X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Zdziska i Elbieta
Odpowiedz

Zdziska i Elbieta

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze ze juz po wizycie
    trzymam kciuki zeby miesniak zniknal

Zuzia.zuzia lubi tę wiadomość

• mik82 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia.zuzia wrote:
    Jest pęcherzyk ciążowy , boże dziękuję na miejscu! Nie słychać serduszka ale to wcześnie . Ogólnie wyszło mi 5 tydzień i 1 dzień ale ona mówi że na tym etapie to równie dobrze może być 5 i 5 dzień także tym mam się nie przejmować . Mam zrobić jeszcze raz bete albo przyjść za tydzień czy bije serducho jeśli nie chce czekać do badaniu z gp a gorsza wiadomość mam mięśniaka 1 cm ale powiedziała mi ze jest bardzo stary :O generalnie to może być przyczyna moich nie powodzen :-/ dała mi cyclogest tylko ze względu ze juz brałam jak zaszłam a nie powinno się odstawiać i aspirynę mam brać najmniejsza dawkę 75 do 12 tyg potem odstawić . Strasznie się trzęse
    Hej Kochana
    Cieszę się że już po wizycie i że dostałaś leki...no właśnie w tym rzecz że nie powinno się odstawiać progesteronu po zajściu w ciążę...Co do mięśniaka to on może przeszkadzać w zajściu w ciążę jeśli jest w miejscu które może to utrudniać ale nie wierzę żeby był przyczyną poronień, ale to tylko zasłyszane informacje więc mogę być w błędzie. Następna wizyta i będzie serduszko :-)

wrzesień 2008 - Mikołaj <3
    Starania od 12.2012
    maj 2014 - córeczka 16 tc [*]
    maj 2015 - cb
    grudzień 2016 - cb
    201709292743.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia.zuzia wrote:
    Jest pęcherzyk ciążowy , boże dziękuję na miejscu! Nie słychać serduszka ale to wcześnie . Ogólnie wyszło mi 5 tydzień i 1 dzień ale ona mówi że na tym etapie to równie dobrze może być 5 i 5 dzień także tym mam się nie przejmować . Mam zrobić jeszcze raz bete albo przyjść za tydzień czy bije serducho jeśli nie chce czekać do badaniu z gp a gorsza wiadomość mam mięśniaka 1 cm ale powiedziała mi ze jest bardzo stary :O generalnie to może być przyczyna moich nie powodzen :-/ dała mi cyclogest tylko ze względu ze juz brałam jak zaszłam a nie powinno się odstawiać i aspirynę mam brać najmniejsza dawkę 75 do 12 tyg potem odstawić . Strasznie się trzęse
    dobrze ze juz po wszytsko bedzie dobrze :)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Zuzia.zuzia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mik82 wrote:
    Hej Kochana
    Cieszę się że już po wizycie i że dostałaś leki...no właśnie w tym rzecz że nie powinno się odstawiać progesteronu po zajściu w ciążę...Co do mięśniaka to on może przeszkadzać w zajściu w ciążę jeśli jest w miejscu które może to utrudniać ale nie wierzę żeby był przyczyną poronień, ale to tylko zasłyszane informacje więc mogę być w błędzie. Następna wizyta i będzie serduszko :-)
    Wiem kochanie jej właśnie o to chodziło że jak się próbował malec zagnieździć tam gdzie on jest to nie szło . Generalnie zirytował mnie fakt że w lipcu miałam usg w Polsce tutaj miałam 3 razy Mik i nikt nie zauważył centymetrowego jak to ginka powiedziała starego mięśniaka :O to mnie zastanawia nie omieszkam wspomnieć o tym w gp . Zapytała czy mam galaretowate skrzepy podczas krwawień ja mówię że tak i ona mówi że odkąd je mam to on jest ale ja takie skrzepy mam chyba od zawsze :/ więc nie wiem w ogóle co o tym myśleć szczerze ... Najważniejsze że bąbel jest . Zrobie chyba to usg tylko poczekam tak 2 tyg wolę to niż bete w sumie bo mam obraz i widzę :) dziękuję za wsparcie teraz musi iść do przodu :) :) :)

Cwalinka lubi tę wiadomość

Kiedy umiera dziecko umiera cały twój świat :-(
  • Zuzia.zuzia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7dac5cda.jpg
    i to jest nasza kulka :D całe 3,5 mm :D

Ania_84, Redhotka lubią tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieknosci :D

mojmaz wlasnie zrobil szafke nocna :D
    fakt zabraklo mu plyty ..i ta polka jest zle dopasowana :D ale tlyko to dotnie i bedzie git :D

68b3a73dca4bf34dmed.jpg

Zuzia.zuzia, Cwalinka lubią tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Zuzia.zuzia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    pieknosci :D

mojmaz wlasnie zrobil szafke nocna :D
    fakt zabraklo mu plyty ..i ta polka jest zle dopasowana :D ale tlyko to dotnie i bedzie git :D

68b3a73dca4bf34dmed.jpg
    Twój mąż utalentowany super !!!!!

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzka.. najwazniejsze ze kropek jest na swoim miejscu iod poczatkujestes pod opieka :0 teraz bedzie git :)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Zuzia.zuzia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Zuzka.. najwazniejsze ze kropek jest na swoim miejscu iod poczatkujestes pod opieka :0 teraz bedzie git :)
    :) :)

• Zuzia.zuzia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo bardzo tu cichutko :) :) :)

Asia mam nadzieję że wszystko okej u Was i macie przygotowane już wszystko :) :) :)
    Czekam na wieści z wizyty i mocno trzymam kciuki (za wizytę oraz za Ślub) :* :* :*

Kasiu dobrej nocki odpoczywaj i mam nadzieję że jutro będzie lepszy nastrój :* :* Mocno ściskam :*

Mik u Ciebie również mam nadzieję że wszystko w porządeczku i że spędzasz miło wolny czas :* :* Bardzo jeszcze raz Ci dziękuję za propozycję z wysłaniem lutki !!! :* :*

Izunia u Ciebie też liczę że wszystko okej że maleństwo daje o sobie znać i że Ty masz dobry humor :* :* :* :* :* Pozdrawiam i mocno ściskam :* :*

Dotik no u Ciebie to czekam na pozytywny teścik pod koniec cyklu :) :) mam nadzieję że teraz to tylko formalność :)

Aniu byle do 8 !!!! Zaciskam kciuki i wierzę że dowiecie się samych konkretów i dobrych wiadomości :* :* :* :*

Rybko :* :* :* :*

Redzik u Ciebie też czekam z niecierpliwością na koniec :* :* :* :* (zielony rzecz jasna) :*

Amelia jeśli to czytasz to dla Ciebie również buziak :* i mam nadzieję że wszystko okej :* :* :* :*

Ja już idę pod prysznic pogadałam chwilkę z siotrą i będę kończyć książkę ... Zamierzam się lenić i nic nie robić :) :) :* :* bUZIAKI DO JUTRA <3

amelia04072006, Redhotka, dotik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia.zuzia wrote:
    Redzik u Ciebie też czekam z niecierpliwością na koniec :* :* :* :* (zielony rzecz jasna) :*
    :-* nie w tym cyklu... :-( a parę dni temu powiedziałabym Ci, że jestem spokojna... :-/

Bąbelek piękny, więc i serduszko będzie pięknie słychać! :-*

• dotik Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane!! całuje Wszystkie <3

Zuza piękny kropek tam u Ciebie, cieszę się że wszystko oki!

My wczoraj wróciliśmy do domu, prawie 2 tygodnie lenistwa u teściów ;) dopadło mnie jakieś choróbsko, wczoraj kaszel, dziś gardło mnie boli tak że mówić nie mogę więc leżę w łóżku. gorączki nie mam, 36,3 a w bożenie 37,65 jak się obudziłam, zaznaczyłam na wykresie mniej bo to jakieś szaleństwo...

Zuzia.zuzia, Cwalinka, mik82 lubią tę wiadomość

jestem w ciąży, urojonej i spożywczej.

• Zuzia.zuzia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dotik wrote:
    Cześć Kochane!! całuje Wszystkie <3

Zuza piękny kropek tam u Ciebie, cieszę się że wszystko oki!

My wczoraj wróciliśmy do domu, prawie 2 tygodnie lenistwa u teściów ;) dopadło mnie jakieś choróbsko, wczoraj kaszel, dziś gardło mnie boli tak że mówić nie mogę więc leżę w łóżku. gorączki nie mam, 36,3 a w bożenie 37,65 jak się obudziłam, zaznaczyłam na wykresie mniej bo to jakieś szaleństwo...
    Dotik super u Ciebie się dzieje :-*
    Czekam na foto 2 kresek ;-)

Cwalinka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc Kochane
    Dotik trzymam kciki za to temperaturowe szalenstwo :D
    Red <3
    i reszta dziewczyn <3

Zuzia.zuzia, Redhotka lubią tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotik trzymam kciuki :)

hej dziewczynki :) pozdrawiam wszytskie i kazda z osobna :D
    Asha - matko zalozycielko <3 :)
    Amelcia <3
    Mik <3
    Zuza<3
    Dotik <3
    Cwalinka<3
    Redhotka <3
    Rybka <3
    Marmutku <3

i wogole wolgole wszytskie co sie pojawialy <3 <3 :D

Zuzia.zuzia, Cwalinka, amelia04072006, mik82, Redhotka lubią tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Zuzia.zuzia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co u Was kochane ???? <3

Ania_84 lubi tę wiadomość

• Zuzia.zuzia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1572441jozqwlacmn.gif

Ania_84 lubi tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis napiasalam maila do Ministerstwa Zdrowia :D

" Witam,

Chciałabym się zapytać dlaczego In vitro nie jest refundowane dla osób u których niepłodność jest spowodowana brakiem plemników.... i dlaczego nie ma możliwości podejścia do In vitro refundowanego z nasieniem dawcy ??
    Jak dla mnie i mojego męża jest to jawna dyskryminacja, takich małżeństw które nie dość że muszą się borykać z kosztami związanymi z biopsjami, badaniami w celu znalezienia plemników.. do refundowanego in vitro to gdy wykorzystają już wszystkie środki aby je znaleźć pojawiają się problemy w momencie kiedy muszą skorzystać z dawcy nasienia.. bo trzeba wyłożyć kilkanaście tys na in vitro.
    Niestety ale IUI nie jest w przypadku dawcy nasienia równie skuteczne a momencie kiedy u kobiety też są problemy.
    Pozdrawiam
    Anna i Mich"

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja czekam na ksiedza od 13, nienawidze czekania

Aniu myslisz ze ten mail cos da?
    to kiedy refundowane jest in vitro? bo z tego co wiem to jezeli para posiada juz dziecko nie zalicza sie do programu refundowanego in vitro

• Zuzia.zuzia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Ja dzis napiasalam maila do Ministerstwa Zdrowia :D

" Witam,

Chciałabym się zapytać dlaczego In vitro nie jest refundowane dla osób u których niepłodność jest spowodowana brakiem plemników.... i dlaczego nie ma możliwości podejścia do In vitro refundowanego z nasieniem dawcy ??
    Jak dla mnie i mojego męża jest to jawna dyskryminacja, takich małżeństw które nie dość że muszą się borykać z kosztami związanymi z biopsjami, badaniami w celu znalezienia plemników.. do refundowanego in vitro to gdy wykorzystają już wszystkie środki aby je znaleźć pojawiają się problemy w momencie kiedy muszą skorzystać z dawcy nasienia.. bo trzeba wyłożyć kilkanaście tys na in vitro.
    Niestety ale IUI nie jest w przypadku dawcy nasienia równie skuteczne a momencie kiedy u kobiety też są problemy.
    Pozdrawiam
    Anna i Mich"
    Ciekawa jestem jaką otrzymasz odpowiedź ...
    ehhh powalone to wszystko ...

‹‹ 3629 3630 3631 3632 3633 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ