X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Zdziska i Elbieta
Odpowiedz

Zdziska i Elbieta

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze ze juz po wizycie
    trzymam kciuki zeby miesniak zniknal

Zuzia.zuzia lubi tę wiadomość

• mik82 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia.zuzia wrote:
    Jest pęcherzyk ciążowy , boże dziękuję na miejscu! Nie słychać serduszka ale to wcześnie . Ogólnie wyszło mi 5 tydzień i 1 dzień ale ona mówi że na tym etapie to równie dobrze może być 5 i 5 dzień także tym mam się nie przejmować . Mam zrobić jeszcze raz bete albo przyjść za tydzień czy bije serducho jeśli nie chce czekać do badaniu z gp a gorsza wiadomość mam mięśniaka 1 cm ale powiedziała mi ze jest bardzo stary :O generalnie to może być przyczyna moich nie powodzen :-/ dała mi cyclogest tylko ze względu ze juz brałam jak zaszłam a nie powinno się odstawiać i aspirynę mam brać najmniejsza dawkę 75 do 12 tyg potem odstawić . Strasznie się trzęse
    Hej Kochana
    Cieszę się że już po wizycie i że dostałaś leki...no właśnie w tym rzecz że nie powinno się odstawiać progesteronu po zajściu w ciążę...Co do mięśniaka to on może przeszkadzać w zajściu w ciążę jeśli jest w miejscu które może to utrudniać ale nie wierzę żeby był przyczyną poronień, ale to tylko zasłyszane informacje więc mogę być w błędzie. Następna wizyta i będzie serduszko :-)

wrzesień 2008 - Mikołaj <3
    Starania od 12.2012
    maj 2014 - córeczka 16 tc [*]
    maj 2015 - cb
    grudzień 2016 - cb
    201709292743.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia.zuzia wrote:
    Jest pęcherzyk ciążowy , boże dziękuję na miejscu! Nie słychać serduszka ale to wcześnie . Ogólnie wyszło mi 5 tydzień i 1 dzień ale ona mówi że na tym etapie to równie dobrze może być 5 i 5 dzień także tym mam się nie przejmować . Mam zrobić jeszcze raz bete albo przyjść za tydzień czy bije serducho jeśli nie chce czekać do badaniu z gp a gorsza wiadomość mam mięśniaka 1 cm ale powiedziała mi ze jest bardzo stary :O generalnie to może być przyczyna moich nie powodzen :-/ dała mi cyclogest tylko ze względu ze juz brałam jak zaszłam a nie powinno się odstawiać i aspirynę mam brać najmniejsza dawkę 75 do 12 tyg potem odstawić . Strasznie się trzęse
    dobrze ze juz po wszytsko bedzie dobrze :)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Zuzia.zuzia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mik82 wrote:
    Hej Kochana
    Cieszę się że już po wizycie i że dostałaś leki...no właśnie w tym rzecz że nie powinno się odstawiać progesteronu po zajściu w ciążę...Co do mięśniaka to on może przeszkadzać w zajściu w ciążę jeśli jest w miejscu które może to utrudniać ale nie wierzę żeby był przyczyną poronień, ale to tylko zasłyszane informacje więc mogę być w błędzie. Następna wizyta i będzie serduszko :-)
    Wiem kochanie jej właśnie o to chodziło że jak się próbował malec zagnieździć tam gdzie on jest to nie szło . Generalnie zirytował mnie fakt że w lipcu miałam usg w Polsce tutaj miałam 3 razy Mik i nikt nie zauważył centymetrowego jak to ginka powiedziała starego mięśniaka :O to mnie zastanawia nie omieszkam wspomnieć o tym w gp . Zapytała czy mam galaretowate skrzepy podczas krwawień ja mówię że tak i ona mówi że odkąd je mam to on jest ale ja takie skrzepy mam chyba od zawsze :/ więc nie wiem w ogóle co o tym myśleć szczerze ... Najważniejsze że bąbel jest . Zrobie chyba to usg tylko poczekam tak 2 tyg wolę to niż bete w sumie bo mam obraz i widzę :) dziękuję za wsparcie teraz musi iść do przodu :) :) :)

Cwalinka lubi tę wiadomość

Kiedy umiera dziecko umiera cały twój świat :-(
  • Zuzia.zuzia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7dac5cda.jpg
    i to jest nasza kulka :D całe 3,5 mm :D

Ania_84, Redhotka lubią tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieknosci :D

mojmaz wlasnie zrobil szafke nocna :D
    fakt zabraklo mu plyty ..i ta polka jest zle dopasowana :D ale tlyko to dotnie i bedzie git :D

68b3a73dca4bf34dmed.jpg

Zuzia.zuzia, Cwalinka lubią tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Zuzia.zuzia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    pieknosci :D

mojmaz wlasnie zrobil szafke nocna :D
    fakt zabraklo mu plyty ..i ta polka jest zle dopasowana :D ale tlyko to dotnie i bedzie git :D

68b3a73dca4bf34dmed.jpg
    Twój mąż utalentowany super !!!!!

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzka.. najwazniejsze ze kropek jest na swoim miejscu iod poczatkujestes pod opieka :0 teraz bedzie git :)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Zuzia.zuzia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Zuzka.. najwazniejsze ze kropek jest na swoim miejscu iod poczatkujestes pod opieka :0 teraz bedzie git :)
    :) :)

• Zuzia.zuzia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo bardzo tu cichutko :) :) :)

Asia mam nadzieję że wszystko okej u Was i macie przygotowane już wszystko :) :) :)
    Czekam na wieści z wizyty i mocno trzymam kciuki (za wizytę oraz za Ślub) :* :* :*

Kasiu dobrej nocki odpoczywaj i mam nadzieję że jutro będzie lepszy nastrój :* :* Mocno ściskam :*

Mik u Ciebie również mam nadzieję że wszystko w porządeczku i że spędzasz miło wolny czas :* :* Bardzo jeszcze raz Ci dziękuję za propozycję z wysłaniem lutki !!! :* :*

Izunia u Ciebie też liczę że wszystko okej że maleństwo daje o sobie znać i że Ty masz dobry humor :* :* :* :* :* Pozdrawiam i mocno ściskam :* :*

Dotik no u Ciebie to czekam na pozytywny teścik pod koniec cyklu :) :) mam nadzieję że teraz to tylko formalność :)

Aniu byle do 8 !!!! Zaciskam kciuki i wierzę że dowiecie się samych konkretów i dobrych wiadomości :* :* :* :*

Rybko :* :* :* :*

Redzik u Ciebie też czekam z niecierpliwością na koniec :* :* :* :* (zielony rzecz jasna) :*

Amelia jeśli to czytasz to dla Ciebie również buziak :* i mam nadzieję że wszystko okej :* :* :* :*

Ja już idę pod prysznic pogadałam chwilkę z siotrą i będę kończyć książkę ... Zamierzam się lenić i nic nie robić :) :) :* :* bUZIAKI DO JUTRA <3

amelia04072006, Redhotka, dotik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia.zuzia wrote:
    Redzik u Ciebie też czekam z niecierpliwością na koniec :* :* :* :* (zielony rzecz jasna) :*
    :-* nie w tym cyklu... :-( a parę dni temu powiedziałabym Ci, że jestem spokojna... :-/

Bąbelek piękny, więc i serduszko będzie pięknie słychać! :-*

• dotik Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane!! całuje Wszystkie <3

Zuza piękny kropek tam u Ciebie, cieszę się że wszystko oki!

My wczoraj wróciliśmy do domu, prawie 2 tygodnie lenistwa u teściów ;) dopadło mnie jakieś choróbsko, wczoraj kaszel, dziś gardło mnie boli tak że mówić nie mogę więc leżę w łóżku. gorączki nie mam, 36,3 a w bożenie 37,65 jak się obudziłam, zaznaczyłam na wykresie mniej bo to jakieś szaleństwo...

Zuzia.zuzia, Cwalinka, mik82 lubią tę wiadomość

jestem w ciąży, urojonej i spożywczej.

• Zuzia.zuzia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dotik wrote:
    Cześć Kochane!! całuje Wszystkie <3

Zuza piękny kropek tam u Ciebie, cieszę się że wszystko oki!

My wczoraj wróciliśmy do domu, prawie 2 tygodnie lenistwa u teściów ;) dopadło mnie jakieś choróbsko, wczoraj kaszel, dziś gardło mnie boli tak że mówić nie mogę więc leżę w łóżku. gorączki nie mam, 36,3 a w bożenie 37,65 jak się obudziłam, zaznaczyłam na wykresie mniej bo to jakieś szaleństwo...
    Dotik super u Ciebie się dzieje :-*
    Czekam na foto 2 kresek ;-)

Cwalinka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc Kochane
    Dotik trzymam kciki za to temperaturowe szalenstwo :D
    Red <3
    i reszta dziewczyn <3

Zuzia.zuzia, Redhotka lubią tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotik trzymam kciuki :)

hej dziewczynki :) pozdrawiam wszytskie i kazda z osobna :D
    Asha - matko zalozycielko <3 :)
    Amelcia <3
    Mik <3
    Zuza<3
    Dotik <3
    Cwalinka<3
    Redhotka <3
    Rybka <3
    Marmutku <3

i wogole wolgole wszytskie co sie pojawialy <3 <3 :D

Zuzia.zuzia, Cwalinka, amelia04072006, mik82, Redhotka lubią tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Zuzia.zuzia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co u Was kochane ???? <3

Ania_84 lubi tę wiadomość

• Zuzia.zuzia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1572441jozqwlacmn.gif

Ania_84 lubi tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis napiasalam maila do Ministerstwa Zdrowia :D

" Witam,

Chciałabym się zapytać dlaczego In vitro nie jest refundowane dla osób u których niepłodność jest spowodowana brakiem plemników.... i dlaczego nie ma możliwości podejścia do In vitro refundowanego z nasieniem dawcy ??
    Jak dla mnie i mojego męża jest to jawna dyskryminacja, takich małżeństw które nie dość że muszą się borykać z kosztami związanymi z biopsjami, badaniami w celu znalezienia plemników.. do refundowanego in vitro to gdy wykorzystają już wszystkie środki aby je znaleźć pojawiają się problemy w momencie kiedy muszą skorzystać z dawcy nasienia.. bo trzeba wyłożyć kilkanaście tys na in vitro.
    Niestety ale IUI nie jest w przypadku dawcy nasienia równie skuteczne a momencie kiedy u kobiety też są problemy.
    Pozdrawiam
    Anna i Mich"

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja czekam na ksiedza od 13, nienawidze czekania

Aniu myslisz ze ten mail cos da?
    to kiedy refundowane jest in vitro? bo z tego co wiem to jezeli para posiada juz dziecko nie zalicza sie do programu refundowanego in vitro

• Zuzia.zuzia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Ja dzis napiasalam maila do Ministerstwa Zdrowia :D

" Witam,

Chciałabym się zapytać dlaczego In vitro nie jest refundowane dla osób u których niepłodność jest spowodowana brakiem plemników.... i dlaczego nie ma możliwości podejścia do In vitro refundowanego z nasieniem dawcy ??
    Jak dla mnie i mojego męża jest to jawna dyskryminacja, takich małżeństw które nie dość że muszą się borykać z kosztami związanymi z biopsjami, badaniami w celu znalezienia plemników.. do refundowanego in vitro to gdy wykorzystają już wszystkie środki aby je znaleźć pojawiają się problemy w momencie kiedy muszą skorzystać z dawcy nasienia.. bo trzeba wyłożyć kilkanaście tys na in vitro.
    Niestety ale IUI nie jest w przypadku dawcy nasienia równie skuteczne a momencie kiedy u kobiety też są problemy.
    Pozdrawiam
    Anna i Mich"
    Ciekawa jestem jaką otrzymasz odpowiedź ...
    ehhh powalone to wszystko ...

‹‹ 3629 3630 3631 3632 3633 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ