Zabija mnie ciekawość
-
WIADOMOŚĆ
-
alicjaaa_d wrote:Ja czekam na 8.04 na genetyczne. Umówiliśmy się jeszcze na konsultacje do profesora Preisa, który specjalizuje się ciazach z wadami, robi operacje na plodach itd. Podobno najlepszy specjalista na pomorzu.10.09.2019 Marcel
-
Hejka U nas powoli do przodu. Synek właśnie zaczął się przekręcać z brzuszka na plecy. Za 3 tygodnie chrzciny. Pewnie waży już ponad 6 kg.
Werka, a Kubuś nadal tak dużo przybiera na wadze? Jak brzuszek?
Ciekawe co tam u Agnieszki. Dawno się nie odzywała
-
Magdoczka wrote:Hejka U nas powoli do przodu. Synek właśnie zaczął się przekręcać z brzuszka na plecy. Za 3 tygodnie chrzciny. Pewnie waży już ponad 6 kg.
A robisz u siebie w domku czy raczej gdzies w jakims lokalu?10.09.2019 Marcel -
Oleczka94 wrote:Uuu to pewnie juz pomalu zaczynacie szykowac chrzciny:-)
A robisz u siebie w domku czy raczej gdzies w jakims lokalu?
Jeszcze w ogóle nie szykujemy :-p Robimy w lokalu, bo mamy nieduże mieszkanie. A będzie 15 osób, więc nie tak dużo
-
Magdoczka wrote:Hejka U nas powoli do przodu. Synek właśnie zaczął się przekręcać z brzuszka na plecy. Za 3 tygodnie chrzciny. Pewnie waży już ponad 6 kg.
Z brzuszkiem już lepiej, mały dostaje cały czas kropelki na kolki. Ile przybrał nie wiem, bo teraz to nie wazylismy
24 kwietnia mamy wizyte u ortopedy o szczepienia (aż 4 na raz)
A 26 kwietnia ja idę do ginekologa sprawdzić co i jak
My też powoli zaczynamy organizować chrzciny, chociaż mamy dopiero 1 czerwca, ale mam już swoje wizje i powoli rozglądam się za zaproszeniami, balonami, ubraniem dla małego
Długo coś się Alicja nie odzywa -
U nas bardzo zle... nasze dzieciątko ma śmiertelną wade;( jestem w szpitalu... jak dojde do siebie po tym wszystkim co sie teraz dzieje to napiszę Wam co i jak... ale teraz po prostu nie mam sily...17.05.2018 - AMH - 0,946 ng/ml
20.04.2019 - Aniołek 13 tc ❤️
25.09.2019 - II
25.05.2020 - Leon 💙
11.08.2021 - II
13.04.2022 - Iga ❤️ -
W skrócie- torbiele szyi powiekszone, doszedl ogolny obrzek plodu. NT 12mm. Bylismy na konsultacjach u prof. Preisa- nie ma szans, ze dziecko przeżyje, od razu dał nam skierowaniem na oddzial (jest ordynatorem w uck w Gdańsku). Powiedział ze zrobi wyjątkowo szybko amniopunkcję, bo juz w poniedziałek, ale wynik tak naprawdę nie ma znaczenia, bo choroba juz jest- ogromne zaburzenia limfatyczne, które powodują już nieodwracalne zmiany... zaleca terminację, albo czekanie max 4 tyg aż dziecko umrze.
Świat nam się zawalił...17.05.2018 - AMH - 0,946 ng/ml
25.09.2019 - II
25.05.2020 - Leon 💙
11.08.2021 - II
13.04.2022 - Iga ❤️ -
Dzięki dziewczyny za słowa wsparcia. Jest nam cholernie ciężko... tak długo czekaliśmy na nasze maleństwo i tak szybko musimy je pożegnać;( życie jest niesprawiedliwe... czym sobie na to zasłużyliśmy... ;( jeśli Bóg istnieje to daje nam niezłą szkołę życia...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2019, 17:32
17.05.2018 - AMH - 0,946 ng/ml
25.09.2019 - II
25.05.2020 - Leon 💙
11.08.2021 - II
13.04.2022 - Iga ❤️ -
alicjaaa_d wrote:Dzięki dziewczyny za słowa wsparcia. Jest nam cholernie ciężko... tak długo czekaliśmy na nasze maleństwo i tak szybko musimy je pożegnać;( życie jest niesprawiedliwe... czym sobie na to zasłużyliśmy... ;( jeśli Bóg istnieje to daje nam niezłą szkołę życia...
Tez bylam zla, smutna, obwinialam wszystko i wszystkich, ale czas.... potrzebujesz czasu.
A jak bedziecie gotowi to od nowa sprobujecie i napewno sie uda! Trzymaj sie!alicjaaa_d lubi tę wiadomość
10.09.2019 Marcel -
Hejka
U nas wszystko dobrze, jesteśmy etapie intensywnego gaworzenia, normalnie buzia mu się nie zamyka
Mieliśmy drugie szczepienie 6w1, mały delikatnie gorączkował jeden dzień do 38 stopni. Ważymy 6300 g.
Za 3 dni chrzciny, ciekawe jak mały zareaguje. Znając jego temperament, to spodziewam się, że narobi rabanu
A jak Kubuś?
Alicja, Oleczka, co u Was?
-
Magdoczka wrote:Hejka
U nas wszystko dobrze, jesteśmy etapie intensywnego gaworzenia, normalnie buzia mu się nie zamyka
Mieliśmy drugie szczepienie 6w1, mały delikatnie gorączkował jeden dzień do 38 stopni. Ważymy 6300 g.
Za 3 dni chrzciny, ciekawe jak mały zareaguje. Znając jego temperament, to spodziewam się, że narobi rabanu
A jak Kubuś?
Alicja, Oleczka, co u Was?
My na szczepienie jesteśmy zapisami na 24 kwietnia, ale wybraliśmy nieskojarzone, nie wiem czy dobrze, bo dostanie aż 4 uklucia za jednym razem
W ogóle jakie macie zdanie na temat tych skojarzonych szczepień? Bo ja przyznam szczerze, że nie czytałam nic w Internecie o tym, ale nasluchalam się od znajomych, że skojarzone to zło i poszłam za ich rada wybierając nieskojarzone...
My chrzciny mamy 1 czerwca, tak się składa, że Kubuś akurat będzie miał imieniny, więc łatwo będzie zapamiętać datę -
U mnie dobrze. Mamy straszne ciepelko w Uk i powiem wam ze juz mi slabo, a co dopiero jak beda upaly. Nie chce wiedziec:-(
A tak to czekam jeszcze 3 tyg na skan i w koncu dowiem sie co we mnie siedzi:-) hehe
Ja na temat szczepien wypowiem sie tylko tyle, ze trzeba szczepic:-) nawet nie wiedzialam ze sa jakies skojarzone hehe:-)10.09.2019 Marcel -
werka93 wrote:Nasz Kubuś powoli zaczyna wydawać też jakieś dźwięki, więcej się uśmiecha i też jest już co dźwigać
My na szczepienie jesteśmy zapisami na 24 kwietnia, ale wybraliśmy nieskojarzone, nie wiem czy dobrze, bo dostanie aż 4 uklucia za jednym razem
W ogóle jakie macie zdanie na temat tych skojarzonych szczepień? Bo ja przyznam szczerze, że nie czytałam nic w Internecie o tym, ale nasluchalam się od znajomych, że skojarzone to zło i poszłam za ich rada wybierając nieskojarzone...
My chrzciny mamy 1 czerwca, tak się składa, że Kubuś akurat będzie miał imieniny, więc łatwo będzie zapamiętać datę
Ja właśnie wzięłam te skojarzone, żeby zaoszczędzić małemu tych ukłuć. A wczesniaki mają za darmo te szczepienia skojarzone, więc chyba nie jest to takie zło, skoro takim maluszkom się podaje
-
Kochane zdrowych Świąt Wielkanocnych, wypełnionych nadzieją budzącej się do życia wiosny i wiarą w sens życia.
Nasze maleństwo odeszło w 13 tc. Pod koniec obrzęk był już ogromny, NT 15 mm, płyn w brzuszku, pani profesor Swiątkowska, która robiła amniopunkcję, zauważyła jeszcze przepuklinę oponowo- rdzeniową... nie było szans... tydzień w szpitalu i wczoraj nasze maleństwo dołączyło do grona aniołków...
Pustka przeogromna i tęsknota... ciężko nam się pozbierać...17.05.2018 - AMH - 0,946 ng/ml
25.09.2019 - II
25.05.2020 - Leon 💙
11.08.2021 - II
13.04.2022 - Iga ❤️