Forum W oczekiwaniu na testowanie ZOSTAŃ MATKĄ NA DZIEŃ MATKI - MAJOWE TESTOWANIE '19
Odpowiedz

ZOSTAŃ MATKĄ NA DZIEŃ MATKI - MAJOWE TESTOWANIE '19

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 maja 2019, 15:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczytuje Was dziewczyny, ale straszne urwanie głowy mam teraz. Magduulina na lewym całkiem wyraźną kreska, na reszcie nic nie widzę. Trzymam kciuki za betę.
    Pauliśka, też kciukasy mocno zaciśnięte.

  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 23 maja 2019, 15:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka, trzymam kciuki

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 maja 2019, 15:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem dziewczyny ze macie juz mnie dosc z tym wydziwianiem i testami , mnie sama to denerwuje bo niewiem co jest grane... Postaram sie jutro podjechac na bete i uciekam narazie musze sie czyms zajac a non stop mysle o tych testach i forum.... :( sorry za moje pinkolenie

    Malgonia, Ryjek lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 maja 2019, 15:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Zuzia jak po wizycie? 😊

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7360 10436

    Wysłany: 23 maja 2019, 15:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, Amh oznacza rezerwę jajnikową i nie jest zależne od dnia cyklu. Wartość 6 jest wysoka, może świadczyć o pcos. Byłaś diagnozowana w tym kierunku?

    Iwona, zrobicie jeszcze dodatkowe badania i znajdźcie klinikę leczenia niepłodności. Jest wiele metod leczenia. Nie poddawaj się!

    Judit, miałam zalecenie brać duphaston od 3dpo, a progesteron besins od 7dpo. Niby duphaston nie zaburza owulacji, ale uważam, że lepiej nie ryzykować.

    Iwona28 lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1215 2177

    Wysłany: 23 maja 2019, 15:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, moja przyjaciółka zrobiła dziś wyniki i ma jakieś różnice w badaniu moczu - czy w ciąży jest to normalne czy powinna iść wcześniej na wizytę w związku z tym?

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e93970cc6048.jpg

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2019, 15:45

    29 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Siofor 1500 | Letrox 62,5 | NAC |Miovelia - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️MUCHa: ujemne
    ✔️AOA: ujemne
    ✔️ASA: ujemne
    ✔️ANA1, ANA4: ujemne

    👨
    Morfologia 2% - > 4%,
    Liczba 2,6mln - > 20mln,
    ruch postępowy 17% - >22%
  • Misiaa Autorytet
    Postów: 2292 3679

    Wysłany: 23 maja 2019, 15:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika89 właśnie nigdy mi żaden lekarz nic nie mówił o policystycznych jajnikach może dlatego że w 2 poprzednie ciąże zaszłam bezproblemowo. Pierwsza w 1cs a druga w 3cs od zielonego światła..ehh...dzisiaj już powiedziałam memu M że teraz 3 cykle po hsg są podobno najbardziej płodne i jeśli nic się w nich nie wydarzy to odstawiam leki i dłużej nie walczę bo to wszystko za bardzo siada mi na psychice..

    24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB

    Acard, insulina, clexan, luteina, euthyrox

    eiktugpjuxjlxhci.png
  • Mama_Zuzia Autorytet
    Postów: 2536 3957

    Wysłany: 23 maja 2019, 16:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny było duże opóźnienie u lekarza plus pogoda na drodze po prostu straszna- strugi deszczu cały czas nawet chwili spokoju.

    Melduje, ze moja dziewczynka pięknie rośnie, przykoksila i jest z waga tydzień do przodu na chwile obecna. Przepływy w tętnicach super, szyjka macicy zamknięta i długa, mała leży główka do góry a nogami kopie mame po pęcherzu. Wyniki krwi dobre, nosze już 900g klocuszka pod sercem 😍❤️ Doktor moja wagę pochwalil, niestety z racji obciążeń i wyniku granicznego z krzywa czeka mnie jeszcze jedna w okolicach 32tyg.

    A teraz malutka, przywitaj się z ciotkami ❤️
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a23444eff1fb.jpg

    Nadrobię Was jak tylko wrócimy bi teraz ścigany się z czasem żeby po syna zdążyć do przedszkola

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2019, 16:22

    agge, okularnica91, eemmiilliiaa, Linka90, Iseko, syllwia91, Irvine90, Salome, Nuch, Pati96, Malgonia, malamisia, Niecierpliwa..., Shadow, Iwona28, buba123, Ania_85_, MamaStasia :), Izape_91, Magduullina, OO83, szona, Angelika1313, Kittinka83, moni05, Karolina, Tele...79, MonikA_89!, Kingulla, DzulkaJ, Szczesliwa_mamusia, nuśka91, Olga_89, Madziandzia, aeiouy, Ochmanka, ElfiaKsiężniczka lubią tę wiadomość

    ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 23 maja 2019, 16:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia, malutka cudowna <3

    Mama_Zuzia lubi tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 maja 2019, 16:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka piękna dzidziulka! 😍 toć już kawał człowieka ❤ super!

    Mama_Zuzia lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 maja 2019, 16:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 22:26

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 maja 2019, 16:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po wstałam juz właśnie na chwilę. Nie spałam bo się boję i dobrze że ciągle ktoś do mnie przychodził. Po operacji przyszedł dr U powiedział o ile dobrze pamiętam że coś miałam lewy jajnik za bardzo oddalony? Że usunął zrosty i ogniska endomendy a ja pytam że fajnie ale co z moją prawa strona a on ze piękna jajowod drozny. Nie pamiętam ale jak mnie budzili to wydarlam sobie wenflon, ściągnelam opatrunek i mam mega krwiaka teraz na ręce... Rzucalam się i wymiotowalam ale potem było ok. Pytałam tylko czego mi tak dziwnie pika i czy mam ok wszystko hehe. We wtorek mam wizytę u dr a jutro powinnam wyjść. Zbieram się do pójścia się wykąpać ale samej się boję. Bolą mnie zebra strasznie z jednej strony i bark z szyja i gardło... A brzuch w ogóle

    Malgonia, Ania_85_, Madziandzia, aeiouy lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 maja 2019, 17:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Zuzia ale sliczna panienka😊super ze wszystko ok.

    Sylwia widzisz dalas rade. Teraz musi sie udac

    Monika a jakie badania mogo zrobic? Hormony mam ok owulacje co cykl, jajowody drozne macica ok jajniki tez tsh idealne cukier tez.

    syllwia91, Mama_Zuzia lubią tę wiadomość

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 23 maja 2019, 17:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Zuzia jaka jakosc zdjecia :) nieprawdopodobne :)

    Sylwian odpoczywaj, a jak juz dojdziesz do sieboe to na pewno lekarz jeszcze raz wszystko Ci powie.

    syllwia91, Mama_Zuzia lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 23 maja 2019, 17:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, odpoczywaj i nabieraj sił

    syllwia91 lubi tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • szona Autorytet
    Postów: 5640 13282

    Wysłany: 23 maja 2019, 19:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdulina, widzę kreski. Tylko po swoich przygodach - nie ufam testom bardziej niż teściowej ;)

    Aeiouy, u mnie taki zapieprz w pracy, że nawet nie mam sił na seks. Wracam do domu i zasypiam. Teraz też siedzę w pracy. Jajniki bolą, śluz kiepski, wyczuwam LUF. Nie chce mi się nic badać ;) przez wyjazdy nie mogłam zrobić monitoringu, w czerwcu chyba też szykuje się wyjazd w okresie okoloowulacyjnym 🙈 Klęska urodzaju. No nic. Za kilka dni zbadamy nasienie - boje się tego bardziej, niż swojego AMH. Ja z kolei sprawdzę antyTPO, anty TG i reszte odtarczycowych atrakcji.

    Sylwia, odpoczywaj :)

    A ja lubie deszcz ;) bo lubie powietrze po nim i słuchać jak pada, gdy siedzę w kocu :) Jestem z listopada, uwielbiam jesień ;) Zawsze wszyscy pukają się w głowę gdy to mówię 😅

    syllwia91, Kittinka83, MonikA_89!, Salome, Magduullina, aeiouy, Ochmanka lubią tę wiadomość

    15 cs po cb. (22 cs)
    Chwilowo - pie*dolę to i znikam stąd.
  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2209 3221

    Wysłany: 23 maja 2019, 19:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia odpoczywaj i nabieraj sił. ✊

    Szona u mnie podobna sytuacja z pogoda. Tylko u mnie wszyscy się pukaja w głowę jak mówię, że nie lubię lata. Nie tyle ,że lubię jak jest zimno tylko nienawidzę jak jest za ciepło. 😄

    syllwia91, szona lubią tę wiadomość

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50
  • Ryjek Ekspertka
    Postów: 129 95

    Wysłany: 23 maja 2019, 19:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Zaczęłam pisać tu pod koniec kwietnia, ale to już jakby zamierzchła przeszłość. Teraz akcja reaktywacja ;D Nie wchodziłam tu, ani nic nie pisałam, bo przerwaliśmy starania z dnia na dzień - moja babcia (85lat) z potrzebującej tylko wsparcia od czasu do czasu, stała się kaleką na własne życzenie :/ Nie wiadomo jak, ale w domu bardzo niefortunnie upadła. Jest właśnie po operacji głowy uda z nikłą nadzieją na rekonwalescencję, co oznacza, że moi rodzice 99% sił i czasu będą musieli teraz poświęcać jej. Zmieniać pieluchy, karmić itp. Także przerwaliśmy starania, a tu taka oto niespodzianka :
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/745785132c04.jpg rano może będzie więcej wdać, tu i światło słabe i ręce mi się trzęsły xD

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2019, 19:39

    buba123, agge, Pati96, Malgonia, Iseko, MonikA_89!, Nuch, okularnica91, Ochmanka, szona, Szczesliwa_mamusia, Ania_85_, Magduullina, nuśka91, Olga_89, Madziandzia, aeiouy lubią tę wiadomość

    OM: 26.04
    28.05 beta 943
    30.05 beta 2688
    suple: femibion 1, omega-3, szelazo
    fjblvec.png
  • buba123 Autorytet
    Postów: 679 922

    Wysłany: 23 maja 2019, 19:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ryjek wrote:
    Cześć Dziewczyny! Zaczęłam pisać tu pod koniec kwietnia, ale to już jakby zamierzchła przeszłość. Teraz akcja reaktywacja ;D Nie wchodziłam tu, ani nic nie pisałam, bo przerwaliśmy starania z dnia na dzień - moja babcia (85lat) z potrzebującej tylko wsparcia od czasu do czasu, stała się kaleką na własne życzenie :/ Nie wiadomo jak, ale w domu bardzo niefortunnie upadła. Jest właśnie po operacji głowy uda z nikłą nadzieją na rekonwalescencję, co oznacza, że moi rodzice 99% sił i czasu będą musieli teraz poświęcać jej. Zmieniać pieluchy, karmić itp. Także przerwaliśmy starania, a tu taka oto niespodzianka :
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/745785132c04.jpg rano może będzie więcej wdać, tu i światło słabe i ręce mi się trzęsły xD
    Suuuper widać kreseczke :)

    21.06.2017 - 1 iUi udana :) - syn
    mhsvx1hp39vz818l.png
    21.01.2019- 2 iUi - udana :)
    02.02.19 - beta 67.5,
    03.02.19 - beta 138,5
    04.02.19 214,7 :)
    05.02.19 343.9
    11.02.2019 3477.8 - rośnij kropku rośnij :D
    w4sqcsqvswtczzdq.png
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1215 2177

    Wysłany: 23 maja 2019, 19:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina dzięki za odpowiedź :*

    Syllwia wiem, ten ból barku jest okropny :/ mnie trzymał 3-4 dni. Oby Ci szybko minął :* No i dobrze, że wyczyścili co trzeba, przynajmniej wiesz, że nie dałaś się kroić bez potrzeby :)

    Ryjek cudowna niespodzianka :D

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2019, 19:58

    syllwia91 lubi tę wiadomość

    29 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Siofor 1500 | Letrox 62,5 | NAC |Miovelia - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️MUCHa: ujemne
    ✔️AOA: ujemne
    ✔️ASA: ujemne
    ✔️ANA1, ANA4: ujemne

    👨
    Morfologia 2% - > 4%,
    Liczba 2,6mln - > 20mln,
    ruch postępowy 17% - >22%
‹‹ 191 192 193 194 195 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego