X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Zabija mnie ciekawość
Odpowiedz

Zabija mnie ciekawość

Oceń ten wątek:
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 24 października 2020, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werka93 wrote:
    Nie możemy się szczerze jakoś zdecydować, tzn. mąż nie może 😂
    Myślimy poważnie nad Wojtusiem, Wiktorkiem, Oskarem lub Filipkiem, ja najbardziej byłabym za ostatnim, podoba mi się też Antoś, ale u męża odpada :)
    Kurcze Magdoczka ostatnia prosta! Nie wiem jak Tobie, ale mi druga ciąża leci błyskawicznie, o ile z Kubusiem się ciągnęło tak teraz nie wiem kiedy to zleciało 😮 A jak nastawienie na poród? Ja trochę boję się nie tyle całego porodu co tej sytuacji z Covidem :/

Mam do Was też pytanie, jakie macie zdanie na temat bajek? Puszczacie swoim dzieciaczkom? 😊
    U nas bajki pr,y posilkach obowiazkowo. Zawsze chwilke po zjedzeniu tez leca. Uwazam ze wszystko jest dla ludzi (niekoniecznie twierdzilam tak bedac w ciazy😅), byle nie caly dzien.😁

10.09.2019 Marcel
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy to mozliwe zeby szly trojki gorne pomimo braku jednej dwojki na dole i ani jednej czworki(chyba)?😆

10.09.2019 Marcel
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 28 października 2020, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    Dziewczyny czy to mozliwe zeby szly trojki gorne pomimo braku jednej dwojki na dole i ani jednej czworki(chyba)?😆

Raczej najpierw powinny wyjść dwójki, potem czwórki, a po nich trójki :) No ale może są jakieś odstępstwa od reguły, nie wiem ;)

Oleczka94 lubi tę wiadomość

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 28 października 2020, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka u nas trójki też pojawiają się pierwsze przed czworkami, natomiast dwójki akurat już wszystkie mieliśmy 😊
    Więc pewnie jak ze wszystkim u każdego dziecka jest to kwestia indywidualna, aczkolwiek, jeśli dłużej dwójka by nie wychodziła skonsultowalabym to ze stomatologiem 😊

Magdoczka, jak Twoja waga w ciąży?
    Bo ja jestem przerażona, od ostatniej wizyty 3 tygodnie temu 2,5 kg więcej żywej wagi 😮😮😮

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2020, 21:01

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 28 października 2020, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werka, nic mi nie mów o wadze ;) U mnie podobnie - 1 kg tygodniowo :( Ważę już więcej niż jak rodziłam Szymonka, no ale nie zrzuciłam wszystkiego po pierwszej ciąży. Ale jak tak na tę wagę spojrzeć, to tyję podobnie jak wtedy.

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 28 października 2020, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werka93 wrote:
    Oleczka u nas trójki też pojawiają się pierwsze przed czworkami, natomiast dwójki akurat już wszystkie mieliśmy 😊
    Więc pewnie jak ze wszystkim u każdego dziecka jest to kwestia indywidualna, aczkolwiek, jeśli dłużej dwójka by nie wychodziła skonsultowalabym to ze stomatologiem 😊

Magdoczka, jak Twoja waga w ciąży?
    Bo ja jestem przerażona, od ostatniej wizyty 3 tygodnie temu 2,5 kg więcej żywej wagi 😮😮😮
    Hm zastanawiam sie jakby moje dziecko otwarlo paszcze u stomatooga😅 wydaje mi sie ,e dwojka idzie, ale pewna nie jestem.

Mojej kolezanki corka ma poltora roczku i dopiero 2 zeby. To ona powinna sie martwic mysle.

10.09.2019 Marcel
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff cieszę się, że nie jestem w tym osamotniony, w pierwszej ciąży cwiczylam i lepiej jadłam, teraz mam apetyt konia 😮
    Parcie na słodkie, fast foody, sama nie wiem co bym najchętniej zjadła, więc jem wszystko 😂😂😂

Hahaha w sumie Oleczka jak tak sobie myślę, to Kubuś nawet mi nie daje zajrzeć do paszczy, więc mogłoby być faktycznie ciekawie 😂

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werka93 wrote:
    Uff cieszę się, że nie jestem w tym osamotniony, w pierwszej ciąży cwiczylam i lepiej jadłam, teraz mam apetyt konia 😮
    Parcie na słodkie, fast foody, sama nie wiem co bym najchętniej zjadła, więc jem wszystko 😂😂😂

Hahaha w sumie Oleczka jak tak sobie myślę, to Kubuś nawet mi nie daje zajrzeć do paszczy, więc mogłoby być faktycznie ciekawie 😂
    Dokladnie. Moge sobie tylko pomarzyc zeby zagladnac mu do buzi, a teraz jak ma juz zeby to boje sie macac moim palcem dziasla.
    Swoja droga ciekawa jestem jak faktycznie wyglada taka wizyta ze zbuntowanym dzieckiem w tym wieku...

10.09.2019 Marcel
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 30 października 2020, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a awasze maluchy daja wam sobiw umyc zabki? My mamy 7 zebow ani razu nie umytych... zaczyna mnie to martwic.

10.09.2019 Marcel
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 30 października 2020, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    Dziewczyny a awasze maluchy daja wam sobiw umyc zabki? My mamy 7 zebow ani razu nie umytych... zaczyna mnie to martwic.

Ja nakładam odrobinę pasty, daję młodemu szczoteczkę i on sobie tam grzebie w buzi :)

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 30 października 2020, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Ja nakładam odrobinę pasty, daję młodemu szczoteczkę i on sobie tam grzebie w buzi :)
    A dal Tobie kiedys umyc?

Moj tez sie bawi szczoteczka ale jak nalozylam na nia paste to zwymiotowal. Zwykla pasta dla dzieci..

10.09.2019 Marcel
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 31 października 2020, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    A dal Tobie kiedys umyc?

Moj tez sie bawi szczoteczka ale jak nalozylam na nia paste to zwymiotowal. Zwykla pasta dla dzieci..

Próbowałam, ale on mi wyrywa szczoteczkę i chce sam. Więc sam sobie "myje" :)
    Może niesmaczna ta Wasza pasta ;) My mamy Elmex dla dzieci i młody dobrze na nią reaguje.

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 31 października 2020, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Próbowałam, ale on mi wyrywa szczoteczkę i chce sam. Więc sam sobie "myje" :)
    Może niesmaczna ta Wasza pasta ;) My mamy Elmex dla dzieci i młody dobrze na nią reaguje.
    Sprobuje zmienic, ale ta dla mnie jest pyszna😀

10.09.2019 Marcel
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 31 października 2020, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też myjemy, tzn. młody sam, wiadomo jak to mycie wygląda, chwilę pogrzebie szczoteczką w paszczy i po robocie 😂
    Ale chodzi bardziej o to, żeby nauczyć to tej higieny, chociaż ostatnio zdarza nam się zapomnieć o zębach 🤷‍♀️

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 31 października 2020, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werka93 wrote:
    My też myjemy, tzn. młody sam, wiadomo jak to mycie wygląda, chwilę pogrzebie szczoteczką w paszczy i po robocie 😂
    Ale chodzi bardziej o to, żeby nauczyć to tej higieny, chociaż ostatnio zdarza nam się zapomnieć o zębach 🤷‍♀️
    Juz wiem po co 'wymyslono' dwa rodzaje zebow zatem😅

10.09.2019 Marcel
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 👋
    Jesteśmy po USG polowkowym i znowu wyszły nam jakieś nieprawidłowości, za pierwszym razem NT było na poziomie 2,7 czyli w górnej granicy normy, teraz lekarz wykluczył trisomie, bo synek nie ma żadnych cech zespołu Downa, natomiast jego uwagę zwróciła zbyt duża ilość płynu w tylnych komorach glowki, jedna 11,89 a druga 11,08. Norma jest do 10. Lekarz okreslil to jako łagodną wentrikulomegalię. Dostaliśmy skierowanie do szpitala na Polnej w Poznaniu na kontrolę. Może się to zmniejszyć, a może zwiększyć, dlatego musimy to kontrolować, bo jeśli się zwiększy może wystąpić wodogłowie :/
    Poza tym wszystko ok, dzidzia rośnie jak na drożdżach, kopie i daje popalić jak starszy synek 😂
    Jedno jest pewne, z dwójką będzie wesoło.
    Oleczka, Magdoczka, Alicja, a jak Wasze pociechy? 😊

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werka93 wrote:
    Cześć dziewczyny 👋
    Jesteśmy po USG polowkowym i znowu wyszły nam jakieś nieprawidłowości, za pierwszym razem NT było na poziomie 2,7 czyli w górnej granicy normy, teraz lekarz wykluczył trisomie, bo synek nie ma żadnych cech zespołu Downa, natomiast jego uwagę zwróciła zbyt duża ilość płynu w tylnych komorach glowki, jedna 11,89 a druga 11,08. Norma jest do 10. Lekarz okreslil to jako łagodną wentrikulomegalię. Dostaliśmy skierowanie do szpitala na Polnej w Poznaniu na kontrolę. Może się to zmniejszyć, a może zwiększyć, dlatego musimy to kontrolować, bo jeśli się zwiększy może wystąpić wodogłowie :/
    Poza tym wszystko ok, dzidzia rośnie jak na drożdżach, kopie i daje popalić jak starszy synek 😂
    Jedno jest pewne, z dwójką będzie wesoło.
    Oleczka, Magdoczka, Alicja, a jak Wasze pociechy? 😊
    Werka totalnie nie znam sie na tych wartosciach ale jestem dobrej mysli.😇

U nas dobrze. Dzisiaj w koncu udalo nam sie kupic buty dla malego. Z racji wysokiego podbicia, malego wyboru i ciaglej histeri przy zakladaniu dalismy rade. Co prawda maly nie chce albo nie umie jeszcze w nich kroku zrobic, ale jestem dobrej mysli.

10.09.2019 Marcel
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    Werka totalnie nie znam sie na tych wartosciach ale jestem dobrej mysli.😇

U nas dobrze. Dzisiaj w koncu udalo nam sie kupic buty dla malego. Z racji wysokiego podbicia, malego wyboru i ciaglej histeri przy zakladaniu dalismy rade. Co prawda maly nie chce albo nie umie jeszcze w nich kroku zrobic, ale jestem dobrej mysli.
    Nauczy się :)
    Nasz niedawno dostał od babci nowe buty na zimę, wyższe niż zwykle, za kostkę i też nie ogarnial 😂

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werka93 wrote:
    Nauczy się :)
    Nasz niedawno dostał od babci nowe buty na zimę, wyższe niż zwykle, za kostkę i też nie ogarnial 😂
    No my niestety mamy zwykle jesienne raczej bo zimowki to nie sa. Zadne mu nie chcialy wejsc na stope. Dobrze ze u nas nie ma mrozow.

10.09.2019 Marcel
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2020, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werka, współczuję dodatkowych stresów. Mam nadzieję, że to tylko wahania pomiaru i że wszystko jest w porządku. Musi być!

Mój mały to już ok. 3 kg waży. Mam nadzieje, że poród już niedługo ;) Przytyłam już 16 kg.
    Ze starszakiem przytyłam 16 kg przez całą ciążę i urodził się równe 3 kg.
    A teraz już mi bardzo ciężko, jak słoń się czuję. A do tego dokuczają mi zatoki co chwila. Jak będę mieć zawalony nos przy porodzie, to ja nie wiem, jak ja urodzę..

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
‹‹ 194 195 196 197 198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ