Zabija mnie ciekawość
-
WIADOMOŚĆ
-
A co do wagi to u mnie też tragedia.. Zawsze ważyłam tak około 55kg przy wzroście 170, później tak 57kg i w sumie to była taka waga, gdzie dobrze się czułam w swoim ciele. A teraz przez to śmieciowe jedzenie, ciągłe jedzenie na mieście miedzy zajęciami na studiach to wazę 61/62 i aż się boję co mnie czeka w tej ciąży. Mam nadzieję, że nie przekroczę 70.. Ale to pewnie takie marzenia ściętej głowy
Mama Aniołka [*] 14tc - 25.04.2017
Niedoczynność tarczycy - Letrox 50mg i 75mg
Planujemy ślub 10.08.2019 ❤ -
konfiturka24 wrote:U nas tez, 20 stopni, aż nie chce się siedzieć w pracy przy tych papierach, maiałam wziąć jeszcze papiery do domu, bo gonią mnie terminy, ale zrezygnowałam, bo nie dam rady przy takiej pogodzie
Jeszcze męża mam w domu, bo jest na L4 wiec tym bardziej
Jeszcze trochę, ale rozumiem, ze Tobie sie pewnie dluzy, wiem jak to jest jak sie na cos czeka :*
To fajnie, że masz męża w domu teraz Trochę więcej czasu ze sobą spędzicie
Ja należę niestety do tych mocno niecierpliwych👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Daniela21 wrote:Ja jestem naturalnie jasną brunetką (moja mama twierdzi, że to ciemny blond ), ale obecnie mam przyciemnione włosy i to jest taki ciemny brąz z ciepłą poświatą
Też przeszłam chyba wszystkie możliwe kolory
@konfiturka24 zazdroszczę tego wyjazdu! Trzymam kciuki żeby coś tam się wykluło :*
@agniecha2101 o super, ze masz już zaplanowaną wizytę jednak ja bym radziła Ci nie nastawiać się już na serduszko, żeby się nie rozczarować, bo to wczesny etap i może być widać dopiero sam pęcherzyk
Ja na wczorajszej wizycie właśnie widziałam 7mm pęcherzyk z USG rozmiar pęcherzyka odpowiada 4t4d, z owulacją się zgadza, z OM tak średnio ale ja się nie przejmuję, bo przecież te 2tyg do owulacji żaden zarodek nie rośnie
Za 2 tygodnie mam się zgłosić ponownie, żeby podejrzeć już wtedy zarodek👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Daniela21 wrote:A co do wagi to u mnie też tragedia.. Zawsze ważyłam tak około 55kg przy wzroście 170, później tak 57kg i w sumie to była taka waga, gdzie dobrze się czułam w swoim ciele. A teraz przez to śmieciowe jedzenie, ciągłe jedzenie na mieście miedzy zajęciami na studiach to wazę 61/62 i aż się boję co mnie czeka w tej ciąży. Mam nadzieję, że nie przekroczę 70.. Ale to pewnie takie marzenia ściętej głowy👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
To ja w takim razie jestem duży pulpecior Najgorsze, że pełna szafa ciuchów, a ponad połowa za mała Mam w szafie rozmiary od XS do L Przydałoby się części pozbyć, ale wiecie jak to jest, ciągle jest nadzieja, że może jeszcze kiedyś się zmieszczę ale te najmniejsze chętnie bym komuś oddała, bo do swojej dawnej początkowej wagi napewno już nie wrócę tylko nie mam za bardzo komu tych eSek oddać.
Co tam nowego u Was?
Ja chyba poczułam dziś pierwsze lekkie mdłości Mówię CHYBA, bo nie wiem czy to tak do końca mdłościami można nazwać, tak dziwnie mi było poprostu w żołądku z rana Czułam się jak na kacu jak wstałam:-P
Dziś od rana leje Znów okropna pogoda wróciła👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Przez najbliższe 9 miesięcy na pewno nie wbijesz się w te ciuchy, ale po ciąży kto wie, może wrocisz jeszcze do formy, przy dziecku będziesz miała tyle ruchu, ze na pewno w mig zrzucisz zbedne kilogramy
To maluch daje Ci juz powoli o sobie znać :*
U nas dzis zapowiada sie znowu piękna pogoda, ale co z tego, jak po pracy mam od razu szkołę i siedze w niej do 21 (
Daniela21 lubi tę wiadomość
-
agniecha2101 wrote:Ja się wcale jakoś mocno nie nastawiam, że będzie widać, poprostu mam taką cichą nadzieję, że może jednak ale jak nie będzie, to napewno się nie załamię Powiedz mi czy Ciebie też czasem tak pobolewa podbrzusze podobnie jak na @?
agniecha2101 wrote:To ja w takim razie jestem duży pulpecior Najgorsze, że pełna szafa ciuchów, a ponad połowa za mała Mam w szafie rozmiary od XS do L Przydałoby się części pozbyć, ale wiecie jak to jest, ciągle jest nadzieja, że może jeszcze kiedyś się zmieszczę ale te najmniejsze chętnie bym komuś oddała, bo do swojej dawnej początkowej wagi napewno już nie wrócę tylko nie mam za bardzo komu tych eSek oddać.
Co tam nowego u Was?
Ja chyba poczułam dziś pierwsze lekkie mdłości Mówię CHYBA, bo nie wiem czy to tak do końca mdłościami można nazwać, tak dziwnie mi było poprostu w żołądku z rana Czułam się jak na kacu jak wstałam:-P
Dziś od rana leje Znów okropna pogoda wróciła
Mdłości.. Zaczyna się ja jak narazie mam spokój, co prawda jak nie zjem czegoś rano to zaraz mi się słabo robi.. Przerąbane, bo biorę rano leki na tarczycę i zawsze muszę czekać pół godziny zanim coś zjem
W tej ciąży mam zupełnie inne objawy niż w tamtej teraz dominuje ciągła senność i zmęczenie
U nas przepiękna pogoda, w słońcu to chyba ponad 30st, a w cieniu tak 25 właśnie z siostrą bawimy się w ogrodzieagniecha2101 lubi tę wiadomość
konfiturka24 wrote:Duży macie ogródek? Uprawiacie jakieś warzywa na wlasny użytek? Czy macie ogródek tylko do celów rekreacyjnych? Trawka, leżak itd
My wynajmujemy teraz mieszkanie u takiej zaprzyjaźnionej rodziny, mój M kiedyś u nich długo pracował. I są dwa domy na jednym podwórku, a dookoła łąki , pola i mały lasek No i oni mieszkają w jednym domu, a w drugim my. Tylko w tym co mieszkamy my są dwa mieszkania i na parterze mieszka babcia, a my na piętrze. Mamy 2 pokoje+salon+kuchnia+łazienka i mamy swoją piwnicę i swój strych, ale nie mamy balkonu a na dole taras zajmuje babcia. Więc jak chcemy jakiegoś grilla czy poleżakować, to na takim jakby wspólnym podwórzu. Ale za to warzywnego ogródka mam odstąpiony spooory kawał Nawiozłam sobie nasion z PL i będę działać a z PL, bo polskie lepsze zresztą tu nie wszystko można kupić, np pietruszki korzeniowej nie ma szans dostać👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Daniela21 wrote:Wiesz co, teraz juz nie. Na początku przez kilka dni, ale teraz już wcale. Przez kilka dni tez czułam takie kłucie w jajnikach, ciągnięcie. Ale obecnie nic nie czuję pewnie co jakiś czas to będzie wracać, w miarę powiększania się macicy👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Cisza, cisza..
Dzisiaj do 16 w pracy, później znowu szkoła, byłam jeszcze u mamy i dopiero niedawno wróciłam do domu, pranie już prawie wychodzi mi z kosza, ale nie mam kiedy go zrobić, a mój mąż, który jest na L4 ciągle myśli, ze pranie robi się samo także jutro cały dzień pranie, sprzątanie
A szkołę robię kosmetyczną, tzn. technikum nie wiem jeszcze czy to tylko na własny użytek czy w przyszłości chciałabym spróbować robić w tym kierunku
Fajnie, ze macie własny ogródek, ja jak bylam młodsza nigdy nie lubiłam prac w ogrodzie, ale na tym etapie marzę o własnym ogrodzie z tarasem, uprawianiu własnego ogródka itd
Ostatnio mąż mnie wyśmiał jak mu powiedzialam, ze jak sie kiedyś wybudujemy to chciałabym mieć kury taka juz ze mnie wiejska dziewczyna, lubię takie spokojne życie
A tak poza tym co u Was? Jak sie czujecie? I jak Aguś przed wizytą u ginekologa? Pewnie ciągnie Ci się niesamowicie ten czas :* ale do poniedziałku juz coraz bliżej :* -
Zawsze mi się kiedyś marzyło bycie fryzjerką lub kosmetyczką, ale wszystko się inaczej potoczyło. Teraz tylko strzygę męża i robię sobie hybrydy
Też planuje posiadanie kurnika w przyszłości
Wizyta już jutro. Z jednej strony tak się cieszę, a z drugiej tyle strachu jest we mnie. Czasem jakoś mocno mnie w podbrzuszu boli i mnie to mocno martwi ale mimo wszystko staram się nastawiać pozytywnie i wierzę mocno w to, że wszystko będzie dobrze.
Ogródek przekopany, grill pierwszy w tym roku zaliczony a dziś po dłuższym spacerku i teraz odpoczywamy Później brat ma przyjechać, bo wrócił w nocy z PL.
A co nowego u Was?
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Z tym kurnikiem super pomysł, popieram
Na pewno z maleństwem jest wszystko dobrze, pisz koniecznie od razu jak będziesz po badaniu, czekam razem z Tobą i trzymam mocno kciuki :*
My dzisiaj też zaliczyliśmy pierwszego grilla urodzinowego teścia, wczoraj byliśmy na urodzinach u znajomego
Całe szczęście mąż kierował, więc mogłam wypić sobie drinka i tym samym uniknąć zbędnych pytań dotyczących naszych starań o dziecko
A jutro jedziemy w końcu do architekta na spotkanie dotyczące budowy domu i nie mogę się już doczekać
Ogólnie chyba w tym miesiącu owulacja wypadnie mi wcześniej (prawdopodobnie już przed naszym wyjazdem), ale im wcześniej tym lepiej :*
Poza tym jak się czujesz Aga? :*
-
Działkę już macie ma dom?
Nawet jak wypadnie wcześniej, to i tak wyjazd dobrze zrobi
Mi dokuczają mdłości, ciągłe zmęczenie, ale przynajmniej już tak mocno nerwowa i rozdrażniona nie jestem. Można powiedzieć, że codziennie jak na mega kacu ale staram się jakoś funkcjonować
Trzymaj dziś mocno kciuki, żeby wszystko było w porządku👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙