X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Zabija mnie ciekawość
Odpowiedz

Zabija mnie ciekawość

Oceń ten wątek:
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie mam za mało tego ruchu, jeszcze teraz jestem już na L4 to dopiero, także próbuje sobie jakoś radzić, ćwiczenia, spacery, wiecej czasu spędzam na ogrodzie :)
    Alicja, Twój wykres jest naprawdę piękny! Trzymam kciuki :*

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja czekam z niecierpliwością na Twoje testowanie :-) Nie chce Cię nakręcać, ale wykresik naprawdę obiecująco wygląda ;-) i mam nadzieję, że pochwalisz się w czwartek dwiema kreseczkami :-)

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werka93 wrote:
    Ja właśnie mam za mało tego ruchu, jeszcze teraz jestem już na L4 to dopiero, także próbuje sobie jakoś radzić, ćwiczenia, spacery, wiecej czasu spędzam na ogrodzie :)
    Alicja, Twój wykres jest naprawdę piękny! Trzymam kciuki :*
    Chyba pisałyśmy posty w tym samym czasie ;-) Mój 17.27, Twój 17.28 :-P

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Racja, też nie lubię jak ktoś coś niby z dobrego serca, a potem wypomina.
    Powiem Ci, szczęściara z Ciebie ;-) żeby tak żadnych mdłości ani nic ;-)
    U mnie jedyne "ćwiczenia" to dłuższe spacery i codzienne domowe obowiązki ;-) nie mam na nic więcej siły.
    Brzusio fajnie już zaczyna wyglądać :-) W ogóle to nie wiedziałam, że taka szczuplutka laseczka z Ciebie ;-)
    A przybyło Ci już coś na wadze?
    Przypomnij mi, kiedy masz najbliższą wizytę...? :-)
    Masz jakieś przeczucia co do płci? :-)
    W rodzinie wszyscy już wiedzą? Znajomym się chwaliliście? Jakie były reakcje?
    Sory, że tak o wszystko wypytuję, ale tak mnie ciekawi jakoś ;-)
    Nie, waga na razie ani drgnęło, ale to pewnie przez to, ze przestałam jeść te słodycze :) przy wzroście 167 wiążę 67 kg, więc nie jest też że mnie szczypiorek, raczej jestem normalnie zbudowana, mam tu i ówdzie za dużo tluszczyku, rozstępy na udach, ale nie narzekam :)
    Najbliższa wizytę na prenatalnych mam teraz w czwartek, a w poniedziałek wizytę u ginekologa :)
    Mam jakieś dziwne przeczucie, że dziewczynka, zobaczymy czy się sprawdzi :D
    W ogóle od tego zależy który z naszych braci będzie chrzestnym, bo jeżeli dziewczynka to mój brat, a jeśli chłopak to brat męża :D
    Musieliśmy to ustalić od początku bo inaczej byłoby nam ciężko wybrać skoro każde z nas ma tylko jednego brata :D
    Więc nasi bracia czekają teraz jak na szpilkach bo każdy z nich chce być ojcem chrzestnym i co chwilę pytają czy już coś wiadomo :D
    W ogóle czytałam gdzieś że czasami już na prenatalnych widać płeć, jak było u Ciebie? :)
    Ze znajomych i rodziny wszyscy już raczej wiedza, znajomi się bardzo ucieszyło, zresztą wiedzieli, że już się staraliśmy o dziecko i czekaliśmy na ten moment, o rodzinie nie wspomnę, bo nie mogą się doczekać, ciągle pytają kiedy kolejną wizyta, babcia dokarmia mnie jak tylko ma mi temu okazję i generalnie wszyscy na mnie chuchają i dmuchaja :D

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • alicjaaa_d Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny !! Dziś obudziłam się 30 min przed budzikiem i już nie mogłam spać:( jakoś tak mnie naszło, żeby jednak dziś zrobić test (9 dpo). Zrobiłam bobo test steumieniowy o czułości 10 mlu/ml i wyszedł negatywny :( Mysle, ze jest to wiarygodny wynik bo moja faza lutealna trwa 11 dni wiec jakby cos mialo wyjsc to juz by chyba wyszlo. Także czekam do soboty na @. Przykro mi no ale cóż... nic nie poradzę, może następny cykl będzie lepszy. A tak się ładnie zapowiadało...

17.05.2018 - AMH - 0,946 ng/ml
    20.04.2019 - Aniołek 13 tc ❤️
    25.09.2019 - II
    25.05.2020 - Leon 💙
    11.08.2021 - II
    13.04.2022 - Iga ❤️
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie sugerowalabym się tym testem w ogóle :)
    Mi dopiero w dniu spodziewanej @ wyszedł cień cienia :)

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • alicjaaa_d Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werka93 wrote:

No to poczekam do soboty, zobaczymy:)
    Dam znać!!

agniecha2101 lubi tę wiadomość

25.09.2019 - II
    25.05.2020 - Leon 💙
    11.08.2021 - II
    13.04.2022 - Iga ❤️
  • alicjaaa_d Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werka93 wrote:

A też robiłaś wcześniej i były negatywne?

25.09.2019 - II
    25.05.2020 - Leon 💙
    11.08.2021 - II
    13.04.2022 - Iga ❤️
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie akurat w tym szczęśliwym cyklu wcześniej nie robiłam, ani też później nie powtarzałam :)
    Jak zobaczyłam cień cienia to następnego dnia poszłam na betę :)

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • alicjaaa_d Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werka93 wrote:
    Nie akurat w tym szczęśliwym cyklu wcześniej nie robiłam, ani też później nie powtarzałam :)
    Jak zobaczyłam cień cienia to następnego dnia poszłam na betę :)

Też chyba zacznę już zawsze testować w dzień @. Te wcześniejsze testowanie jest bez sensu. Ale ciężko wytrzymać z tą niepewnością te 2 tyg :p

25.09.2019 - II
    25.05.2020 - Leon 💙
    11.08.2021 - II
    13.04.2022 - Iga ❤️
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale ten czas leci.. :-)
    Aga już w 29 tc, ja w 23 tc, Werka w 14 tc :-) Kiedy to zleciało..

Ja w zeszłym tygodniu miałam usg połówkowe, ale młody (?) średnio chciał współpracować i na następnej wizycie jeszcze raz popatrzymy.
    Ale najlepsze było to, że podczas badania włożył sobie stopę do buzi :-D Tak, stopę:-D Złapał obiema rączkami za nóżkę i hyc stopa do buzi :-D

https://zapodaj.net/4ecb49200a36f.jpg.html

agniecha2101 lubi tę wiadomość

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaa_d wrote:
    Hej dziewczyny !! Dziś obudziłam się 30 min przed budzikiem i już nie mogłam spać:( jakoś tak mnie naszło, żeby jednak dziś zrobić test (9 dpo). Zrobiłam bobo test steumieniowy o czułości 10 mlu/ml i wyszedł negatywny :( Mysle, ze jest to wiarygodny wynik bo moja faza lutealna trwa 11 dni wiec jakby cos mialo wyjsc to juz by chyba wyszlo. Także czekam do soboty na @. Przykro mi no ale cóż... nic nie poradzę, może następny cykl będzie lepszy. A tak się ładnie zapowiadało...

Zdecydowanie się nie sugeruj. Mi też test wyszedł dopiero w dniu spodziewanej miesiączki. Robiłam dwa testy wcześniej i były negatywne. Dopiero w dniu miesiączki pokazała się delikatna kreseczka. Trzymam kciuki :-)

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Werka, nie bylo mnie bo weszlam na totalny luz w tym cyklu. Zero mierzenia tempki itd... ale bylam u ginekologa i mam podejzenie PCOS... takze ta wiadomosc mnie troche zmartwila.
    A jak u Ciebie kochana z maluszkiem wszystko okej?

10.09.2019 Marcel
  • alicjaaa_d Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Zdecydowanie się nie sugeruj. Mi też test wyszedł dopiero w dniu spodziewanej miesiączki. Robiłam dwa testy wcześniej i były negatywne. Dopiero w dniu miesiączki pokazała się delikatna kreseczka. Trzymam kciuki :-)

Serio?? No to jednak jeszcze nie skreślam tego cyklu :) Czekam na sobote!!

Haha to mieliście ubaw jak zobaczyliście małego ze stopą w buzi :) Wygibas mały ;) Zdrówka dla Was!! :)

25.09.2019 - II
    25.05.2020 - Leon 💙
    11.08.2021 - II
    13.04.2022 - Iga ❤️
  • alicjaaa_d Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    Hej Werka, nie bylo mnie bo weszlam na totalny luz w tym cyklu. Zero mierzenia tempki itd... ale bylam u ginekologa i mam podejzenie PCOS... takze ta wiadomosc mnie troche zmartwila.

Hej Oleczka!! To niedobrze jak PCOS :( jakieś badania Ci zlecili pod tym kątem ?

25.09.2019 - II
    25.05.2020 - Leon 💙
    11.08.2021 - II
    13.04.2022 - Iga ❤️
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    Oleczka kochana, bardzo mi przykro :*
    Ale może to tylko podejrzenia, zlecili Ci jakieś dodatkowe badania? Np. badania hormonalne? Czytałam że przy PCOS występują zazwyczaj różne inne przypadłości, na przykład otyłość (zwlaszcza w okolicy talii) lub cukrzyca...
    Mam znajomą, ktora ma PCOS, ma 27 lat, tez nie ma jeszcze dzieci, ale w przyszlosci chce miec, lekarze twierdza, ze po skonczonej terapii hormonalnej bedzie mogla miec dzieci, takze to na pewno jeszcze nie jest wyrok :)
    Zreszta może u Ciebie akurat ta diagnoza jest błędna, nie zamartwiaj się jeszcze na zapas :*
    W ogóle na jakiej podstawie lekarz tak stwierdził? I kiedy masz jeszcze jakieś dodatkowe badania? :*

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Dziewczyny, ale ten czas leci.. :-)
    Aga już w 29 tc, ja w 23 tc, Werka w 14 tc :-) Kiedy to zleciało..

Ja w zeszłym tygodniu miałam usg połówkowe, ale młody (?) średnio chciał współpracować i na następnej wizycie jeszcze raz popatrzymy.
    Ale najlepsze było to, że podczas badania włożył sobie stopę do buzi :-D Tak, stopę:-D Złapał obiema rączkami za nóżkę i hyc stopa do buzi :-D

https://zapodaj.net/4ecb49200a36f.jpg.html
    Ale super to zdjecie :D
    To Twój synuś od małego wywija w brzuszku, ciekawe co to będzie jak przyjdzie na świat :D
    Wyprawkę już powoli kompletujesz czy jeszcze sie wstrzymujesz? :)

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiec tak... bylam na usg i lekarka zauwazyla duzo malych pecherzykow w jajnikach. Nie powiedziala ze mam PCO tylko ze tak podejzewa. Zlecila mi zbadanie fsh, testosteronu, i DHEA SO4. Wszystkie te wyniki wyszly w normie... mowila ze jesli beda dobre to zebym nie przychodzila.nie jestem otyla, wrecz mam talie osy :-) wrecz mam niedowage, cukrzycy nie mialam i raczej noe mam bo byly by tego jakies objawy (tak mi sie wydaje). AMH mam 8,350ng/ml, jest wysokie ale gin stwierdzila ze jest bardzo dobre, bo zle by bylo gdyby bylo ponizej 1... i teraz nie wiem czy mam isc do gina czy nie... bo monitoring nic nie da, jednorazowy... a w czerwcu mialam potwierdzona owulacje, wiec owulowalam. Wzrosty temp sie utrzymuja zawsze do @, zawsze tyle samo dni. Wiec juz sama nie wiem.

Werka a ta kuracja hormonalna na czym polega?

10.09.2019 Marcel
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    A wiec tak... bylam na usg i lekarka zauwazyla duzo malych pecherzykow w jajnikach. Nie powiedziala ze mam PCO tylko ze tak podejzewa. Zlecila mi zbadanie fsh, testosteronu, i DHEA SO4. Wszystkie te wyniki wyszly w normie... mowila ze jesli beda dobre to zebym nie przychodzila.nie jestem otyla, wrecz mam talie osy :-) wrecz mam niedowage, cukrzycy nie mialam i raczej noe mam bo byly by tego jakies objawy (tak mi sie wydaje). AMH mam 8,350ng/ml, jest wysokie ale gin stwierdzila ze jest bardzo dobre, bo zle by bylo gdyby bylo ponizej 1... i teraz nie wiem czy mam isc do gina czy nie... bo monitoring nic nie da, jednorazowy... a w czerwcu mialam potwierdzona owulacje, wiec owulowalam. Wzrosty temp sie utrzymuja zawsze do @, zawsze tyle samo dni. Wiec juz sama nie wiem.

Werka a ta kuracja hormonalna na czym polega?
    Powiem Ci szczerze, że nawet dokładnie nie wiem, nie wnikałam za bardzo bo to taki delikatny temat...
    Wiem tylko, że koleżanka leczy się w szpitalu w Poznaniu na ul. Polnej..
    Może warto byłoby iść jeszcze z tymi wynikami do innego specjalisty? Jeśli jesteś jeszcze w PL to bym się nie zastanawiała i znalazła kogoś dobrego :)

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale skoro nie masz żadnych innych dolegliwości może to niekoniecznie PCOS :)

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
‹‹ 102 103 104 105 106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ