Zabija mnie ciekawość
-
WIADOMOŚĆ
-
Madziula3943248 wrote:Werka93
Mialam iść na bete jutro ale przeciez jutro wszystko pozamykane bo swieto wiec pojde w czwartek a na piatek jestem umowiona do ginekologa
Bo pierwszą ciaze poronilam a z druga cala ciążę musialam leżeć i brac hormony na podtrzymanie
Od wczoraj lekarz kazal zacząć mi brac duphaston i wrocily te straszne wspomnienia i strach że cos sie stanie...
-
Mialam iść na bete jutro ale przeciez jutro wszystko pozamykane bo swieto wiec pojde w czwartek a na piatek jestem umowiona do ginekologa
Bo pierwszą ciaze poronilam a z druga cala ciążę musialam leżeć i brac hormony na podtrzymanie
Od wczoraj lekarz kazal zacząć mi brac duphaston i wrocily te straszne wspomnienia i strach że cos sie stanie...
-
Aa no nowy cykl, ziolka... ale jakos inaczej w tym cyklu do tego podchodze. Tak na luzie...
Za tydzien lece do Pl. Badania mam juz poumawiane...
W dodatku przezywam sttraszne meczarnie. Tak mnie swedzi i piecze.... cos mi sie zrobilo tam na dole, podejzewam kaszaka... totalnie nie wiem co z tym zrobic. Musialam sie zaciac przy depilacji i mnie szlak trafia bo nie idzie wytrzymac...10.09.2019 Marcel -
werka93 wrote:Tak, umówiłam się na 6 września, ale tak myślę, bo będę wtedy w 13t3d to chyba nie za późno? Różne źródła różnie podają
Czyli 14 tc.. Ja bym na wszelki wypadek przeniosła na tydzień wcześniej, jeśli jest możliwość.
Ja miałam w 11+5, czyli 12 tydzień. A wg usg wyszło, że wymiary dziecka odpowiadają 12+5, czyli że jest tydzień starsze.
Najważniejsze, żeby dziecko nie miało więcej niż 84 mm, bo wtedy ciężko je zmierzyć.
Mama ginekolog pisze: po 13 tygodniu dziecko zaczyna preferować pozycję „wyprostną” – czyli wygina główkę do tyłu – jakby się rozciągało i trudno jest wtedy prawidłowo zmierzyć zarówno CRL jak i przezierność karku.
-
Werka93
Pierwsza bete robilam 13 wynik 25,4
Druga zrobilam 16 wynik 125,3
Bylam wczoraj u ginekologa na usg bylo widac taki malutki punkcik powiedział że to chyba to ale nie jest na 100% pewny i mam przyjechać w środę na usg bo wredy juz bedzie wszystko dokladnie widac
Pod koniec nastepnego tygodnua wyjeżdżAmy na krótki urlop nad morze wiec chce miec pewnosc ze wszystko tam jest ok
Duphaston mam brać 3razy po 1agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Pierwsza bete robilam 13 wynik 25,4
Druga zrobilam 16 wynik 125,3
Bylam wczoraj u ginekologa na usg bylo widac taki malutki punkcik powiedział że to chyba to ale nie jest na 100% pewny i mam przyjechać w środę na usg bo wredy juz bedzie wszystko dokladnie widac
Pod koniec nastepnego tygodnua wyjeżdżAmy na krótki urlop nad morze wiec chce miec pewnosc ze wszystko tam jest ok
Duphaston mam brać 3razy po 1
Dobrze, że jedziecie na urlop, wypoczniesz :* -
Syska2202 wrote:Dziewczyny kiedy testujecie? Ja dziś mam 23 DC wykres nie wygląd źle i zżera mnie ciekawość
-
Madziula3943248 wrote:Hejo
Beta z 16 sierpnia 125,3
Dzisiaj beta wyszla 1062
W srode mam byc na godz 10 na usg
Jak myślicie jaka beta bedzie w srode
Ja wyliczylam 1426 ale nie wiem czy dobrze przeliczylam.
Myślicie ze przy takiej becie na usg juz będzie coś widać?
W Internecie są kalkulatory bety, chyba na Belly, więc jak wpiszesz wszystkie dane to powinien obliczyć jaka będzie prawidłowa beta -
Dziewczyny mam pytanie do tych z Was, które są już mamami albo są w ciąży
Od jakiegoś czasu boli mnie brzuch, ale nie są to skurcze, czy bóle macicy, tylko typowo ból żołądka i przewodów pokarmowych...
Czy miałyście też takie bóle w ciąży? Wydaje mi się, że to normalne i tłumacze sobie to tym, że macica rośnie, a w obrębie brzucha zachodzi wiele zmian, ale wolę się upewnić
W moim przypadku na pewno nie jest to dieta, bo jem zdrowo, nie pije kawy, ani żadnych słodkich gazowanych napoi
Będę Wam wdzięczna za każdą odpowiedźWiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 20:16