Zabija mnie ciekawość
-
WIADOMOŚĆ
-
Właśnie wyszliśmy od lekarza i świętujemy w najlepszej tajskej knajpie w Gdyni 😋😋 jesteśmy przeszczęśliwi!!!
Magdoczka lubi tę wiadomość
17.05.2018 - AMH - 0,946 ng/ml
20.04.2019 - Aniołek 13 tc ❤️
25.09.2019 - II
25.05.2020 - Leon 💙
11.08.2021 - II
13.04.2022 - Iga ❤️ -
Oleczka94 wrote:To cudownie. Ale sie ciesze:-)
Mi sie znowu jakas infekcja przyplatala
Niedobrze Oleczka musisz jeść dużo kiszonek i jogurtów, albo kup sobie jakieś probiotyki. Bo to masz zdecydowanie coś z florą bakteryjną jak Cię łapią te infekcje17.05.2018 - AMH - 0,946 ng/ml
25.09.2019 - II
25.05.2020 - Leon 💙
11.08.2021 - II
13.04.2022 - Iga ❤️ -
alicjaaa_d wrote:Niedobrze Oleczka musisz jeść dużo kiszonek i jogurtów, albo kup sobie jakieś probiotyki. Bo to masz zdecydowanie coś z florą bakteryjną jak Cię łapią te infekcje10.09.2019 Marcel
-
Oleczka94 wrote:Bardzo duzo jem i kiszonek i jogurtow... takze chyba taka mona uroda, albo poprostu zle wyleczylam tamta infekcje. Teraz pobrali mi z pochwy sluz na badanie i dobiora odpowiedni lek a nie w ciemno jak ostatnio.
no to dobrze, może w końcu uda się to porządnie wyleczyć !
Jak się ustawia suwaczek??? Bo ja nie ogarniamWiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 13:58
25.09.2019 - II
25.05.2020 - Leon 💙
11.08.2021 - II
13.04.2022 - Iga ❤️ -
Dziewczyny, co u Was?
Werka, wyszliscie już że szpitala? Jak pierwsze chwile macierzyństwa?
Alicja, Oleczka, jak się czujecie? Macie jakieś objawy ciążowe?
Aga, jak Marcelek? Pewnie już z 9 kg ma?
U nas powoli do przodu, mały na zmianę grzeczny i marudny. Pięknie się uśmiecha. W święta robimy chrzciny
-
Magdoczka wrote:Dziewczyny, co u Was?
U nas powoli do przodu, mały na zmianę grzeczny i marudny. Pięknie się uśmiecha. W święta robimy chrzciny
Wlasnie dzieeczyny, w jakim mniej wiecej miesiacu robi sie chrzciny?
Ja pamietam z nagran, chrzczona bylam rowno 2 msc po urodzeniu:-)10.09.2019 Marcel -
Oleczka94 wrote:Ja czekam na poniedzialkowa wizyte, a takto wszystko po staremu. Nic mi nie jest , czuje sie okej:-) takze super.
Wlasnie dzieeczyny, w jakim mniej wiecej miesiacu robi sie chrzciny?
Ja pamietam z nagran, chrzczona bylam rowno 2 msc po urodzeniu:-)
To super, oby tak dalej
U nas mały będzie miał na chrzcinach 4 miesiące. Kiedyś dzieci chrzcilo się jakoś wczesnej, ja miałam miesiąc Ale ja nie wyobrażam sobie tak wcześnie organizować chrzcin. Przecież to wszystko trzeba jakoś ogarnąć, a z małym dzieckiem łatwo nie jest
Ale z tego co widzę, to różnie ludzie chrzczą -
niektóre dzieci malutkie leżą w becikach, a inne już niemal chodzą
-
Magdoczka wrote:To super, oby tak dalej
U nas mały będzie miał na chrzcinach 4 miesiące. Kiedyś dzieci chrzcilo się jakoś wczesnej, ja miałam miesiąc Ale ja nie wyobrażam sobie tak wcześnie organizować chrzcin. Przecież to wszystko trzeba jakoś ogarnąć, a z małym dzieckiem łatwo nie jest
Ale z tego co widzę, to różnie ludzie chrzczą -
niektóre dzieci malutkie leżą w becikach, a inne już niemal chodzą
A pytam JUZ tak wczesnie, bo mieszkam.w Uk, a nie wyobrazam sobie zrobic tutaj chrzcin, tylko w Pl, dlatego to jakos trzeba zaplanowac, wyjazdy, wolne i w ogole. ale... jeszcze mam.troche czasu.10.09.2019 Marcel -
Hej!! U mnie całkiem spoko najgorsze mdłości chyba mi już minęły. Tzn cały czas mnie mdli jak zjem za duzo, albo nie zjem wcale, ale nie mam juz tak jak w 7 tyg ze nie mogłam patrzeć na jedzenie do 16...
Takze czuje sie ok:) w weekend byliśmy u rodzicow i im powiedzieliśmy:) kupiliśmy wino i nakleilismy naklejke, tak że niby to etykieta od wina i napisaliśmy "w życiu fajnych rodziców nadchodzi taki moment ze zostaja fajnymi dziadkami Gratulujemy awansu! Kochamy Was!" I na dole jeszcze bylo zdjecie z 1 usg naszej fasolki i napis ze to nasz 0,5cm bąbelek w 7 tyg ciąży.
A tacie kupiliśmy jeszcze cygaro, bo kiedyś powiedział, że swoje 1 cygaro zapali jak zostanie dziadkiem i tak to jakos mi w pamieci utkwilo i mu kupilismy
Takze wszyscy sie bardzo wzruszyli, i wypili wino z moim Krzyśkiem za zdrowie moje i maluszka:) a ja sie delektowalam wodą w kieliszku od wina^^
W ogóle wszyscy mówią, że będzie chlopak bo tak ladnie wyglądam :p w sumie ja tez mam takie przeczucie, bo okolo owulacji snilo mi sie wlasnie, ze urodzilam synka i tak jakos potem jak zrobiłam ten test to tak ten sen w glowie mialam, ze jakos tak mk sie wydaje, ze tak moze byc:) ale w sumie nie ma to dla mnie znaczenia, ważne zeby wszystko bylo ok i zdrowe:)
Rozkminiam juz imiona ;p mam swoje typy, ale moj Krzysiek powiedzial, ze bedziemy dyskutować na ten temat dopiero jak poznamy płeć... chociaż zakładam, ze i tak sie zgodzi na moje propozycje^^ bo mówił, ze mu sie podobają także mam nadzieję, ze bedzie Leon albo Łucja ale nie zdziwię się jak jeszcze to sie zmieni ;p17.05.2018 - AMH - 0,946 ng/ml
25.09.2019 - II
25.05.2020 - Leon 💙
11.08.2021 - II
13.04.2022 - Iga ❤️ -
A wizytę mam teraz 27.03 takze za 2 tyg w przyszłym tyg muszę zrobić pakiet badań na te wszystkie zakaźne + PTA bo ja mam ARh- wiec muszę też to kontrolować.
25.09.2019 - II
25.05.2020 - Leon 💙
11.08.2021 - II
13.04.2022 - Iga ❤️ -
Magdoczka wrote:Dziewczyny, co u Was?
4 msc to idealny moment na chrzciny mysle. Moi znajomi jakos tak wczesniej olali temat i chrzcza malego tez w święta, ale bedzie mial juz 11 msc... takze troche późno17.05.2018 - AMH - 0,946 ng/ml
25.09.2019 - II
25.05.2020 - Leon 💙
11.08.2021 - II
13.04.2022 - Iga ❤️ -
Alicja, ale super niespodzianka dla dziadków fajnie to wymyśliliscie.
Ja w ciąży miałam bardzo ładną cerę i włosy - wszyscy mi to mówili i wyszedł chłopak
Z imionami to zawsze ciężko- my z mężem wypisalismy na kartkach swoje typy i patrzyliśmy, co się powtórzyło
A chrzciny w 11 miesiącu to faktycznie trochę późno
-
Alicja sposób na przekazanie cudownej nowiny wymysliliscie super, mega mi się podoba!
My chrzciny planujemy na połowę maja, więc nasz Kubuś będzie miał 2,5 miesiąca
Generalnie wg mnie 11 miesięcy to już troszkę duże dziecko, jakoś u mnie w rodzinie też chrzci się wcześniej
Ja dziewczyny całkiem przepadłam, jestem w małym zakochana po uszy, zresztą mój mąż tak samo muszę przyznać, że bardzo się angażuje, chociaż na początku mega się bał, bo nigdy nie miał nawet w rękach takiego maleństwa, a teraz bierze go na rece, przewija, kąpie
Ze szpitala wyszliśmy w czwartek
Jeśli chodzi o karmienie piersią początki były ciężkie, przez 3 pierwsze dni nie miałam w ogóle pokarmu, mały spadł z 3,6 kg na 3,2 kg, ale na chwilę obecną mam taki nawal, ze muszę odciagac i mrozic, bo mam przepełnione, twarde i bolące piersi... A do pogryzionych sutkow juz jakoś przywyklam i daje radę
Nasz bobasek już się nawet do nas uśmiecha, nie sądziłam, że tygodniowy noworodek może już się uśmiechać
https://zapodaj.net/edf7617012a6e.jpg.html -
werka93 wrote:Alicja sposób na przekazanie cudownej nowiny wymysliliscie super, mega mi się podoba!
My chrzciny planujemy na połowę maja, więc nasz Kubuś będzie miał 2,5 miesiąca
Generalnie wg mnie 11 miesięcy to już troszkę duże dziecko, jakoś u mnie w rodzinie też chrzci się wcześniej
Ja dziewczyny całkiem przepadłam, jestem w małym zakochana po uszy, zresztą mój mąż tak samo muszę przyznać, że bardzo się angażuje, chociaż na początku mega się bał, bo nigdy nie miał nawet w rękach takiego maleństwa, a teraz bierze go na rece, przewija, kąpie
Ze szpitala wyszliśmy w czwartek
Jeśli chodzi o karmienie piersią początki były ciężkie, przez 3 pierwsze dni nie miałam w ogóle pokarmu, mały spadł z 3,6 kg na 3,2 kg, ale na chwilę obecną mam taki nawal, ze muszę odciagac i mrozic, bo mam przepełnione, twarde i bolące piersi... A do pogryzionych sutkow juz jakoś przywyklam i daje radę
Nasz bobasek już się nawet do nas uśmiecha, nie sądziłam, że tygodniowy noworodek może już się uśmiechać
https://zapodaj.net/edf7617012a6e.jpg.html
A jak sie ma mama po porodzie?
Jak maly, grzeczny?
To mleko sie mrozi??:o hehe nawet nie wiedzialam.
Werka ja tez nigdy takiego malenstwa na rekach nie mialam
Jakos do obcych dzieci nigdy mnie nie ciaglo i nie ciagnie, czekam tylko na swoje obce wole obserwowac z dystansem, zreszta nigdy nie odwazylabym sie wziac czyjegos dziecka na rece po raz pierwszy. balabym sie:-)10.09.2019 Marcel -
alicjaaa_d wrote:Hej!! U mnie całkiem spoko najgorsze mdłości chyba mi już minęły. Tzn cały czas mnie mdli jak zjem za duzo, albo nie zjem wcale, ale nie mam juz tak jak w 7 tyg ze nie mogłam patrzeć na jedzenie do 16...
Takze czuje sie ok:) w weekend byliśmy u rodzicow i im powiedzieliśmy:) kupiliśmy wino i nakleilismy naklejke, tak że niby to etykieta od wina i napisaliśmy "w życiu fajnych rodziców nadchodzi taki moment ze zostaja fajnymi dziadkami Gratulujemy awansu! Kochamy Was!" I na dole jeszcze bylo zdjecie z 1 usg naszej fasolki i napis ze to nasz 0,5cm bąbelek w 7 tyg ciąży.
A tacie kupiliśmy jeszcze cygaro, bo kiedyś powiedział, że swoje 1 cygaro zapali jak zostanie dziadkiem i tak to jakos mi w pamieci utkwilo i mu kupilismy
Takze wszyscy sie bardzo wzruszyli, i wypili wino z moim Krzyśkiem za zdrowie moje i maluszka:) a ja sie delektowalam wodą w kieliszku od wina^^
W ogóle wszyscy mówią, że będzie chlopak bo tak ladnie wyglądam :p w sumie ja tez mam takie przeczucie, bo okolo owulacji snilo mi sie wlasnie, ze urodzilam synka i tak jakos potem jak zrobiłam ten test to tak ten sen w glowie mialam, ze jakos tak mk sie wydaje, ze tak moze byc:) ale w sumie nie ma to dla mnie znaczenia, ważne zeby wszystko bylo ok i zdrowe:)
Rozkminiam juz imiona ;p mam swoje typy, ale moj Krzysiek powiedzial, ze bedziemy dyskutować na ten temat dopiero jak poznamy płeć... chociaż zakładam, ze i tak sie zgodzi na moje propozycje^^ bo mówił, ze mu sie podobają także mam nadzieję, ze bedzie Leon albo Łucja ale nie zdziwię się jak jeszcze to sie zmieni ;p
Nie wiem czy wiesz ale to jest watek chlopiecy,, tzn. Kazda do tej pory ma chlopczyka. Werka, Aga i Magda:-) zobaczymy czy to zmienie czy zostanie nadal przy boy:-)
To ktory teraz masz tydzien? Nie ustawiasz suwaczka? Ja dzisiaj zaczynam 13t i czuje taki bol w macicy ze tylko lezec jestem w stanie, w pracy myslalam ze oszaleje.
A ty planujesz isc na zwolnienie czy wybierasz prace?10.09.2019 Marcel -
Werka, cudowny maluszek Fajnie, że masz tyle mleka. Kubuś daje Wam trochę pospać?
Oleczka, mleko można mrozić i przechowywać pół roku Ja też nigdy wcześniej nie trzymałam dziecka na rękach i na początku trochę się bałam Ale szybko się oswoiłam.
Ja najpierw brałam Femibion 1, a po 3 miesiącu do końca ciąży Femibion 2. One oba zawierają kwas foliowy, z tym że Femibion 1 ma tego kwasu więcej.