WRZEŚNIOWE TEŚCIORY :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Yoselyn82 wrote:ja ten film chcialam zobaczyc ale nie wiem gdzie
CDA
Lunaris dasz radę, może tak ma być ??? ktoś mi tu towarzystwa musi dotrzymać z weternekLunaris lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
KateKum wrote:Dziewczyny gin się nie odezwał, na razie nie brałam dupka, tak mi polecił lekarz ogólny. Kazał wziąć gdyby prog spadał.
Powtórzyłam dzisiaj badania
Prog wzrósł do 11,4 ng/ml
Beta do 319
Ja dr nie jestem ale i tak bym brała dupka przy takich wartościach proga.
Przy takiej wartości proga w 7 dpo gin by zalecił dupka lub luteine.
Ale pięknie beta rośnie !!!!!!innamorata88, KateKum lubią tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Flowwer masz gdzies ta liste o zarodkach kiedy sie implantuja i produkowane jest hcg?Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Anna Stesia wrote:Gratulacje! Rosnijcie zdrowo! Powiedz mi, którym testem sie posługiwałaś? Bo jak na tak niską betę pieknie Ci pokazał, że coś pięknego się dzieje.
pawojoszka lubi tę wiadomość
Cukrzyca t1, niedoczynność tarczycy,
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/355650f3ae07.jpg
miś haribo wysyła wiruski ciążoweLunaris, Yoselyn82, Bocianiątko, Jacqueline, Czrna 81, Flowwer, Agniechaaaa, innamorata88, zubii, Lucia88, bazylkove, KateHawke, Anna Stesia, E_w_c_i_a, Jedna_z_Wielu, boduszka, blue00, pawojoszka, Izape_91, Sarna84, KateKum, Madżka89, Karma88 lubią tę wiadomość
-
Mniam! Taki misiaczek to tylko do schrupania! zdrowo rośnij słodziaku!
Flowwer wrote:Lunaris dasz radę, może tak ma być ??? ktoś mi tu towarzystwa musi dotrzymać z weternek
Pewnie, że dam! Nie mam wyjścia I bardzo chętnie będę ostatnia jeśli tylko Wam wszystkim, które czekacie na 1 maleństwo uda się zajść w ciąże i przejść szczęśliwie 9 miesięcy
Już się otrzepałam, co się odwlecze to nie uciecze! Kto nie walczy ten nie niańczy! Nie?
summer86, nowa na dzielni lubią tę wiadomość
-
2-3 dniowe:
1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Embrion sie dzieli
2dpt .. Embrion staje sie blastocysta
3dpt .. Blastocysta wychodzi z otoczki
4dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
5dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna „zakopywac” sie w endometrium
6dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
7dpt.. Zarodekjest juz zaimplantowana
8dpt…Zaczyna byc produkowane HCG
11dpt…HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie
Jezeli tansferowany 5 dniowa blastocyste :
1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Blastocyst wychodzi z otoczki
2dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
3dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna „zakopywac” sie w endometrium
4dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
5dpt. Zarodek jest juz zaimplantowany
6dpt…Zaczyna byc produkowane HCG
9dpt…HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie zrobic sikacza
yosel ja mam cos takiegoYoselyn82, Flowwer, Lunaris lubią tę wiadomość
-
staraczka1111 o to mi chodzilo... :* dzieki
p.s maluszek sliczny!staraczka1111, innamorata88 lubią tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Yoselyn82 Teraz uważaj na siebie a rodzinka niech Cię/Was rozpieszcza A mały kropeczek niech rośnie zdrowo!
Staraczka Miś Haribo rośnie jak na drożdżach
Boduszka, Kate Kum baaaardzo Wam gratuluję! Widzę że wrzesień jest po prostu magiczny
No, szkoda że jeszcze nie dla wszystkich... Lunaris strasznie mi przykro ♥Yoselyn82, staraczka1111, Anna Stesia lubią tę wiadomość
Czarna81
22 cs. -
nick nieaktualny
-
staraczka1111 wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/355650f3ae07.jpg
miś haribo wysyła wiruski ciążowe
A E -ciocia Flo 1000 buźiaków !!!! A Haribo uwielbiam ja jeszcze z czasów gdzie babcia mi wysyłała z niemiec Jednak jestem z epoki lodowcowejstaraczka1111, summer86, innamorata88, Sarna84 lubią tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Uff, w końcu nadrobiłam
Yoselyn, niech się Maluch ładnie zagnieżdża i siedzi w brzuszku 9 m-cy
Staraczka, cudowny Miś Haribo!
Inna, ale Twój Michaś rośnie! Mam nadzieję, że jakieś spacery czy coś dadzą radę zastąpić basen.
Lunaris, Twoja ciepliwość jest godna podziwu, ale wierzę, że zostanie wynagrodzona
KateKum, pięknie beta rośnie
Boduszka, gratulacje!
Swoją drogą niezły ten bobotest, skoro wykrywa takie poziomy bet.
A my dziś wróciliśmy znad morza.. i jakoś tak smutno, mogłabym tam zostać na zawsze No ale od jutra powrót do rzeczywistości.. no i diety i ćwiczeń, bo ostatni tydzień był pełen luz.innamorata88, Yoselyn82, staraczka1111 lubią tę wiadomość
-
Flowwer wrote:A E -ciocia Flo 1000 buźiaków !!!! A Haribo uwielbiam ja jeszcze z czasów gdzie babcia mi wysyłała z niemiec Jednak jestem z epoki lodowcowej
Flowwer to i ja z tej epoki, bo pamiętam jak czekaliśmy na ciocię z Niemiec, która zawsze nam je przywoziłainnamorata88 lubi tę wiadomość
-
Lunaris wrote:
Pewnie, że dam! Nie mam wyjścia I bardzo chętnie będę ostatnia jeśli tylko Wam wszystkim, które czekacie na 1 maleństwo uda się zajść w ciąże i przejść szczęśliwie 9 miesięcy
Już się otrzepałam, co się odwlecze to nie uciecze! Kto nie walczy ten nie niańczy! Nie?
I nawet nie myśl o odpuszczeniu bo inaczej wezmę moje chude pupsko i pojadę na drugi koniec Polski ze skrzynką wina !!Anna Stesia, staraczka1111, KateKum lubią tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Haribo wyjadam często dziecku ostatnio mam faze na kwaskowe
Dzięki za wsparcie dziewczyny. Nie ma się co mazać! Ko-ko jumbo i do przodu! Trzeba zaplanować sobie życie na miesiąc żeby czas się nie dłużył i jakoś to będzie Kupię sobie coś ładnego w tym miesiącu na pocieszenie i luz a za miesiąc bedzie mnie operował sam szef bloku HA HA HA
...to chyba teraz większą flaszkę trzeba przygotować z podziękowaniem?Anna Stesia, Czrna 81, Izape_91, Sarna84 lubią tę wiadomość
-
Flowwer wrote:I nawet nie myśl o odpuszczeniu bo inaczej wezmę moje chude pupsko i pojadę na drugi koniec Polski ze skrzynką wina !!
Ja się tu tak dobrze bawię, że jak bym wiedziała o OF przed pierwszą ciążą to bym pewnie na dziecko tyle lat nie czekała... albo by mi szybko zleciało! Upływ czasu odnotowuję tylko zwalniającymi się brzuchami koleżanek z testowania czasem to nie mogę uwierzyć jak to szybko leci z perspektywy czasu- dziewczyny robią testy a za chwile na paskach 20-30-40 tydzień ciąży!
Ja mogę poczekać- liczy się finisz byle przed menopauzą he he heAnna Stesia, Flowwer, Czrna 81, Sarna84 lubią tę wiadomość
-
staraczka1111 wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/355650f3ae07.jpg
miś haribo wysyła wiruski ciążoweAnna Stesia, staraczka1111 lubią tę wiadomość
-
Flowwer wrote:A E -ciocia Flo 1000 buźiaków !!!! A Haribo uwielbiam ja jeszcze z czasów gdzie babcia mi wysyłała z niemiec Jednak jestem z epoki lodowcowej
Flowwer, Bocianiątko lubią tę wiadomość
Czarna81
22 cs.