X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Zabija mnie ciekawość
Odpowiedz

Zabija mnie ciekawość

Oceń ten wątek:
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2020, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    Werka jak maz zareagowal na wiesc o dzidzi?😁
    Mężowi powiedziałam w sobotę wieczorem, kupiłam szampana i wzięłam go na budowę, po czym dałam torebke z szampanem i powiedziałam, że to jest taka mała, wielka motywacja, żebyśmy jak najszybciej się tu wprowadzili, a w torebce oprócz butelki szampana był oczywiście test 😁
    Chyba dopiero wczoraj tak naprawdę do niego to dotarło, ale bardzo się cieszy ❤
    Powiedzieliśmy też naszym rodzicom, oczywiście miałam wątpliwości, ale jesteśmy z nimi bardzo zżyci 😊
    Z resztą czekamy na lekarza, ale muszę się najpierw umówić, tylko nie pamiętam w którym tygodniu najlepiej na pierwszą wizyte? 🤔

Oleczka94 lubi tę wiadomość

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2020, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werka93 wrote:
    A to się domyślam, my się budujemy od maja ubiegłego roku, a dopiero teraz formalnie będzie to przepisywane na nas, masa papierologii, też już mam dosyć 😪
    Nooo te papiwry to wiekszy problem niz sama budowa
    My mielismy zaczac juz fundamenty w kwietniu, ale niestety pojawily sie problemy...
    Mam nadzieje ze szybko pojdzie

10.09.2019 Marcel
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2020, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werka93 wrote:
    Mężowi powiedziałam w sobotę wieczorem, kupiłam szampana i wzięłam go na budowę, po czym dałam torebke z szampanem i powiedziałam, że to jest taka mała, wielka motywacja, żebyśmy jak najszybciej się tu wprowadzili, a w torebce oprócz butelki szampana był oczywiście test 😁
    Powiedzieliśmy też naszym rodzicom, oczywiście miałam wątpliwości, ale jesteśmy z nimi bardzo zżyci 😊
    Z resztą czekamy na lekarza, ale muszę się najpierw umówić, tylko nie pamiętam w którym tygodniu najlepiej na pierwszą wizyte? 🤔
    Wydaje mi sie ze wizyta to jak juz serduszko bedzie. Tak najlepiej😍

10.09.2019 Marcel
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2020, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werka93 wrote:

Fajną mu niespodziankę zrobiłaś :) Pewnie był zaskoczony, jak otwierał torebkę, a tam pozytywny test :)
    A pierwsza wizyta to tak 7-8 tydzień najlepiej.

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2020, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyta umówiona, za 2 tygodnie pierwsze USG ❤
    Mam pytanie do tych z Was, które oczekują drugiego maleństwa. Dzwigacie swoje dzieciaczki?
    Czytałam na mamaginwkolog, że generalnie jeśli jest wszystko w porządku to nie ma przeciwwskazań, ale ja staram się ograniczyć noszenie na rękach do niezbędnego minimum :)
    I jak z aktywnością fizyczną? Do tej pory ćwiczyłem turbospalanie z Chodakowska, ale to zbyt intensywny trening, chciałam przejść na ćwiczenia z Kasią Kępką znowu, ale nie wiem czy w 1. trymestrze sobie całkiem nie odpuścić po prostu :)

Oleczka94 lubi tę wiadomość

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • Gosia890 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2020, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werka93 wrote:
    Hej. Jesteśmy chyba na tym samym etapie. Ja dziś byłam na USG i beta 108 a lekarz nic nie widział. Wiedział że nic nie zobaczy ale kazał mi przyjść. Mam iść w piątek rano liczy że już wtedy będzie widać cokolwiek. Jestem taka rozczarowana. Boje się że coś będzie nie tak.

• werka93 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2020, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia890 wrote:
    Hej. Jesteśmy chyba na tym samym etapie. Ja dziś byłam na USG i beta 108 a lekarz nic nie widział. Wiedział że nic nie zobaczy ale kazał mi przyjść. Mam iść w piątek rano liczy że już wtedy będzie widać cokolwiek. Jestem taka rozczarowana. Boje się że coś będzie nie tak.
    A który to tydzień u Ciebie? Nie ma sensu iść za wcześnie, bo może nie być słychać jeszcze serduszka, a po co dostarczać sobie niepotrzebnie stresu :)
    Powtórz bete i sprawdź czy rośnie, ja nie byłam nawet na becie, bo labo od 7, a o 7 rozpoczynam pracę :/ więc pójdę od razu do gina :)
    Ale mówił mi przez telefon, że nie ma sensu wcześniej niż za 2 tyg :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2020, 20:47

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2020, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    Nooo te papiwry to wiekszy problem niz sama budowa
    My mielismy zaczac juz fundamenty w kwietniu, ale niestety pojawily sie problemy...
    Mam nadzieje ze szybko pojdzie
    Oleczka trzymam za Was kciuki ✊
    To rozumiem, że budujące się na odległość? To dopiero muszą być nerwy :)

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • Gosia890 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2020, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werka93 wrote:
    A który to tydzień u Ciebie? Nie ma sensu iść za wcześnie, bo może nie być słychać jeszcze serduszka, a po co dostarczać sobie niepotrzebnie stresu :)
    Powtórz bete i sprawdź czy rośnie, ja nie byłam nawet na becie, bo labo od 7, a o 7 rozpoczynam pracę :/ więc pójdę od razu do gina :)
    Ale mówił mi przez telefon, że nie ma sensu wcześniej niż za 2 tyg :)
    4 tydzień i 2 dzień. No właśnie ja te nerwy sobie dostarczyłam... Beta rośnie około 68% na dzień bo już sprawdzałam.

• werka93 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2020, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To się nie przejmuj Gosia! Ja 5 tydzień i lekarz nie kazał się spieszyć :)

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2020, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werka93 wrote:
    Wizyta umówiona, za 2 tygodnie pierwsze USG ❤
    Mam pytanie do tych z Was, które oczekują drugiego maleństwa. Dzwigacie swoje dzieciaczki?
    Czytałam na mamaginwkolog, że generalnie jeśli jest wszystko w porządku to nie ma przeciwwskazań, ale ja staram się ograniczyć noszenie na rękach do niezbędnego minimum :)
    I jak z aktywnością fizyczną? Do tej pory ćwiczyłem turbospalanie z Chodakowska, ale to zbyt intensywny trening, chciałam przejść na ćwiczenia z Kasią Kępką znowu, ale nie wiem czy w 1. trymestrze sobie całkiem nie odpuścić po prostu :)

Ja na początku nosiłam starszaka, ale w 8 i 9 tygodniu miałam plamienia. Nie wiem dlaczego. Od tamtej pory mam zakaz noszenia mojego ponad 12 kilowego klocuszka, biorę ciągle Duphaston i ogólnie mam prowadzić raczej oszczędny tryb życia.
    Ale wiele dziewczyn nosi starsze dzieci i nic im się nie dzieje. Więc myślę, że to sprawa indywidualna. Jeśli Kubuś wytrzyma bez bycia na rękach u mamy, to nawet lepiej dla Twojego kręgosłupa :)

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2020, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Werka na odleglosc sie budujemy😏

Super. 2 tygodnie szybko zleca!😀

Dziewczyny ja bylam pewna ze w ciazy mac 5kg mozna dzwigac a wy tu piszecie o 12kg maluchach! Wooow🙄🙄

10.09.2019 Marcel
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2020, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka, mamaginekolog pisała, że wg amerykańskich zalecen można podnosić w ciąży nawet 23 kg wielokrotnie w ciągu dnia 😮😮😮
    Nie wyobrażam sobie tego szczerze mówiąc :D
    W niedzielę byliśmy z Kubusiem na placu zabaw i kilka razy to podniosłam na zjeżdżalnie to jezor do pasa 😋

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2020, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werka93 wrote:
    Oleczka, mamaginekolog pisała, że wg amerykańskich zalecen można podnosić w ciąży nawet 23 kg wielokrotnie w ciągu dnia 😮😮😮
    Nie wyobrażam sobie tego szczerze mówiąc :D
    W niedzielę byliśmy z Kubusiem na placu zabaw i kilka razy to podniosłam na zjeżdżalnie to jezor do pasa 😋
    Naprawde? Az trudno uwierzyc...😐
    Ja bym sie bala.

10.09.2019 Marcel
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2020, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    Naprawde? Az trudno uwierzyc...😐
    Ja bym sie bala.
    Ja też jestem sceptycznie nastawiona do tego, zaczynam uczyć Kubusia, żeby więcej chodził na nóżkach, wieczorem zawsze ba paczkach szliśmy myć ząbki, a teraz chodzi już sam ❤

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • Gosia890 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2020, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werka93 wrote:
    To się nie przejmuj Gosia! Ja 5 tydzień i lekarz nie kazał się spieszyć :)
    Werka a takie pytanie :) też czasami cię pobolewa dół brzucha? Jak na taki delikatny okres?

• werka93 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2020, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia890 wrote:
    Werka a takie pytanie :) też czasami cię pobolewa dół brzucha? Jak na taki delikatny okres?
    Tak, tak, w pierwszej ciąży też tak miałam, to normalne, dużo zmian zachodzi teraz w naszym organizmie :)

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • Gosia890 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2020, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werka93 wrote:
    Tak, tak, w pierwszej ciąży też tak miałam, to normalne, dużo zmian zachodzi teraz w naszym organizmie :)
    Bierzesz np nospe na to?

• werka93 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2020, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia890 wrote:
    Bierzesz np nospe na to?
    Nie, nic nie biorę :)

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2020, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do dziewczyn, które są w ciąży 2. raz :)
    Czy szybciej rósł Wam brzuszek? 😁
    Dzisiaj moja mama stwierdziła, że mam większy brzuch, nie wiem czy to wynika z tego, że się najadłem więcej, czy wzdęty 😂
    Ale generalnie cały czas czuje, że coś się tam już dzieje, bulgocze, w pierwszej ciąży nie byłam na to tak czuła :)

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
‹‹ 188 189 190 191 192 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ