj!
url=https://www.suwaczki.com/][/url]
1 cs. - Aniołek - 6 tc. -
Kaczorka śliczna Dziewczynka ,już niedługo będzie z Wami!!!
Monika myślisz, że aż pol roku?
Ja czekam na wynik histopatologiczny więc pewnie za tydzień wizyta, mam nadzieję,że usłyszę dobre wieści!
Flo cieszę się,że wizyta przebiegła pomyślnie, z taka obstawa leków musi być dobrze obyśmy razem swietowaly końcówkę roku:)Kaczorka, Czrna 81 lubią tę wiadomość
🙍🏻♀️
Letrox 75,MTHFR hetero, PAI-homo
🙎🏻♂️
Teratozoospermia, fragmentacja39%
08.2017 poronienie 9 tc 👼
06.2020 MedArt Poznań
10.21-04.22 3x IUI 🐒
10.2021-przygotowanie IVF🍀
01.2022-punkcja 🥚🥚🥚- 16 komórek➡️ 6 zarodków ➡️ ❄️❄️ 2 blastocysty( 5AA, 3BB) ➡️ ❄️1 zarodek po NGS
02.2022- transfer-odwołany➡️ zapalenie endometrium
21.03- biopsja➡️ wynik prawidłowy
10.05- TRANSFER 3.2.2 🙏🍀
17.05- BETA 23/ 19.05- 55 / 23.05-281
7.06- USG- jest ❤️ CRL 6mm
14.06- USG- CRL 1,42cm
28.06- USG -CRL 3,04cm Córeczka💕
18.07. USG PRENATALNE- CRL 7cm
28.08. USG- CRL 9cm
18.08. USG- 185g
2.09. USG- 308g
20.09 USG POŁÓWKOWE - 463g
30.09. USG- 612g
21.10. USG- 970g
10.11. USG - 1588g
25.11. USG III TRYM.- 1650g
01. 23 Nasz Cud SN 3610g 56cm💗 -
Flowwer wrote:hormony szaleją !!! nic tylko brać ogiera ze stajni
Ogier już w pogotowiu cały dzień, ciągle czeka na swoje "kostki cukru", ale ja mogę za jakieś 2 godziny dopiero, kiedy wyrobię się z robotą
Myślę sobie, czy to nie jakaś podwójna owulacja, w sensie, że dwa jaja. Bo owuluję regularnie i nigdy, ale to nigdy nie miałam takiego bólu. No i aż takiej majtkowej powodzi. Ciekawe, czy jeśli będzie z tego ciąża, to czy nie bliźniacza (wczoraj naparzał mnie lewy jajnik, a dzisiaj prawy). Jak na złość w tym cyklu nie mam monitoringu ani nie robię testów owulacyjnychFlowwer, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
Flowwer wrote:to zostań tam jak najdłużej bo u nas leje od rana.
wiedziałam ze nie mam czytać ulotek leków które przepisują aż mam obawy jak to wszystko się odbije na zdrowiu za 10-20 lat
Flowwer, nie warto czytać ulotek! To znaczy, warto i niewarto. Ja kiedyś przeczytałam uważnie ulotkę bromergonu i mojego leku od migren - i od samej tej lektury dostałam migreny, a i prolaktyna pewnie mi się podniosła. Z drugiej strony Ty wrzucasz w siebie pół apteki, więc rozumiem stresiol. No ale jeszcze tylko kilka miesięcy i będziesz mogła je odstawić, żeby nie zaszkodzić dziecku -
nick nieaktualnyJakoś mi intuicja podpowiada że wcześniej mi nie pozwolą starać się o dziecko. Dzisiaj się oczywiście dowiedziałam że taka typiara patologia jest w ciąży.... 7 ciaza będą robić do 10. No i w rodzinie męża 3 w drodze, pewnie na święta znowu historia. Najwyższy czas Michał już duży, z jedynka ni pies ni..... Eh.
Flower a ty kiedy będziesz miała i vitro? -
nick nieaktualny