Zabija mnie ciekawość
-
WIADOMOŚĆ
-
werka93 wrote:Nie możemy się szczerze jakoś zdecydować, tzn. mąż nie może 😂
Myślimy poważnie nad Wojtusiem, Wiktorkiem, Oskarem lub Filipkiem, ja najbardziej byłabym za ostatnim, podoba mi się też Antoś, ale u męża odpada
Kurcze Magdoczka ostatnia prosta! Nie wiem jak Tobie, ale mi druga ciąża leci błyskawicznie, o ile z Kubusiem się ciągnęło tak teraz nie wiem kiedy to zleciało 😮 A jak nastawienie na poród? Ja trochę boję się nie tyle całego porodu co tej sytuacji z Covidem
Mam do Was też pytanie, jakie macie zdanie na temat bajek? Puszczacie swoim dzieciaczkom? 😊10.09.2019 Marcel -
Oleczka94 wrote:Dziewczyny czy to mozliwe zeby szly trojki gorne pomimo braku jednej dwojki na dole i ani jednej czworki(chyba)?😆
Raczej najpierw powinny wyjść dwójki, potem czwórki, a po nich trójki No ale może są jakieś odstępstwa od reguły, nie wiemOleczka94 lubi tę wiadomość
-
Oleczka u nas trójki też pojawiają się pierwsze przed czworkami, natomiast dwójki akurat już wszystkie mieliśmy 😊
Więc pewnie jak ze wszystkim u każdego dziecka jest to kwestia indywidualna, aczkolwiek, jeśli dłużej dwójka by nie wychodziła skonsultowalabym to ze stomatologiem 😊
Magdoczka, jak Twoja waga w ciąży?
Bo ja jestem przerażona, od ostatniej wizyty 3 tygodnie temu 2,5 kg więcej żywej wagi 😮😮😮Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2020, 21:01
-
werka93 wrote:Oleczka u nas trójki też pojawiają się pierwsze przed czworkami, natomiast dwójki akurat już wszystkie mieliśmy 😊
Więc pewnie jak ze wszystkim u każdego dziecka jest to kwestia indywidualna, aczkolwiek, jeśli dłużej dwójka by nie wychodziła skonsultowalabym to ze stomatologiem 😊
Magdoczka, jak Twoja waga w ciąży?
Bo ja jestem przerażona, od ostatniej wizyty 3 tygodnie temu 2,5 kg więcej żywej wagi 😮😮😮
Mojej kolezanki corka ma poltora roczku i dopiero 2 zeby. To ona powinna sie martwic mysle.10.09.2019 Marcel -
Uff cieszę się, że nie jestem w tym osamotniony, w pierwszej ciąży cwiczylam i lepiej jadłam, teraz mam apetyt konia 😮
Parcie na słodkie, fast foody, sama nie wiem co bym najchętniej zjadła, więc jem wszystko 😂😂😂
Hahaha w sumie Oleczka jak tak sobie myślę, to Kubuś nawet mi nie daje zajrzeć do paszczy, więc mogłoby być faktycznie ciekawie 😂 -
werka93 wrote:Uff cieszę się, że nie jestem w tym osamotniony, w pierwszej ciąży cwiczylam i lepiej jadłam, teraz mam apetyt konia 😮
Parcie na słodkie, fast foody, sama nie wiem co bym najchętniej zjadła, więc jem wszystko 😂😂😂
Hahaha w sumie Oleczka jak tak sobie myślę, to Kubuś nawet mi nie daje zajrzeć do paszczy, więc mogłoby być faktycznie ciekawie 😂
Swoja droga ciekawa jestem jak faktycznie wyglada taka wizyta ze zbuntowanym dzieckiem w tym wieku...10.09.2019 Marcel -
Magdoczka wrote:Ja nakładam odrobinę pasty, daję młodemu szczoteczkę i on sobie tam grzebie w buzi
Moj tez sie bawi szczoteczka ale jak nalozylam na nia paste to zwymiotowal. Zwykla pasta dla dzieci..10.09.2019 Marcel -
Oleczka94 wrote:A dal Tobie kiedys umyc?
Moj tez sie bawi szczoteczka ale jak nalozylam na nia paste to zwymiotowal. Zwykla pasta dla dzieci..
Próbowałam, ale on mi wyrywa szczoteczkę i chce sam. Więc sam sobie "myje"
Może niesmaczna ta Wasza pasta My mamy Elmex dla dzieci i młody dobrze na nią reaguje.
-
Magdoczka wrote:Próbowałam, ale on mi wyrywa szczoteczkę i chce sam. Więc sam sobie "myje"
Może niesmaczna ta Wasza pasta My mamy Elmex dla dzieci i młody dobrze na nią reaguje.10.09.2019 Marcel -
werka93 wrote:My też myjemy, tzn. młody sam, wiadomo jak to mycie wygląda, chwilę pogrzebie szczoteczką w paszczy i po robocie 😂
Ale chodzi bardziej o to, żeby nauczyć to tej higieny, chociaż ostatnio zdarza nam się zapomnieć o zębach 🤷♀️10.09.2019 Marcel -
Cześć dziewczyny 👋
Jesteśmy po USG polowkowym i znowu wyszły nam jakieś nieprawidłowości, za pierwszym razem NT było na poziomie 2,7 czyli w górnej granicy normy, teraz lekarz wykluczył trisomie, bo synek nie ma żadnych cech zespołu Downa, natomiast jego uwagę zwróciła zbyt duża ilość płynu w tylnych komorach glowki, jedna 11,89 a druga 11,08. Norma jest do 10. Lekarz okreslil to jako łagodną wentrikulomegalię. Dostaliśmy skierowanie do szpitala na Polnej w Poznaniu na kontrolę. Może się to zmniejszyć, a może zwiększyć, dlatego musimy to kontrolować, bo jeśli się zwiększy może wystąpić wodogłowie
Poza tym wszystko ok, dzidzia rośnie jak na drożdżach, kopie i daje popalić jak starszy synek 😂
Jedno jest pewne, z dwójką będzie wesoło.
Oleczka, Magdoczka, Alicja, a jak Wasze pociechy? 😊 -
werka93 wrote:Cześć dziewczyny 👋
Jesteśmy po USG polowkowym i znowu wyszły nam jakieś nieprawidłowości, za pierwszym razem NT było na poziomie 2,7 czyli w górnej granicy normy, teraz lekarz wykluczył trisomie, bo synek nie ma żadnych cech zespołu Downa, natomiast jego uwagę zwróciła zbyt duża ilość płynu w tylnych komorach glowki, jedna 11,89 a druga 11,08. Norma jest do 10. Lekarz okreslil to jako łagodną wentrikulomegalię. Dostaliśmy skierowanie do szpitala na Polnej w Poznaniu na kontrolę. Może się to zmniejszyć, a może zwiększyć, dlatego musimy to kontrolować, bo jeśli się zwiększy może wystąpić wodogłowie
Poza tym wszystko ok, dzidzia rośnie jak na drożdżach, kopie i daje popalić jak starszy synek 😂
Jedno jest pewne, z dwójką będzie wesoło.
Oleczka, Magdoczka, Alicja, a jak Wasze pociechy? 😊
U nas dobrze. Dzisiaj w koncu udalo nam sie kupic buty dla malego. Z racji wysokiego podbicia, malego wyboru i ciaglej histeri przy zakladaniu dalismy rade. Co prawda maly nie chce albo nie umie jeszcze w nich kroku zrobic, ale jestem dobrej mysli.10.09.2019 Marcel -
Oleczka94 wrote:Werka totalnie nie znam sie na tych wartosciach ale jestem dobrej mysli.😇
U nas dobrze. Dzisiaj w koncu udalo nam sie kupic buty dla malego. Z racji wysokiego podbicia, malego wyboru i ciaglej histeri przy zakladaniu dalismy rade. Co prawda maly nie chce albo nie umie jeszcze w nich kroku zrobic, ale jestem dobrej mysli.
Nasz niedawno dostał od babci nowe buty na zimę, wyższe niż zwykle, za kostkę i też nie ogarnial 😂 -
werka93 wrote:Nauczy się
Nasz niedawno dostał od babci nowe buty na zimę, wyższe niż zwykle, za kostkę i też nie ogarnial 😂10.09.2019 Marcel -
Werka, współczuję dodatkowych stresów. Mam nadzieję, że to tylko wahania pomiaru i że wszystko jest w porządku. Musi być!
Mój mały to już ok. 3 kg waży. Mam nadzieje, że poród już niedługo Przytyłam już 16 kg.
Ze starszakiem przytyłam 16 kg przez całą ciążę i urodził się równe 3 kg.
A teraz już mi bardzo ciężko, jak słoń się czuję. A do tego dokuczają mi zatoki co chwila. Jak będę mieć zawalony nos przy porodzie, to ja nie wiem, jak ja urodzę..