Zabija mnie ciekawość
-
WIADOMOŚĆ
-
Staramy sie 5 miesiąc ja wiem że to dopiero początki ale w pierwszej ciąży udało się za pierwszym razem i jak zaczynaliśmy się starać byłam pewna że z druga będzie tak samo i się lekko zdziwiłam jak dotarło do mnie że wcale tak nie jest... ja mierze temperature i badam śluz i szyjke...
Hahaha pisze na telefonie i zamiast szyjke przez cudowny slownik wskoczylo szynkeWiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 12:28
-
Madziula3943248 wrote:Summis95 a Ty długo juz sie starasz?
Za ile zmierzasz testować?
Fajnie że jest taka grupa jedna drugą zrozumie...też króciutko. Testowałam dzisiaj, widziałam cień kreski ale planowana @ ma przyjść we wtorek wiec dopiero w ten dzień zatestuje ponownie.
Zgadzam się, można pogadać, wyrządzić się, nie marudzić mężowi co chwile haha chociaż codziennie rano się pyta jaka tenperatura
-
Piersi mnie bolą od owulacji jak i jajniki, miałam dwa dni biegunki co zawsze mam problemy z załatwianiem i myśle ze to mogło być zagnieżdżenie, bo wtedy temp spadła o 3 kreski a następnego dnia poszła w górę. Teraz mnie boli podbrzusze jak na @ i dużo śluzu, przez co cały czas sprawdzam czy to nie @. I temp 37,5 rano po przebudzeniu a wyciągu dnia 38
-
Kochana, w pierwszej ciąży mi się tylko @ spóźniała, cała ciąże nie miałam objawów, czułam się jakbym w niej wogole nie była. Dlatego z jednej strony mam nadzieje, że się udało a z drugiej jest inaczej niż z córą wiec trochę te nadzieje gasną..
I nie można się sugerować tym jakie kto ma objawy, bo każdy organizm innyw który dzień planujesz testować?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 13:45
-
Summis95 wrote:Cześć dziewczyny
możemy fiksowac razem
Mierzycie temp? Badacie śluz, szyjkę? Jak długo się staracie?
1 cs -
CatChili wrote:Mierzę, ale od kilku dni. Cały czas mam podwyższoną, która rośnie (powyżej 37 stopni). Jestem w 24 dc, od 3 dni boli mnie macica i czasami jajniki (takie dziwne ciągnięcie, nigdy nie czułam takiego rodzaju bólu). Niedobrze mi jest, a jem dosłownie co chwilę. Sutki tkliwe, ale tylko wieczorami, jak zdejmuję stanik. A jakie mam humory... Tak się śmieję, a za chwilę bym wszystkich pozabijała... Biegunkę miałam w 21 i 22 dc. Dzisiaj patrzę w lustro i szkliste oczy, jakbym była chora. Cały czas mnie trzęsie.
i tylko rano, zanim podniesiesz się z łóżka o stałej porze
oby Twoje objawy świadczyły o fasolce, trzymam kciuki
-
Summis95 wrote:A kiedy powinnaś dostać @?? Temperaturę mierzy się od początku cyklu, bo nie wiesz jaką masz na początku i kiedy był skok oraz o ile kresek
i tylko rano, zanim podniesiesz się z łóżka o stałej porze
oby Twoje objawy świadczyły o fasolce, trzymam kciuki
1 cs -
werka93 wrote:Chwilę mnie nie było, a Wy się dziewczyny tak rozpisałyście
Agapat - dla mnie jest bladzioch, po cichutku gratuluję i trzymam kciuki, żeby kreseczka ciemniała :*
Aguś - weekend jak najbardziej udany, było nam to potrzebne, dużo rozmawialiśmy, spędziliśmy ten czas razem na głupotach i powiem Wam szczerze, że marzę już o mieszkaniu tylko we dwójkę (ewentualnie w trójkę z bąblem w brzuchu)
Ciuszki prześliczne! I aż nie mogę uwierzyć, że masz już taki bebzolek, przepiękny! Buzi w brzusio :*
Dziękuję:-*
Wiesz tak zaglądam na Twój wykres i Ty faktycznie musiałaś mieć akurat pecha z tym, że akurat w cyklu bezowulacyjnym poszłaś pierwszy raz na monitoringbo odrazu po wykresie nawet widać. A Twoje poprzednie były zupełnie inne.
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Patrycja201501 wrote:Kazał testować od 10dc ale dziewczyny piszą ze u jednej utrzymuje się tydzień u innej 11/12 dni. Dziś znów bladzioch a jest 14 dzień po ovitrelle. Sama niewiem ;-(👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Oleczka94 wrote:dziewczyny akurat tak sie sklada, ze bede w Polsce robila padania 8dpo... to chyba dobry moment z tego co wiem na to zeby zrobic progesteron, nie?
sa indywidualne wyniki zalezne od osoby czy jest jakis konkretny przedzial <od do> wynikow?
bo rozumiem ze TSH robi sie obojetne w ktorym cyklu, tak?👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Summis95 wrote:Z Katowic
Dziewczyny widzę cień cieniaWe wtorek powinna przyjść @ wiec wtedy zrobię drugi test ale jestem bardzo dobrej myśli, że się udało
temp 37,5 ból piersi i podbrzusza ciąg dalszy..
Mąż się śmieje, że będzie podwójne świętowanie, bo Polska tez we wtorek gra na mistrzostwach hahaczekam na wieści we wtorek
Podziwiam Cię, bo ja bym nie wytrzymała i powtarzała test odrazu na drugi dzień
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Madziula3943248 wrote:Staramy sie 5 miesiąc ja wiem że to dopiero początki ale w pierwszej ciąży udało się za pierwszym razem i jak zaczynaliśmy się starać byłam pewna że z druga będzie tak samo i się lekko zdziwiłam jak dotarło do mnie że wcale tak nie jest... ja mierze temperature i badam śluz i szyjke...
Hahaha pisze na telefonie i zamiast szyjke przez cudowny slownik wskoczylo szynke
Tak w ogóle to witam nowe dziewczyny
Którejś z dziewczyn niedawno pisałam, że jak się wstawia niektóre emotikonki z tel, to wtedy ucina posta.👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙