X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Zabija mnie ciekawość
Odpowiedz

Zabija mnie ciekawość

Oceń ten wątek:
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    A jak Kubus zareagowal na brak cycusia?
    Czy zależy to od jedzenia? Szczerze mówiąc nie mam pojęcia :)
    Natomiast Kubuś od początku był nauczony i do cycka i do butelki, więc myślę, że nie odczuł tego jakoś bardzo, tym bardziej, że chodziłam już do pracy i faktycznie już był na tej butli przez długi czas w ciągu dnia :)

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werka93 wrote:
    Czy zależy to od jedzenia? Szczerze mówiąc nie mam pojęcia :)
    Natomiast Kubuś od początku był nauczony i do cycka i do butelki, więc myślę, że nie odczuł tego jakoś bardzo, tym bardziej, że chodziłam już do pracy i faktycznie już był na tej butli przez długi czas w ciągu dnia :)
    No to fakt. Napewno duzo lepiej to zniosl😏

10.09.2019 Marcel
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile godzin aktywnosci najdluzszej maja wasze maluchy? I jak u was z drzemkami, wstawaniem, i kladzeniem spac?
    U nas ostatnio jest straszny problem zeby malego uspac wieczorem...

10.09.2019 Marcel
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    Dziewczyny ile godzin aktywnosci najdluzszej maja wasze maluchy? I jak u was z drzemkami, wstawaniem, i kladzeniem spac?
    U nas ostatnio jest straszny problem zeby malego uspac wieczorem...

Mój wstaje ok. 6 rano, potem ok. 12-13 jest drzemka 2 godziny i idziemy spać ok. 22. Często musimy go na noc usypiać wręcz na siłę, bo on by jeszcze biegał i się bawił :)

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werka, kiedy masz usg prenatalne? Ciekawa jestem, czy bobas płeć Wam pokaże :)
    A jak u Ciebie z pracą? Wiedzą już? Chodzisz jeszcze czy na zwolnieniu jesteś? Pamiętam, jak zależało Ci na tej pracy.

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Kubuś wstaje ok 7, ok 11-12 drzemka ok 1,5 godziny i zazwyczaj przed 20 już śpi :)

Prenatalne mam 9 września, sama jestem ciekawa czy tak wcześnie lekarz coś powie :)
    W poniedziałek byłam na wizycie u mojego gin i wszystko jest ok, następna wizyta 14 września i od wtedy już idę na zwolnienie :)
    W pracy powiedziałam od razu po pierwszej wizycie jak miałam zaświadczenie od lekarza, teraz co do pracy jestem już spokojniejsza, bo mam umowę na czas nieokreślony :)

Magdoczka lubi tę wiadomość

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Mój wstaje ok. 6 rano, potem ok. 12-13 jest drzemka 2 godziny i idziemy spać ok. 22. Często musimy go na noc usypiać wręcz na siłę, bo on by jeszcze biegał i się bawił :)
    To malo spi w nooocy. Woow😀

10.09.2019 Marcel
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werka93 wrote:
    Mój Kubuś wstaje ok 7, ok 11-12 drzemka ok 1,5 godziny i zazwyczaj przed 20 już śpi :)

Prenatalne mam 9 września, sama jestem ciekawa czy tak wcześnie lekarz coś powie :)
    W poniedziałek byłam na wizycie u mojego gin i wszystko jest ok, następna wizyta 14 września i od wtedy już idę na zwolnienie :)
    W pracy powiedziałam od razu po pierwszej wizycie jak miałam zaświadczenie od lekarza, teraz co do pracy jestem już spokojniejsza, bo mam umowę na czas nieokreślony :)
    Tez jestem ciekawa czy dowiesz sie wstepnie jaka plec😏
    To Kubus ladnie spi. Lubi lospac😏

10.09.2019 Marcel
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ogólnie dzisiaj mój 3 dzień cyklu. Okres dostałam w piątek 28.08 i trwał tylko dwa dni(normalnie 4 dni) i jak na mnie był skąpy. Dzisiaj czuje się dość dziwnie. Pobolewa mnie podbrzusze i lekko ciągnie prawy jajnik. Współżyliśmy z mężem. 7.08 a od 9 mialam dni płodne. I teraz nie wiem czy jest w ogóle sens robić test?

• Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katherina91 wrote:
    Hej. Ogólnie dzisiaj mój 3 dzień cyklu. Okres dostałam w piątek 28.08 i trwał tylko dwa dni(normalnie 4 dni) i jak na mnie był skąpy. Dzisiaj czuje się dość dziwnie. Pobolewa mnie podbrzusze i lekko ciągnie prawy jajnik. Współżyliśmy z mężem. 7.08 a od 9 mialam dni płodne. I teraz nie wiem czy jest w ogóle sens robić test?
    Test kosztuje kilka zloty... wystarczy go kupic i zrobic. Mysle ze nikt ci tu nie powie czy jestes w ciazy😏

10.09.2019 Marcel
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zatestujesz to się nie dowiesz, różne są sytuacje, być może jest coś na rzeczy, a być może to przypadek ;)

Dziewczyny,
    jak pielegnujecie narządy płciowe swoich synów? Naciągacie skórkę czy nie? Nie wiem czy powinnam to robić czy nie i czy w ogóle dobrze to robie. Chciałabym oszczędzić synkowi na przyszłość bólu, a koleżanka, która ma synka 1,5 roku już jest z nim po zabiegu 😮😮😮

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werka93 wrote:
    Nie zatestujesz to się nie dowiesz, różne są sytuacje, być może jest coś na rzeczy, a być może to przypadek ;)

Dziewczyny,
    jak pielegnujecie narządy płciowe swoich synów? Naciągacie skórkę czy nie? Nie wiem czy powinnam to robić czy nie i czy w ogóle dobrze to robie. Chciałabym oszczędzić synkowi na przyszłość bólu, a koleżanka, która ma synka 1,5 roku już jest z nim po zabiegu 😮😮😮
    Z tego co wiem to nie powinno sie jej naciagac. Ona sama 'oderwie sie' chyba do drugiego roku zycia.
    Moj maz byl obrzezany , ale ja nie wiem czy dalabym malego pod noz. Chociaz uwazam ze jest to bardziej higieniczne i estetyczniejsze:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2020, 23:58

10.09.2019 Marcel
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werka93 wrote:

Dziewczyny,

Ja to ze skórką nic nie robię :) Ona od samego początku sama ładnie sobie odchodzi. Na wizytach szczepiennych pediatra zawsze mówiła, że siusiak ładny :) Więc ja nic nie ruszam, bo nawet nie wiem jak ;)
    I mojemu synkowi bardzo często siusiak staje 😂 Poranny namiot to już niemal norma u niego. A jak jest bez pampersa, np.w kąpieli, to łapie się za siusiaka i go sobie miętoli i się cieszy 😁

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Ja to ze skórką nic nie robię :) Ona od samego początku sama ładnie sobie odchodzi. Na wizytach szczepiennych pediatra zawsze mówiła, że siusiak ładny :) Więc ja nic nie ruszam, bo nawet nie wiem jak ;)
    I mojemu synkowi bardzo często siusiak staje 😂 Poranny namiot to już niemal norma u niego. A jak jest bez pampersa, np.w kąpieli, to łapie się za siusiaka i go sobie miętoli i się cieszy 😁
    U nas tak samo. Mietolenie siusiaka az mnie 'boli'😀

10.09.2019 Marcel
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem już po badaniach prenatalnych i..... okazuje się, że to nadal wątek chłopiecy 😁
    Będzie kolejny mężczyzna w mojej rodzince, bardzo się z tego powodu cieszę :)
    Przynajmniej mam argument dla męża, żeby próbować 3 raz 😂😂😂
    Zmartwila mnie tylko jedna rzecz, badanie robiłam dzisiaj wg USG 13t4d, CRL 71,8, a NT 2,7 czy to nie za dużo?
    Lekarz stwierdził, że martwilby się gdyby wynik był powyżej 3, ale zlecił badania z krwi, na które się nie wybieram (ostatnio napsuły ni nerwów i obiecałam sobie, że już sobie tego nie zrobie).
    Co o tym myślicie?

Magdoczka, alicjaaa_d lubią tę wiadomość

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werka93 wrote:
    Dziewczyny, jestem już po badaniach prenatalnych i..... okazuje się, że to nadal wątek chłopiecy 😁
    Zmartwila mnie tylko jedna rzecz, badanie robiłam dzisiaj wg USG 13t4d, CRL 71,8, a NT 2,7 czy to nie za dużo?
    Lekarz stwierdził, że martwilby się gdyby wynik był powyżej 3, ale zlecił badania z krwi, na które się nie wybieram (ostatnio napsuły ni nerwów i obiecałam sobie, że już sobie tego nie zrobie).
    Co o tym myślicie?
    Kochana gratuluje kolejnego synka.! Super. Spokojnej ciazy zycze.

A co do wymiarow to nie pomoge bo sie nie znam, ale jesli lekarz nic nie mowil, to mysle ze nie ma sie czym przejmowac.

10.09.2019 Marcel
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werka93 wrote:
    Co o tym myślicie?

Gratuluję chłopaka :)
    Co do nt, to powinnaś mieć na wyniku wydrukowany taki wykres, gdzie będzie zaznaczone nt w stosunku do crl.
    Możesz też zerknąć tutaj u mamy ginekolog jest wykres:
    https://mamaginekolog.pl/oznacza-podwyzszona-przeziernosc-karkowa-nt/
    Wychodzi na to, że u Twojego synka nt mieści się w górnych granicach normy :)

Ja też zastanawiałam się, czy robić test pappa z krwi, czy nie. Ostatecznie jednak zrobiłam ;)

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Gratuluję chłopaka :)
    Co do nt, to powinnaś mieć na wyniku wydrukowany taki wykres, gdzie będzie zaznaczone nt w stosunku do crl.
    Możesz też zerknąć tutaj u mamy ginekolog jest wykres:
    https://mamaginekolog.pl/oznacza-podwyzszona-przeziernosc-karkowa-nt/
    Wychodzi na to, że u Twojego synka nt mieści się w górnych granicach normy :)

Ja też zastanawiałam się, czy robić test pappa z krwi, czy nie. Ostatecznie jednak zrobiłam ;)
    Tak, na wykresie krzyżyk znajduje się na linii, a nie nad nią, więc mieści się w normie :)
    Pamiętam, że ostatnio te badania z krwi nas mega zestresowały i chyba nie chce tego więcej przechodzić, więc pozostane tylko na USG ;)

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 02:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy roczek! Woow🥰

Magdoczka lubi tę wiadomość

10.09.2019 Marcel
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    Mamy roczek! Woow🥰

Super :) Wszystkiego najlepszego dla Marcelka :) Będzie impreza? ;)

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
‹‹ 192 193 194 195 196 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ