Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Zabija mnie ciekawość
Odpowiedz

Zabija mnie ciekawość

Oceń ten wątek:
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Super :) Wszystkiego najlepszego dla Marcelka :) Będzie impreza? ;)
    Jutro lot do Polski a pojutrze imprezka druga.
    Jedna juz byla tutaj dla znajomych.😀

10.09.2019 Marcel
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ to zleciało Oleczka! Malutki przetuptał roczek?
    Koniecznie podeslij jakaś focie z imprezki :)
    Magdoczka pokaż swojego synka :)
    Jestem ciekawa jak Wasze pociechy urosły 😊

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werka93 wrote:
    Ależ to zleciało Oleczka! Malutki przetuptał roczek?
    Koniecznie podeslij jakaś focie z imprezki :)
    Magdoczka pokaż swojego synka :)
    Jestem ciekawa jak Wasze pociechy urosły 😊
    Przetuptal roczek? Nigdy o tym nie slyszalam. Ale spytalam wujka google:-)
    Tak. Przetuptal.🥰

10.09.2019 Marcel
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha różne są powiedzenia w różnych regionach :D
    Dziewczyny, mialyscie w ciąży może bóle głowy? Jak sobie z nimi radzilyscie?
    Mnie W tym tygodniu boli głowa już 4 dzień z rzędu, na razie obchodzę się bez tabletek, bo nie chce brac nawet Paracetamolu, ratuje się amolem, ale to przynosi ulgę tylko na chwilę :(
    W poniedziałek idę do mojego lekarza, więc mu o tym powiem ;)

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werka93 wrote:
    Hahaha różne są powiedzenia w różnych regionach :D
    Dziewczyny, mialyscie w ciąży może bóle głowy? Jak sobie z nimi radzilyscie?
    Mnie W tym tygodniu boli głowa już 4 dzień z rzędu, na razie obchodzę się bez tabletek, bo nie chce brac nawet Paracetamolu, ratuje się amolem, ale to przynosi ulgę tylko na chwilę :(
    W poniedziałek idę do mojego lekarza, więc mu o tym powiem ;)
    Ja mialam straszne bole glowy prawie codziennie na przelomie 1 a 2 trymestru.
    Nie pomagalo nic.

10.09.2019 Marcel
  • alicjaaa_d Autorytet

Wysłany: 22 września 2020, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werka gratuluję chłopca!!! :) To Kubuś będzie miał brata 😍 debatujecie juz nad imieniem?
    Sto lat dla Marcelka!! Jeju jak ten czas leci 😱
    U nas za 3 dni 4 miesiące 🥰

Oleczka94 lubi tę wiadomość

17.05.2018 - AMH - 0,946 ng/ml
    20.04.2019 - Aniołek 13 tc ❤️
    25.09.2019 - II
    25.05.2020 - Leon 💙
    11.08.2021 - II
    13.04.2022 - Iga ❤️
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 22 września 2020, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaa_d wrote:
    Werka gratuluję chłopca!!! :) To Kubuś będzie miał brata 😍 debatujecie juz nad imieniem?
    Sto lat dla Marcelka!! Jeju jak ten czas leci 😱
    U nas za 3 dni 4 miesiące 🥰
    I jak wam idzie? Jak maly?

Dziekujemy za zyczenia🥰

10.09.2019 Marcel
  • alicjaaa_d Autorytet

Wysłany: 22 września 2020, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka no wiesz, raz jest lepiej raz gorzej😂 dzis Leo ma np dzien marudy i ledwo żyję 🤷‍♀️ ale sa dni ze jest aniołkiem, spi, sam sie bawi ładnie i mogę zrobić mnóstwo rzeczy :) rosnie jak na drożdżach, wazy juz 7,5 kg! No i jest słodziakiem, kocham jego uśmiechy 🥰 Na długo do Polski zjechaliście? Jak Marcelek znosi loty?

17.05.2018 - AMH - 0,946 ng/ml
    20.04.2019 - Aniołek 13 tc ❤️
    25.09.2019 - II
    25.05.2020 - Leon 💙
    11.08.2021 - II
    13.04.2022 - Iga ❤️
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 23 września 2020, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaa_d wrote:
    Oleczka no wiesz, raz jest lepiej raz gorzej😂 dzis Leo ma np dzien marudy i ledwo żyję 🤷‍♀️ ale sa dni ze jest aniołkiem, spi, sam sie bawi ładnie i mogę zrobić mnóstwo rzeczy :) rosnie jak na drożdżach, wazy juz 7,5 kg! No i jest słodziakiem, kocham jego uśmiechy 🥰 Na długo do Polski zjechaliście? Jak Marcelek znosi loty?
    Hehe my juz wrocilismy do Uk. 10dni w Polsce to stanowczo za malo!
    Loty spoko. Biore poranne zeby maly spal. To byl nasz 3ci lot i wszystkie przespane. Najgorzej jest jak musi byc przypiety,bo siedziec nie lubi. Ale wtedy poprostu odpalam bajki i jakos to jest😀

10.09.2019 Marcel
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 18 października 2020, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny co tam u was?

10.09.2019 Marcel
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, jaka tu cisza :)
    U nas jakoś leci, trochę pod górkę, ale nie narzekam. Przez miesiąc chorowałam na półpasiec, już z tego wyszlam. Oby na dzidzię nie miało to wpływu. Teraz jestem przeziębiona.. Do tego czuję się jak słoń, nigdy tyle nie ważyłam ;) Mam okropną zgagę, zadyszkę, bolą mnie nogi i ogólnie gorzej znoszę tę ciążę niż z pierwszym synem. W czwartek mam usg 3 trymestru, to będę wiedzieć więcej, co tam słychać u drugiego synka.

Co u Was?

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, faktycznie długo nic się tu nie działo 😊
    Magdoczka ja też druga ciążę znoszę znacznie gorzej, pewnie dlatego, że przy malutkim jest sporo obowiązków, dodatkowo noszenie go, cały dzień na pełnych obrotach i już czuje, że zaczyna mi doskwierać kręgosłup 😪
    Wieczorem ratujemy się trochę bajkami, nie chciałam tego, ale z drugiej strony stwierdziłam, że wszystko w granicach rozsadku, więc w ramach dobranocki 30 minut przed snem jest dla mnie zbawieniem, a malutki wtedy się tak przytula, że uwielbiam ten nasz wspólny czas ❤
    Nadal jesteśmy przed nauką nocnika i samodzielnego zasypiania, ciągle odkładam to na później, mały cały czas zasypia na rękach i obawiam się że ciężko będzie go oduczyc, q już najwyższy czas, bo brzusio rośnie :)
    Nasz Kropek na ostatniej wizycie miał już 200 gram, w listopadzie mam USG polowkowe, a za tydzień w ramach profilaktyki zapisałam się na USG piersi, nie byłam od marca 2018 😮
    Więc stwierdziłam, że najwyższy czas się wybrać :)
    A co u Was dziewczyny? Jak Wasze szkraby? Podeslijcie jakieś focie 😍

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    No właśnie, jaka tu cisza :)
    U nas jakoś leci, trochę pod górkę, ale nie narzekam. Przez miesiąc chorowałam na półpasiec, już z tego wyszlam. Oby na dzidzię nie miało to wpływu. Teraz jestem przeziębiona.. Do tego czuję się jak słoń, nigdy tyle nie ważyłam ;) Mam okropną zgagę, zadyszkę, bolą mnie nogi i ogólnie gorzej znoszę tę ciążę niż z pierwszym synem. W czwartek mam usg 3 trymestru, to będę wiedzieć więcej, co tam słychać u drugiego synka.

Co u Was?
    A macie juz imie wybrane?

Wooow to juz ostatki.ciazy prawie. Jak ten czas zapitala.

U nas dobrze, odkad maly przeszedl na jedna drzemke jest troszke gorszy w zachowaniu, wiec zastanawiam sie czy z tego nie zrezygnowac. Tragedi nie ma ale pokazuje juz swoje humorki i wymuszanie.
    Zaczyna w koncu chodzic, juz malo raczkuje.
    Buty sa be wiec nie wiem jak to bedzie w zimie... eh😅

10.09.2019 Marcel
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werka93 wrote:
    Cześć dziewczyny, faktycznie długo nic się tu nie działo 😊
    Magdoczka ja też druga ciążę znoszę znacznie gorzej, pewnie dlatego, że przy malutkim jest sporo obowiązków, dodatkowo noszenie go, cały dzień na pełnych obrotach i już czuje, że zaczyna mi doskwierać kręgosłup 😪
    Wieczorem ratujemy się trochę bajkami, nie chciałam tego, ale z drugiej strony stwierdziłam, że wszystko w granicach rozsadku, więc w ramach dobranocki 30 minut przed snem jest dla mnie zbawieniem, a malutki wtedy się tak przytula, że uwielbiam ten nasz wspólny czas ❤
    Nadal jesteśmy przed nauką nocnika i samodzielnego zasypiania, ciągle odkładam to na później, mały cały czas zasypia na rękach i obawiam się że ciężko będzie go oduczyc, q już najwyższy czas, bo brzusio rośnie :)
    Nasz Kropek na ostatniej wizycie miał już 200 gram, w listopadzie mam USG polowkowe, a za tydzień w ramach profilaktyki zapisałam się na USG piersi, nie byłam od marca 2018 😮
    Więc stwierdziłam, że najwyższy czas się wybrać :)
    A co u Was dziewczyny? Jak Wasze szkraby? Podeslijcie jakieś focie 😍
    A ja ciagle odkladam odstawienie od piersi..
    Czlowiekowi sie nie chce jak wie co go czeka😅 ale zazdroszcze ci przytulasow. Moj jest anty na takie rzeczy😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2020, 13:46

10.09.2019 Marcel
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 22 października 2020, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po usg. Synuś waży już 2600g 😯 Kawał chłopa się szykuje :) Myślimy intensywnie nad imieniem i chyba będzie Kubuś :)
    Werka, a Wy macie imię dla drugiego?

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 22 października 2020, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Ja po usg. Synuś waży już 2600g 😯 Kawał chłopa się szykuje :) Myślimy intensywnie nad imieniem i chyba będzie Kubuś :)
    Werka, a Wy macie imię dla drugiego?
    To dwa Marcelki juz sa, teraz dwa Kubusie i same chlopy😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2020, 22:10

Magdoczka lubi tę wiadomość

10.09.2019 Marcel
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 24 października 2020, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie możemy się szczerze jakoś zdecydować, tzn. mąż nie może 😂
    Myślimy poważnie nad Wojtusiem, Wiktorkiem, Oskarem lub Filipkiem, ja najbardziej byłabym za ostatnim, podoba mi się też Antoś, ale u męża odpada :)
    Kurcze Magdoczka ostatnia prosta! Nie wiem jak Tobie, ale mi druga ciąża leci błyskawicznie, o ile z Kubusiem się ciągnęło tak teraz nie wiem kiedy to zleciało 😮 A jak nastawienie na poród? Ja trochę boję się nie tyle całego porodu co tej sytuacji z Covidem :/

Mam do Was też pytanie, jakie macie zdanie na temat bajek? Puszczacie swoim dzieciaczkom? 😊

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 24 października 2020, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werka93 wrote:
    Nie możemy się szczerze jakoś zdecydować, tzn. mąż nie może 😂
    Myślimy poważnie nad Wojtusiem, Wiktorkiem, Oskarem lub Filipkiem, ja najbardziej byłabym za ostatnim, podoba mi się też Antoś, ale u męża odpada :)
    Kurcze Magdoczka ostatnia prosta! Nie wiem jak Tobie, ale mi druga ciąża leci błyskawicznie, o ile z Kubusiem się ciągnęło tak teraz nie wiem kiedy to zleciało 😮 A jak nastawienie na poród? Ja trochę boję się nie tyle całego porodu co tej sytuacji z Covidem :/

Mam do Was też pytanie, jakie macie zdanie na temat bajek? Puszczacie swoim dzieciaczkom? 😊

Ja mam tak samo - tak szybko mi leci ta ciąża, że nawet nie wiem, kiedy minęły już 33 tygodnie. Z pierwszym dzieckiem faktycznie jakoś wolniej leciało :)
    Oj, ja też się stresuję mocno tym covidem.. Tak bardzo bym chciała, zeby to się uspokoiło. Póki co w moim szpitalu są porody rodzinne, ale zakaz odwiedzin i przekazywania rzeczy. Nie wiadomo, co będzie dalej.
    A bajki oglądamy :) Ale raczej takie edukacyjne czy piosenki. Przy jedzeniu bardzo często, bo mam niejadka w domu. Czasem też bajki lecą sobie w tv w tle, a my się bawimy i sobie zerkamy. Mój syn jest z tych bardziej ruchliwych i nie usiedzi w miejscu nawet przed tv. Więc nie ma takiego gapienia się w tv non stop, tylko tak przy okazji ;)

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 24 października 2020, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Ja mam tak samo - tak szybko mi leci ta ciąża, że nawet nie wiem, kiedy minęły już 33 tygodnie. Z pierwszym dzieckiem faktycznie jakoś wolniej leciało :)
    Oj, ja też się stresuję mocno tym covidem.. Tak bardzo bym chciała, zeby to się uspokoiło. Póki co w moim szpitalu są porody rodzinne, ale zakaz odwiedzin i przekazywania rzeczy. Nie wiadomo, co będzie dalej.
    A bajki oglądamy :) Ale raczej takie edukacyjne czy piosenki. Przy jedzeniu bardzo często, bo mam niejadka w domu. Czasem też bajki lecą sobie w tv w tle, a my się bawimy i sobie zerkamy. Mój syn jest z tych bardziej ruchliwych i nie usiedzi w miejscu nawet przed tv. Więc nie ma takiego gapienia się w tv non stop, tylko tak przy okazji ;)
    Ja byłam na początku sceptycznie nastawiona do bajek, Kubuś ma chrzestna nauczycielkę i od początku powtarzała, że tv do 2 roku życia unikać itd, faktycznie mój synek jest taki że mógłby się patrzeć w tv non stop czy to reklama czy bajka, czy teledyski, więc w ciągu dnia nie oglądamy w ogóle, ale od pewnego czasu zawsze po kapieli przed spaniem oglądamy bajki razem i powiem Wam szczerze - to dla mnie najlepsza pora dnia, Kubuś się przytula, mogę to wycałowac i to jest taki czas tylko dla nas :)

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 24 października 2020, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werka93 wrote:
    Ja byłam na początku sceptycznie nastawiona do bajek, Kubuś ma chrzestna nauczycielkę i od początku powtarzała, że tv do 2 roku życia unikać itd, faktycznie mój synek jest taki że mógłby się patrzeć w tv non stop czy to reklama czy bajka, czy teledyski, więc w ciągu dnia nie oglądamy w ogóle, ale od pewnego czasu zawsze po kapieli przed spaniem oglądamy bajki razem i powiem Wam szczerze - to dla mnie najlepsza pora dnia, Kubuś się przytula, mogę to wycałowac i to jest taki czas tylko dla nas :)

Ja myślę, że wszystko należy dawkować z umiarem :) i jeśli dziecko trochę sobie poogląda, to nic mu się nie stanie. A jeszcze jak to jest taka fajna chwila dla Was, to czemu z tego rezygnować.
    U nas jak bajkę przerywa reklama, to Szymonek wychodzi do drugiego pokoju się bawić :) Jak usłyszy fajną piosenkę, to przyjdzie spojrzeć. Na szczęście nie jest maniakiem tv :)

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
‹‹ 193 194 195 196 197 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ