X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Zabija mnie ciekawość
Odpowiedz

Zabija mnie ciekawość

Oceń ten wątek:
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten z Riko super, nie znałam tych firm wcześniej :D
    Ja jestem zakochana w wózkach marki Mima, ale cena tez mnie przeraża :(
    Podobają mi sie tez Anexy, a ostatnio tez Quinny, ale ceny wszystkie maja z kosmosu :D
    Dlatego jeśli będziemy musieli kupić to pewnie wezmiemy pod uwagę tez zakup używanego :)
    Faktycznie jeśli chodzi o fotelik nie powinnaś oszczędzać, poczytaj w internecie opinie innych mam, moze znajdziesz cos wartego uwagi :*
    Wynik progesteronu będzie juz dzisiaj, ale nie wiem czy maz zdąży mi odebrać :)
    Chyba, że go ładnie poproszę :D

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Coś tam chyba widać... Ciężko na zdjęciu dostrzec zawsze. Powtarzałaś dziś? Powinna dziś być bardziej widoczna, jeśli faktycznie wczoraj była.
    P.S. Fajny kolorek na paznokciach ;-)
    Hej ;) nie powtarzałam bo poszłam rano na betę, teraz czekam do 14 na wynik :) hihi dziękuje bardzo taki typowo letni chyba :)

agniecha2101 lubi tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Paula2702 Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    A u Ciebie który dpo?

Trzymam za Was wszystkie kciuki :-)

17.

Gratuluję ciąży, kiedy wizyta u gin ? :)
    Spokojnej, nudnej ciąży życzę ;*

qb3ck6nl84hx2psv.png

iv096iyeyd8y91kc.png
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werka93 wrote:
    Ten z Riko super, nie znałam tych firm wcześniej :D
    Ja jestem zakochana w wózkach marki Mima, ale cena tez mnie przeraża :(
    Podobają mi sie tez Anexy, a ostatnio tez Quinny, ale ceny wszystkie maja z kosmosu :D
    Dlatego jeśli będziemy musieli kupić to pewnie wezmiemy pod uwagę tez zakup używanego :)
    Faktycznie jeśli chodzi o fotelik nie powinnaś oszczędzać, poczytaj w internecie opinie innych mam, moze znajdziesz cos wartego uwagi :*
    Wynik progesteronu będzie juz dzisiaj, ale nie wiem czy maz zdąży mi odebrać :)
    Chyba, że go ładnie poproszę :D
    Wózki faktycznie ciekawe :-) ale ceny też :-P Ja górną granicę sobie wyznaczyłam 2000zł i żeby nie wiem co, nie pozwolę sobie jej przekroczyć ;-) a używanego chyba jednak nie chcę, bo chcę, żeby mi posłużył nie tylko dla jednego dziecka :-) Chcę kupić w miarę tani, ale solidny i ładny ;-) i taki, żeby w miarę nie dużo miejsca w bagażniku zajmował :-P bo nie będę dwóch kupować, żeby mieć jeden tu, a drugi w PL, więc będzie trzeba wozić. Ehh...wybór ciężki :-/ ale jakoś może damy radę. W ogóle to zauważyłam, że te z Bebetto są ostatnio bardzo popularne ;-) Na jednym forum, które podglądam, na którym są w trochę bardziej zaawansowanych ciążach dziewczyny, co druga kupiła albo ma zamiar kupić wózek z Bebetto ;-) Króluje Tito i Torino ;-)
    A powiem Ci, że najchętniej to już bym wszystko zaczęła kupować ;-)
    A co do fotelików, to np znajduję fajne opinie o jakimś foteliku, że super, dziecku wygodnie, że w ogóle wszystko super i fotelik na 5, a jak się zagłebiam w temat, to się okazuje, że testy bezpieczeństwa na 2, albo w ogóle nie był fotelik testowany, że eksperci nie polecają itp itd. I nie wiem w końcu co brać pod uwagę :-/ czy słuchać ekspertów czy zadowolonych rodziców... :-/ ehh to są dopiero niekończące się poszukiwania :-/ ale mam jeszcze sporo czasu, to mam nadzieję, że znajdę w końcu ten IDEALNY :-)
    To proś męża bardzo ładnie ;-)

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja20 wrote:
    Hej ;) nie powtarzałam bo poszłam rano na betę, teraz czekam do 14 na wynik :) hihi dziękuje bardzo taki typowo letni chyba :)
    To prosimy o relację po 14 z wyniku ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 10:00

Patrycja20 lubi tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula2702 wrote:
    17.

Gratuluję ciąży, kiedy wizyta u gin ? :)
    Spokojnej, nudnej ciąży życzę ;*
    No to raczej test już powinien być wiarygodny... Jesteś już po terminie @ ?

Dziękuję :-) Wizyta jedna już była, a teraz będę miała w poniedziałek :-) Już nie mogę się doczekać, żeby znów zobaczyć mojego bąbelka :-)

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż odbierze wyniki, także po 15 będzie juz wiadomo co i jak :)
    A orientujecie sie może jaki powinien być poziom progesteronu? Gdzies wyczytalam ze powyżej 20 nawet...
    Ja jeszcze nie jestem w ciąży, a tez mnie juz kusza ubranka, wiec wiem o czym mówisz :*
    Wybór jet strasznie ciezki, tym bardziej, ze oferta jest spora i jest w czym przebierać :)
    Na pewno znajdziesz cos odpowiediego, masz jeszcze 7 miesięcy ba poszukowania :D

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że razem z wynikiem powinnaś dostać wypisane normy. Ale mniej więcej tak to chyba wygląda:

1-28 ng/ml - po owulacji
    9-47 ng/ml - do 12. tygodnia ciąży
    17-146 ng/ml - 12.-28. tydzień ciąży
    55-200 ng/ml - powyżej 28. tygodnia ciąży 

Uwaga! W wynikach badań laboratoria stosują różne jednostki np. ng/ml lub nmol/l. Wartość podaną w nmol/l mnoży się przez 0,314 i otrzymuje się stężenie w jednostkach ng/ml. Przelicznik: 1 ng/mL = 0,314465 nmol/L.
    Takie coś znalazłam na jednej stronie.

Na resztę odpiszę później, bo muszę na chwilę uciekać. :-*

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie po owulacji niby od 1-28, ale gdzieś dziewczyny pisały, że żeby doszło do zagnieżdżenia progesteron musi być na poziomie co najmniej tych 20 ng :)
    Ok, rozumiem, ze mąż za godzinę wpada na obiad, wiec smacznego i miłego dnia :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 11:30

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • Paula2702 Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    No to raczej test już powinien być wiarygodny... Jesteś już po terminie @ ?

Dziękuję :-) Wizyta jedna już była, a teraz będę miała w poniedziałek :-) Już nie mogę się doczekać, żeby znów zobaczyć mojego bąbelka :-)

Tak, dzisiaj powinien być 4 dzień, nigdy się nie spóźniał, jak już zaskakiwał i przychodził szybciej o dzień. Staram się opamiętać i przestać wkręcać, ale ciężko jak tak bardzo się chce, a ma się już 3 straty za sobą :(
    Ale co tam póki małpy nie ma to jest nadzieja :)

To już niedługo wizyta :) może już będzie serduszko :) <3 <3

qb3ck6nl84hx2psv.png

iv096iyeyd8y91kc.png
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werka93 wrote:
    Właśnie po owulacji niby od 1-28, ale gdzieś dziewczyny pisały, że żeby doszło do zagnieżdżenia progesteron musi być na poziomie co najmniej tych 20 ng :)

Nie do końca. Progesteron ok 15 jest już całkowicie bezpieczny. Ja zaszłam w ciążę przy progu 6.6 w 7 dpo. Jeśli prog jest poniżej 10 to warto go suplementować, bo on się wydziela pulsacyjnie i gdyby nagle poziom spadł to mogłoby dojść do plamienia /krwawienia. Bardziej można powiedzieć, ze przy progu powyżej 20 na pewno była owulacja, bo w cyklach bezowulacyjnych nie wzrósłby do takiego poziomu, co oczywiście nie znaczy, ze niższy znaczy, ze owulacji nie było.

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Nie do końca. Progesteron ok 15 jest już całkowicie bezpieczny. Ja zaszłam w ciążę przy progu 6.6 w 7 dpo. Jeśli prog jest poniżej 10 to warto go suplementować, bo on się wydziela pulsacyjnie i gdyby nagle poziom spadł to mogłoby dojść do plamienia /krwawienia. Bardziej można powiedzieć, ze przy progu powyżej 20 na pewno była owulacja, bo w cyklach bezowulacyjnych nie wzrósłby do takiego poziomu, co oczywiście nie znaczy, ze niższy znaczy, ze owulacji nie było.
    Malgonia, bardzo Ci dziękuje za odpowiedź :)
    Bardzo mi pomoglas :)

Malgonia lubi tę wiadomość

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Jestem w 9 dpo. Od wczoraj, czyli od 8 dpo mam bóle w podbrzuszu, chwilami dość mocne. W ostatnich czterech dniach temperatura mierzona o 7 rano pod językiem wygląda tak:
    37,08
    36,96
    37,04
    36,96
    Myślicie, że jest szansa na dzidzię? :-)

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werka93 wrote:
    Widzę, że fajnie Ci już ktoś wytłumaczył jak to jest z tym progiem :-) Ja się na tym w ogóle nie znam :-P Wrzuciłam Ci tylko info z neta :-)
    Ooo nawet pamiętałaś, że u nas obiad o 12 :-) Już po :-) Mąż spowrotem w pracy, a ja odpoczywam :-) Jakoś i tak dziś w końcu lepiej się czuję :-) Z jednej strony się cieszę, bo już mam dość tego ciągłego złego samopoczucia, a z drugiej trochę odrazu strach i panika się włącza, że to nic dobrego nie oznacza, że nagle jest lepiej. Chyba pójdę pogrzebać w ogródku i coś dosieję jeszcze. Zrobię coś pożytecznego, a przy okazji zajmę czym innym głowę trochę :-)
    A na poszukiwania niestety mam w sumie trochę mniej czasu, bo planujemy w lipcu jechać do PL i chcę do tego czasu mieć swoje typy, żeby tylko wybrane obejrzeć na żywo i coś wybrać i kupić, bo później już raczej nie wybierzemy się do PL przed porodem. A chcę te najdroższe i najważniejsze rzeczy kupić w Polsce, bo tu dużo drożej wychodzi. A ja należę do tych nie wydających bezmyślnie pieniędzy i jak się da, to oszczędzam :-) Nie lubię przepłacać :-) Akurat ubranka i jakieś drobniejsze rzeczy, to tu można na promocjach w fajniejszych cenach trafić nawet niż w PL, ale wózki, foteliki, łóżeczka to jednak w Polsce się dużo bardziej opłaca :-) Łóżeczko na szczeście mamy i to już chyba z rok stoi czeka na bąbelka na strychu ;-) Kiedyś jak kolega wyprowadzał się spowrotem do Polski, to nam zostawił, stwierdził, że nam się niedługo napewno przyda, a my oczywiście przyznaliśmy mu rację ;-) no i mam nadzieję, że niedługo będzie można je już skręcać i ustawiać w mieszkaniu :-)
    A i mamy jeszcze jedną cudowną rzecz, którą oczywiście muszę się pochwalić, tylko mam takie zdjęcie ze zdjęcia robione, bo teraz stoi przykryta na strychu i nie mam jak zrobić normalnego zdjęcia. A oto to cudeńko:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/29d88341d859.jpg
    Dostaliśmy od męża kolegi z pracy. Zrobił kiedyś sam dla swojego syna, a teraz już syn dorosły, to odnowił i chciał sprzedać, ale tak mu się w Polsce na naszym weselu podobało i taki był wdzięczny, że dał nam w prezencie :-) Ja normalnie przeszczęśliwa byłam, bo mi się zawsze takie kołyski tak podobały :-) W ogóle ja uwielbiam takie starocie ;-)
    Postawimy ją sobie w salonie, łóżeczko narazie u siebie w sypialni i będzie super :-)

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula2702 wrote:
    Tak, dzisiaj powinien być 4 dzień, nigdy się nie spóźniał, jak już zaskakiwał i przychodził szybciej o dzień. Staram się opamiętać i przestać wkręcać, ale ciężko jak tak bardzo się chce, a ma się już 3 straty za sobą :(
    Ale co tam póki małpy nie ma to jest nadzieja :)

To już niedługo wizyta :) może już będzie serduszko :) <3 <3
    Może Ci się jakoś wyjątkowo owulacja przesunęła. Trzymam kciuki, za szczęśliwe zakończenie :-* Przykro mi bardzo z powodu wcześniejszych strat :-(
    Serduszko widziałam już na poprzedniej wizycie :-) ale może tym razem też i usłyszę :-)

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Cześć dziewczyny!
    Jestem w 9 dpo. Od wczoraj, czyli od 8 dpo mam bóle w podbrzuszu, chwilami dość mocne. W ostatnich czterech dniach temperatura mierzona o 7 rano pod językiem wygląda tak:
    37,08
    36,96
    37,04
    36,96
    Myślicie, że jest szansa na dzidzię? :-)
    Szansa jest zawsze ;-) ale na temperaturę bym teraz nie zwracała w ogóle uwagi, bo może się różnie zachowywać na tym etapie. Ale jeśli takich bóli nie miałaś wczesniej, to może to być dobry znak :-) Chociaż ja jestem akurat przykładem braku jakichkolwiek innych objawów niż zawsze do terminu @ ;-)

Magdoczka lubi tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedź :)
    No właśnie nigdy takich bóli nie miałam i to nastraja mnie optymistycznie:) tylko te wahania temperatury..

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ Ci zazdroszczę tej kołyski, jest przepiękna <3
    To już chociaż cos macie z głowy :)
    Pewnie, jak w PL jest taniej to nie ma sie co zastanawiać, jak chcecie się w przyszłości budować, to każdy grosz sie liczy :)

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-)
    W sumie to narazie najważniejsze, żeby bąbel zdrowo rósł :-)
    Chciałabym, żeby już się drugi trymestr zaczął ;-) ale jeszcze miesiąc.
    Masz już wyniki proga?

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Dzięki za odpowiedź :)
    No właśnie nigdy takich bóli nie miałam i to nastraja mnie optymistycznie:) tylko te wahania temperatury..
    Te wahania to dla mnie wcale nie są wahania :-P

Magdoczka lubi tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
‹‹ 33 34 35 36 37 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ