X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Zabija mnie ciekawość
Odpowiedz

Zabija mnie ciekawość

Oceń ten wątek:
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja, ja myślę, że najlepiej nie planować, tylko oddać się w ręce położnej :) Ona najlepiej będzie wiedziała, czy trzeba naciąć, czy nie. Ja na początku porodu ustaliłam ze swoją, że jak nie będzie szło, to niech nie pyta, tylko tnie. I faktycznie delikatnie mnie nacięła, nawet nie wiem, w którym momencie :)

Werka, ja kupiłam dziś w lidlu taki drewniany tor zjeżdżalnię z samochodzikami. Będzie na Mikołajki :) W dniu urodzin robimy sesję zdjęciową świąteczno-urodzinową, a na gwiazdkę będzie ten samochodzik elektryczny. Jak kasy jeszcze wystarczy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2019, 12:36

alicjaaa_d lubi tę wiadomość

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniecha masz poprostu duzego urwiska😀 masz wesolo.

Werka na mikolaja jeszcze nie wiem, nie myslalam. Moj jest jeszcze malutki i totalnie nie mam pomyslu🤗😣😏

10.09.2019 Marcel
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    To dobrze ze jutro masz wizyte. Ja dzwonilam do gp i twierdza ze jest ok termin
    ...
    A ile minimum odstepu musi byc pomiedzy 1 a 2 szczepieniem? Wiesz moze?
    Ogólnie Kubuś pierwsze szczepienia dostał w szpitalu, więc odstęp był 6 tygodni :) później chyba między drugimi a trzecimi 3 miesiące różnicy :)

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werka93 wrote:
    Ogólnie Kubuś pierwsze szczepienia dostał w szpitalu, więc odstęp był 6 tygodni :) później chyba między drugimi a trzecimi 3 miesiące różnicy :)
    Bo ja sie martwie tym ze bedziemy miesiac w Polsce i kurde oby szzepienia dalo soe tak ulozyc zeby bylo dobrze

10.09.2019 Marcel
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj dzien tragedia. Maly od 8 rano nie spi, w dzien pospal moze 30minut i jest strasznie marudny. Spiacy a spac nie chce...
    Rano byla fontanna wymiotow. Jak to zobaczylam to mnie wrylo w ziemie normalnie. Wymioty mial nawet na skarpetkach. Potem strasznie mu sie dalej ulewalo wymiotami. Temperature mial okej. Naszczescie wymioty ustaly. Juz myslalam ze moze cos zlapal... tylko gdzie, jak u nas od tygodnia pada i nawet z domu sie wyjsc nie da. O wietrze nie wspominajac... eh... oby do soboty bo moja mamcia do nas przylatuje😀

10.09.2019 Marcel
  • alicjaaa_d Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny byłam wczoraj na basenie pierwszy raz od początku ciąży i coś mnie swedzi tam na dole 🤷‍♀️ nie wiem czy sobie wmawiam, bo oczywiście panicznie boję się, że infekcje złapie i może to w mózgu mnie swedzi 🤣
    Polecacie coś na infekcje w ciąży po basenie bez zawracanie głowy lekarzowi?

17.05.2018 - AMH - 0,946 ng/ml
    20.04.2019 - Aniołek 13 tc ❤️
    25.09.2019 - II
    25.05.2020 - Leon 💙
    11.08.2021 - II
    13.04.2022 - Iga ❤️
  • Czincja Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny no zżera mnie ciekawość 😂 planowana @ mam w następny piątek czyli jeszcze tydzień. Owulacja była w tamten czwartek:piątek kiedy sikać najść.esnoej na test? 🥴

6 CS pierwszy z clo i pregnyl
    30.03.2017 - Aleksander ❤️
    13.01.2015 - Anastazja ♡
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaa_d wrote:
    Kurde dziewczyny byłam wczoraj na basenie pierwszy raz od początku ciąży i coś mnie swedzi tam na dole 🤷‍♀️ nie wiem czy sobie wmawiam, bo oczywiście panicznie boję się, że infekcje złapie i może to w mózgu mnie swedzi 🤣
    Ja nie nam pojecia😣

10.09.2019 Marcel
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czincja wrote:
    Dziewczyny no zżera mnie ciekawość 😂 planowana @ mam w następny piątek czyli jeszcze tydzień. Owulacja była w tamten czwartek:piątek kiedy sikać najść.esnoej na test? 🥴
    Wydaje mi sue ze najlepiej w dniu @😀

10.09.2019 Marcel
  • rRruda Znajoma

Wysłany: 15 listopada 2019, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wiem jestem w gorącej wodzie kąpana, ale powiedzcie co o tym sądzicie.
    Od tego cyklu robię testy owulacujne ( temperatury niestety nie mierze, zacznę w następnym cyklu chociaż mam nadzieję że nie będę musiała) ale do brzegu. W niedzielę i w poniedziałek mega pozytywne testy owulacujne, we wtorek wizyta u lekarza- potwierdzenie że owu już było. We wtorek kolejny test owu, słaba kreska. Robię te testy do dzisiaj i kreska staje się coraz mocniejsza znowu. Okres niby ma być za tydzień w piątek, a ja głupia robię sobie nadzieję, ale czy któraś z Was tak miała i była w ciąży?

• alicjaaa_d Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rRruda wrote:
    Dziewczyny, wiem jestem w gorącej wodzie kąpana, ale powiedzcie co o tym sądzicie.
    Od tego cyklu robię testy owulacujne ( temperatury niestety nie mierze, zacznę w następnym cyklu chociaż mam nadzieję że nie będę musiała) ale do brzegu. W niedzielę i w poniedziałek mega pozytywne testy owulacujne, we wtorek wizyta u lekarza- potwierdzenie że owu już było. We wtorek kolejny test owu, słaba kreska. Robię te testy do dzisiaj i kreska staje się coraz mocniejsza znowu. Okres niby ma być za tydzień w piątek, a ja głupia robię sobie nadzieję, ale czy któraś z Was tak miała i była w ciąży?

U mnie testy owu wychodziły w ciąży, ale ja robiłam tak z ciekawości kilka dni po pozytywnym ciążowym, no mi zostało parę owulacyjnych :)

rRruda lubi tę wiadomość

25.09.2019 - II
    25.05.2020 - Leon 💙
    11.08.2021 - II
    13.04.2022 - Iga ❤️
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaa_d wrote:

Alicja, ja w ciąży sama bym niczego nie brała bez konsultacji z lekarzem.

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czincja wrote:

Najlepiej w dniu spodziewanej miesiączki, ewentualnie dzień przed.
    Ja też nie mogłam się doczekać i sikałam na testy, ale dopiero w dniu spodziewanej miesiączki zobaczyłam drugą bladą kreskę :)
    Powodzenia!

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rRruda wrote:

U mnie testy owulacyjne były negatywne, a byłam już w ciąży, więc nie ma reguły :)

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • alicjaaa_d Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Magdoczka za radę, ja też tak w sumie myślę i miałam obawy żeby coś kupić. Ale dziś jest ok, nic nie swędzi, nie mam dziwnych uplawow, więc chyba to były moje schizy🤣

25.09.2019 - II
    25.05.2020 - Leon 💙
    11.08.2021 - II
    13.04.2022 - Iga ❤️
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2019, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Alicja, że Ci przeszło :)
    Ja też jestem po wizycie u gina i to nic groźnego, organizm wraca do normy po karmieniu i ciąży, hormony i takie tam, chociaż pokarm mam jeszcze...
    A ta narośl sama zniknęła :)
    Dziewczyny, które są już mamami, pytanie z innej beczki:
    Śpicie ze swoimi pociechami we własnym łóżku? Czy raczej śpią w swoich łóżeczkach?

alicjaaa_d lubi tę wiadomość

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze do mam, które karmiły, po jakim czasie od odstawienia od piersi dostalyscie pierwsza miesiączkę? :)

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werka93 wrote:
    Super Alicja, że Ci przeszło :)
    Ja też jestem po wizycie u gina i to nic groźnego, organizm wraca do normy po karmieniu i ciąży, hormony i takie tam, chociaż pokarm mam jeszcze...
    A ta narośl sama zniknęła :)
    Dziewczyny, które są już mamami, pytanie z innej beczki:
    Śpicie ze swoimi pociechami we własnym łóżku? Czy raczej śpią w swoich łóżeczkach?
    Moj spi sam w lozeczku od zawsze. Usypia tez sam😀

10.09.2019 Marcel
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    Moj spi sam w lozeczku od zawsze. Usypia tez sam😀
    Szczęściara, nasz usypia na raczkach wtulony, ale lubię to :D

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werka93 wrote:
    Szczęściara, nasz usypia na raczkach wtulony, ale lubię to :D
    Wiesz ze troszke bym chciala czasem go tak uspic?😀 ale z drugiej strony chyba i tak lepiej jak jest teraz🤗

10.09.2019 Marcel
‹‹ 167 168 169 170 171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ