Zabija mnie ciekawość
-
WIADOMOŚĆ
-
Ten z Riko super, nie znałam tych firm wcześniej
Ja jestem zakochana w wózkach marki Mima, ale cena tez mnie przeraża
Podobają mi sie tez Anexy, a ostatnio tez Quinny, ale ceny wszystkie maja z kosmosu
Dlatego jeśli będziemy musieli kupić to pewnie wezmiemy pod uwagę tez zakup używanego
Faktycznie jeśli chodzi o fotelik nie powinnaś oszczędzać, poczytaj w internecie opinie innych mam, moze znajdziesz cos wartego uwagi :*
Wynik progesteronu będzie juz dzisiaj, ale nie wiem czy maz zdąży mi odebrać
Chyba, że go ładnie poproszę
-
agniecha2101 wrote:Coś tam chyba widać... Ciężko na zdjęciu dostrzec zawsze. Powtarzałaś dziś? Powinna dziś być bardziej widoczna, jeśli faktycznie wczoraj była.
P.S. Fajny kolorek na paznokciachagniecha2101 lubi tę wiadomość
-
werka93 wrote:Ten z Riko super, nie znałam tych firm wcześniej
Ja jestem zakochana w wózkach marki Mima, ale cena tez mnie przeraża
Podobają mi sie tez Anexy, a ostatnio tez Quinny, ale ceny wszystkie maja z kosmosu
Dlatego jeśli będziemy musieli kupić to pewnie wezmiemy pod uwagę tez zakup używanego
Faktycznie jeśli chodzi o fotelik nie powinnaś oszczędzać, poczytaj w internecie opinie innych mam, moze znajdziesz cos wartego uwagi :*
Wynik progesteronu będzie juz dzisiaj, ale nie wiem czy maz zdąży mi odebrać
Chyba, że go ładnie poproszę
A powiem Ci, że najchętniej to już bym wszystko zaczęła kupować
A co do fotelików, to np znajduję fajne opinie o jakimś foteliku, że super, dziecku wygodnie, że w ogóle wszystko super i fotelik na 5, a jak się zagłebiam w temat, to się okazuje, że testy bezpieczeństwa na 2, albo w ogóle nie był fotelik testowany, że eksperci nie polecają itp itd. I nie wiem w końcu co brać pod uwagę czy słuchać ekspertów czy zadowolonych rodziców... ehh to są dopiero niekończące się poszukiwania ale mam jeszcze sporo czasu, to mam nadzieję, że znajdę w końcu ten IDEALNY
To proś męża bardzo ładnie👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Patrycja20 wrote:Hej nie powtarzałam bo poszłam rano na betę, teraz czekam do 14 na wynik hihi dziękuje bardzo taki typowo letni chyba
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 10:00
Patrycja20 lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Paula2702 wrote:17.
Gratuluję ciąży, kiedy wizyta u gin ?
Spokojnej, nudnej ciąży życzę ;*
Dziękuję Wizyta jedna już była, a teraz będę miała w poniedziałek Już nie mogę się doczekać, żeby znów zobaczyć mojego bąbelka👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Mąż odbierze wyniki, także po 15 będzie juz wiadomo co i jak
A orientujecie sie może jaki powinien być poziom progesteronu? Gdzies wyczytalam ze powyżej 20 nawet...
Ja jeszcze nie jestem w ciąży, a tez mnie juz kusza ubranka, wiec wiem o czym mówisz :*
Wybór jet strasznie ciezki, tym bardziej, ze oferta jest spora i jest w czym przebierać
Na pewno znajdziesz cos odpowiediego, masz jeszcze 7 miesięcy ba poszukowania -
Wydaje mi się, że razem z wynikiem powinnaś dostać wypisane normy. Ale mniej więcej tak to chyba wygląda:
1-28 ng/ml - po owulacji
9-47 ng/ml - do 12. tygodnia ciąży
17-146 ng/ml - 12.-28. tydzień ciąży
55-200 ng/ml - powyżej 28. tygodnia ciąży
Uwaga! W wynikach badań laboratoria stosują różne jednostki np. ng/ml lub nmol/l. Wartość podaną w nmol/l mnoży się przez 0,314 i otrzymuje się stężenie w jednostkach ng/ml. Przelicznik: 1 ng/mL = 0,314465 nmol/L.
Takie coś znalazłam na jednej stronie.
Na resztę odpiszę później, bo muszę na chwilę uciekać. :-*
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Właśnie po owulacji niby od 1-28, ale gdzieś dziewczyny pisały, że żeby doszło do zagnieżdżenia progesteron musi być na poziomie co najmniej tych 20 ng
Ok, rozumiem, ze mąż za godzinę wpada na obiad, wiec smacznego i miłego dnia :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 11:30
-
agniecha2101 wrote:No to raczej test już powinien być wiarygodny... Jesteś już po terminie @ ?
Dziękuję Wizyta jedna już była, a teraz będę miała w poniedziałek Już nie mogę się doczekać, żeby znów zobaczyć mojego bąbelka
Tak, dzisiaj powinien być 4 dzień, nigdy się nie spóźniał, jak już zaskakiwał i przychodził szybciej o dzień. Staram się opamiętać i przestać wkręcać, ale ciężko jak tak bardzo się chce, a ma się już 3 straty za sobą
Ale co tam póki małpy nie ma to jest nadzieja
To już niedługo wizyta może już będzie serduszko
-
werka93 wrote:Właśnie po owulacji niby od 1-28, ale gdzieś dziewczyny pisały, że żeby doszło do zagnieżdżenia progesteron musi być na poziomie co najmniej tych 20 ng
Ok, rozumiem, ze mąż za godzinę wpada na obiad, wiec smacznego i miłego dnia :*
Nie do końca. Progesteron ok 15 jest już całkowicie bezpieczny. Ja zaszłam w ciążę przy progu 6.6 w 7 dpo. Jeśli prog jest poniżej 10 to warto go suplementować, bo on się wydziela pulsacyjnie i gdyby nagle poziom spadł to mogłoby dojść do plamienia /krwawienia. Bardziej można powiedzieć, ze przy progu powyżej 20 na pewno była owulacja, bo w cyklach bezowulacyjnych nie wzrósłby do takiego poziomu, co oczywiście nie znaczy, ze niższy znaczy, ze owulacji nie było.agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Malgonia wrote:Nie do końca. Progesteron ok 15 jest już całkowicie bezpieczny. Ja zaszłam w ciążę przy progu 6.6 w 7 dpo. Jeśli prog jest poniżej 10 to warto go suplementować, bo on się wydziela pulsacyjnie i gdyby nagle poziom spadł to mogłoby dojść do plamienia /krwawienia. Bardziej można powiedzieć, ze przy progu powyżej 20 na pewno była owulacja, bo w cyklach bezowulacyjnych nie wzrósłby do takiego poziomu, co oczywiście nie znaczy, ze niższy znaczy, ze owulacji nie było.
Bardzo mi pomoglasMalgonia lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny!
Jestem w 9 dpo. Od wczoraj, czyli od 8 dpo mam bóle w podbrzuszu, chwilami dość mocne. W ostatnich czterech dniach temperatura mierzona o 7 rano pod językiem wygląda tak:
37,08
36,96
37,04
36,96
Myślicie, że jest szansa na dzidzię?
-
werka93 wrote:Właśnie po owulacji niby od 1-28, ale gdzieś dziewczyny pisały, że żeby doszło do zagnieżdżenia progesteron musi być na poziomie co najmniej tych 20 ng
Ok, rozumiem, ze mąż za godzinę wpada na obiad, wiec smacznego i miłego dnia :*
Ooo nawet pamiętałaś, że u nas obiad o 12 Już po Mąż spowrotem w pracy, a ja odpoczywam Jakoś i tak dziś w końcu lepiej się czuję Z jednej strony się cieszę, bo już mam dość tego ciągłego złego samopoczucia, a z drugiej trochę odrazu strach i panika się włącza, że to nic dobrego nie oznacza, że nagle jest lepiej. Chyba pójdę pogrzebać w ogródku i coś dosieję jeszcze. Zrobię coś pożytecznego, a przy okazji zajmę czym innym głowę trochę
A na poszukiwania niestety mam w sumie trochę mniej czasu, bo planujemy w lipcu jechać do PL i chcę do tego czasu mieć swoje typy, żeby tylko wybrane obejrzeć na żywo i coś wybrać i kupić, bo później już raczej nie wybierzemy się do PL przed porodem. A chcę te najdroższe i najważniejsze rzeczy kupić w Polsce, bo tu dużo drożej wychodzi. A ja należę do tych nie wydających bezmyślnie pieniędzy i jak się da, to oszczędzam Nie lubię przepłacać Akurat ubranka i jakieś drobniejsze rzeczy, to tu można na promocjach w fajniejszych cenach trafić nawet niż w PL, ale wózki, foteliki, łóżeczka to jednak w Polsce się dużo bardziej opłaca Łóżeczko na szczeście mamy i to już chyba z rok stoi czeka na bąbelka na strychu Kiedyś jak kolega wyprowadzał się spowrotem do Polski, to nam zostawił, stwierdził, że nam się niedługo napewno przyda, a my oczywiście przyznaliśmy mu rację no i mam nadzieję, że niedługo będzie można je już skręcać i ustawiać w mieszkaniu
A i mamy jeszcze jedną cudowną rzecz, którą oczywiście muszę się pochwalić, tylko mam takie zdjęcie ze zdjęcia robione, bo teraz stoi przykryta na strychu i nie mam jak zrobić normalnego zdjęcia. A oto to cudeńko:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/29d88341d859.jpg
Dostaliśmy od męża kolegi z pracy. Zrobił kiedyś sam dla swojego syna, a teraz już syn dorosły, to odnowił i chciał sprzedać, ale tak mu się w Polsce na naszym weselu podobało i taki był wdzięczny, że dał nam w prezencie Ja normalnie przeszczęśliwa byłam, bo mi się zawsze takie kołyski tak podobały W ogóle ja uwielbiam takie starocie
Postawimy ją sobie w salonie, łóżeczko narazie u siebie w sypialni i będzie super👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Paula2702 wrote:Tak, dzisiaj powinien być 4 dzień, nigdy się nie spóźniał, jak już zaskakiwał i przychodził szybciej o dzień. Staram się opamiętać i przestać wkręcać, ale ciężko jak tak bardzo się chce, a ma się już 3 straty za sobą
Ale co tam póki małpy nie ma to jest nadzieja
To już niedługo wizyta może już będzie serduszko
Serduszko widziałam już na poprzedniej wizycie ale może tym razem też i usłyszę👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Magdoczka wrote:Cześć dziewczyny!
Jestem w 9 dpo. Od wczoraj, czyli od 8 dpo mam bóle w podbrzuszu, chwilami dość mocne. W ostatnich czterech dniach temperatura mierzona o 7 rano pod językiem wygląda tak:
37,08
36,96
37,04
36,96
Myślicie, że jest szansa na dzidzię?Magdoczka lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Magdoczka wrote:Dzięki za odpowiedź
No właśnie nigdy takich bóli nie miałam i to nastraja mnie optymistycznie:) tylko te wahania temperatury..Magdoczka lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙