Zabija mnie ciekawość
-
WIADOMOŚĆ
-
Staramy sie 5 miesiąc ja wiem że to dopiero początki ale w pierwszej ciąży udało się za pierwszym razem i jak zaczynaliśmy się starać byłam pewna że z druga będzie tak samo i się lekko zdziwiłam jak dotarło do mnie że wcale tak nie jest... ja mierze temperature i badam śluz i szyjke...
Hahaha pisze na telefonie i zamiast szyjke przez cudowny slownik wskoczylo szynkeWiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 12:28
-
Madziula3943248 wrote:Summis95 a Ty długo juz sie starasz?
Za ile zmierzasz testować?
Fajnie że jest taka grupa jedna drugą zrozumie...
Zgadzam się, można pogadać, wyrządzić się, nie marudzić mężowi co chwile haha chociaż codziennie rano się pyta jaka tenperatura
-
Piersi mnie bolą od owulacji jak i jajniki, miałam dwa dni biegunki co zawsze mam problemy z załatwianiem i myśle ze to mogło być zagnieżdżenie, bo wtedy temp spadła o 3 kreski a następnego dnia poszła w górę. Teraz mnie boli podbrzusze jak na @ i dużo śluzu, przez co cały czas sprawdzam czy to nie @. I temp 37,5 rano po przebudzeniu a wyciągu dnia 38
-
Kochana, w pierwszej ciąży mi się tylko @ spóźniała, cała ciąże nie miałam objawów, czułam się jakbym w niej wogole nie była. Dlatego z jednej strony mam nadzieje, że się udało a z drugiej jest inaczej niż z córą wiec trochę te nadzieje gasną..
I nie można się sugerować tym jakie kto ma objawy, bo każdy organizm inny w który dzień planujesz testować?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 13:45
-
Summis95 wrote:Cześć dziewczyny możemy fiksowac razem Mierzycie temp? Badacie śluz, szyjkę? Jak długo się staracie?1 cs
-
CatChili wrote:Mierzę, ale od kilku dni. Cały czas mam podwyższoną, która rośnie (powyżej 37 stopni). Jestem w 24 dc, od 3 dni boli mnie macica i czasami jajniki (takie dziwne ciągnięcie, nigdy nie czułam takiego rodzaju bólu). Niedobrze mi jest, a jem dosłownie co chwilę. Sutki tkliwe, ale tylko wieczorami, jak zdejmuję stanik. A jakie mam humory... Tak się śmieję, a za chwilę bym wszystkich pozabijała... Biegunkę miałam w 21 i 22 dc. Dzisiaj patrzę w lustro i szkliste oczy, jakbym była chora. Cały czas mnie trzęsie.
-
Summis95 wrote:A kiedy powinnaś dostać @?? Temperaturę mierzy się od początku cyklu, bo nie wiesz jaką masz na początku i kiedy był skok oraz o ile kresek i tylko rano, zanim podniesiesz się z łóżka o stałej porze oby Twoje objawy świadczyły o fasolce, trzymam kciuki1 cs
-
werka93 wrote:Chwilę mnie nie było, a Wy się dziewczyny tak rozpisałyście
Agapat - dla mnie jest bladzioch, po cichutku gratuluję i trzymam kciuki, żeby kreseczka ciemniała :*
Aguś - weekend jak najbardziej udany, było nam to potrzebne, dużo rozmawialiśmy, spędziliśmy ten czas razem na głupotach i powiem Wam szczerze, że marzę już o mieszkaniu tylko we dwójkę (ewentualnie w trójkę z bąblem w brzuchu )
Ciuszki prześliczne! I aż nie mogę uwierzyć, że masz już taki bebzolek, przepiękny! Buzi w brzusio :*
Dziękuję:-*
Wiesz tak zaglądam na Twój wykres i Ty faktycznie musiałaś mieć akurat pecha z tym, że akurat w cyklu bezowulacyjnym poszłaś pierwszy raz na monitoring bo odrazu po wykresie nawet widać. A Twoje poprzednie były zupełnie inne.👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Patrycja201501 wrote:Kazał testować od 10dc ale dziewczyny piszą ze u jednej utrzymuje się tydzień u innej 11/12 dni. Dziś znów bladzioch a jest 14 dzień po ovitrelle. Sama niewiem ;-(👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Oleczka94 wrote:dziewczyny akurat tak sie sklada, ze bede w Polsce robila padania 8dpo... to chyba dobry moment z tego co wiem na to zeby zrobic progesteron, nie?
sa indywidualne wyniki zalezne od osoby czy jest jakis konkretny przedzial <od do> wynikow?
bo rozumiem ze TSH robi sie obojetne w ktorym cyklu, tak?👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Summis95 wrote:Z Katowic
Dziewczyny widzę cień cienia We wtorek powinna przyjść @ wiec wtedy zrobię drugi test ale jestem bardzo dobrej myśli, że się udało temp 37,5 ból piersi i podbrzusza ciąg dalszy..
Mąż się śmieje, że będzie podwójne świętowanie, bo Polska tez we wtorek gra na mistrzostwach haha👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Madziula3943248 wrote:Staramy sie 5 miesiąc ja wiem że to dopiero początki ale w pierwszej ciąży udało się za pierwszym razem i jak zaczynaliśmy się starać byłam pewna że z druga będzie tak samo i się lekko zdziwiłam jak dotarło do mnie że wcale tak nie jest... ja mierze temperature i badam śluz i szyjke...
Hahaha pisze na telefonie i zamiast szyjke przez cudowny slownik wskoczylo szynke
Tak w ogóle to witam nowe dziewczyny
Którejś z dziewczyn niedawno pisałam, że jak się wstawia niektóre emotikonki z tel, to wtedy ucina posta.👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙