X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Zabija mnie ciekawość
Odpowiedz

Zabija mnie ciekawość

Oceń ten wątek:
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja, ja myślę, że najlepiej nie planować, tylko oddać się w ręce położnej :) Ona najlepiej będzie wiedziała, czy trzeba naciąć, czy nie. Ja na początku porodu ustaliłam ze swoją, że jak nie będzie szło, to niech nie pyta, tylko tnie. I faktycznie delikatnie mnie nacięła, nawet nie wiem, w którym momencie :)

Werka, ja kupiłam dziś w lidlu taki drewniany tor zjeżdżalnię z samochodzikami. Będzie na Mikołajki :) W dniu urodzin robimy sesję zdjęciową świąteczno-urodzinową, a na gwiazdkę będzie ten samochodzik elektryczny. Jak kasy jeszcze wystarczy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2019, 12:36

alicjaaa_d lubi tę wiadomość

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniecha masz poprostu duzego urwiska😀 masz wesolo.

Werka na mikolaja jeszcze nie wiem, nie myslalam. Moj jest jeszcze malutki i totalnie nie mam pomyslu🤗😣😏

10.09.2019 Marcel
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    To dobrze ze jutro masz wizyte. Ja dzwonilam do gp i twierdza ze jest ok termin
    ...
    A ile minimum odstepu musi byc pomiedzy 1 a 2 szczepieniem? Wiesz moze?
    Ogólnie Kubuś pierwsze szczepienia dostał w szpitalu, więc odstęp był 6 tygodni :) później chyba między drugimi a trzecimi 3 miesiące różnicy :)

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werka93 wrote:
    Ogólnie Kubuś pierwsze szczepienia dostał w szpitalu, więc odstęp był 6 tygodni :) później chyba między drugimi a trzecimi 3 miesiące różnicy :)
    Bo ja sie martwie tym ze bedziemy miesiac w Polsce i kurde oby szzepienia dalo soe tak ulozyc zeby bylo dobrze

10.09.2019 Marcel
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj dzien tragedia. Maly od 8 rano nie spi, w dzien pospal moze 30minut i jest strasznie marudny. Spiacy a spac nie chce...
    Rano byla fontanna wymiotow. Jak to zobaczylam to mnie wrylo w ziemie normalnie. Wymioty mial nawet na skarpetkach. Potem strasznie mu sie dalej ulewalo wymiotami. Temperature mial okej. Naszczescie wymioty ustaly. Juz myslalam ze moze cos zlapal... tylko gdzie, jak u nas od tygodnia pada i nawet z domu sie wyjsc nie da. O wietrze nie wspominajac... eh... oby do soboty bo moja mamcia do nas przylatuje😀

10.09.2019 Marcel
  • alicjaaa_d Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny byłam wczoraj na basenie pierwszy raz od początku ciąży i coś mnie swedzi tam na dole 🤷‍♀️ nie wiem czy sobie wmawiam, bo oczywiście panicznie boję się, że infekcje złapie i może to w mózgu mnie swedzi 🤣
    Polecacie coś na infekcje w ciąży po basenie bez zawracanie głowy lekarzowi?

17.05.2018 - AMH - 0,946 ng/ml
    20.04.2019 - Aniołek 13 tc ❤️
    25.09.2019 - II
    25.05.2020 - Leon 💙
    11.08.2021 - II
    13.04.2022 - Iga ❤️
  • Czincja Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny no zżera mnie ciekawość 😂 planowana @ mam w następny piątek czyli jeszcze tydzień. Owulacja była w tamten czwartek:piątek kiedy sikać najść.esnoej na test? 🥴

6 CS pierwszy z clo i pregnyl
    30.03.2017 - Aleksander ❤️
    13.01.2015 - Anastazja ♡
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaa_d wrote:
    Kurde dziewczyny byłam wczoraj na basenie pierwszy raz od początku ciąży i coś mnie swedzi tam na dole 🤷‍♀️ nie wiem czy sobie wmawiam, bo oczywiście panicznie boję się, że infekcje złapie i może to w mózgu mnie swedzi 🤣
    Ja nie nam pojecia😣

10.09.2019 Marcel
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czincja wrote:
    Dziewczyny no zżera mnie ciekawość 😂 planowana @ mam w następny piątek czyli jeszcze tydzień. Owulacja była w tamten czwartek:piątek kiedy sikać najść.esnoej na test? 🥴
    Wydaje mi sue ze najlepiej w dniu @😀

10.09.2019 Marcel
  • rRruda Znajoma

Wysłany: 15 listopada 2019, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wiem jestem w gorącej wodzie kąpana, ale powiedzcie co o tym sądzicie.
    Od tego cyklu robię testy owulacujne ( temperatury niestety nie mierze, zacznę w następnym cyklu chociaż mam nadzieję że nie będę musiała) ale do brzegu. W niedzielę i w poniedziałek mega pozytywne testy owulacujne, we wtorek wizyta u lekarza- potwierdzenie że owu już było. We wtorek kolejny test owu, słaba kreska. Robię te testy do dzisiaj i kreska staje się coraz mocniejsza znowu. Okres niby ma być za tydzień w piątek, a ja głupia robię sobie nadzieję, ale czy któraś z Was tak miała i była w ciąży?

• alicjaaa_d Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rRruda wrote:
    Dziewczyny, wiem jestem w gorącej wodzie kąpana, ale powiedzcie co o tym sądzicie.
    Od tego cyklu robię testy owulacujne ( temperatury niestety nie mierze, zacznę w następnym cyklu chociaż mam nadzieję że nie będę musiała) ale do brzegu. W niedzielę i w poniedziałek mega pozytywne testy owulacujne, we wtorek wizyta u lekarza- potwierdzenie że owu już było. We wtorek kolejny test owu, słaba kreska. Robię te testy do dzisiaj i kreska staje się coraz mocniejsza znowu. Okres niby ma być za tydzień w piątek, a ja głupia robię sobie nadzieję, ale czy któraś z Was tak miała i była w ciąży?

U mnie testy owu wychodziły w ciąży, ale ja robiłam tak z ciekawości kilka dni po pozytywnym ciążowym, no mi zostało parę owulacyjnych :)

rRruda lubi tę wiadomość

25.09.2019 - II
    25.05.2020 - Leon 💙
    11.08.2021 - II
    13.04.2022 - Iga ❤️
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaa_d wrote:

Alicja, ja w ciąży sama bym niczego nie brała bez konsultacji z lekarzem.

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czincja wrote:

Najlepiej w dniu spodziewanej miesiączki, ewentualnie dzień przed.
    Ja też nie mogłam się doczekać i sikałam na testy, ale dopiero w dniu spodziewanej miesiączki zobaczyłam drugą bladą kreskę :)
    Powodzenia!

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rRruda wrote:

U mnie testy owulacyjne były negatywne, a byłam już w ciąży, więc nie ma reguły :)

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • alicjaaa_d Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Magdoczka za radę, ja też tak w sumie myślę i miałam obawy żeby coś kupić. Ale dziś jest ok, nic nie swędzi, nie mam dziwnych uplawow, więc chyba to były moje schizy🤣

25.09.2019 - II
    25.05.2020 - Leon 💙
    11.08.2021 - II
    13.04.2022 - Iga ❤️
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2019, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Alicja, że Ci przeszło :)
    Ja też jestem po wizycie u gina i to nic groźnego, organizm wraca do normy po karmieniu i ciąży, hormony i takie tam, chociaż pokarm mam jeszcze...
    A ta narośl sama zniknęła :)
    Dziewczyny, które są już mamami, pytanie z innej beczki:
    Śpicie ze swoimi pociechami we własnym łóżku? Czy raczej śpią w swoich łóżeczkach?

alicjaaa_d lubi tę wiadomość

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze do mam, które karmiły, po jakim czasie od odstawienia od piersi dostalyscie pierwsza miesiączkę? :)

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werka93 wrote:
    Super Alicja, że Ci przeszło :)
    Ja też jestem po wizycie u gina i to nic groźnego, organizm wraca do normy po karmieniu i ciąży, hormony i takie tam, chociaż pokarm mam jeszcze...
    A ta narośl sama zniknęła :)
    Dziewczyny, które są już mamami, pytanie z innej beczki:
    Śpicie ze swoimi pociechami we własnym łóżku? Czy raczej śpią w swoich łóżeczkach?
    Moj spi sam w lozeczku od zawsze. Usypia tez sam😀

10.09.2019 Marcel
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    Moj spi sam w lozeczku od zawsze. Usypia tez sam😀
    Szczęściara, nasz usypia na raczkach wtulony, ale lubię to :D

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werka93 wrote:
    Szczęściara, nasz usypia na raczkach wtulony, ale lubię to :D
    Wiesz ze troszke bym chciala czasem go tak uspic?😀 ale z drugiej strony chyba i tak lepiej jak jest teraz🤗

10.09.2019 Marcel
‹‹ 167 168 169 170 171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ