Zabija mnie ciekawość
-
WIADOMOŚĆ
-
werka93 wrote:Bede rodzić w Ostrowie Wielkopolskim, weszłam ostatnio na ich stronę i jestem już przekonana na 100 %, w szpitalu w którym miałam pierwotnie rodzić poród jest w sali z innymi rosnącymi, natomiast w Ostrowie każda kobieta rodzica ma swoją osobną salę, warunki są zupełnie inne, na stronie mają wszystko krok po kroku opisane włącznie z listą co wziąć do szpitala, co tata musi wziąć przy odbieraniu mamy i dziecka i oczywiście listę preferencji dotyczących porodu, więc myślę że będzie dobrze
Po wizycie ok, Kubuś oczywiście nie chciał zapakować do zdjęcia co już mnie nawet nie dziwi
Mam 5,6 kg na plusie więc raczej waga ok, ilość wód plodowych w normie, następna wizyta 5 grudnia
No i lekarz przepisał mi coś na zgagę i zaparcia bo nadal nie mogę sobie z nimi poradzić -
Oleczka94 wrote:Dziewczyny robilam dzisiaj test ciazowy i jest baaardzo jasna kreseczka druga. Jasniejsza od tej kiedy dowiedzialam sie ze jestem w ciazy. Czyli beta juz prawie spadla.
A jak u was? -
werka93 wrote:Nie z samego Ostrowa, z okolic
Słyszałaś jakieś opinie na temat tamtego szpitala?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2018, 20:18
-
Beti82 wrote:Ja z Kalisza Nie wiem czy blizej Ci do Kalisza czy do Ostrowa i do jakiego lekarza chodzisz.Tak slyszalam o Ostrowie same dobre rzeczy.Kolezanka rodzila.Fakt ,ze chyba z 7 lat temu ale bardzo zadowolona byla .Na pewno nie proponuje rodzic w kaliszu.Ewentualnie Pleszew .Tylko w Kaliszu zaden lekarz z Ostrowa nigdzie nie przyjmuje wiec jak juz to trzeba do Ostrowa jezdzic na wizyty.To samo pozniej z dzieciaczkiem jak jej maly zachorowal i musial do szpitala to od razu do Ostrowa jechala
-
werka93 wrote:A o której masz dzisiaj skan? Napisz jak już będziesz po, co i jak
Teraz czekam wlasnie na skan wiec dam znac po co i jak10.09.2019 Marcel -
Juz po. Wszystko jest okej. Oczyscilam sie ladnie. Nie ma zadnych torbieli juz. Takze jak to pani stwierdzila, jestem gotowa na nastepna ciaze...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2018, 11:24
agniecha2101 lubi tę wiadomość
10.09.2019 Marcel -
werka93 wrote:Bede rodzić w Ostrowie Wielkopolskim, weszłam ostatnio na ich stronę i jestem już przekonana na 100 %, w szpitalu w którym miałam pierwotnie rodzić poród jest w sali z innymi rosnącymi, natomiast w Ostrowie każda kobieta rodzica ma swoją osobną salę, warunki są zupełnie inne, na stronie mają wszystko krok po kroku opisane włącznie z listą co wziąć do szpitala, co tata musi wziąć przy odbieraniu mamy i dziecka i oczywiście listę preferencji dotyczących porodu, więc myślę że będzie dobrze
Po wizycie ok, Kubuś oczywiście nie chciał zapakować do zdjęcia co już mnie nawet nie dziwi
Mam 5,6 kg na plusie więc raczej waga ok, ilość wód plodowych w normie, następna wizyta 5 grudnia
No i lekarz przepisał mi coś na zgagę i zaparcia bo nadal nie mogę sobie z nimi poradzić
Super że po wizycie wszystko ok W ogóle to ten czas tak szybko leci Chociaż mi już końcówka się dłuży trochę
Twój Kubuś nie lubi pozować chyba tak samo jak mój Marcyś👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Oleczka94 wrote:Juz po. Wszystko jest okej. Oczyscilam sie ladnie. Nie ma zadnych torbieli juz. Takze jak to pani stwierdzila, jestem gotowa na nastepna ciaze...
A USG u mnie...hmm... może nie być już wcale Jak do wtorku nie urodzę, to będę mieć KTG o 9, a czy USG też zrobią, to nawet nie wiem.👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
agniecha2101 wrote:To super z tym szpitalem Normalnie ciężko uwierzyć, że są jeszcze w PL takie szpitale, gdzie rodzi się ma salach wieloosobowych... Tutaj w każdym szpitalu mniej więcej standardy takie same, więc ja poprostu wybrałam najbliższy
Super że po wizycie wszystko ok W ogóle to ten czas tak szybko leci Chociaż mi już końcówka się dłuży trochę
Twój Kubuś nie lubi pozować chyba tak samo jak mój Marcyś
Rozumiem, że mąż będzie Ci towarzyszył? :* -
I ja melduję się po wizycie Synek waży prawie 2,4 kg i ma o tydzień dłuższą kość udową. Może wysoki chłopak się szykuje
Wkurzył mnie lekarz, bo pytałam o szacowaną wagę do porodu, a ten mówi, że nie będzie tego szacował, a jak główka nie zejdzie, to mnie potną i tyle..
Aga, jak Ci się funkcjonuje na końcówce? Ja czuję się ociężała jak słońMartek&M lubi tę wiadomość
-
Magdoczka wrote:I ja melduję się po wizycie Synek waży prawie 2,4 kg i ma o tydzień dłuższą kość udową. Może wysoki chłopak się szykuje
Wkurzył mnie lekarz, bo pytałam o szacowaną wagę do porodu, a ten mówi, że nie będzie tego szacował, a jak główka nie zejdzie, to mnie potną i tyle..
Aga, jak Ci się funkcjonuje na końcówce? Ja czuję się ociężała jak słoń
A jak się czujesz ogólnie? :* -
werka93 wrote:Oleczka teraz tak myślę, to musisz czekać za okresem? Czy dostałaś coś na wywołanie?10.09.2019 Marcel
-
werka93 wrote:Ja kolejne USG dopiero 5 grudnia
Dziewczyny nie wiem jak Wy, ale ja powoli już zaczynam czuć święta, upiekłam nawet pierwszego piernika i jem go już trzeci dzień👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙