Zabija mnie ciekawość
-
WIADOMOŚĆ
-
agniecha2101 wrote:Mam przeczucie, że Werka tuli już swoje maleństwo
Co tam u Was dziewczyny?
Też o tym myślałam właśnie! Taka cisza z jej strony, więc coś może być na rzeczy!
U mnie ok, tylko strasznie nie mogę się doczekać wizyty u gin. Jeszcze równy tydzień!!
A Ty jak tam? Jak Marcelek?17.05.2018 - AMH - 0,946 ng/ml
20.04.2019 - Aniołek 13 tc ❤️
25.09.2019 - II
25.05.2020 - Leon 💙
11.08.2021 - II
13.04.2022 - Iga ❤️ -
agniecha2101 wrote:Mam przeczucie, że Werka tuli już swoje maleństwo
Co tam u Was dziewczyny?
Dzisiaj zaczynamy 40 tc, w poniedziałek wizyta u lekarza jeśli nie urodze do tego czasu, a później pewnie KTG co dwa dni i ewentualnie po tygodniu wywołanie
Jestem jakoś dziwnie spokojna i jakoś nie mogę w to uwierzyć, że to już -
A co u Was dziewczyny?
Mamuśki jak Wasze dzieciątka, jak sobie radzicie?
Ciężarówki jak się czujecie? Oleczka wiedziałam, że nie wytrzymasz i pójdziesz na dodatkowy skan, zrobiłabym tak samo! Kiedy macie następna wizytę w takim razie? Alicja kiedy pierwsza wizyta?
-
werka93 wrote:A co u Was dziewczyny?
Mamuśki jak Wasze dzieciątka, jak sobie radzicie?
Ciężarówki jak się czujecie? Oleczka wiedziałam, że nie wytrzymasz i pójdziesz na dodatkowy skan, zrobiłabym tak samo! Kiedy macie następna wizytę w takim razie? Alicja kiedy pierwsza wizyta?
No to dobrze, ze jesteś spokojna! Luz najważniejszy! Nie ma co się spinać
Czuje się ok, aczkowiek dzis mnie troche mdli od rana i na nic nie mam ochoty:/ ale jem no bo sobie mowie, ze to wazne, zeby substancje odżywcze dostarczać maleństwu. Ale jeszcze nie rzygam, takze nie jest zle^^
Wizyte mam za równy tydzien, we wtorek 5.03 o 19:00. Dzien wcześniej mam zrobić badania tsh ft4 progesteron i bhcgWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 12:29
17.05.2018 - AMH - 0,946 ng/ml
25.09.2019 - II
25.05.2020 - Leon 💙
11.08.2021 - II
13.04.2022 - Iga ❤️ -
alicjaaa_d wrote:No to dobrze, ze jesteś spokojna! Luz najważniejszy! Nie ma co się spinać
Czuje się ok, aczkowiek dzis mnie troche mdli od rana i na nic nie mam ochoty:/ ale jem no bo sobie mowie, ze to wazne, zeby substancje odżywcze dostarczać maleństwu. Ale jeszcze nie rzygam, takze nie jest zle^^
Wizyte mam za równy tydzien, we wtorek 5.03 o 19:00. Dzien wcześniej mam zrobić badania tsh ft4 progesteron i bhcg
A co z Twoją dietą? Byłaś z tym już u kogoś? Zażywasz jakieś suplementy? Czy na razie się wstrzymujesz? ) -
Oleczka94 wrote:Ja wizyta w sobote. A szpitalna 18.marca.
Ja mam termin na 4 marca )
Ale chyba coś się zaczyna dziać, nogi mi strasznie spuchły, brzuch opadł i się ciągle napina, może coś się ruszy -
werka93 wrote:To super, będę czekać w sobotę na wiadomość, idziesz ze swoim partnerem?
Ale chyba coś się zaczyna dziać, nogi mi strasznie spuchły, brzuch opadł i się ciągle napina, może coś się ruszy
Werka, trzymam kciuki :*
-
werka93 wrote:To super, będę czekać w sobotę na wiadomość, idziesz ze swoim partnerem?
Ale chyba coś się zaczyna dziać, nogi mi strasznie spuchły, brzuch opadł i się ciągle napina, może coś się ruszy
Tak ide z moim M. opuscil tylko pierwsza wizyte przy moich plamieniach bo bylam przekonana ze nic jeszzcze nie bedzie, wiec stwierdzilismy ze lepiej niech idzie do pracy.10.09.2019 Marcel -
Werka powodzenia!!
U mnie zaczeły się mdłości.. tak się cieszyłam, że się dobrze czuje a od wczoraj nie mogę patrzeć na jedzienie... jedyne na no mam ochotę to sok jabłkowy i woda z ogórków kiszonych ^^ na pączki ani słodkie bułeczki nie mogę patrzeć... a dziś tłusty czwartek powinno się zjeść chociaż jednego, ale chyba nie dam rady17.05.2018 - AMH - 0,946 ng/ml
25.09.2019 - II
25.05.2020 - Leon 💙
11.08.2021 - II
13.04.2022 - Iga ❤️ -
alicjaaa_d wrote:Werka powodzenia!!
U mnie zaczeły się mdłości.. tak się cieszyłam, że się dobrze czuje a od wczoraj nie mogę patrzeć na jedzienie... jedyne na no mam ochotę to sok jabłkowy i woda z ogórków kiszonych ^^ na pączki ani słodkie bułeczki nie mogę patrzeć... a dziś tłusty czwartek powinno się zjeść chociaż jednego, ale chyba nie dam rady
Uroki ciąży Ja uwielbiam słodycze, a pamiętam, że pierwszy raz się porzygałam na widok czekolady
-
Magdoczka wrote:Uroki ciąży Ja uwielbiam słodycze, a pamiętam, że pierwszy raz się porzygałam na widok czekolady
haha ja od rana gotowałam ciecierzyce do obiadu i tak mi śmierdziała, że otworzyłam wszystkie okna a i tak siedziałam zielona
wczoraj mnie trzymały mdłości do ok 14, a dziś już chyba przechodzą, także mam nadzieję, że nie będzie tak źle jakoś ten pierwszy trymestr trzeba przeżyć17.05.2018 - AMH - 0,946 ng/ml
25.09.2019 - II
25.05.2020 - Leon 💙
11.08.2021 - II
13.04.2022 - Iga ❤️ -
U mnie całe szczęście obyło się bez mdłości w pierwszym trymestrze i dziękuję Bogu, że całą ciążę miałam łagodną, ale to co się dzieje ze mną od 37 tc to jakaś masakra
Kręgosłup boli, że ledwo chodze, brzuch się stawia, nogi opuchnięte jak u jakiegoś ogra
Ale to nie jest najgorsze, wiecie co mnie najbardziej irytuje?
Pytania
Wyglądam jak chodzaca katastrofa, a ludzie pytają "Chciałabyś już urodzić co?" "Nic nie czujesz? Żadnych skurczy?" "No i kiedy w końcu ten Kubuś wyjdzie na świat?". Jak ktoś mi zadaje te pytania to mam ochotę uderzyć go w twarz
Codziennie dzwonią ciotki, moje, męża czy już po, tragedia... nawet teście (z którymi mieszkamy) pytają co chwilę czy coś się dzieje czy cisza, chociaż dobrze widzą, że przecież leżę jak kłoda i dalej nic
Więc wczoraj dziewczyny cały dzień na zmianę ryczalam, spałam, śmiałam się, a na koniec zagryzlam to pudlem lodów i popiłam colą
Bo apetyt też mi ostatnio dopisuje
Więc takie to uroki ostatnich dni w dwupaku
Żałuję, że nie mieszkamy już z mężem sami i nie mogę posiedzieć tylko z nim z wyłączonym telefonem
Oleczka jak będziesz po wizycie napisz koniecznie co u Waszej fasolki i jak reakcja Twojego partnera :* -
werka93 wrote:U mnie całe szczęście obyło się bez mdłości w pierwszym trymestrze i dziękuję Bogu, że całą ciążę miałam łagodną, ale to co się dzieje ze mną od 37 tc to jakaś masakra
Kręgosłup boli, że ledwo chodze, brzuch się stawia, nogi opuchnięte jak u jakiegoś ogra
Ale to nie jest najgorsze, wiecie co mnie najbardziej irytuje?
Pytania
Wyglądam jak chodzaca katastrofa, a ludzie pytają "Chciałabyś już urodzić co?" "Nic nie czujesz? Żadnych skurczy?" "No i kiedy w końcu ten Kubuś wyjdzie na świat?". Jak ktoś mi zadaje te pytania to mam ochotę uderzyć go w twarz
Codziennie dzwonią ciotki, moje, męża czy już po, tragedia... nawet teście (z którymi mieszkamy) pytają co chwilę czy coś się dzieje czy cisza, chociaż dobrze widzą, że przecież leżę jak kłoda i dalej nic
Więc wczoraj dziewczyny cały dzień na zmianę ryczalam, spałam, śmiałam się, a na koniec zagryzlam to pudlem lodów i popiłam colą
Bo apetyt też mi ostatnio dopisuje
Więc takie to uroki ostatnich dni w dwupaku
Żałuję, że nie mieszkamy już z mężem sami i nie mogę posiedzieć tylko z nim z wyłączonym telefonem
Oleczka jak będziesz po wizycie napisz koniecznie co u Waszej fasolki i jak reakcja Twojego partnera :*
Te pytania faktycznie mogą być denerwujące, tym bardziej, ze to przeciez oczywiste, że juz byś chciała urodzić, ale to nie zależy od Ciebie.
Ale musisz dac rade! Juz ostatnie dni !!
Zazdroszcze Ci, ze nie mialas mdlosci w 1 trymestrze. Ja teraz jestem jak zombie i jest coraz gorzej zjem za duzo - niedobrze mi, za malo-niedobrze, nie zjem- jeszcze gorzej. Masakra, a tym bardziej, ze w ogole nie mam apetytu, a jesc trzeba.
Jeszcze mam tyle roboty i projektów do dokończenia, deadline'y mi sie zbliżają a ja ledwo żyje:(Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 16:18
17.05.2018 - AMH - 0,946 ng/ml
25.09.2019 - II
25.05.2020 - Leon 💙
11.08.2021 - II
13.04.2022 - Iga ❤️ -
Wizyta cudowna. Slyszalam serduszko i od razu w ryk. Babka sie ze mnie smiala az hahhaa:-)
Bije 166razy na minute. A dzidzia ma 3,38cm. Skakalo strasznie. Odbijalo sie od scianek. No slodziak. Mam nawet zdjecie w 3d, masakra jakas ze to az tak widac. Cudo:-) wiek dzidzi odbiega tylko 1dzien od normalnego terminu. Wiec jestem w szoku ze tak sie pokrylo w ogole dzidzia rosnie szybciej niz terminowo, bo owu bylo grubo pozniej niz powinno byc:-) ciesze sie mega! M. Tez zadowolony:-) juz planuje kiedy znowu jechac:-)10.09.2019 Marcel -
alicjaaa_d wrote:Te pytania faktycznie mogą być denerwujące, tym bardziej, ze to przeciez oczywiste, że juz byś chciała urodzić, ale to nie zależy od Ciebie.
Ale musisz dac rade! Juz ostatnie dni !!
Zazdroszcze Ci, ze nie mialas mdlosci w 1 trymestrze. Ja teraz jestem jak zombie i jest coraz gorzej zjem za duzo - niedobrze mi, za malo-niedobrze, nie zjem- jeszcze gorzej. Masakra, a tym bardziej, ze w ogole nie mam apetytu, a jesc trzeba.
Jeszcze mam tyle roboty i projektów do dokończenia, deadline'y mi sie zbliżają a ja ledwo żyje:(
Może jakaś herbata z korzeniem imbiru akurat Ci pomoże -
Oleczka94 wrote:Wizyta cudowna. Slyszalam serduszko i od razu w ryk. Babka sie ze mnie smiala az hahhaa:-)
Bije 166razy na minute. A dzidzia ma 3,38cm. Skakalo strasznie. Odbijalo sie od scianek. No slodziak. Mam nawet zdjecie w 3d, masakra jakas ze to az tak widac. Cudo:-) wiek dzidzi odbiega tylko 1dzien od normalnego terminu. Wiec jestem w szoku ze tak sie pokrylo w ogole dzidzia rosnie szybciej niz terminowo, bo owu bylo grubo pozniej niz powinno byc:-) ciesze sie mega! M. Tez zadowolony:-) juz planuje kiedy znowu jechac:-)
Jakbyś miała ochotę to pochwal się zdjęciem Twojego małego bąbelka! Ja osobiście nie miałam żadnego fajnego zdjęcia podczas całej ciąży, czego bardzo żałuję -
Oleczka94 wrote:Wizyta cudowna. Slyszalam serduszko i od razu w ryk. Babka sie ze mnie smiala az hahhaa:-)
Bije 166razy na minute. A dzidzia ma 3,38cm. Skakalo strasznie. Odbijalo sie od scianek. No slodziak. Mam nawet zdjecie w 3d, masakra jakas ze to az tak widac. Cudo:-) wiek dzidzi odbiega tylko 1dzien od normalnego terminu. Wiec jestem w szoku ze tak sie pokrylo w ogole dzidzia rosnie szybciej niz terminowo, bo owu bylo grubo pozniej niz powinno byc:-) ciesze sie mega! M. Tez zadowolony:-) juz planuje kiedy znowu jechac:-)
Oleczka gratuluję!!! Fajnie się czyta, że u Ciebie wszystko ok i maleństwo ładnie się rozwija !!:*:* Dbaj o siebie !!:*17.05.2018 - AMH - 0,946 ng/ml
25.09.2019 - II
25.05.2020 - Leon 💙
11.08.2021 - II
13.04.2022 - Iga ❤️