Zabija mnie ciekawość
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja myślę, że i tak lepiej byłoby gdyby na te jajniki spojrzał jeszcze jakiś doświadczony lekarz, skoro wyniki są w porządku, a na jajnikach cos jest to może nie jest to PCOS tylko coś innego i warto byłoby zasięgnąć jeszcze rady innego specjalisty
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Oleczka94 wrote:Sprobuje sie dostac tutaj u malza w miescie i zobaczymy co powie
Ja myślę że będzie wszystko dobrze i być może wizyta u innego lekarza Cię uspokoi :*
Trzymam kciuki :* -
werka93 wrote:Też bym tak zrobiła zawsze lepiej zasięgnąć rady innego lekarza, tym bardziej że tamten ginekolog nie kazał Ci już nawet przyjść, a przecież problem nie został rozwiązany, więc powinien drążyć
Ja myślę że będzie wszystko dobrze i być może wizyta u innego lekarza Cię uspokoi :*
Trzymam kciuki :*agniecha2101 lubi tę wiadomość
10.09.2019 Marcel -
Oleczka94 wrote:Jutro mam wizyte u innej pani. Jak jej powiedzialam co ktos podejzewa to od razu przez tel powiedziala ze na start robi mi usg piersi, tarczycy, i dopochwowe a potem sie zobaczy. Najwyzej bede dzialac cos w Uk.
Oleczka to super, może w końcu jakiś konkretów się dowiesz. Mam nadzieję że to jednak nie pcos.
U mnie dziś bol brzucha, taki w sumie dziwny bo coś jak na @, ale mnie nigdy nie boli przed @, tylko zawsze jak już dostaje. No i piersi mnie swędza cały dzień, a normalnie też nigdy nic nie czuje. Już sama nie wiem, może swiruje17.05.2018 - AMH - 0,946 ng/ml
20.04.2019 - Aniołek 13 tc ❤️
25.09.2019 - II
25.05.2020 - Leon 💙
11.08.2021 - II
13.04.2022 - Iga ❤️ -
Oleczka94 wrote:Jutro mam wizyte u innej pani. Jak jej powiedzialam co ktos podejzewa to od razu przez tel powiedziala ze na start robi mi usg piersi, tarczycy, i dopochwowe a potem sie zobaczy. Najwyzej bede dzialac cos w Uk.
-
alicjaaa_d wrote:Oleczka to super, może w końcu jakiś konkretów się dowiesz. Mam nadzieję że to jednak nie pcos.
U mnie dziś bol brzucha, taki w sumie dziwny bo coś jak na @, ale mnie nigdy nie boli przed @, tylko zawsze jak już dostaje. No i piersi mnie swędza cały dzień, a normalnie też nigdy nic nie czuje. Już sama nie wiem, może swiruje -
alicjaaa_d wrote:Oleczka to super, może w końcu jakiś konkretów się dowiesz. Mam nadzieję że to jednak nie pcos.
U mnie dziś bol brzucha, taki w sumie dziwny bo coś jak na @, ale mnie nigdy nie boli przed @, tylko zawsze jak już dostaje. No i piersi mnie swędza cały dzień, a normalnie też nigdy nic nie czuje. Już sama nie wiem, może swiruje
Trzymam kciuki
Ja moze sie dowiem czy sie zanosi na jakies owu czy nie.. oby... bo tydzien temu w sumie mi nawet lekarka nie powiedziala czy cos widzi innego oprocz tych kilku pecherzykow, ale ile ich bylo i jaka wielkosc maja jajniki (to jest b. wazne przy pco) tego tez nie powiedziala, a ja jak zawsze zapomnialam spytac10.09.2019 Marcel -
Ogolnie jestem na siebie bardzo zla ze w czerecu tamta babka nie zrobila mi usg... moze juz by cos wtedy wyszlo, co prawda wtedy prog potwierdzil mi owulacje, ale kurcze... no nie wiem. Czekam na jutro jak na nie wiem co, a doczekac sie nie moge
werka93 lubi tę wiadomość
10.09.2019 Marcel -
Oleczka94 wrote:Testujesz w sobote ponownie?
Trzymam kciuki
Ja moze sie dowiem czy sie zanosi na jakies owu czy nie.. oby... bo tydzien temu w sumie mi nawet lekarka nie powiedziala czy cos widzi innego oprocz tych kilku pecherzykow, ale ile ich bylo i jaka wielkosc maja jajniki (to jest b. wazne przy pco) tego tez nie powiedziala, a ja jak zawsze zapomnialam spytac
Tak, w sobote będę testować jeszcze raz. No chyba że @ mnie uprzedzi...
Mam nadzieję że owu u Ciebie będzie niebawem 3mam kciuki żeby wszystko było ok !:*17.05.2018 - AMH - 0,946 ng/ml
25.09.2019 - II
25.05.2020 - Leon 💙
11.08.2021 - II
13.04.2022 - Iga ❤️ -
werka93 wrote:Wykres na razie piękny Alicja, sama jestem ciekawa Twojego kolejnego testowania :*
Na pewno dowiecie się pierwsze jaki wynik mojego testowania ^^17.05.2018 - AMH - 0,946 ng/ml
25.09.2019 - II
25.05.2020 - Leon 💙
11.08.2021 - II
13.04.2022 - Iga ❤️ -
Oleczka94 wrote:Ogolnie jestem na siebie bardzo zla ze w czerecu tamta babka nie zrobila mi usg... moze juz by cos wtedy wyszlo, co prawda wtedy prog potwierdzil mi owulacje, ale kurcze... no nie wiem. Czekam na jutro jak na nie wiem co, a doczekac sie nie moge
Czasami w najmniej spodziewanych momentach okazuje się, że wszystko jest dobrze
W ogóle to bardzo się cieszę, że zapisalas się jeszcze do innego lekarza i będę mocno trzymać kciuki za Twoją jutrzejszą wizytę, wierzę, że wszystko pójdzie po Twojej myśli -
Kochane, wczoraj byliśmy z mężem na pierwszych badaniach prenatalnych
Na szczęście zmieściliśmy się w przedziale, bo nasz maluszek ma 80mm
Mąż zachwycony, chyba nie zdawał sobie sprawy z tego, że to jest takie przeżycie
Generalnie wszystko ok, wyniki z krwi za dwa tygodnie
Wcześniej znajomi którzy mają już dziecko wspominali nam, że na prenatalnych lekarz liczy paluszki u dłoni i stop, jednak tu Pani nie liczyła, jak było u Was? A może liczy się te paluszki dopiero w badaniu połówkowym?Magdoczka lubi tę wiadomość
-
werka93 wrote:Nie, waga na razie ani drgnęło, ale to pewnie przez to, ze przestałam jeść te słodycze przy wzroście 167 wiążę 67 kg, więc nie jest też że mnie szczypiorek, raczej jestem normalnie zbudowana, mam tu i ówdzie za dużo tluszczyku, rozstępy na udach, ale nie narzekam
Najbliższa wizytę na prenatalnych mam teraz w czwartek, a w poniedziałek wizytę u ginekologa
Mam jakieś dziwne przeczucie, że dziewczynka, zobaczymy czy się sprawdzi
W ogóle od tego zależy który z naszych braci będzie chrzestnym, bo jeżeli dziewczynka to mój brat, a jeśli chłopak to brat męża
Musieliśmy to ustalić od początku bo inaczej byłoby nam ciężko wybrać skoro każde z nas ma tylko jednego brata
Więc nasi bracia czekają teraz jak na szpilkach bo każdy z nich chce być ojcem chrzestnym i co chwilę pytają czy już coś wiadomo
W ogóle czytałam gdzieś że czasami już na prenatalnych widać płeć, jak było u Ciebie?
Ze znajomych i rodziny wszyscy już raczej wiedza, znajomi się bardzo ucieszyło, zresztą wiedzieli, że już się staraliśmy o dziecko i czekaliśmy na ten moment, o rodzinie nie wspomnę, bo nie mogą się doczekać, ciągle pytają kiedy kolejną wizyta, babcia dokarmia mnie jak tylko ma mi temu okazję i generalnie wszyscy na mnie chuchają i dmuchaja
U nas na prenatalnych jeszcze płci nie poznaliśmy, bąbel przytulił się nóżkami i pupą do ściany i nie było szans zobaczyć jakieś dwa tygodnie później byłam na nieplanowanej wizycie, to było już przypuszeczenie, że chłopak, a na połówkowych się potwierdziło i już sami wtedy widzieliśmy ewidentnie co jest między nóżkami Mąż śmiał się, że teraz już jest przekonany, że synek, bo na własne oczy jajka widział
Ale faktycznoe sporo kobiet dowiaduje się już około 12-13 tygodnia.
To bracia teraz może mawet z większą niecierpliwością niż Wy czekają na poznanie płci
Możesz mi przypomnieć, bo nie jestem pewna
... To będzie pierwszy wnuk/wnuczka Twoich rodziców i teściów...?👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
alicjaaa_d wrote:Hej dziewczyny !! Dziś obudziłam się 30 min przed budzikiem i już nie mogłam spać jakoś tak mnie naszło, żeby jednak dziś zrobić test (9 dpo). Zrobiłam bobo test steumieniowy o czułości 10 mlu/ml i wyszedł negatywny Mysle, ze jest to wiarygodny wynik bo moja faza lutealna trwa 11 dni wiec jakby cos mialo wyjsc to juz by chyba wyszlo. Także czekam do soboty na @. Przykro mi no ale cóż... nic nie poradzę, może następny cykl będzie lepszy. A tak się ładnie zapowiadało...👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Magdoczka wrote:Dziewczyny, ale ten czas leci..
Aga już w 29 tc, ja w 23 tc, Werka w 14 tc Kiedy to zleciało..
Ja w zeszłym tygodniu miałam usg połówkowe, ale młody (?) średnio chciał współpracować i na następnej wizycie jeszcze raz popatrzymy.
Ale najlepsze było to, że podczas badania włożył sobie stopę do buzi Tak, stopę Złapał obiema rączkami za nóżkę i hyc stopa do buzi
https://zapodaj.net/4ecb49200a36f.jpg.html
A tak w ogóle, wybraliście już imię?Magdoczka lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Oleczka94 wrote:A wiec tak... bylam na usg i lekarka zauwazyla duzo malych pecherzykow w jajnikach. Nie powiedziala ze mam PCO tylko ze tak podejzewa. Zlecila mi zbadanie fsh, testosteronu, i DHEA SO4. Wszystkie te wyniki wyszly w normie... mowila ze jesli beda dobre to zebym nie przychodzila.nie jestem otyla, wrecz mam talie osy wrecz mam niedowage, cukrzycy nie mialam i raczej noe mam bo byly by tego jakies objawy (tak mi sie wydaje). AMH mam 8,350ng/ml, jest wysokie ale gin stwierdzila ze jest bardzo dobre, bo zle by bylo gdyby bylo ponizej 1... i teraz nie wiem czy mam isc do gina czy nie... bo monitoring nic nie da, jednorazowy... a w czerwcu mialam potwierdzona owulacje, wiec owulowalam. Wzrosty temp sie utrzymuja zawsze do @, zawsze tyle samo dni. Wiec juz sama nie wiem.
Werka a ta kuracja hormonalna na czym polega?
Moja przyjaciółka ma stwierdzone PCOS jest cały czas na terapii hormonalnej, czyli poprostu przyjmuje hormomy w tabletkach, narazie dzieci nie planuje, bo nie ma nawet stałego partnera, ale w przyszłości jak najbardziej chce mieć i lekarz jej powiedział, że pod kontrolą lekarską, ale ma duże szanse na normalną zdrową ciążę. No i u niej np takim zewnętrznym objawem PCOS jest nadmiarne owłosienie.👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
werka93 wrote:Kochane, wczoraj byliśmy z mężem na pierwszych badaniach prenatalnych
Na szczęście zmieściliśmy się w przedziale, bo nasz maluszek ma 80mm
Mąż zachwycony, chyba nie zdawał sobie sprawy z tego, że to jest takie przeżycie
Generalnie wszystko ok, wyniki z krwi za dwa tygodnie
Wcześniej znajomi którzy mają już dziecko wspominali nam, że na prenatalnych lekarz liczy paluszki u dłoni i stop, jednak tu Pani nie liczyła, jak było u Was? A może liczy się te paluszki dopiero w badaniu połówkowym?
Super, że wszystko ok
Jaka przezierność karkowa(NT) wyszła?
Mój M nie wyobraża sobie teraz nie być ze mną na wizycie Ostatnio jak siedzieliśmy w poczekalni i zapytałam czy wchodzi dziś ze mną, to się wręcz oburzył, że go o to pytam, przecież to oczywiste, że wchodzi
Z tymi paluszkami to jest tak, że jedni liczą już na pierwszych prenatalnych, inni dopiero na połówkowych. U nas dopiero na połówkowych oglądała dokładnie rączki i nóżki. Na prenatalnych w pierwszym trymestrze słabo jeszcze było wszystko widać. Poza tym tutaj na tych pierwszych skupiają się najbardziej na tym NT, a na połówkowych dopiero wszystko dokładnie oglądają, wszystkie narządy, części ciała itp.👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙