Zabija mnie ciekawość
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczynki może ktoraś mi podpowie jaka najlepsza jest rożnica miedzy jednym a drugim dzieckiem?
Mój mały szkrab ma 9 miesięcy i tak myślę czy może teraz o drugie się starać czy jeszcze poczekać.... -
Jagodazdw92 wrote:Hej dziewczynki może ktoraś mi podpowie jaka najlepsza jest rożnica miedzy jednym a drugim dzieckiem?
Mój mały szkrab ma 9 miesięcy i tak myślę czy może teraz o drugie się starać czy jeszcze poczekać....
My chcieliśmy różnicę nie większa niż 2 lata i wygląda na to, że nam się uda 😊 Zależy nam na posiadaniu minimum trójki dzieci, a najmłodsza już nie jestem, więc to też argument za niezwlekaniem długo z kolejnym bobo 🙂 ale myślę, że to naprawdę od indywidualnego podejścia zależy i nikt Ci nie powie jaka różnica będzie najlepsza, musicie sami wiedzieć czego chcecie i jaką podjąć decyzję.👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Kwestia podejścia i wiedzy. Może zdarzyć się tak, że kolejne dziecko, które szybko się pojawi będzie miało poświęconej mniej uwagi.
Pierwsze staje się już bardzo bliskie, jeszcze się je karmi.
Lub to drugie będzie bardziej absorbujące, a pierwsze poczuje się odrzucone.
Z psychologicznego punktu widzenia trzeba skupiać uwagę na jednym i drugim żeby żadne nie czuło się odtrącone.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2020, 21:52
agniecha2101 lubi tę wiadomość
mkwia -
Alicja, czas pędzi jak szalony, dopiero powiedziałaś nam o ciąży, a tu już 26tc
Dużo zdrówka dla Was! Kompletujesz już powoli wyprawkę?
Agniecha a Ty jak się czujesz?
U nas powoli zbliża się roczek, mamy zaplanowaną małą uroczystość dla najbliższej rodziny, zaproszenia już rozdane, balony i ubranko dla solenizanta kupione
Zdaje się, że mały w roczek wejdzie pewnym krokiem, wczoraj pierwszy raz zaczął robić samodzielne kroki, wcześniej bardzo się bal i chodził przy meblach bardzo zachowawczo
Noipodjelismy decyzje z mężem, że zaczynamy starania o drugie dziecko
Może ciężko to nazwać staraniami, po prostu nie uważamy, zdajemy się na los, ale już bez spiny, kalendarzykow, liczenia dni plodnych i nieplodnych, bez stresu
Nie wiem jak jest u Was, ale u nas od momentu pojawienia się małego seks uprawiany znacznie rzadziej, nie wynika to nawet z braku libido, ale z braku siły i czasu, od rana ja jestem w pracy, a mąż z małym, a po południu ja zajmuje się synem A mąż pracuje do późna -
Ja też bym chciała różnicę między dziećmi max. 2 lata. Ale póki co nam nie wychodzi, bo 3 cykle mamy nieudane
Przy takiej niedużej różnicy dzieci mogłyby się fajnie razem bawić, załapać dobry kontakt. Między moim mężem a jego siostrą jest 7 lat różnicy i przez to oni nigdy dobrego kontaktu nie mieli. On był mały, ona nastolatka. On nastolatek, ona wychodziła za mąż. Teraz ona ma dzieci nastoletnie, my mamy malucha. Na każdym etapie brak wspólnych tematów
Aga, Wy chcecie minimum trójkę? Wow, fajne plany Nam jak się uda drugie, to już zaprzestaniemy
Werka, powodzenia w staraniach. Trzymam kciuki, żeby się szybko udało
Ja to z kolei liczę dni płodne, obserwuję śluz, robię testy owulacyjne, chociaż one nigdy mi nie wychodziły Chciałabym zajść w ciążę do końca kwietnia, czyli zanim będę musiała wracać do pracy. Bo potem to już raczej zaprzestamy starań.
Oleczka, a Ty chciałabyś mieć więcej dzieci? Czy na jednym poprzestaniecie?
-
Aga nie mam ładnego zdjęcia niestety, jakaś kość udowa, szyjka, serduszko taki części tylko.
Brzucho już trochę mam 😁 mały kopie jak szalony 😂
https://zapodaj.net/da7399d5fa892.jpg.html
A planuje poród naturalny nie chciałabym cc,no ale wiadomo to nie ode mnie tylko zależy 🤷♀️
Werka super że zaczęliście starania!! Trzymam za Was kciuki!! Magdoczka za Was niezmiennie też!
Aga czad że trójkę planujecie!! U nas max dwójka, ale też chciałabym mała różnice wieku, więc pewnie długo zwlekać nie będziemy
17.05.2018 - AMH - 0,946 ng/ml
20.04.2019 - Aniołek 13 tc ❤️
25.09.2019 - II
25.05.2020 - Leon 💙
11.08.2021 - II
13.04.2022 - Iga ❤️ -
Magdoczka wrote:Ja też bym chciała różnicę między dziećmi max. 2 lata. Ale póki co nam nie wychodzi, bo 3 cykle mamy nieudane
Przy takiej niedużej różnicy dzieci mogłyby się fajnie razem bawić, załapać dobry kontakt. Między moim mężem a jego siostrą jest 7 lat różnicy i przez to oni nigdy dobrego kontaktu nie mieli. On był mały, ona nastolatka. On nastolatek, ona wychodziła za mąż. Teraz ona ma dzieci nastoletnie, my mamy malucha. Na każdym etapie brak wspólnych tematów
Aga, Wy chcecie minimum trójkę? Wow, fajne plany Nam jak się uda drugie, to już zaprzestaniemy
Ja to z kolei liczę dni płodne, obserwuję śluz, robię testy owulacyjne, chociaż one nigdy mi nie wychodziły Chciałabym zajść w ciążę do końca kwietnia, czyli zanim będę musiała wracać do pracy. Bo potem to już raczej zaprzestamy starań.
Jak narazie zostajemy przy jednym ale kiedys napewno bedzie Marcelek mial rodzenstwo.😀agniecha2101 lubi tę wiadomość
10.09.2019 Marcel -
alicjaaa_d wrote:Aga nie mam ładnego zdjęcia niestety, jakaś kość udowa, szyjka, serduszko taki części tylko.
Brzucho już trochę mam 😁 mały kopie jak szalony 😂
https://zapodaj.net/da7399d5fa892.jpg.html
A planuje poród naturalny nie chciałabym cc,no ale wiadomo to nie ode mnie tylko zależy 🤷♀️
Werka super że zaczęliście starania!! Trzymam za Was kciuki!! Magdoczka za Was niezmiennie też!
Aga czad że trójkę planujecie!! U nas max dwójka, ale też chciałabym mała różnice wieku, więc pewnie długo zwlekać nie będziemyalicjaaa_d lubi tę wiadomość
10.09.2019 Marcel -
Paulina 28 wrote:Cześć dziewczyny, mam pytanie dzis jestem 10 dpo zrobilam test ciążowy i po 1 minucie wyszla bardzo blada druga kreseczka. Czy myslicie, że cos z tego moze byc? Czy może test jakis wadliwy?
10.09.2019 Marcel -
werka93 wrote:Alicja, czas pędzi jak szalony, dopiero powiedziałaś nam o ciąży, a tu już 26tc
Dużo zdrówka dla Was! Kompletujesz już powoli wyprawkę?
Agniecha a Ty jak się czujesz?
U nas powoli zbliża się roczek, mamy zaplanowaną małą uroczystość dla najbliższej rodziny, zaproszenia już rozdane, balony i ubranko dla solenizanta kupione
Zdaje się, że mały w roczek wejdzie pewnym krokiem, wczoraj pierwszy raz zaczął robić samodzielne kroki, wcześniej bardzo się bal i chodził przy meblach bardzo zachowawczo
Noipodjelismy decyzje z mężem, że zaczynamy starania o drugie dziecko
Może ciężko to nazwać staraniami, po prostu nie uważamy, zdajemy się na los, ale już bez spiny, kalendarzykow, liczenia dni plodnych i nieplodnych, bez stresu
Nie wiem jak jest u Was, ale u nas od momentu pojawienia się małego seks uprawiany znacznie rzadziej, nie wynika to nawet z braku libido, ale z braku siły i czasu, od rana ja jestem w pracy, a mąż z małym, a po południu ja zajmuje się synem A mąż pracuje do późna
Brawa dla Kubusia za pierwsze samodzielne kroczki Marcel dopiero jakiś tydzień temu się tak konkretnie rozkręcił z chodzeniem Można powiedzieć, że już biega, a nie chodzi
Super, że planujecie kolejnego szkraba 😊 Trzymam kciuki👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Magdoczka wrote:Ja też bym chciała różnicę między dziećmi max. 2 lata. Ale póki co nam nie wychodzi, bo 3 cykle mamy nieudane
Trzymam mocno kciuki, żeby się Wam udało zanim będziesz musiała wracać do pracy ✊✊❤👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Paulina 28 wrote:Cześć dziewczyny, mam pytanie dzis jestem 10 dpo zrobilam test ciążowy i po 1 minucie wyszla bardzo blada druga kreseczka. Czy myslicie, że cos z tego moze byc? Czy może test jakis wadliwy?👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
agniecha2101 wrote:Szczerze mówiąc czuję się średnio... mocno dokucza mi kręgosłup, sporadycznie jeszcze mdłości się pojawiają wieczorami, często mnie jakieś duszności łapią i robi mi się słabo No nie widać tego przepływu energii drugiego trymestru
Brawa dla Kubusia za pierwsze samodzielne kroczki Marcel dopiero jakiś tydzień temu się tak konkretnie rozkręcił z chodzeniem Można powiedzieć, że już biega, a nie chodzi
Super, że planujecie kolejnego szkraba 😊 Trzymam kciuki
Przestałam ćwiczyć dopiero w 8 miesiącu jak dopadła mnie rwa
Jakoś w 6tyg po porodzie wróciłam do ćwiczeń i pomogły mi wrócić do formy, a naprawdę nie są to ciężkie ćwiczenia, raczej rozluzniajaco-rozciagajaceagniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny!! Zaczynam trzeci trymestr!! 😱😱😱 Jeszcze tylko 3 miesiące i poznamy Leona😍😍😍😍
Magdoczka, agniecha2101 lubią tę wiadomość
17.05.2018 - AMH - 0,946 ng/ml
20.04.2019 - Aniołek 13 tc ❤️
25.09.2019 - II
25.05.2020 - Leon 💙
11.08.2021 - II
13.04.2022 - Iga ❤️ -
Alicja nie mogę w to wierzyc!
Mam wrażenie, że w mojej ciąży tak mi się to wszystko dłużyło, a tu już ostatnia prosta!
Jak przygotowania na przyjście maleństwa? :*
Dziewczyny, czy Wasze dzieci też są takie nieznośne? Mój Kubuś zaczął ostatnio strasznie wymuszać, jak czegoś nie dostanie to płacze, tupie, dramat...
Staram się to trzymać krótko, bo wiem, że jeden błąd i wejdzie mi na głowę, ale mam nadzieję, że niedługo mu to przejdzie... -
werka93 wrote:Alicja nie mogę w to wierzyc!
Mam wrażenie, że w mojej ciąży tak mi się to wszystko dłużyło, a tu już ostatnia prosta!
Jak przygotowania na przyjście maleństwa? :*
Dziewczyny, czy Wasze dzieci też są takie nieznośne? Mój Kubuś zaczął ostatnio strasznie wymuszać, jak czegoś nie dostanie to płacze, tupie, dramat...
Staram się to trzymać krótko, bo wiem, że jeden błąd i wejdzie mi na głowę, ale mam nadzieję, że niedługo mu to przejdzie...
Moj na szczescie jesxcze nie tupie, ale tez jest maruda. Sam sie nie zajmie😣 wczoraj bylo lepiej a dzis znowu.
Kochana trzeba to przetrwac i tak jak mowisz nie dac sobie wejsc na glowe. Jak zobaczy ze nie dziala jego histeria to zacznie byc inny. A wiem bo moja mama ma 4 dzieci i za kazdym razem dzialalo😂😁10.09.2019 Marcel