Zabija mnie ciekawość
-
WIADOMOŚĆ
-
agniecha2101 wrote:A skąd ta pewność, że będzie to 8dpo? Ile czasu dokładnie będziesz w PL? Ja bym na Twoim miejscu najpierw poszła do gina, porozmawiała o wszystkim, zapytała jakie badania najlepiej zrobić, uprzedziła, że jestes w PL tylko na chwilę i zależy Ci, żeby szybko zrobić podstawowe badania, bo masz rozregulowane cykle strasznie... i wtedy dopiero szła do labpratorium.
czy moze faktycznie lepiej isc do gina przed badaniami? kurcze sama nie wiem, bo trochu jestem nieczasowa niestety...10.09.2019 Marcel -
Madziula3943248 wrote:Za 9 dni wypada mi okres wiec sama sie zastanawiam kiedy najwczesniej mogę testować...
U mnie temp 36.72 ale przed owu najniższa 36.22 wiec chyba nie ma tragedii
Agniecha nie zapeszaj, bo ja ciagle myśle, że @ przyjdzie, tak mnie ten brzuch boli jakby już za rogiem była haha
-
Oleczka94 wrote:W Polsce bede 4 dni. w tym weekend... A 8dpo wydaje mi sie ze wnioskuje to ze skoku temperatury.. nikt inny mi tego nie powie ani nie potwierdzi nietsety tylko moj wykres... U ginekologa bede w pierwszym dniu przylotu takze zrobie te hormony i pojde z nimi do gina i zobacze co powie, jesli zleci dodatkowe badania to postaram sie pojsc na drugi dzien.
czy moze faktycznie lepiej isc do gina przed badaniami? kurcze sama nie wiem, bo trochu jestem nieczasowa niestety...agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Oleczka94 wrote:W Polsce bede 4 dni. w tym weekend... A 8dpo wydaje mi sie ze wnioskuje to ze skoku temperatury.. nikt inny mi tego nie powie ani nie potwierdzi nietsety tylko moj wykres... U ginekologa bede w pierwszym dniu przylotu takze zrobie te hormony i pojde z nimi do gina i zobacze co powie, jesli zleci dodatkowe badania to postaram sie pojsc na drugi dzien.
czy moze faktycznie lepiej isc do gina przed badaniami? kurcze sama nie wiem, bo trochu jestem nieczasowa niestety...
A nie masz możliwości przedłużyć trochę pobytu w PL?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 16:48
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Summis95 wrote:Oczywiście, że nie ma, ważne żeby był wzrost o conajmniej 0,2 a u Ciebie on jest wszystkie Ci powiedzą, że najlepiej czekać do dnia spodziewanej @ ale rzadko która wytrzymuje haha niektórym wychodzą testy 10dni po a niektórym dopiero w dniu spodziewanej @ albo kilka dni po, nie ma reguły
Agniecha nie zapeszaj, bo ja ciagle myśle, że @ przyjdzie, tak mnie ten brzuch boli jakby już za rogiem była haha👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
agniecha2101 wrote:Wiesz masz na tyle niejednoznaczny wykres i ten skok temperatury, że ja bym nie była taka pewna co do dnia owulacji, więc raczej najpierw poszłabym do gina, żeby w ogóle stwierdził czy do tej owulacji doszło (jeśli będzie w stanie stwierdzić).
A nie masz możliwości przedłużyć trochę pobytu w PL?
niestety nie moge przedluzyc... nie mam wiecej wolnego w pracy, bo znowu w sierpniu bede w Polsce...
Kurcze no jesli chodzi o te badania to moze faktycznie... sama juz nie wiem.10.09.2019 Marcel -
agniecha2101 wrote:Cieszę się, że się udał
Dziękuję:-*
Wiesz tak zaglądam na Twój wykres i Ty faktycznie musiałaś mieć akurat pecha z tym, że akurat w cyklu bezowulacyjnym poszłaś pierwszy raz na monitoring bo odrazu po wykresie nawet widać. A Twoje poprzednie były zupełnie inne.
Za miesiąc gnam z powrotem na monitoring, z tym cyklem się juz pogodzilam ale od następnego znowu zaczynamy :*agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Oleczka94 wrote:dlaczego niejednoznaczny? mozesz powiedziec cos wiecej?
niestety nie moge przedluzyc... nie mam wiecej wolnego w pracy, bo znowu w sierpniu bede w Polsce...
Kurcze no jesli chodzi o te badania to moze faktycznie... sama juz nie wiem. -
werka93 wrote:Niejednoznaczny, bp przeważnie widać różnice miedzy pierwsza faza cyklu (nizsze temperatury), a druga faza (temperatury wyższe), a u Ciebie trochę te temperatury skaczą, nie wiem z czego to wynika, a mierzysz zawsze o tej samej godzinie? Ja na przyklad jak mierze o innej lub dzień wczesniej pilam jakiegoś drinka czy piwko to ignoruje ta temperaturę bo wiadomo ze jest wtedy podwyższona
Jest tam rowniez zaznaczone ze jeden pomiar byl pare godzin pozniej niz powinien byc, bo poprostu po ludzku budzik nie zadzwonil i tak naprawde gdyby nie te skoki to krecha bylaby prawdopodobnie na jednej lini10.09.2019 Marcel -
Oleczka94 wrote:dokladnie wlasnie u mnie tez jest to zaznaczone... na poczatku cyklu mialam pewne skoki bo dzien wczesniej pilam alkohol, nie bylo go duzo a temperatura skakala... zwlaszcza ze picie alkoholu nie bylo w dzien ani nawet pod wieczor tylko raczej kolo 23,24...
Jest tam rowniez zaznaczone ze jeden pomiar byl pare godzin pozniej niz powinien byc, bo poprostu po ludzku budzik nie zadzwonil i tak naprawde gdyby nie te skoki to krecha bylaby prawdopodobnie na jednej lini -
werka93 wrote:Oby jutro temperatura byla u Ciebie tak samo wysoka albo i wyzsza :*
postanowilam zrobic podstawowe badania dla kobiet np. OB lipidogram i takie tam i hormonalne TSH ft3 ft4 anty tpo progesteron i prolaktyne... pojde z tym co jest i zobacze co babka mi powie, najwyzej reszte badan (jesli mi powie ze trzeba) sprobuje jakos tutaj w Uk zrobic, moze sie uda...10.09.2019 Marcel -
Madziula3943248 wrote:Jak wstawiacie swoje wykresy owulacyjne pod swoimi postami? Bo bym wstawila swoj żebyście Wy spojrzaly na niego swoim fachowym okiem
Mnie strasznie słabo, głowa boli aż do wymiotów i czuje się jakaś nieobecna.
-
summis tez bym chciala troche porzygac hehe oczywiscie wiadomo z jakich powodow
Madziula musisz wejsc w ustawienia zakladka spolecznosc i tam na dole masz swoj podpis, mozesz tam wspisac cokolwiek chcesz, a miniaturke dajesz tak: pod swoim wykresem masz udostepnij wykres - kliknij i tam masz zakladke miniaturka, kopiujesz i wklejasz w tamto gdzie masz swoj podpis.10.09.2019 Marcel -
Witam wszystkie staraczki,muszę się poradzić bo chyba szaleje.ostatnio dni płodne miałam jakoś między 2 a 8 czerwca cały czas w te dni intensywnie pracowaliśmy może z dwoma dniami przerwy jednak nie.mialam takich objawów owulacji jak ból jajnika czy duża ilość śluzu miałam trochę stresu związanego ze ślubem. Od jakiś 2 dni mam lekkie kłucie brzucha i takie kręcenie jak na okres ogólnie jestem bardzo senna i zmęczona a śluz jest taki nijaki. Okres powinnam dostać za 6 dni choć wolałabym nie ale czy to mogą być wczesne objawy ?zwykle przed okresem mam.nole brzucha ale to tak 2 dni przed a nie tydzień.Muminkowa
-
Muminkowa wrote:Witam wszystkie staraczki,muszę się poradzić bo chyba szaleje.ostatnio dni płodne miałam jakoś między 2 a 8 czerwca cały czas w te dni intensywnie pracowaliśmy może z dwoma dniami przerwy jednak nie.mialam takich objawów owulacji jak ból jajnika czy duża ilość śluzu miałam trochę stresu związanego ze ślubem. Od jakiś 2 dni mam lekkie kłucie brzucha i takie kręcenie jak na okres ogólnie jestem bardzo senna i zmęczona a śluz jest taki nijaki. Okres powinnam dostać za 6 dni choć wolałabym nie ale czy to mogą być wczesne objawy ?zwykle przed okresem mam.nole brzucha ale to tak 2 dni przed a nie tydzień.10.09.2019 Marcel
-
Oleczka94 wrote:summis tez bym chciala troche porzygac hehe oczywiscie wiadomo z jakich powodow
Madziula musisz wejsc w ustawienia zakladka spolecznosc i tam na dole masz swoj podpis, mozesz tam wspisac cokolwiek chcesz, a miniaturke dajesz tak: pod swoim wykresem masz udostepnij wykres - kliknij i tam masz zakladke miniaturka, kopiujesz i wklejasz w tamto gdzie masz swoj podpis.
Ja nie chce dobrze, że córka ładnie się bawi i przeglada książeczki M w pracy to mam wieczór dla siebie, chociaż pewnie pójdę spać haha
A Wy laski jakie macie plany na piątkowy wieczór?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 19:46
-
Mam pytanie, bo różnie mówią. Co ile dni ‚lepiej’ się kochać? W zeszłym miesiącu kochaliśmy się codziennie i nic to nie dało. W tym miesiącu bara bara było co dwa dni czy może lepiej tylko przed i po owu? Zaciążone, bo mają doświadczenie jak i starające się proszę o skomentowanie bo jednak codziennie to chyba za czesto? Wydaje mi się, że plemniki nie są wtedy tak silne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 19:52