Zabija mnie ciekawość
-
WIADOMOŚĆ
-
Oleczka94 wrote:Alicja a na kiedy masz termin?
2.06 ale z usg wychodzi mi 1.06 więc moze jeszcze na maj się przesunie17.05.2018 - AMH - 0,946 ng/ml
20.04.2019 - Aniołek 13 tc ❤️
25.09.2019 - II
25.05.2020 - Leon 💙
11.08.2021 - II
13.04.2022 - Iga ❤️ -
werka93 wrote:Może będziesz miała niespodziankę na dzień dziecka10.09.2019 Marcel
-
Haha ja tez zawsze wspolczulam dzieciakom które mają urodziny w jakieś święto 🤣 ale teraz mi to pasuje. Nawet się śmiałam do mojej mamy "ale by było fajnie jakby się urodziło na dzień dziecka, można wtedy jeden prezent 😁" a moja mama "no chyba zwariowalas TRZEBA KUPOWAC BĘDZIE DWA!!!" 🤣🤣17.05.2018 - AMH - 0,946 ng/ml
25.09.2019 - II
25.05.2020 - Leon 💙
11.08.2021 - II
13.04.2022 - Iga ❤️ -
alicjaaa_d wrote:A może urodzi się tydzień szybciej i będzie na dzień matki prezent 🥰
Moj mial wyznaczony termin a i tak zarzadzil ze wyjdzie dzien wczesniej😂😁😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2019, 21:34
alicjaaa_d lubi tę wiadomość
10.09.2019 Marcel -
No tak, wiadomo, nie da się zaplanować daty porodu Ale jest mi wszystko jedno kiedy się urodzi, oby było wszystko ok
Oleczka94 lubi tę wiadomość
17.05.2018 - AMH - 0,946 ng/ml
25.09.2019 - II
25.05.2020 - Leon 💙
11.08.2021 - II
13.04.2022 - Iga ❤️ -
alicjaaa_d wrote:Dziewczyny kiedy zaczelyscie tyc i zaczęło być widać brzuszek?
U mnie - 1kg od wagi początkowej 🤷♀️
A brzuszek było widać późno, bo dopiero ok 17/18tc, wcześniej wyglądał bardziej jakbym się dobrze najadła
alicjaaa_d lubi tę wiadomość
-
alicjaaa_d wrote:Dziewczyny kiedy zaczelyscie tyc i zaczęło być widać brzuszek?
U mnie - 1kg od wagi początkowej 🤷♀️10.09.2019 Marcel -
Oleczka94 wrote:Ja dzisiaj dostalam list pierwszych szczepien. Moj maly bedzie mial wtedy 11tyg skonczone. Nie za pozno?
Jutro idę do gina, oprócz tego bliznowca mam jeszcze jakieś dziwne uplawy, a jak gadałam sobie szyjke to jest dziwnie chropowata -
Cześć dziewczyny Ale naskrobalyście, ciężko Was nadrobić
Alicja, bardzo się cieszę, że u Was wszystko ok Oby tak do końca. Ja na chłopaka rzygałam rano przez pół ciąży Przytyłam 16 kg, ale urodziłam 2,5 tygodnia przed terminem. Brzuszek jakoś ok. 4 miesiąca był już widoczny.
Co do nacinania, to i tak źle, i tak niedobrze Nacinanie jest kontrolowane, na kilka cm, a pęknięcie nie, nie wiadomo, w którą stronę pójdzie i jak dużo pęknie. Z drugiej strony, nacinanie jest głębokie, pęknięcie zazwyczaj płytsze, naturalne, lepiej się goi. Czasem bezpieczniej jest naciąć niż ryzykować pęknięcie.
Oleczka, jak pięknie Marcelej zniósł podróż. Ale powiem Ci, że im młodszy, tym lepiej znosi. Mój za 5 dni kończy 11 miesięcy i już tak pięknie w aucie nie jest Wierci się w foteliku, próbuje wstać, krzyczy, wszystko go i interesuje, tylko nie siedzenie
My też na smoczku. Młody ma ciągle odruch ssania, smoczek go uspokaja.
Werka, powodzenia u lekarza. Trudno powiedzieć, co to może być. U mnie blizna ładnie się zrosła, niemal jej nie widać.
A co u nas? Mój syn to mały urwisek, robi co chce, nie słucha się, jak mówię że czegoś nie wolno, to śmieje się i robi to samo ze zdwojoną energią wszędzie wejdzie, wszystko rozwali, chodzi po całym mieszkaniu przytrzymując się ścian i mebli.
I akurat u nas jest taka sytuacja, że młody ma urodziny 5 dni przed świętami Akurat w tym roki szykujemy mu jeden duży prezent -samochodzik elektrycznyalicjaaa_d, Oleczka94, Oleczka94 lubią tę wiadomość
-
Magdoczka wrote:Cześć dziewczyny Ale naskrobalyście, ciężko Was nadrobić
Alicja, bardzo się cieszę, że u Was wszystko ok Oby tak do końca. Ja na chłopaka rzygałam rano przez pół ciąży Przytyłam 16 kg, ale urodziłam 2,5 tygodnia przed terminem. Brzuszek jakoś ok. 4 miesiąca był już widoczny.
Co do nacinania, to i tak źle, i tak niedobrze Nacinanie jest kontrolowane, na kilka cm, a pęknięcie nie, nie wiadomo, w którą stronę pójdzie i jak dużo pęknie. Z drugiej strony, nacinanie jest głębokie, pęknięcie zazwyczaj płytsze, naturalne, lepiej się goi. Czasem bezpieczniej jest naciąć niż ryzykować pęknięcie.
Oleczka, jak pięknie Marcelej zniósł podróż. Ale powiem Ci, że im młodszy, tym lepiej znosi. Mój za 5 dni kończy 11 miesięcy i już tak pięknie w aucie nie jest Wierci się w foteliku, próbuje wstać, krzyczy, wszystko go i interesuje, tylko nie siedzenie
My też na smoczku. Młody ma ciągle odruch ssania, smoczek go uspokaja.
Werka, powodzenia u lekarza. Trudno powiedzieć, co to może być. U mnie blizna ładnie się zrosła, niemal jej nie widać.
A co u nas? Mój syn to mały urwisek, robi co chce, nie słucha się, jak mówię że czegoś nie wolno, to śmieje się i robi to samo ze zdwojoną energią wszędzie wejdzie, wszystko rozwali, chodzi po całym mieszkaniu przytrzymując się ścian i mebli.
I akurat u nas jest taka sytuacja, że młody ma urodziny 5 dni przed świętami Akurat w tym roki szykujemy mu jeden duży prezent -samochodzik elektryczny
Planujecie jakąś imprezke?
W ogóle dziewczyny co kupujecie Waszym szkrabom na Mikołaja/pod choinkę?
Ja w biedronce dorwałam na Mikołaja super zestaw drewnianych zabawek, ale pod choinkę mam problem -
Werka, może to jakaś infekcja razem z tym bliznowcem się zbiegła?
Magdoczka ale duży ten Twój urwis! Faktycznie masz z nim wesoło jak tak broi 😁
Co do nacinania i pęknięcia to teraz już sama nie wiem co wybrać 🤷♀️ zdania są bardzo podzielone jak pytam znajome. Jedna chce być w drugiej ciąży nacieta bo pękła na pół posladka i 2 tyg chodzić i siedzieć nie mogła, druga za to była nacieta i jej się źle goilo i teraz woli pęknąć. Ehh tak jak piszesz - i tak źle i tak niedobrze😁 Najgorsze jest to że jak wybiore jedna z opcji i coś pójdzie nie tak to bede sobie pluć w brodę że mogłam jednak zrobić inaczej 🤦♀️
Co do prezentów dla dzieciaków to mi się podobają zabawki Montessori 🥰 nauka przez zabawę 😁 chrzesniakowi mojego męża zawsze kupujemy takie i zawsze ładnie się nimi bawi17.05.2018 - AMH - 0,946 ng/ml
25.09.2019 - II
25.05.2020 - Leon 💙
11.08.2021 - II
13.04.2022 - Iga ❤️ -
werka93 wrote:Kurcze Oleczka, nie pamiętam dokładnie ale kojarzy mi się, że pierwsza wizytę mieliśmy po 6 tygodniach i wtedy mały dostał 4 lub 5 szczepień
Jutro idę do gina, oprócz tego bliznowca mam jeszcze jakieś dziwne uplawy, a jak gadałam sobie szyjke to jest dziwnie chropowata
...
A ile minimum odstepu musi byc pomiedzy 1 a 2 szczepieniem? Wiesz moze?10.09.2019 Marcel