X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Zabija mnie ciekawość
Odpowiedz

Zabija mnie ciekawość

Oceń ten wątek:
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja, bardzo mi przykro :( Teraz są takie święta pełne nadziei, więc i Wy tej nadziei nie traćcie. Wierzę, że niedługo będziecie się cieszyć szczęśliwym rodzicielstwem :*

alicjaaa_d lubi tę wiadomość

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana, strasznie Was życie doświadczyło, ale wierzę, że wszystko dzieje się po coś...
    Chociaż teraz jest Wam na pewno ciężko i nie wyobrażam sobie co przeżywacie...
    Wierzę, że już niedługo uda Wam się ponownie i za jakiś czas będziecie w trójkę...
    Póki co życzę Wam dużo zdrówka, bo to jest najważniejsze, a reszta przyjdzie sama, trzymaj się Alicja :*

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • alicjaaa_d Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki kochane <3 dobrze Was tu mieć ;*

Magdoczka, Oleczka94 lubią tę wiadomość

17.05.2018 - AMH - 0,946 ng/ml
    20.04.2019 - Aniołek 13 tc ❤️
    25.09.2019 - II
    25.05.2020 - Leon 💙
    11.08.2021 - II
    13.04.2022 - Iga ❤️
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po chrzcinach. Było tak jak się spodziewałam - mały narobił rabanu na cały kościół :-D Do momentu chrztu spał, obudził się na chrzest i darł się już do końca mszy, na przyjęciu też. A jak wróciliśmy do domu, to grzeczniutki jak aniołek, gaworzył, uśmiechał się :) oj, ma charakterek ten mój syn ;-)

alicjaaa_d lubi tę wiadomość

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    My po chrzcinach. Było tak jak się spodziewałam - mały narobił rabanu na cały kościół :-D Do momentu chrztu spał, obudził się na chrzest i darł się już do końca mszy, na przyjęciu też. A jak wróciliśmy do domu, to grzeczniutki jak aniołek, gaworzył, uśmiechał się :) oj, ma charakterek ten mój syn ;-)
    Widocznie woli byc w domku a nie gdzie indziej hehhe!:-)

Magdoczka lubi tę wiadomość

10.09.2019 Marcel
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaa_d wrote:
    Dzieki kochane <3 dobrze Was tu mieć ;*
    Alicja jak to wyglada teraz u Ciebie z punku medycznego?
    Kiedy mozecie znowu zaczac starania?
    Nie pytam o psychike bo wiem ze jest do dupy i potrzeba czasu!:-(

10.09.2019 Marcel
  • alicjaaa_d Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka mamy teraz 3 miesiace odczekać, aż wszystko się zagoi. Za 3 tyg idę do gin na kontrolę czy się wszystko dobrze zagoilo po zabiegu. Czekam teraz na pierwszą @, niby ma przyjść ok 18 maja, ale różnie to bywa u kazdej kobiety inaczej. Ten cykl po zabiegu jest najczęściej bezowulacyjny więc moze nawet dłużej. W sierpniu zaczynamy starania. Nie bedziemy zwlekać. Kolejna ciąża, mam nadzieję, ze tym razem zdrowa, to chyba jedyne lekarstwo nacnasz ból teraz. Poza tym z moim niskim AMH nie ma co tego odwlekac bo zostanie nam zaraz tylko in vitro. Mam nadzieję , że szybko sie nam uda. Teraz 3 miesiace mamy zamiar zdrowo sie odżywiać, dużo sie ruszać i juz przestac sie zamartwiac, bo to nic dobrego nam nie wniesie do zycia.

Jest mi caly czas mega ciezko, wczoraj miałam dopiero 1 dzień bez placzu... a tak to codziennie ryczałam:( ale mysle teraz o przyszłości, a mojemu aniolkowi jest na pewno lepiej w niebie. Bylo takie malutkie, nie czulo jeszcze bolu, a jakby przezylo z tymi wadami ktore mialo jego zycie byloby bardzo bolesne i pelne cierpienia...

Po 8.05 odbieram wyniki amniopunkcji. Zobaczymy czy cos wykażą, co bylo przyczyną.

25.09.2019 - II
    25.05.2020 - Leon 💙
    11.08.2021 - II
    13.04.2022 - Iga ❤️
  • alicjaaa_d Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ty Oleczka jak się czujesz?

25.09.2019 - II
    25.05.2020 - Leon 💙
    11.08.2021 - II
    13.04.2022 - Iga ❤️
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja, bardzo mądrze piszesz. Wspaniałe jest to, że po tak ciężkich przeżyciach nie straciliście wiary w rodzicielstwo i będziecie próbować dalej. Teraz musi być już dobrze, nie ma innego wyjścia :)

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaa_d wrote:
    Oleczka mamy teraz 3 miesiace odczekać, aż wszystko się zagoi. Za 3 tyg idę do gin na kontrolę czy się wszystko dobrze zagoilo po zabiegu. Czekam teraz na pierwszą @, niby ma przyjść ok 18 maja, ale różnie to bywa u kazdej kobiety inaczej. Ten cykl po zabiegu jest najczęściej bezowulacyjny więc moze nawet dłużej. W sierpniu zaczynamy starania. Nie bedziemy zwlekać. Kolejna ciąża, mam nadzieję, ze tym razem zdrowa, to chyba jedyne lekarstwo nacnasz ból teraz. Poza tym z moim niskim AMH nie ma co tego odwlekac bo zostanie nam zaraz tylko in vitro. Mam nadzieję , że szybko sie nam uda. Teraz 3 miesiace mamy zamiar zdrowo sie odżywiać, dużo sie ruszać i juz przestac sie zamartwiac, bo to nic dobrego nam nie wniesie do zycia.

Jest mi caly czas mega ciezko, wczoraj miałam dopiero 1 dzień bez placzu... a tak to codziennie ryczałam:( ale mysle teraz o przyszłości, a mojemu aniolkowi jest na pewno lepiej w niebie. Bylo takie malutkie, nie czulo jeszcze bolu, a jakby przezylo z tymi wadami ktore mialo jego zycie byloby bardzo bolesne i pelne cierpienia...

Po 8.05 odbieram wyniki amniopunkcji. Zobaczymy czy cos wykażą, co bylo przyczyną.
    Alicja podziwiam Cię za Twoje nastawienie i siłę walki, trzymaj tak dalej :* trzymam kciuki za Wasze dalsze starania :*
    Może ta amniopunkcja da jakiś obraz i pomoże w przyszłości zapobiec takim wadom w kolejnej ciąży :)

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaa_d wrote:

Noo iwazaj z tymi bezowulacyjnymi cyklami... ja nie mialam zadnego bezowulacyjnego. Co prawda nie mialam zabiegu, wszystko odbylo sie naturalnie, ale... jednak. Dlatego mialam jednego biochema i dopiero tak naprawde za 3 razem sie udala ciaza!
    Lepiej sie zabezpieczajcie bo to jednak po zabiegu faktycznie lepiej odczekac.:-)
    Zycze wam wszystkiego dobrego, duzo wytrwalosci i cierpliwosci! Napewno wam sie w koncu uda.:-)
    U mnie wszystko okej, za tydzien we czwartek mam skan i dowiem sie w koncu kto u mnie siedzi:-)

A kochana jakie masz to AMH?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2019, 00:34

10.09.2019 Marcel
  • alicjaaa_d Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow no to super Oleczka, dawaj znać czy chłopak czy dziewczyna :)

No ja właśnie chyba mam owulacje... Przed wczoraj kluly mnie jajniki i trochę się martwiłam o co chodzi... A potem patrzę a tam piekny rozciagliwy śluz...podbarwiony trochę bo trochę plamie jeszcze od czasu do czasu. No teraz czekam na miesiączkę, mam nadzieję że będzie za 2 tyg. Na razie się nie kochamy, bo lekarz zabronil, żeby się wszystko zagoilo, dopiero możemy po 1 miesiączce. A potem czerwiec i lipiec będziemy się zabezpieczać, dopiero możemy ruszyć po 20.07. Mam nadzieję że szybko minie.

Zarezerwowalismy sobie bilety do Włoch od 11 do 20 czerwca, trochę odpoczniemy od tego wszystkiego :)

25.09.2019 - II
    25.05.2020 - Leon 💙
    11.08.2021 - II
    13.04.2022 - Iga ❤️
  • alicjaaa_d Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A AMH miałam rok temu 0.94 :( a 2 lata temu 1,15... Czyli jakby spadało równomiernie to teraz mam pewnie 0,7...

25.09.2019 - II
    25.05.2020 - Leon 💙
    11.08.2021 - II
    13.04.2022 - Iga ❤️
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ale sie nastrachalam...
    Bylam w szpitalu, dostalam krwawienia, tak nagle.
    Okazalo sie ze to stara krew. Wszystko jest dobrze. Dzidzia ma sie dobrze. Szyjka zamknieta, dluga. A to wszystko powiedzial mi polski lekarz do ktorego pojechalam po tym jak wypisalam sie ze szpitala, w ktorym tylko sprawdzili przez mikrofonik czy jest tetno dziecka. No poprostu.... tragedia.
    Aaa! Bedzie chlopak! Szok!:-)

10.09.2019 Marcel
  • Malinka2401 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki, jak sobie radzicie z oczekiwaniem na testowanie? Ja chyba nie wytrzymam już. Jeszcze 5 dni. 🤦‍♀️

24l
    06.18 azoospermia - hipogonadyzm pierwotny
    03.19 Angelius Provita dr MP
    03.19 drożność ok, hormony ok
    26.04.19r. IUI AID udało się podwójnie, mamy parkę 👨‍👩‍👧‍👦
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka ja tez muszę czekac 5 dni. Oszaleje, a to dopiero moj pierwszy cykl starań. Dobrze juz dlugi weekend sie skończył, moze w pracy szybciej czas zleci i nie będę tyle myśleć

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    Kochane ale sie nastrachalam...
    Bylam w szpitalu, dostalam krwawienia, tak nagle.
    Okazalo sie ze to stara krew. Wszystko jest dobrze. Dzidzia ma sie dobrze. Szyjka zamknieta, dluga. A to wszystko powiedzial mi polski lekarz do ktorego pojechalam po tym jak wypisalam sie ze szpitala, w ktorym tylko sprawdzili przez mikrofonik czy jest tetno dziecka. No poprostu.... tragedia.
    Aaa! Bedzie chlopak! Szok!:-)

Oleczka, o kurczę, też bym się nieźle zestrachała.. Jak to dobrze, że wszystko w porządku :) Ale co to za stara krew? Skąd się wzięła?
    Przykre, że w szpitalu tak Cię potraktowali.. Dobrze, że poszłaś do tego polskiego lekarza. Chyba jednak polscy lekarze lepiej się przykładają.
    Gratuluję synka :) Czyli potwierdza się, że mamy tu wątek chłopakowy :-D

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Oleczka, o kurczę, też bym się nieźle zestrachała.. Jak to dobrze, że wszystko w porządku :) Ale co to za stara krew? Skąd się wzięła?
    Przykre, że w szpitalu tak Cię potraktowali.. Dobrze, że poszłaś do tego polskiego lekarza. Chyba jednak polscy lekarze lepiej się przykładają.
    Gratuluję synka :) Czyli potwierdza się, że mamy tu wątek chłopakowy :-D
    Nie wiadomo skad stara krew. Napewno nie byla ona powiazana z dzidzia bo tam jest wszystko dobrze. Rozwija sie prawidlowo, lozysko w porzadku.... mozliwe ze to po moich infekcjach ktore leczylam i leczylam kilka msc.:-(
    Aplikowanie tabletek i w ogole.

10.09.2019 Marcel
  • alicjaaa_d Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka gratuluję chłopca!!! :)

25.09.2019 - II
    25.05.2020 - Leon 💙
    11.08.2021 - II
    13.04.2022 - Iga ❤️
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaa_d wrote:
    Oleczka gratuluję chłopca!!! :)
    Aa dziekuje. Ciekawe czy we czwartek na skanie sie chlopczyk potwierdzi:-)

10.09.2019 Marcel
‹‹ 151 152 153 154 155 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ