Zabija mnie ciekawość
-
WIADOMOŚĆ
-
agniecha2101 wrote:Chyba żadna z nas nie była na ovitrelle, więc ciężko będzie pomóc Myślę, że szansa jest a gin Ci nie mówił, kiedy najwcześniej możesz zrobić betę? Kiedy masz termin @?Nadzieja umiera ostatnia❤️
-
werka93 wrote:Bo zaczynamy budowę i szkoda nam trochę pieniędzy na wynajem, więc póki co jeszcze pomieszkamy trochę u teściów
A Wy mieszkacie sami?
Musisz mieć dobrych tych teściów :p ja bym u moich nie wytrzymała chyba
-
Generalnie naprawdę nie mogę narzekać, ale powiem Wam, że dużo moich koleżanek twierdzi, że teście dają popalić dopiero jak pojawiają się dzieci i pewnie jest w tym dużo prawdy
Ja się obawiam, bo widzę jak moja teściowa ciećka się z naszym pieskiem, wiem, że to może słabe porównanie pies a dziecko
Ale trochę się boję, że jak kiedyś my będziemy mieć dziecko to będzie za bardzo rozpieszczone przez dziadków
I generalnie dziadkowie mają czasami za dużo do powiedzenia w kwestii wychowywania dzieci, a czasy się jednak zmieniają i sposób wychowania dzieci równieżagniecha2101 lubi tę wiadomość
-
werka93 wrote:Generalnie naprawdę nie mogę narzekać, ale powiem Wam, że dużo moich koleżanek twierdzi, że teście dają popalić dopiero jak pojawiają się dzieci i pewnie jest w tym dużo prawdy
Ja się obawiam, bo widzę jak moja teściowa ciećka się z naszym pieskiem, wiem, że to może słabe porównanie pies a dziecko
Ale trochę się boję, że jak kiedyś my będziemy mieć dziecko to będzie za bardzo rozpieszczone przez dziadków
I generalnie dziadkowie mają czasami za dużo do powiedzenia w kwestii wychowywania dzieci, a czasy się jednak zmieniają i sposób wychowania dzieci również
No niestety czasem lepiej jednym uchem wpuścić a drugim wypuścić, chociaż każdy ma swoje granice. Z teściowa już scysja była haha
Kurczę, miałam się nie nakręcać tym jutrzejszym testem ale się trochę boje rozczarowania..
-
dziewczyny, dzisiaj w nocy obudził mnie złośliwy ból podbrzusza, taki jak na @ wstałam zrobiło mi się niedobrze i gorąco poszłam na toaletę, zrobiłam małe siku i cała oblałam się zimnym potem :o po 5 minutach przestało boleć :o domyślacie się co to było? Może miałyście takie objawy? już po badaniu, wynik po południu
-
agapat wrote:dziewczyny, dzisiaj w nocy obudził mnie złośliwy ból podbrzusza, taki jak na @ wstałam zrobiło mi się niedobrze i gorąco poszłam na toaletę, zrobiłam małe siku i cała oblałam się zimnym potem :o po 5 minutach przestało boleć :o domyślacie się co to było? Może miałyście takie objawy? już po badaniu, wynik po południu
-
dziewczyny akurat tak sie sklada, ze bede w Polsce robila padania 8dpo... to chyba dobry moment z tego co wiem na to zeby zrobic progesteron, nie?
sa indywidualne wyniki zalezne od osoby czy jest jakis konkretny przedzial <od do> wynikow?
bo rozumiem ze TSH robi sie obojetne w ktorym cyklu, tak?10.09.2019 Marcel -
Oleczka94 wrote:dziewczyny akurat tak sie sklada, ze bede w Polsce robila padania 8dpo... to chyba dobry moment z tego co wiem na to zeby zrobic progesteron, nie?
sa indywidualne wyniki zalezne od osoby czy jest jakis konkretny przedzial <od do> wynikow?
bo rozumiem ze TSH robi sie obojetne w ktorym cyklu, tak? -
werka93 wrote:Ja TSH robiłam niezależnie od dnia cyklu, a na progesteron 8dpo to idealny czas, dobrze byłoby, gdyby progesteron sięgał pod 20, ale ja miałam 17 i to też jest prawidłowy, gorzej gdybyś miała np. 10.
A jesli chodzi o FSH i estradiol to jest sens robic? bo znalazlam taki pakiecik badan hormonalnych w jednym lab i akurat caly pakiet jest za 100zl (estradiol, fsh,ths,progesteron,prolaktyna,lh), tylko nie wiem czy inne hormony mi cos w na tym etapie mojego cyklu powiedza... bo gdzies czytalam ze niektore bada ie w innych dniach cyklu.
A jaka powinna byc beta ? to znacz jaki jest minimalny próg ktory wskazuje na ciaze? i mniej wiecej po jakim czasie od owu sie on podnosi?10.09.2019 Marcel -
Oleczka94 wrote:Aha no okej, dziekuje bardzo za odpowiedz w takim razie. no tez jestem happy ze akurat teraz mialam owulacje, akurat bede w Polsce idealnie
A jesli chodzi o FSH i estradiol to jest sens robic? bo znalazlam taki pakiecik badan hormonalnych w jednym lab i akurat caly pakiet jest za 100zl (estradiol, fsh,ths,progesteron,prolaktyna,lh), tylko nie wiem czy inne hormony mi cos w na tym etapie mojego cyklu powiedza... bo gdzies czytalam ze niektore bada ie w innych dniach cyklu.
A jaka powinna byc beta ? to znacz jaki jest minimalny próg ktory wskazuje na ciaze? i mniej wiecej po jakim czasie od owu sie on podnosi?