Forum W oczekiwaniu na testowanie ZOSTAŃ MATKĄ NA DZIEŃ MATKI - MAJOWE TESTOWANIE '19
Odpowiedz

ZOSTAŃ MATKĄ NA DZIEŃ MATKI - MAJOWE TESTOWANIE '19

Oceń ten wątek:
  • Miska _a Autorytet
    Postów: 343 341

    Wysłany: 23 maja 2019, 20:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mój mąż odebrał wyniki badania nasienia _astenozoospermia.... Co na to macie jakieś doświadczenia, pali papierosy... Dziś mówi że rzuca

    Wrzesień 2018-ciąża biochemiczna,
    niedoczynność tarczycy-Letrox50
    hiperprolaktynemia(dostinex) wyrownana-tsh-1,2,prolaktyna-11,
    -badanie nasienia uległo poprawie(profertil)
    -Hyfosy - 27grudnia 2019 drozne!
    -Ureaplasma... - pokonana!!!!! :)
    15.01.20-betahcg 247,56 🐻progesteron 39,70
    17.01.20-beta 626,7
    29.01.20-❣️😘

    Walczę o cud:)
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1215 2177

    Wysłany: 23 maja 2019, 20:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj na monitoringu. Endometrium 13mm, pęcherzyk 21mm i widoczny piękny śluz w ujściu macicy. A to dopiero 14dc - zwykle owulkę mam 18-19dc i gdyby nie dzisiejsza wizyta, to trzymalibyśmy armię do niedzieli... Owulaki cały czas negatywne... Dziewczyny, serio - róbcie monitoring, bo warto.
    A cieszyłam się głupia, że mi akurat owu miała wypaść wtedy, kiedy ten kalendarz księżycowy pokazuje największe szanse na ciążę :P

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2019, 20:02

    Kittinka83, MonikA_89!, moni05, Salome, agge, szona, Madziandzia, Mama_Zuzia, aeiouy, Ochmanka lubią tę wiadomość

    29 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Siofor 1500 | Letrox 62,5 | NAC |Miovelia - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️MUCHa: ujemne
    ✔️AOA: ujemne
    ✔️ASA: ujemne
    ✔️ANA1, ANA4: ujemne

    👨
    Morfologia 2% - > 4%,
    Liczba 2,6mln - > 20mln,
    ruch postępowy 17% - >22%
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 maja 2019, 20:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iseko to pociskaj dzisiaj :D udanego wieczorku ;)

    Sylwia cieszę się, że już po wszystkim!! Teraz zdrowiej szybko!! Zobaczysz, jutro już będziesz czuć się o wiele lepiej!!! :)

    Ryjek ;) super są takie niespodzianki!!! Gratulacje!!

    Szona ja jestem ze stycznia, a uwielbiam jesień i deszcz za oknem <3

    Mama zuzia prześliczne to zdjęcie!! Cudna ślicznotka!!

    Ile po pozytywnym teście owu jest szansa na udane poczęcie??

    Iseko, szona, Mama_Zuzia lubią tę wiadomość

  • Miska _a Autorytet
    Postów: 343 341

    Wysłany: 23 maja 2019, 20:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iseko wrote:
    Byłam dzisiaj na monitoringu. Endometrium 13mm, pęcherzyk 21mm i widoczny piękny śluz w ujściu macicy. A to dopiero 14dc - zwykle owulkę mam 18-19dc i gdyby nie dzisiejsza wizyta, to trzymalibyśmy armię do niedzieli... Owulaki cały czas negatywne... Dziewczyny, serio - róbcie monitoring, bo warto.
    A cieszyłam się głupia, że mi akurat owu miała wypaść wtedy, kiedy ten kalendarz księżycowy pokazuje największe szanse na ciążę :P
    Iseko tak samo miałam, zawsze myślałam że obu jest później a ja w 10dc miałam 18mm pęcherzyk, także monitoring ok, a co dajesz swojemu na słaba ruchliwosc plemników?

    Wrzesień 2018-ciąża biochemiczna,
    niedoczynność tarczycy-Letrox50
    hiperprolaktynemia(dostinex) wyrownana-tsh-1,2,prolaktyna-11,
    -badanie nasienia uległo poprawie(profertil)
    -Hyfosy - 27grudnia 2019 drozne!
    -Ureaplasma... - pokonana!!!!! :)
    15.01.20-betahcg 247,56 🐻progesteron 39,70
    17.01.20-beta 626,7
    29.01.20-❣️😘

    Walczę o cud:)
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7360 10440

    Wysłany: 23 maja 2019, 20:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona28 wrote:
    Mama Zuzia ale sliczna panienka😊super ze wszystko ok.

    Sylwia widzisz dalas rade. Teraz musi sie udac

    Monika a jakie badania mogo zrobic? Hormony mam ok owulacje co cykl, jajowody drozne macica ok jajniki tez tsh idealne cukier tez.
    Przeciwciała ANA, przeciw plemnikowe, przeciw antygenom jajnika, aTPO, aTg, panel krzepliwości krwi, cytologia. To tak na szybko. Najlepiej pójść do kliniki, bo może coś z immunologią jest nie tak i twój organizm zwalcza zarodek.

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7360 10440

    Wysłany: 23 maja 2019, 20:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa wrote:
    Monika89 właśnie nigdy mi żaden lekarz nic nie mówił o policystycznych jajnikach może dlatego że w 2 poprzednie ciąże zaszłam bezproblemowo. Pierwsza w 1cs a druga w 3cs od zielonego światła..ehh...dzisiaj już powiedziałam memu M że teraz 3 cykle po hsg są podobno najbardziej płodne i jeśli nic się w nich nie wydarzy to odstawiam leki i dłużej nie walczę bo to wszystko za bardzo siada mi na psychice..
    Policystyczne jajniki powinno być też widać na USG, ale wiadomo, lekarze mają różnej jakość sprzęt. A wybierasz się teraz do gina z tym wynikiem Amh?

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Misiaa Autorytet
    Postów: 2292 3680

    Wysłany: 23 maja 2019, 20:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika89 tak idę z wynikami 31.05.. zobaczę co mi powie...ale jakoś tak przestaję już powoli na siłę chcieć bo za dużo mam przeciwności po drodze...normalnie ze skrajności w skrajność..daję sobie teraz 3 cykle i odstawiam wszystkie leki bo mam już dość tej walki..

    24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB

    Acard, insulina, clexan, luteina, euthyrox

    eiktugpjuxjlxhci.png
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1215 2177

    Wysłany: 23 maja 2019, 20:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska _a wrote:
    Iseko tak samo miałam, zawsze myślałam że obu jest później a ja w 10dc miałam 18mm pęcherzyk, także monitoring ok, a co dajesz swojemu na słaba ruchliwosc plemników?
    Miska mój bierze salfazin, l-karnitynę, l-argininę, magnez i b-complex. Nie wiem, czy pomaga, bo jeszcze nie robiliśmy badań w tym roku. W zeszłym roku brał jakies witaminy typowo dla mężczyzn na płodność, ale miał po tym jeszcze gorsze wyniki, więc ja nie wydaję już kasy na takie drożyzny :)

    Miska _a lubi tę wiadomość

    29 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Siofor 1500 | Letrox 62,5 | NAC |Miovelia - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️MUCHa: ujemne
    ✔️AOA: ujemne
    ✔️ASA: ujemne
    ✔️ANA1, ANA4: ujemne

    👨
    Morfologia 2% - > 4%,
    Liczba 2,6mln - > 20mln,
    ruch postępowy 17% - >22%
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 maja 2019, 20:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówią że mam zapalenie przepony? I coś tam jeszcze ze powikłania po laparo....

  • Miska _a Autorytet
    Postów: 343 341

    Wysłany: 23 maja 2019, 20:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iseko wrote:
    Miska mój bierze salfazin, l-karnitynę, l-argininę, magnez i b-complex. Nie wiem, czy pomaga, bo jeszcze nie robiliśmy badań w tym roku. W zeszłym roku brał jakies witaminy typowo dla mężczyzn na płodność, ale miał po tym jeszcze gorsze wyniki, więc ja nie wydaję już kasy na takie drożyzny :)
    Ja jestem przerażona.

    Wrzesień 2018-ciąża biochemiczna,
    niedoczynność tarczycy-Letrox50
    hiperprolaktynemia(dostinex) wyrownana-tsh-1,2,prolaktyna-11,
    -badanie nasienia uległo poprawie(profertil)
    -Hyfosy - 27grudnia 2019 drozne!
    -Ureaplasma... - pokonana!!!!! :)
    15.01.20-betahcg 247,56 🐻progesteron 39,70
    17.01.20-beta 626,7
    29.01.20-❣️😘

    Walczę o cud:)
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7360 10440

    Wysłany: 23 maja 2019, 20:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa wrote:
    Monika89 tak idę z wynikami 31.05.. zobaczę co mi powie...ale jakoś tak przestaję już powoli na siłę chcieć bo za dużo mam przeciwności po drodze...normalnie ze skrajności w skrajność..daję sobie teraz 3 cykle i odstawiam wszystkie leki bo mam już dość tej walki..
    To może daj sobie czas i odpuść kilka cykli, a potem wrócicie do starań? Odpoczniesz, zregenerujesz siły i wtedy wrócisz do walki? My walczymy już 5 lat, a nigdy nawet cienia na teście nie wiedziałam. Wiem, że się nie poddam. Dopóki mi starczy komórek (mam tragiczne amh 0.99), to próbujemy. Mamy jeszcze jedną śnieżynkę, a jak
    (odpukać) sięlę nie uda, to będzie kolejna procedura. Mogę się kłuć zastrzykami, łykać tonę leków i dam się nawet pokroić, jeśli dzięki temu zajdę w ciążę i urodzę zdrowe dziecko. Bycie mamą to moje marzenie, a o marzenia trzeba walczyć. Nie znam twojej historii i nie wiem ile przeszłaś, ale wierzę, że jeśli czegoś naprawdę pragniesz, to znajdziesz w sobie siłę do walki. Przesyłam dużo pozytywnej energii 💟😘

    malamisia, szona, Ania_85_, nuśka91, moni05, aeiouy lubią tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 maja 2019, 20:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Przeciwciała ANA, przeciw plemnikowe, przeciw antygenom jajnika, aTPO, aTg, panel krzepliwości krwi, cytologia. To tak na szybko. Najlepiej pójść do kliniki, bo może coś z immunologią jest nie tak i twój organizm zwalcza zarodek.
    Na krzepliwosc robilam te podstawowe inr aptt i mam tez w normie. Cytologia ok choc musze za jakis miesiac isc powtprzyc. A tamte badania wiesz ile moga kosztowac i czy w diagnostuce zrobie bo na tablicy nie widzialam ich?

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 23 maja 2019, 21:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska_a a jaka macie dokladnie ta ruchliwosc? Jak pozostale parametry?
    Moj dostal Clo + profertil+ witC+ omega+ Q10
    Po clo spada zazwyczaj liczba plemnikow, ale to po jakims czasie wraca do normy. Tak czy siak trzeba isc do lekarza.

    Iseko a wiesz jakiej wielkosci pekaja Ci pecherzyki.? Mi juz by pewnie pekl ale czesc dziewczyn choduje takie po 25-28 mm.

    Kittinka to taka tez cecha osobnicza. U jednej i 2 dni mina, u drugiej po 12h bedzie owulacja. Trzeba sie troche poobserwowowac.

    Kittinka83 lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 maja 2019, 21:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny opuszczam forum, przepraszam.

    Na pewno znajdzie się chętny do prowadzenia wątku czerwcowego.

    Trzymam za Was mega mega mocne kciuki. Jesteście ogromnym wsparciem. Nie zmieniajcie się!!!

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 maja 2019, 21:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mialam wlasnie nadrabiac, a tu taka dupa na wstepie :( Niecierpliwa, prosze, wroc :( 😪

    Malgonia, Angelika1313, malamisia, Magduullina, Ania_85_ lubią tę wiadomość

  • Iseko Autorytet
    Postów: 1215 2177

    Wysłany: 23 maja 2019, 21:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, kurcze no co się stało? :(

    Małgonia właśnie nie wiem, bo nie miałam nigdy na tyle częstych monitów. Ostatnio w 14dc miałam 18mm i owulka wtedy była 18dc, ale nie wiem jaki był pęchcerzyk. We wtorek mam kolejny monit to zobaczymy jak dawno już będzie pęknięty :)

    Sylwia nie mam pojęcia o co chodzi z przeponą, ale mam nadzieję, że będzie ok :*

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2019, 21:37

    29 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Siofor 1500 | Letrox 62,5 | NAC |Miovelia - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️MUCHa: ujemne
    ✔️AOA: ujemne
    ✔️ASA: ujemne
    ✔️ANA1, ANA4: ujemne

    👨
    Morfologia 2% - > 4%,
    Liczba 2,6mln - > 20mln,
    ruch postępowy 17% - >22%
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 23 maja 2019, 21:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa?!?!
    Ale stało się coś? Coś przegapiłam??? No nie rób nam tego...

    Sasanka55, Angelika1313, szona, Magduullina lubią tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • UlaFalka Autorytet
    Postów: 698 542

    Wysłany: 23 maja 2019, 21:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2019, 13:45

    Sasanka55, GrubAsia, MonikA_89! lubią tę wiadomość

    Endometrioza
    Torbiel czekoladowa na lewym jajniku
    Niska rezerwa jajnikowa (AMH 0,7)

    Luty 2020 - 1 IUI nieudane
    Czerwiec 2020 - 2 IUI nieudane
    Lipiec 2020 - 3 IUI nieudane

    Wrzesień 2020 - start IVF (ICSI)
    16 września - transfer 2-dniowca
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 maja 2019, 21:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chcemy innej prowadzacej czerwiec! Chcemy Ciebie!

    Angelika1313, Kittinka83, szona, Magduullina, MonikA_89! lubią tę wiadomość

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 23 maja 2019, 21:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa no wez.. co sie stalo gadaj nam tu szybciutko.

    Sasanka55, Magduullina lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
‹‹ 192 193 194 195 196 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego