Zdziska i Elbieta
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Zuzia.zuzia wrote:Jest pęcherzyk ciążowy , boże dziękuję na miejscu! Nie słychać serduszka ale to wcześnie . Ogólnie wyszło mi 5 tydzień i 1 dzień ale ona mówi że na tym etapie to równie dobrze może być 5 i 5 dzień także tym mam się nie przejmować . Mam zrobić jeszcze raz bete albo przyjść za tydzień czy bije serducho jeśli nie chce czekać do badaniu z gp a gorsza wiadomość mam mięśniaka 1 cm ale powiedziała mi ze jest bardzo stary generalnie to może być przyczyna moich nie powodzen dała mi cyclogest tylko ze względu ze juz brałam jak zaszłam a nie powinno się odstawiać i aspirynę mam brać najmniejsza dawkę 75 do 12 tyg potem odstawić . Strasznie się trzęse
Cieszę się że już po wizycie i że dostałaś leki...no właśnie w tym rzecz że nie powinno się odstawiać progesteronu po zajściu w ciążę...Co do mięśniaka to on może przeszkadzać w zajściu w ciążę jeśli jest w miejscu które może to utrudniać ale nie wierzę żeby był przyczyną poronień, ale to tylko zasłyszane informacje więc mogę być w błędzie. Następna wizyta i będzie serduszkoZuzia.zuzia lubi tę wiadomość
-
Zuzia.zuzia wrote:Jest pęcherzyk ciążowy , boże dziękuję na miejscu! Nie słychać serduszka ale to wcześnie . Ogólnie wyszło mi 5 tydzień i 1 dzień ale ona mówi że na tym etapie to równie dobrze może być 5 i 5 dzień także tym mam się nie przejmować . Mam zrobić jeszcze raz bete albo przyjść za tydzień czy bije serducho jeśli nie chce czekać do badaniu z gp a gorsza wiadomość mam mięśniaka 1 cm ale powiedziała mi ze jest bardzo stary generalnie to może być przyczyna moich nie powodzen dała mi cyclogest tylko ze względu ze juz brałam jak zaszłam a nie powinno się odstawiać i aspirynę mam brać najmniejsza dawkę 75 do 12 tyg potem odstawić . Strasznie się trzęse
Zuzia.zuzia lubi tę wiadomość
-
mik82 wrote:Hej Kochana
Cieszę się że już po wizycie i że dostałaś leki...no właśnie w tym rzecz że nie powinno się odstawiać progesteronu po zajściu w ciążę...Co do mięśniaka to on może przeszkadzać w zajściu w ciążę jeśli jest w miejscu które może to utrudniać ale nie wierzę żeby był przyczyną poronień, ale to tylko zasłyszane informacje więc mogę być w błędzie. Następna wizyta i będzie serduszko
Cwalinka lubi tę wiadomość
Kiedy umiera dziecko umiera cały twój świat -
Zuzka.. najwazniejsze ze kropek jest na swoim miejscu iod poczatkujestes pod opieka :0 teraz bedzie git
-
Bardzo bardzo tu cichutko
Asia mam nadzieję że wszystko okej u Was i macie przygotowane już wszystko
Czekam na wieści z wizyty i mocno trzymam kciuki (za wizytę oraz za Ślub) :* :* :*
Kasiu dobrej nocki odpoczywaj i mam nadzieję że jutro będzie lepszy nastrój :* :* Mocno ściskam :*
Mik u Ciebie również mam nadzieję że wszystko w porządeczku i że spędzasz miło wolny czas :* :* Bardzo jeszcze raz Ci dziękuję za propozycję z wysłaniem lutki !!! :* :*
Izunia u Ciebie też liczę że wszystko okej że maleństwo daje o sobie znać i że Ty masz dobry humor :* :* :* :* :* Pozdrawiam i mocno ściskam :* :*
Dotik no u Ciebie to czekam na pozytywny teścik pod koniec cyklu mam nadzieję że teraz to tylko formalność
Aniu byle do 8 !!!! Zaciskam kciuki i wierzę że dowiecie się samych konkretów i dobrych wiadomości :* :* :* :*
Rybko :* :* :* :*
Redzik u Ciebie też czekam z niecierpliwością na koniec :* :* :* :* (zielony rzecz jasna) :*
Amelia jeśli to czytasz to dla Ciebie również buziak :* i mam nadzieję że wszystko okej :* :* :* :*
Ja już idę pod prysznic pogadałam chwilkę z siotrą i będę kończyć książkę ... Zamierzam się lenić i nic nie robić :* :* bUZIAKI DO JUTRAamelia04072006, Redhotka, dotik lubią tę wiadomość
nick nieaktualnyZuzia.zuzia wrote:Redzik u Ciebie też czekam z niecierpliwością na koniec :* :* :* :* (zielony rzecz jasna) :*
Bąbelek piękny, więc i serduszko będzie pięknie słychać! :-* -
Cześć Kochane!! całuje Wszystkie
Zuza piękny kropek tam u Ciebie, cieszę się że wszystko oki!
My wczoraj wróciliśmy do domu, prawie 2 tygodnie lenistwa u teściów dopadło mnie jakieś choróbsko, wczoraj kaszel, dziś gardło mnie boli tak że mówić nie mogę więc leżę w łóżku. gorączki nie mam, 36,3 a w bożenie 37,65 jak się obudziłam, zaznaczyłam na wykresie mniej bo to jakieś szaleństwo...Zuzia.zuzia, Cwalinka, mik82 lubią tę wiadomość
jestem w ciąży, urojonej i spożywczej.
-
dotik wrote:Cześć Kochane!! całuje Wszystkie
Zuza piękny kropek tam u Ciebie, cieszę się że wszystko oki!
My wczoraj wróciliśmy do domu, prawie 2 tygodnie lenistwa u teściów dopadło mnie jakieś choróbsko, wczoraj kaszel, dziś gardło mnie boli tak że mówić nie mogę więc leżę w łóżku. gorączki nie mam, 36,3 a w bożenie 37,65 jak się obudziłam, zaznaczyłam na wykresie mniej bo to jakieś szaleństwo...
Czekam na foto 2 kresekCwalinka lubi tę wiadomość
nick nieaktualny
-
Dotik trzymam kciuki
hej dziewczynki pozdrawiam wszytskie i kazda z osobna
Asha - matko zalozycielko
Amelcia
Mik
Zuza<3
Dotik
Cwalinka<3
Redhotka
Rybka
Marmutku
i wogole wolgole wszytskie co sie pojawialyZuzia.zuzia, Cwalinka, amelia04072006, mik82, Redhotka lubią tę wiadomość
-
Ja dzis napiasalam maila do Ministerstwa Zdrowia
" Witam,
Chciałabym się zapytać dlaczego In vitro nie jest refundowane dla osób u których niepłodność jest spowodowana brakiem plemników.... i dlaczego nie ma możliwości podejścia do In vitro refundowanego z nasieniem dawcy ??
Jak dla mnie i mojego męża jest to jawna dyskryminacja, takich małżeństw które nie dość że muszą się borykać z kosztami związanymi z biopsjami, badaniami w celu znalezienia plemników.. do refundowanego in vitro to gdy wykorzystają już wszystkie środki aby je znaleźć pojawiają się problemy w momencie kiedy muszą skorzystać z dawcy nasienia.. bo trzeba wyłożyć kilkanaście tys na in vitro.
Niestety ale IUI nie jest w przypadku dawcy nasienia równie skuteczne a momencie kiedy u kobiety też są problemy.
Pozdrawiam
Anna i Mich"
-
nick nieaktualny
-
Ania_84 wrote:Ja dzis napiasalam maila do Ministerstwa Zdrowia
" Witam,
Chciałabym się zapytać dlaczego In vitro nie jest refundowane dla osób u których niepłodność jest spowodowana brakiem plemników.... i dlaczego nie ma możliwości podejścia do In vitro refundowanego z nasieniem dawcy ??
Jak dla mnie i mojego męża jest to jawna dyskryminacja, takich małżeństw które nie dość że muszą się borykać z kosztami związanymi z biopsjami, badaniami w celu znalezienia plemników.. do refundowanego in vitro to gdy wykorzystają już wszystkie środki aby je znaleźć pojawiają się problemy w momencie kiedy muszą skorzystać z dawcy nasienia.. bo trzeba wyłożyć kilkanaście tys na in vitro.
Niestety ale IUI nie jest w przypadku dawcy nasienia równie skuteczne a momencie kiedy u kobiety też są problemy.
Pozdrawiam
Anna i Mich"
ehhh powalone to wszystko ...
Kiedy umiera dziecko umiera cały twój świat