Zabija mnie ciekawość
-
WIADOMOŚĆ
-
To samo powiedział wczoraj że on nie wie jak to przy porodzie będzie
Z moim to może być różnie. Podejrzewam, że przez jakiś tam czas będzie ze mną, ale na samo rodzenie się to już mam wątpliwości
Mama Aniołka [*] 14tc - 25.04.2017
Niedoczynność tarczycy - Letrox 50mg i 75mg
Planujemy ślub 10.08.2019 ❤ -
Przy mojej koleżance był chłopak jak rodziła i mówiła, ze bardzo jej to pomogło, ale nie chcę zmuszać męża, żeby był przy porodzie na siłę
Ale byłoby mi trochę przykro, gdyby nie chciał
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Daniela21 wrote:@agniecha2101 a wy tam na stałe zamierzacie zostać? Rozumiem twoje obawy co do porodu i wychowywania maluszka z dala od bliskich. Mam podobnie. Z Warszawy do domu rodzinnego mam ponad 5h drogi. Wiadomo, ze to nic w porównaniu z odległością waszą, ale i tak będziemy daleko i raczej nie będzie możliwości żeby ktoś nam pomagał bo moja mama sama ma maluchy w domu.
Nie, jeszcze tylko kilka lat. Najpóźniej do czasu jak dziecko do szkoły będzie musiało iść... bo do przedszkola to jeszcze tutaj może iść, ale w szkole to już chcę, żeby się w polskiej uczyło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2018, 18:57
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
konfiturka24 wrote:Skoro Twój mąż tak dobrze sobie radzi z językiem to na pewno Ci we wszystkim pomoże, o nic się nie martw :*
A tak na przyszłość to macie tam może jakieś przedszkole polsko szwajcarskie? Czy nie ma czegoś takiego?
W ogóle kiedy planujecie powrót? :*
Jak maluszek pojawi się na świecie to będzie Ci zdecydowanie raz niej, niz teraz :*
No właśnie z tym powrotem to dokładnie nie wiemy, ale napewno nie później niż dziecko wiek szkolny osiągnie. Myślę że za jakieś 5 lat. Zależy jak nam pójdzie z budową domu i jak nam z odkładaniem będzie szło jak jeszcze maleństwo dojdzie👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
konfiturka24 wrote:Skoro przy USG prawie zemdlał to co będzie przy porodzie
A tak a propos porodu, Wasi mężczyźni chcą być z Wami podczas porodu?
Mój mąż niestety nie chce, trochę mi z tego powodu przykro, ale trochę tez go rozumiem
Chociaż chciałabym, żeby wspierał mnie, byłoby mi o wiele łatwiej wtedy👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Właśnie, są dwie strony medalu, słyszałam opinie, ze jak mężczyzna będzie z kobieta przy porodzie to juz cale życie kochającą się z nią będzie miał jakiś uraz
Natomiast z tego co opowiadali nam znajomi to nie jest to jakieś traumatyczne przeżycie, facet w ogóle nie widzi tego, ze tak powiem, od zaplecza, bardziej wspiera kobietę, chyba, ze jest bardzo wrażliwy, wtedy faktycznoe lepiej się zastanowić, czy nie narobi wiecejnszkody niż pożytku
-
Dziewczyny ja dzisiaj ostatni dzień w pracy, jutro biorę wolne, lece do lekarza i na badania
Ale się cieszę, ze w końcu parę dni wolnego, wyspie się za wszystkie czasy, bo ostatnio mam z tym problem
U Was juz pewnie przygotowania do świat pełną para, ja zaczynam dopiero od jutra -
W sumie to ja się jeszcze na ten temat za dużo nie zastanawiałam, zobaczymy jak to będzie:-)
Fajnie, że sobie odpoczniesz Ja już od kilku dni kładę się do łóżka około 23, a zasypiam około 1 nie wiem co jest, ale mam takie problemy z zasypianiem ostatnio Za dużo myśli mam chyba w głowie i za mocno to wszystko przeżywam.
U mnie pełną parą, na tyle ile bąbel pozwala czyli powiedziałabym, że raczej tak leniwie Chyba jednak tortu nie zrobię, bo mąż jutro już ma wolne, a dziś się na bank nie wyrobię, tak żeby nie widział👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Udostępniony, aczkolwiek zastanawiam się czy przedluzac konto Premium, nie będę ukrywać, ze 30 zł na miesiąc to dla mnie trochę dużo, więc muszę wymyślić cos innego
A podobno w ciąży jest się sennym to chyba zależy od organizmu
Najwazbiejsze, żebyś była wypoczęta, nie przemęczaj się jak czujesz, że nie masz siły, jak czegoś nie zdazysz zrobić, posprzatac czy upiec to świat się nie zawału, teraz jesteście z maluszkiem najważniejsi :* -
Dziewczyny powiedzcie mi czy to ja jestem jakaś nienormalna czy Wy tez tak miałyście? Mój facet ma ze mną ostatnio przerąbane
Podczas okresu jestem nie do wytrzymania i nie chodzi nawet o to, ze nam się nie udało, mam tak od zawsze
Humorki, raz śmiech, raz płacz, raz wkur*wienie, a najbardziej obrywa się jemu
Dodatkowo taki spadek libido, co mojego męża dobija jeszcze bardziej, bo chodzi ciągle nabuzowany i podminowany
Jak radziłyscie sobie z takimi humorkami w okresie miesiączki? Bo mnie to chyba trzebaby zamknąć w izolatce, żebym nikomu krzywdy nie zrobiła -
konfiturka24 wrote:Dziewczyny powiedzcie mi czy to ja jestem jakaś nienormalna czy Wy tez tak miałyście? Mój facet ma ze mną ostatnio przerąbane
Podczas okresu jestem nie do wytrzymania i nie chodzi nawet o to, ze nam się nie udało, mam tak od zawsze
Dodatkowo taki spadek libido, co mojego męża dobija jeszcze bardziej, bo chodzi ciągle nabuzowany i podminowany
Jak radziłyscie sobie z takimi humorkami w okresie miesiączki? Bo mnie to chyba trzebaby zamknąć w izolatce, żebym nikomu krzywdy nie zrobiła
Hahah jakbym siebie czytała. Ja nie zawsze, ale często mam podobnie Mój M się chyba przyzwyczaił i stara się najczęściej to w żarty obracać. Przez ostatnie @ słyszę że mi kupi karnet do psychiatry, on się śmieje a ja wkurzam hahahagniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Konfiturka a do kiedy masz ważne? No faktycznie zrobiło się drogo, przesadzili trochę z ceną Ja jakoś raz jak była jakaś promocja na walentynki chyba, to wykupiłam na 3 miesiące, bo była w miarę ok cena. Teraz mi na jakiś czas zostało, to przeszłam na kalendarzyk w BBF, to dostałam jeszcze miesiąc gratis oprócz tego co mi z OF zostało. Ale później jak się skończy, to nie wiem czy będę wykupować dalej, raczej nie. Nie za bardzo mi się ten kalendarzyk na Belly podoba, fajniejsze aplikacje znalazłam.
No właśnie PODOBNO Zmęczona to owszem, jestem bardziej niż zwykle, ale ze spaniem to mam problem
Jutro juz M będzie w domu, to obiecał, że mi ze wszystkim pomoże Chociaż my to się możemy oboje w kuchni pozabijać
Wczoraj mówi do mnie: "Kochanie a to nie szkodzi Sebie, że Ty tak na pełnych obrotach cały dzień?"
Kurczę właśnie sobie przypomniałam, że miałam umyć okna Ehh... brudne mocno nie są, poczekająWiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2018, 08:43
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
konfiturka24 wrote:Dziewczyny powiedzcie mi czy to ja jestem jakaś nienormalna czy Wy tez tak miałyście? Mój facet ma ze mną ostatnio przerąbane
Jak radziłyscie sobie z takimi humorkami w okresie miesiączki? Bo mnie to chyba trzebaby zamknąć w izolatce, żebym nikomu krzywdy nie zrobiła👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Mój się śmieje, że na te kilka dni w miesiącu będzie odstawiał mnie do mamy
To widzę, ze Twój mąż jest już przekonany, ze będzie chłopak
Ja z moim w kuchni i to tez nie jest dobre połączenie
Chociaż muszę Wam powiedzieć, ze mój mąż rzadko kiedy garbie się do kuchni, a ja uwielbiam jak on gotuje, lubię na to patrzeć. Nie wiem jest cos pociągając ego w gotującym mężczyźnie, chyba mam jakis fetysz dziwny
Także mógłby częściej cos pichcic
A Ty Agnieszka brudnymi oknami się nie przejmuj, nikt Ci testu bialej rękawiczki robił nie będzie :* a maz jutro Ci we wszystkim pomozeagniecha2101 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam szukam pomocy dosłownie wszedzie. Kolejna wizyta dopiero we wtorek a ja odchodze od zmysłów. Takie prawdziwe planowanie z mierzeniem temperatury itd zaczelam 2 cykle temu. Ostatnia zwyczajna miesiaczka byla 5 lutego. Od poczatku marca moje piersi rosna. Rano temperatura 36.6 w ciagu dnia ciagle 37. We wtorek poszlam do lekarza. Poczas usg widac bylo(?) puste jajo plodowe? Nie wiem lekarz nie wyjasnil ale powiedzial ze ciaza albo jest wczesna albo byla. Od 11 marca do 16 mialam plamienia z przerwami,tj. Jednego dnia czysto drugiego nie. Pierwszego dnia pobolewal mnie brzuch tylko. Nastepnie we wtorek 20 pojawilo sie krwawienie trajace do piatku,tyle ze miesiaczki mam bardzo bolesne a tej nie czulam zupelnie. Z uwagi na to ze po ustaniu krwawienia piersi bylu nadal powiekszone (zwykle pierwszego dnia miesiaczki maleja) wlasnie we wtorek poszlam do lekarza. Zrobil to wlasnie usg i wyslal na krew. Wczoraj odebralam wyniki beta <0.1. Tyle ze czytam ze podczas obecności pustego jaja plodowego beta powinna byc podniesiona,moze mniej niz w zywej ciazy ale jednak. Wizyta we wtorek kwas foliowy biore. Jak mnie nie bolalo nic tak nie boli,procz piersi. Nic nie rozumiem,od wczoraj placze. Myslalam ze beta potwierdzi ciaze,w najgorszym wypadku obumarcie zarodka i puste jajo plodowe. Tym czasem nie powiedziala mi nic
-
nick nieaktualny
-
Paulina91 wrote:Witam szukam pomocy dosłownie wszedzie. Kolejna wizyta dopiero we wtorek a ja odchodze od zmysłów. Takie prawdziwe planowanie z mierzeniem temperatury itd zaczelam 2 cykle temu. Ostatnia zwyczajna miesiaczka byla 5 lutego. Od poczatku marca moje piersi rosna. Rano temperatura 36.6 w ciagu dnia ciagle 37. We wtorek poszlam do lekarza. Poczas usg widac bylo(?) puste jajo plodowe? Nie wiem lekarz nie wyjasnil ale powiedzial ze ciaza albo jest wczesna albo byla. Od 11 marca do 16 mialam plamienia z przerwami,tj. Jednego dnia czysto drugiego nie. Pierwszego dnia pobolewal mnie brzuch tylko. Nastepnie we wtorek 20 pojawilo sie krwawienie trajace do piatku,tyle ze miesiaczki mam bardzo bolesne a tej nie czulam zupelnie. Z uwagi na to ze po ustaniu krwawienia piersi bylu nadal powiekszone (zwykle pierwszego dnia miesiaczki maleja) wlasnie we wtorek poszlam do lekarza. Zrobil to wlasnie usg i wyslal na krew. Wczoraj odebralam wyniki beta <0.1. Tyle ze czytam ze podczas obecności pustego jaja plodowego beta powinna byc podniesiona,moze mniej niz w zywej ciazy ale jednak. Wizyta we wtorek kwas foliowy biore. Jak mnie nie bolalo nic tak nie boli,procz piersi. Nic nie rozumiem,od wczoraj placze. Myslalam ze beta potwierdzi ciaze,w najgorszym wypadku obumarcie zarodka i puste jajo plodowe. Tym czasem nie powiedziala mi nic
Powtórzyłabym jeszcze raz betę, a jeśli wyjdzie niska to poczekałabym jednak na wizytę u lekarza -
nick nieaktualny
-
Tego niestety nie jestem w stanie Ci powiedzieć
Myślę, ze jeżeli byłaby to ciąża to beta wyszłaby dużo wyższa..
Czy to może być torbiel, nie wiem... Najlepiej będzie jak podziesz jeszcze raz DP lekarza
A to na pewno dobry lekarz? Może warto byłoby udać się do kogoś innego z tym problemem?