Wrześniówki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
toto wrote:Do lekarza idę jutro (z pakietu medycznego) i pewnie będzie chciał mnie już leczyć na podstawie wyniku TSH i tej prolaktyny, znając ich sposób działania.. ale postaram się tak zagadać, żeby mi dał skierowanie na więcej badań (tylko właśnie, nie do końca wiem na co, więc może on sam jednak wpadnie na to, że można by zbadać cokolwiek więcej). Więc to będzie jeszcze w tym cyklu. Okres powinien być w sobotę - więc w poniedziałek zrobiłabym badania (czy ze skierowania za darmo, czy odpłatnie - już mi wszystko jedno) i z wynikami w środę idę prywatnie do endokrynologa, takiego sprawdzonego. No zobaczymy jak to będzie
jak TSH to do pełnego pakietu jeszcze ft3, ft4, anty-tpo i anty-tg - i z tym do endokrynologa, bo na podstawie samego tsh nic nie powie i tak cie skieruje na reszte.Alisa, toto lubią tę wiadomość
Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
nick nieaktualny
-
MisiaZ88 wrote:U mnie dzisiaj same pozytywne informacje. Pęcherzyk podrosl do 20 mm i pęknie jutro lub pojutrze i endo podskoczylo z 5 mm na 10!
Super! A od do ktorego dc bierzesz clo? Ktory dzisiaj dc? Wszystko poblokowane, nie moge podejrzecBrak wiary w lepsze jutro... 18msc, 16cs...
16mscy, 15cs...5t0d (*)
12 mscy, 10cs...5t6d (*) -
nick nieaktualnyMisiaimis wrote:Super! A od do ktorego dc bierzesz clo? Ktory dzisiaj dc? Wszystko poblokowane, nie moge podejrzec
Bralam 1 tabletkę od 5-9 dc. Dzisiaj 17dc. Owulacja będzie później niż zazwyczaj ale cieszę się, że w ogóle jest bo nic nie czuje i byłam pewna, że będzie dupa z tym cloinnamorata88 lubi tę wiadomość
-
Figulina wrote:Bardzo dobrze, jak będziesz miała wszystkie wyniki, to przynajmniej będziesz wiedziała na czym stoisz, oby tylko Twój lekarz okazał się dobrym specjalistą i w razie jakichś nieprawidłowości umiał dobrać odpowiednie leczenie.
ines. wrote:jak TSH to do pełnego pakietu jeszcze ft3, ft4, anty-tpo i anty-tg - i z tym do endokrynologa, bo na podstawie samego tsh nic nie powie i tak cie skieruje na reszte.
Dziękuję o tym zestawie w sumie myślałam (mam wyniki anty-tpo anty-tg ale z kwietnia kiedy tsh bylo na poziomie 1,5 więc powtórzę oczywiście), zastanawiałam się co jeszcze - bo może taniej będzie zrobić teraz więcej i iść z gotowym kompletem na JEDNĄ wizytę, niż na wizytę po skierowanie i za chwilę kolejną.
W ogóle jak tak patrzę na te wyniki to aż mi się wierzyć nie chce, że to moje. Bo czuję się o wiele lepiej niż wtedy, gdy miałam tsh 1,5 (za to ft4 było niziutkie). A jedyny objaw który można by połączyć z wysoką prolaktyną to plamienia, minimalne i to zwykle dzień-dwa przed okresem (w tym cyklu nie było jeszcze wcale). No nic, może jestem jakimś dziwnym przypadkiemWiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2016, 21:10
Starania od 2016
3x IUI
2x biochemiczna
-
FET 09/2020
FET 10/2020
Maj 2021 odmrazamy komórki -> mamy 2 zarodki 3 dniowe
ET 05/2021 słabe przyrosty bhcg, poronienie zatrzymane 7tc
FET 09/2021
końcówka 2021 -> zmiana kliniki. Oviklinika? Gameta? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
toto wrote:Dziękuję o tym zestawie w sumie myślałam (mam wyniki anty-tpo anty-tg ale z kwietnia kiedy tsh bylo na poziomie 1,5 więc powtórzę oczywiście), zastanawiałam się co jeszcze - bo może taniej będzie zrobić teraz więcej i iść z gotowym kompletem na JEDNĄ wizytę, niż na wizytę po skierowanie i za chwilę kolejną.
W ogóle jak tak patrzę na te wyniki to aż mi się wierzyć nie chce, że to moje. Bo czuję się o wiele lepiej niż wtedy, gdy miałam tsh 1,5 (za to ft4 było niziutkie). A jedyny objaw który można by połączyć z wysoką prolaktyną to plamienia, minimalne i to zwykle dzień-dwa przed okresem (w tym cyklu nie było jeszcze wcale). No nic, może jestem jakimś dziwnym przypadkiem
Toto a jak badałaś anty-tpo i anty-tg w kwietniu to miałaś coś? bo jak nie to się w sumie w tej kwestii zmienić nie powinno.Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
farmaceutka77 wrote:Mnie wykreslcie, bo naszła mnie @...
farmaceutka77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTestowałam jakimś testem ciążowym DOZ, pani w aptece piała z zachwytu nad nim. Piękna wielka krecha testowa, ale ciążowej brak, nawet cienia cienia . Ale pierdziele, będę się strzelać po łapach żeby nie testować przed @, bo się tylko nakręcam. Najgorsze że TŻ w październiku operacja i pewnie 2-3 cykle nic nie podziałamy ;(. Ból i rozpacz...
-
Ruda Paskuda wrote:Testowałam jakimś testem ciążowym DOZ, pani w aptece piała z zachwytu nad nim. Piękna wielka krecha testowa, ale ciążowej brak, nawet cienia cienia . Ale pierdziele, będę się strzelać po łapach żeby nie testować przed @, bo się tylko nakręcam. Najgorsze że TŻ w październiku operacja i pewnie 2-3 cykle nic nie podziałamy ;(. Ból i rozpacz...Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
Hej dziewczyny chciałam zameldować. Wczoraj siknęłam wieczorem na teściora i od razu różowy cień, dzisiaj powtórzyłam rano i jest wyraźniejsza kreseczka. Myślę, że @ nie zawita Jestm 9dpo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2016, 09:04
BUBINIA lubi tę wiadomość
-
an.kie.tyk wrote:Hej dziewczyny chciałam zameldować. Wczoraj siknęłam wieczorem na teściora i od razu różowy cień, dzisiaj powtórzyłam rano i jest wyraźniejsza kreseczka. Myślę, że @ nie zawita Jestm 9dpoMikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości